Naisten MM-kisojen tv-lähetykset kiinnostivat – IFF julkaisi turnauksesta kattavat tilastot

Ruotsin ja Suomen välinen MM-finaali keräsi eniten tv-katsojia. Kuva: IFF.

Ruotsin ja Suomen välinen MM-finaali keräsi eniten tv-katsojia. Kuva: IFF.

Naisten salibandyn MM-kilpailut järjestettiin joulukuussa Slovakian Bratislavassa. IFF on julkaissut tilastoja turnauksen suhteen.

Turnauksen kävijämäärä oli kokonaisuudessaan 31 688 ja suurin yleisömäärä nähtiin Suomen ja Slovakian välisessä kamppailussa, jota seurasi 3856 silmäparia. Kisojen 48 ottelusta 39 lähetettiin suorana lähetyksenä. IFF:n tilastotietojen mukaan niitä lähetettiin suorana muodossa tai toisessa 12 eri maassa (Slovakia, Tshekki, Suomi, Sveitsi, Tanska, Singapore, USA, Latvia, Saksa, Kiina ja Puola). Uutiskynnyksen kisat ylittivät myös Thaimaassa, Venäjällä ja Virossa.

MM-finaalia Suomen ja Ruotsin välillä seurasi 902 000 katsojaa ja pronssiottelulla oli 190 000 seuraajaa. Kisojen suoria lähetyksiä seurasi kaiken kaikkiaan 4,84 miljoonaa katsojaa.

IFF:n omalla Youtube-kanavalla katselukertoja kertyi 594 000 kappaletta ja katseluminuutteja yli kuusi miljoonaa. Katsotuimmat pelit olivat järjestyksessä Suomi-Ruotsi -finaali, Suomi-Slovakia puolivälierä, Tshekki-Sveitsi -pronssipeli, Suomi-Sveitsi -semifinaali, sekä Slovakia-Norja -sijoitusottelu.

IFF:n kattavasta tilastoinnista löytyy lukuja myös siitä, miten aktiivisesti kisojen aikaan käytettiin IFF:n nettisivuja, mobiiliappia, sekä muita sosiaalisen median kanavia YouTuben lisäksi.

Linkki:
IFF:n tilastot kokonaisuudessaan