Pelataanko Superfinaalissa jatkossa juniorisarjojenkin loppuotteluita?

Superfinaali pelataan huhtikuussa kolmatta kertaa. Kuva: Salibandyliiga.

Superfinaali pelataan huhtikuussa kolmatta kertaa. Kuva: Salibandyliiga.

Pääkallo.fille on kiirinyt huhuja siitä, että Superfinaali-tapahtumaa koskien on suunniteltu mahdollisia uudistuksia. Kysyimme Salibandyliigan toimitusjohtaja Kimmo Nurmiselta näiden paikkansa pitävyyttä.

Superfinaali pelataan järjestyksessään kolmatta kertaa tänä keväänä Hartwall Arenalla. Finaalitapahtuma järjestetään lauantaina 21.4. Miehissä molempina aiempina vuosina mestaruutta on juhlinut Tampereen Classic ja naisissa toissa keväänä Lappeenrannan NST ja viime keväänä Classic.

Tapahtuma sovittiin aikanaan kolmeksi vuodeksi. Jatkon suhteen ei ole vielä tehty päätöksiä.

Pääkallo.fi on kuitenkin saanut korviinsa huhuja, joiden mukaan tapahtumaan olisi jo tässä vaiheessa suunnitteilla merkittäviäkin uudistuksia tulevaisuuden varalle.

Salibandyliigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen, pelataanko Superfinaalissa tulevaisuudessa myös juniorisarjojen finaaliotteluita?

– En pysty ottamaan siihen mitään kantaa. Liittohallitus ottaa kantaa sarjajärjestelmään, johon Superfinaali liittyy, joten en ole sinänsä oikea henkilö vastaamaan tähän kysymykseen. Erilaisia vaihtoehtoja totta kai koko ajan etsitään ja seuratkin ovat aktiivisia sen suhteen, miten Superfinaalia voisi kehittää. Huhuja olen minäkin kuullut, että juniorisarjojen finaaleista olisi puhuttu, mutta mitään päätöksiä ei luonnollisesti ole tehty.

Milloin uudistus olisi mahdollisesti tulossa ja mitä ikäluokkia tämä koskisi?

– Liittohallituksen kokouksessa maalis-huhtikuussa päätetään sarjajärjestelmät seuraavaa kautta ajatellen. Jos juniorisarjojen finaalit aiotaan tuoda mukaan, niin päätös tulee sieltä. Olettaisin, että puhe on ylimmistä ikäluokista A-, B- ja C-juniorit, joissa pelataan valtakunnallisissa sarjoissa yksittäisiä otteluita.

Mikä on Superfinaalin jatkon kohtalo ylipäätään ja milloin siitä päätetään?

– Se kuuluu niin ikään sarjajärjestelmän vahvistamiseen ja on seurausta siitä. Jatkon suhteen päätetään siis liittohallituksen kokouksessa maalis-huhtikuussa.

– Superfinaalikonseptia on kehitetty yhdessä liigaseurojen kanssa, sillä kyse on 14 miesten ja 10 naisten liigajoukkueen yhteisestä tapahtumasta, eikä vain järjestäjätahon omasta tapahtumasta. Vuosi sitten kokoonnuttiin miesten liigajoukkueiden kesken ja siinä kokouksessa innovoitiin Suomen Cupin uudistusta. Superfinaalista on keskusteltu samalla tavalla. Miesten liigaseurat ovat seuraavan kerran koolla ensi viikolla Tampereella.

68 comments

  1. Millainen voisi teoreettisesti ottaen olla Superfinaalin ohjelma, jos siellä on vaikka viisi peliä?

  2. Viisi peliä? Miehet+naiset finaali, A-tytöt+pojat, B-tytöt+pojat ja C-tytöt+pojat tekee yhteensä 8 peliä

  3. Tekee muuten 9 peliä. N, M, PojatA, TytötA, PojatB, TytötB, PojatC1, Pojat C2, TytötC.

  4. Vieläkö Superfinaali on Superfinaali, jos siitä tekee kaksipäiväisen? Jos jätetään miesten finaali pois laskuista, niin mikä peli vetää vuonna 2019 niin paljon väkeä, että se on perusteltua pelata isolla areenalla, sanotaan nyt edes jossain 4000 ihmisen edessä? Siis niin, että siellä ei välttämättä (todennäköisesti) pelaa sen kyseisen kaupungin joukkuetta.

