Divarit

Kuopiossa murskajaiset – sarjakakkoselle jo seitsemäs perättäinen voitto

14.02.
2018
19 Kommenttia
2
Divarit

Tämä nelikko sai tuuletella myös keskiviikkona Kuopiossa. Morics Krumins (etualalla) oli yksi selkeistä onnistujista. Kuva: Esa Takalo

SB Welhot ja Nokian KrP mittasivat toisiaan keskiviikkona miesten Salibandyliigan ottelussa Kuopiossa. KrP oli pelissä parempi loppulukemin 11-3.

Ajassa 5.35 KrP:n ykkösvitja näytti jälleen sen mistä se on tehty. Jere Oksasen kauden 19. maali vei vieraat maalin johtoon. Eritoten KrP:lla oli ensi erässä mahdollisuus lisämaaleihin, mutta enempää maaleja ei nähty ensimmäisellä kaksikymppisellä. Ensimmäisen erän esitys oli jokseenkin varovainen molemmilta osapuolilta.

Toisen erän ensimmäiset minuutit olivat vieraiden näytöstä. Valtteri Viitakoski viimeisteli 2-0-osuman hyvästä vastahyökkäyksestä ajassa 21.38. Seuraavaksi oli fanfaarien aika, sillä aikaraudan näyttäessä 23.28 Henri Johansson maalasi 3-0-osuman, ja iski Salibandyliigan historian toisena pelaajana 500. maalinsa runkosarjassa.

Pari minuuttia myöhemmin Johansson lisäsi vierasjohtoa vakuuttavalla rankkarimaalilla. KrP:n 4-0-johtoasemassa Welhot sai pelistään pikku hiljaa hiukan kiinni ja loi maalipaikkoja. Kylmä suihku tuli kuitenkin ajassa 33.34, kun Morics Krumins purjehti alivoimalla maalintekoon, ja iski 5-0-osuman.

Toisessa erässä Welhot loi enemmän maalipaikkoja kuin ensimmäisessä, KrP oli selkeästi hallitsevampi osapuoli kuten lukematkin kertoivat.

Kolmannen erän alussa KrP jatkoi toisen erän lopussa alkanutta ylivoimaa. Mikko Laakso laukoi vieraat 6-0-johtoon ajassa 41.22. Ajassa 42.39 KrP iski seitsemäntensä, kun Vertti Wigrenin mainio passi löysi Emil Eklundin kotijoukkueen maalin edustalta.

Kotijoukkueen avausmaali nähtiin KrP-puolustuksen avustuksella. Welhot nappasi pallon KrP:n alueella ja peliväline pelattiin Jesper Kauhaselle, joka naulasi 7-1-kavennuksen ajassa 47.18. Pelikellon näyttäessä 49.59 Welhot kavensi tilanteeksi 7-2. Maalin myötä KrP:n Jarmo Härmä käytti joukkueensa aikalisän.

Ajassa 51.29 Joni Henttosen loistopassi löysi Oksasen, joka vei vieraat takaisin kuuden maalin johtoon. Edellisestä osumasta kului 25 sekuntia, kun Johansson viimeisteli hattutempun Oksasen loistosyötöstä. Viitisen minuuttia ennen loppua Johansson laukoi, ja Wigren iski paluupallon verkkoon.

Viimeisillä minuuteilla KrP:n Viitakoski ja kotijoukkueen Mika Rissanen osuivat kertaalleen. Pistenikkareita olivat KrP:n Johansson (3+1), Oksanen (2+2) ja Krumins (1+2).

Seitsemäs perättäinen voitto vankisti KrP:n asemaa sarjakakkosena. Welhot on sijalla 11 sarjassa.