  5. Jos veikata täytyy, niin veikkaa että Liittohallitus on vain huomioinut poikien sarjat ja tuleekin sitten yllätyksenä se, että ”ai niin joo… meillä on tyttösarjojakin.”

  6. Yritetäån kaikin keinoin saada katsojia. Ei tällä tavalla…ketä se palvelee että jokaisen junnun mummit ja tädit tuodaan katsomoon maksavina asiakkaina, ja maksavat siitä lystistä useita kymppejä. Kyllä mä näen että paikallistoimintaa tulisi kehittää, ja niinhän nyt jo monilla paikkakunnilla tehdään. Hohjoijaa välillä sitä miettii että mitä toopeja siellä salibandyn johtoportaassa istuu.

  7. Olisi hienoa jos salibandy olisi jatkossakin laji, jota myös vähäosaisemmat voisivat harrastaa. Millä perheellä on varaa esim lähteä kannustamaan omaa lasta nyt vaikka oulusta Helsinkiin. Pidetää junnusarjat edes pois.tästä hömpästä

  8. Jos oletetaan vaikka, että C tyttöjen finaalissa kohtaavat OLS ja NST ja peli pelataan Turussa ja peli on vaikka lauantaina aamuyhdeksältä ja liput maksavat 25 euroa kappale, niin mitä veikkaatte, paljonko paikalla on yleisöä ja ketkä ovat sitä mieltä, että tämä ylipäätään on hyvä idea?

  9. Joo, unohdetaan hei täysin miten hieno ja muistorikas tapahtuma ja kokemus tuo saattaisi olla junioreille.

    Pääasia, että vanhemmille ei tule lisäkuluja.

  10. Siis jos vaihtoehdot ovat paras kolmesta sarja viikonloppuina ilta kuuden peleissä ääriään myöten täynnä olevisssa kotihalleissa ja jossain satojen kilometrien päässä kotoa lauantaiaamuna yhdeksältä pelattava ottelu, jossa katsojina on kolme liiton miestä, niin kyllähän tuo jälkimmäinenkin toki elämys olisi.

  11. Ajatus voisi olla hyvä mutta tuskin sitä kannattaa kaikkiin ikä luokkiin. Voisi vaikka vain naisten ja miesten liiga sekä a-junnuis olla tämmönen tapahtuma.

  12. Ai, keskustelun kannalta hedelmällisintä onkin käyttää äärimmäisen hypoteettisiä ja kärjistettyjä esimerkkejä oman kannan pönkittämiseen.

  13. Niinkuin tuossa edellä mainittiin, niin eipä se elämys ole kummoinen, kun pelataan tyhjässä hallissa. Ihan tosi hei, nyt järki käteen. Se on ihan utopiaa että tästä tapahtumasta saataisiin valtava yleisömenestys ja buumi. Fakta on se, että tuo superfinaali ei ole konseptina kiinnostava. Ei tuonne superfinaaliin kyllä ole koskaan kiinnostanut lähteä,vaikka muuten tulee seurattua salibandya. Se on aivan erilaista kun pelataan kotihallissa, saadaan ikäänkuin ilmiö aikaiseksi. Otetaan nyt esimerkiksi pienemmät kaupungit, kuten vaikkapa Seinäjoki, Jyväskylä. Minkälainen ilmiö se on, kun saadaan mestaruusottelut omalle paikkakunnalle. Superfinaaliin normaali kaduntallaaja ei lähde. Kiitos olen puhunut.

  14. Minäkin haluan saman kristallipallon joka näyttää etukäteen totuuden näistä mm. näistä ”tyhjistä halleista” yms.

  15. On todella erikoista kenen intressi on ajaa tätä? Miks lätkässä ei ole vastaavaa? Vastaus: ei kannattavaaa. Viedään se laji sinne paikkakunnille missä ihmiset asuu ja on, eikä kaikkea stadin humuun. Ja ei, en ole stadin vihaaja,.vaan vastustan järjettömyyttä.

  16. ”On todella erikoista kenen intressi on ajaa tätä? Miks lätkässä ei ole vastaavaa? ”

    Ajaa mitä ja mitä vastaavaa?