Keskiviikon salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
Welhot-Nokian KrP 3-11 Ottelutilastot
EräViikingit-Steelers 5-4 Ottelutilastot

Miesten Divari:
ErVi Akatemia-NST 2-5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Läski-Zalonen
14/02/2018
Antti Kortetmaa presidentiksi! #Kortetmaa2024
Kohtisuperfinaalia
14/02/2018
Kyllä oli huikeeta katsoa Krp:n pelaamista. Taitaa kaverit saanu sen oikean tilan kaikilla tasoilla ja sama asenne ja tyyli kun jatkuu niin loppupelit on tosiasia.
JANIINPÄ
14/02/2018
Jaha. Kyllä täytyy sanoa että Welhot on surkea kotonaankin.
Ei päätä ei häntää oikein missään.
Vantaalta
14/02/2018
Oli kyllä tuo Energia-areenan matsi ihan jännää katsottavaa paikan päältä, pelinä siis. Tunnelma ei ollut paljon lattiatasoa ylempänä. Vaikka Eräläisenä vedänkin kotiinpäin niin ei kyllä tosiaan ollut edes lähelle virallisesti ilmoitettua 310 katsojaa, ja sekin luku on todella säälittävän pieni. Mosalla kyllä oli yleensä ihan lähellä oikeita ilmoitetut luvut, Energialla ei mitenkään. Kuulemma FB-striimissä näkyi max 40-50 katsojaa, ei siinä kameran alla juuri sen enempää ollut. Täällä palstalla naureskellaan kun Classic vetää 2000 ilmaislipuilla, tämänpäiväisen jälkeen itse ottaisin sellaisia lukuja katsomoon keinolla millä hyvänsä, ihan minä päivänä tahansa tämänpäiväisen sijaan. Pitäisi #posinkautta mutta alkaa seura-aktiivilla hermostuttamaan vaikka pelit ihan hyvin sujuukin (jos sarjan jumbopaikasta kilpailevan voitto yhdellä maalilla on hyvin...). Kaikenkaikkiaan peli oli kuitenkin viihdyttävää.
SSV
14/02/2018
Kurrella ollu katsojaluvut kohta 30 vuotta SUPERpienet!
Pitäisköhän tehdä jotain?
Vanda
15/02/2018
Itse paikalla olleena täytyy vahvistaa, että istumaan mahtui hyvin. Minun tietoni mukaan nuo FB-luvut olivat kyllä huomattavasti suuremmat (300 streamia). Korjatkaa, jos olen väärässä. Eikä tilannetta juurikaan helpottanut se, että samaan aikaan Akatemialla oli peli Mosalla. Jotain tartteis varmaan tehdä. Puitteet ovat sinällään hyvät, mutta halli pitäisi olla kuitenkin Helsingissä. Jos Helsinkiin ei saada oikeita olosuhteita niin pelataan sitten vaikka siellä Mosalla. Sehän on kuitenkin se ErVin kotiluola.
Ei kuulemma, vaan tieto
15/02/2018
"Kuulemma FB-striimissä näkyi max 40-50 katsojaa,"

Kuulopuheisiin ei kannata luottaa. Itse katsoin pelin striimin kautta ja maksimit oli 405 katsojaa! Jos nuo 405 katsojaa saisi halliin, niin olisi porukkaa jo ihan kivasti...
Nh
15/02/2018
Nehän saattaa katsoa peliä vaikka Ilomantsista. Logiikka, jolla Facebook katsojat on muutettavissa paikalle saapuneisiin 1:1 ei toimi.
Otteluraportti
15/02/2018
Onko tämä tuomarien linja jatkossakin?
Welhot lopettivat pelaamisen tilanteessa, jossa "luulivat", pelin keskeytyvän, vaikka tuomari ei ollut katkaissut peliä pillin vihellyksellä. Krp jatkoi ja Koskela teki maalin. Tuomarit luonnollisesti hyväksyivät sen.
Alkoi Welhojen valitus, että he "luulivat" pelin keskeytyneen. (Näitä tilanteita näkee junnupeleissä, kuten selostajakin mainitsi.)
Tuomarit kuitenkin hylkäsivät päätöksensä.
Siis: onko tämä tuomarien linja? Kuka tekee pelissä päätökset - tuomari vai torikokous ?Torikokoukset tästä lisääntyvät.
Kattelin veikkaustv:stä
15/02/2018
Johanssonia rikottiin maalin edessä, mutta ehti palloon ensin kulmassa ja levitteli hieman käsiään mennessään kulmaan. Kun welhojen pelaa yritti tavoitella palloa, Johansson syötti sen maalin taakse Henttoselle, jolloin Welhojen pelaaja osui siihen hieman matkalla, muttei saanut sitä haltuunsa. Henttonen toimitti pallon maalin eteen Koskelalle, joka nosti pallon maalin kattoon. Neuvottelujen jälkeen maali hylättiin ja Johansson laittoi rankkarin sisään.
Arto Kilponen
15/02/2018
Welhoilla on edelleen aika hyvä etulyöntiasema tuohon suoraan säilymiseen, vaikka se suht varmasti loput pelinsä häviääkin, ehkä poislukien @Koovee, mutta siinäkään pelissä en juuri Welhojen mahdollisuuksiin luota.