  17. Onhan se jo nähty, ettei naisten peleissäkään riitä katsojia. Saati sitten b-tyttöjen finaalissa.

  18. Superfinaalia. Miksi lätkässä pelataan sarjamuotoisena pleijarit ja loppuottelut? Koska se tuo rahaa paikallisille ja luo ilmiöitä. Miksi vastaava ei voisi toimia myös säbässä? Menkääs ehdottaa tällästä superfinaalia junnusarjoineen lätkäihmisille, niin ne nauraa teidät uloa

  19. Tyttöjen salibandyn voisi jättää pois Superfinaalista, sillä eihän se kiinnosta yhtään ketään.

  20. Muistetaan tuon Superfinaalin kanssa nyt sekin, että siellä on kummallakin kaudella ollut joukkue pääkaupunkiseudulta, joka on väkisinkin tuonut lisää väkeä katsomoon. Jos siellä tällä kaudella on vaikka Classic ja Nokian KrP (ja joo, ennenkuin vedetään herneet nenään, niin kyllä, on äärimmäisen hypoteettinen ja kärjistetty esimerkki), niin onko väkeä katsomossa yhtä paljon?

    Olen edelleen erittäin kiinnostunut näkemään jonkun pikaisen esimerkkiaikataulun paikkoineen ja aikoineen, jonne on sovitettu kaikki pelattavat ottelut. Joukkueita ei tarvitse keksiä, mutta pelipaikat ja ajat haluaisin siinä esimerkissä nähdä. Onko joku esimerkiksi eri mieltä siitä, että jos pelataan yli neljä ottelua, niin ne eivät voi olla samassa kaukalossa samana päivänä?

  21. Tapahtuma 2 päiväiseksi. Lauantaina A-tytöt A-pojat ja Divari ja sunnuntaina naiset ja miehet. Divarin poissaoloa perusteltu toiseksitulleen nousukarsinnoilla mutta ne voisi poistaa ja pelkästään voittaja nousisi

  22. Sen sijaan kristallipalloa ei tarvittu siihen, että tulee näitä ”nais-/tyttösäbää ei kiinnosta ketään” kommenttia tänne.

    Nuoreksi lajiksi niin sovinismi on saatu hyvin tähänkin implementoitua.

  23. Jännä juttu että täällä kuvitellaan tuon superfinaali-konseptin olevan täysin liiton puuhastelua, vaikka tuohonkin ollaan tarvittu seurojen (enemistö)hyväksyntä.

  24. Jos tästä tehdään kaksipäiväinen, niin silloin on mielestäni selvää, että paikka ei voi olla ainakaan Hartwall Areena ensimmäisenä päivänä. Jos ei sitten kiristetä ihmisiä sillä, että myydään vain kaksipäiväisiä lippuja. Joilla tietysti tuplahinta, kun paikan vuokrakin on luonnollisesti tuplat. Paljonko laitetaan lipulle hintaa? Satanen ja siitä ylös?

  25. Aina sä Tytti vaan jaksat :DDDDDDDD mee kadulle kerjäämään

  26. Olen pahoillani jos suututan lukijoita ja kommentoijia puolustamalla ja edistämässä myös nais- että tyttösäbää. Toki asiallista keskustelua edesauttaisi asiallinen ulosanti. Tämä tietenkin pätee mikäli tarkoituksena on keskustella rakentavasti.

  27. Miksi ja miksi ja miksi jääkiekossa sitä ja tätä. Arvaapa mitä tämä laji on nimeltään salibandy ei jääkiekko. Jos tohon leikkiin lähetään nii miks nfl:ssä on superbowl? Miksi se on yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista? Kyllä salibandyn pitää itse kehittää salibandylle sopiva tapa miten mestaruus ratkeaa. Vielä tänä vuonna se on ainakin superfinaali, ensi vuonna se voi olla jo joku toinen tapa..

  28. Tää on Tamperelaisten ajama visio. Juniorisuper finaalit täytys pelata aina jommankumman koti kentällä yleisön ja tunnelman takia, Ja aikuisten finaalitapahtuma pitäs laittaa kiertämään ympäri suomea vaikkakin jouduttaisiin välillä 5000 katsojan halleihin.

  29. Tarviiko sun Tytti pahoittaa mieles aina kun tyyliin yksi kommentoija kirjoittaa negatiivisesti jostai naisia koskevasta asiasta ja kärjistää miten sovinismi on tähänkin lajiin rantautunut? Eipä noi sinunkaan kommenttisi missä aina yleistät tai lietsot ääripää keskustelua ”hauskalla heitolla” ole kovinkaan rakentavaa. Saat vaan trollit sun kimppuun kun vaikutat polkkatukka feministiltä joka triggeröityy aina kun vaan mahdollisuus.