Koovee voi toki voittaa SalBan vieraissa ja Welhot kotonaan, mutta Koovee tarvitsisi silti vielä vähintään pisteen nelikolta Classic-EräViikingit-Happee-TPS.

Steelersillä on vähän näkökulmasta riippuen Kooveeta helpompi loppuohjelma. Siellä ei ole Classicia jne. vastassa, mutta toisaalta helpoimmillaankin kotona tulee vastaan LASB. Steelersin pitäisi suoraan säilyäkseen ottaa ihan minimissään viisi pistettä, eli varmaankin sitten voitot LASBista ja vieraissa OLS:sta ja piste kotona Oilersilta tai Indiansilta. En millään usko, että Steelers voittaisi Seinäjoella.

SalBan loppuohjelma on melkein kopio Kooveen ohjelmasta, eli kaksi helpointa mahdollista peliä (kotona Koovee ja Welhot) ja loput neljä onkin sitten sellaisia, että jos alle kymmenellä jonkun niistä häviää, niin hyvä (kotona Classic, vieraissa Happee, TPS ja Nokia).
Vantaalta
15/02/2018
Niin siis tarkoitin että fb-striimin kuvasta näkyi paikalla olevan todella vähän porukkaa. Huonosti muotoiltu lause.
Otteluraportti
15/02/2018
Kattelin Veikkaustv:stä minäkin ja näin samoin.

Kommentissani oli pelko siitä, että muutetaan tuomarien tuomiot "mussuttamalla".
Tämä pitää ottaa tuomareiden koulutuksissa ja kokouksissa esille. Muuten turha valittaminen päätöksistä ryöpsähtää käsistä ja laji kärsii.

Tätä maalin hylkäyspäätöstä lukuunottamatta tuomarit toimivat hyvin ja asiallisesti.

Harmi Koskelankin kannalta, että maali hylättiin.
Minäpahoitinmieleni
15/02/2018
Se vaan kertoo joten krp:n tämän hetken tasosta, etteivät välitä vaikka kaverit saavat muutettua tuomarointia mussuttamalla vaan latovat lisää maaleja ja pesevät vastustajalla lattiaa
Kurresta oli puhe
15/02/2018
Eikö se nyt ottanut jo aikalailla exitit koko hommasta?
Energiasta
15/02/2018
Sen verran, että halli on todella paljon isompi kuin perusmonnarit yms. Vetää sen 3donaa, eli hyvilläkin liigan katsojaluvuilla ois tyhjän näköistä. Mosalle vaan pelit!!
Arto Kilponen
15/02/2018
Tuomaristojen pitää tosiaan olla hyvin tarkkana siinä, että päätökset pitää. Muuten se menee ensin siihen, että vingutaan kaikesta ja sitten välittömästi perään siihen, että vingutaan ihan varmuuden vuoksi, vaikka tiedetään jo olevan väärässä (kun onhan se ennenkin muuttunut, niin ehkä nytkin...) Tuomarit on aina tehneet ja tulevat aina tekemään virheitä. Jos sääntöihin pakotetaan videotarkistukset tai sallitaan valmentajien videohaastot jääkiekon tapaan, niin joo, sitten voidaan korjailla tuomareita. Tämä on ihan puhdas valinta kysymys, mutta se tehdään koko sarjaan tasapuolisesti ennen kauden alkua tai sitten ei tehdä ollenkaan.
Tarkkailija
16/02/2018
Muistattehan kunnioitettavat erotuomaroinnin asiantuntijat: että maalit hyväksytään kiistapalloaloituksella keskipisteeltä!

Tuomarit katkaisevat AINA pelin kun pallon havaitaan olevan maalissa, ja voivat päättää oliko maali hyväksyttävä vaiko hylättävä maali tuohon em. kiistapalloon saakka.
Tarkkalija2
16/02/2018
Juu, mutta maaleja ei pitäisi jättää hyväksymästä jos siihen ei ole perusteita vain sen takia, että voi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.