  30. Se että tartut yhden typerään heittoon yleistämällä miten sovinismi on vallannut tämänkin lajin ei kyllä edistä tyttö/naissäbää yhtään.

  31. Asiasta vaikeneminen olisi asian hyväksymistä. Katson asiakseni ja oikeudeksani tuoda epäkohtia esille riippumatta sukupuolesta, sillä itse haluan ajaa mikä on lajin parasta kokonaisuudessa.

    Joten kirjoitan ja vastaan niin kauan, kun ylläpito katsoo kirjoitukseni olevan asiallisia ja olevan sääntöjen mukaiset. Toki huomioiden miten kauan kun minulla on tarpeeksi mielenkiintoa ja vapaa-aikaa kirjoittaa minua kiinnostavista aiheista.

  32. Joo o suberbowl ja jenkkilä eivät ole suomeen vertailukelpoisia.

  33. Joo siis ilman muuta anna palaa vaan ja tartu jokaiseen kommenttiin kun aikaa näköjään on ja yleistä siinä samalla minkä ehdit. Jokaisella saa olla harrastus.. Mutta jos ihan oikeasti haluaisit edustaa tyttö/naissäbää sekä muita epäkohtia niin ehkä voisit tehdä jotain konkreettista sen sijaan että triggeröidyt täällä ja voivottelet miten täällä on niin sovinismia tai heität niitä sun hyviä heittoja ”pitää varmaan mennä keittiöön tekemään leipiä että jengi olis tyytyväisiä”. Sinänsä hauskaa että sinun feministi heitot ovat vain heittoja ja kun joku heittää jotain negatiivista naisista niin täällä ollaan heti sovinisteja. Voisit vaikka hakea liittoon hommiin, siinä ois ainakin sanojen mittaista toimintaa.

  34. ”Mutta jos ihan oikeasti haluaisit edustaa tyttö/naissäbää sekä muita epäkohtia niin ehkä voisit tehdä jotain konkreettista sen sijaan että triggeröidyt täällä ja voivottelet miten täällä on niin sovinismia tai heität niitä sun hyviä heittoja ”pitää varmaan mennä keittiöön tekemään leipiä että jengi olis tyytyväisiä”. ”

    Näin valmentajana toimivana on kiva kuulla, että täytän kriteerisi siitä, että teen myös konkreettisesti jotain nais-/tyttösäbän eteen. Joten sallittakoon kommentointini jatkossakin sitten.

  35. Niin siis kommentointi täällä ja valmentaminen on mielestäsi tarpeeksi konkreettista ajamaan niitä asioita joista valitat?

  36. Kyllä, mielestäni seuratoiminta ja mielipidevaikuttaminen ovat hyviä, konkreettisiä toimia millä voidaan vaikuttaa lajin kehittämiseen.

  37. No hei jos se mielestäsi riittää ajattelemaan että saat jotain konkreettista aikaan niin hyvä sinulle. Ja täytyy tunnustaa että täällä kun olet kommentoinut niin olet kyllä vaikuttanut mielipiteisiini! Et sinänsä lajista, mutta sinusta kyllä.

  38. ”No hei jos se mielestäsi riittää ajattelemaan että saat jotain konkreettista aikaan niin hyvä sinulle. ”

    Niin, _sinä_ olet kahteen otteeseen viitannut tuohon ”mielestäsi riittää” -aspektiin – itsehän en ole koskaan sanonut näin.

    Ja minusta voidaan olla montaa mieltä hyvänsä, minä sentään käytään johdonmukaisesti yhtä nimimerkki joka omalta osalta kääntyykin minua vastaan, koska ”Tytti olla taas vähe tymä”.

  39. Minuakin on oikeesti hämmästyttänyt nämä naisurheilun dissaukset täällä! Tietty voi olla parin mottipään yritystä ärsyttää! Näitä nyt ei oikeasti täällä moni lue, mutta olen aina pitänyt salibandyä fiksujen tyyppien lajina – mutta sekaan mahtuu! Antaa ikävän kuvan salibandykansasta! Myös naiset ovat pelanneet järjetäin MM-kisojen finuissa! Voisi olla ylpeita, että sekä miehet ja naiset pärjää tässä lajissa!

  40. Näin juuri. Salibandy on Suomen mittakaavassa siitä harvinainen laji, että on naisjoukkuelaji joka pelaa MM-kisoissa ja on joukkue joka voi jopa voittaa maailmanmestaruuden.

    Siihen jos mihin kannattaisi panostaa niin taloudellisesti mutta ennen kaikkea hyvällä, tasa-arvoisella asenteellakin.

  41. No jos se on mielestäsi tarpeeksi konkreettista niin eikö se sillon myös riitä 🙂 kyllä minäkin täällä samalla nimimerkillä kirjoitan ja se on tullut juurikin ihmisistä jotka pahoittavat mielensä ihan kaikesta. Mutta taidan itse ottaa nyt käyttöön sen vinkin mitä sinulle yritin antaa että ignoraa yksittäiset typerät kommentit äläkä tartu niihin. Yritän aina välillä muutenkin noudattaa sitä mutta kun luen jonkun joka yleistää täällä ja kehtaa sen jälkeen vielä sanoa että voi kun voisi keskustella rakentavasti, niin en malta olla kysymättä onko joku oikeasti niin narsisti ettei huomaa että tekee samoja asioita mistä kuitenkin itse valittaa 😀 mutta se siitä! Tästä lähtien lupaan sinulle Tytti etten huomio kommenttejasi ja saat rauhassa paasata noista asioista. Hyvää jatkoa.

  42. Eiköhän junnusarjoista tuonne kelpaa vain A ja on tavallaan täytettä yksipäiväiselle tapahtumalle (=katsojamäärä pyritään maksimoimaan poikien ja miesten peleillä, tyttöjen ja naisten pelien mennessä siinä sivussa tasa-arvoisuuden nimissä).

  43. ”No jos se on mielestäsi tarpeeksi konkreettista niin eikö se sillon myös riitä”

    – Sen verran pakko kommentoida että edelleenkin, en ole missään vaiheessa puhunut tai viitannut asioihin kuten ” tehdä riittävästi” tai ”tarpeeksi konkreettista” – nämä ovat yhä sinun tulkintojasi. Sinä sen sijaan annoit ymmärtää, että ”kommentoinnin sijaan olisi Tytin hyvä tehdä jotain muutakin naissalibandyn eteen” johon vastasin mitä teen.

    Mutta vastauksena heittoosi ”mielestäsi tarpeeksi konkreettista niin eikö se sillon myös riitä”, niin vastaan että kuten kellä tahansa joka toimii urheilun parissa vapaa-aikana rakkaudesta lajiin, niin uskon monen haluavan saavan aikaiseksi vielä enemmän konkreettistä ja siinä vaiheessa kun ”riittää” niin on varmaan syytä lopettaa.

    Mutta hyvää päivän jatkoa sinullekin.

  44. Pitääkö nää kommentisektiot pilata typerillä väittelyillä jotka ei liity asiaan, siirrä kommenttisi muualle Tytti

  45. Tasa-arvo. eipä se nytkään toteudu,esim miesten 1 divari ja naisten 1 divari ovat täysin eri huomiota nauttivia. Jo liiton ylläpitämässä tulospalvelussa pääsarjoja ovat naisten liiga, miesten liiga ja miesten 1 div. Henk koht tämä ei ärsytä, onhan se varmaankin juuri näin että nämä kolme sarjaa ovat ihan eri tasolla monessa mielessä naisten divariin nähden. Niinpä kannattaisin samaa linjaa superfinaalissa, eli jos joku junnusarja on saatava sinne,niin ehdottomasti poikien A. Jätetään tytöt ja nuoremmat pojat pois.

  46. Niinku joku jo kirjoitti, suu vaahdossa syytetään liittoa, vaikka jutunkin mukaan seurat mukana päätöksissä! Toki aina helpompi syyttää muita kaikesta. Superfinaalin idea lienee saada näkyvyyttä lajille, ei kiusallaan tehdä hommia perseelleen! Tapahtumat vetää hallit täyteen muissa isoissa maissa, Suomen jurottajat boikotoi,eli ei tuu täällä toimimaan jatkossakaan, eikä noi paikallisfinaalit tule jatkossakaan vetämään väkeä niitä muutamia vuosia sitten pelattuja enempää. Me on hävitty tää peli, ei oo pakko pelata.

  47. Mietitäämpä nyt ihan oikeesti jos meillä on vaikka oululainen joukkue finaalissa niin sitten lähdetään heittään se yks arpapeli helsinkiin. Laitetaampa se ”super”finaali nyt sinne missä aurinko ei turhaa häikäse ja aletaan tekeen omaa juttua eikä matkita Ruotsia.

  48. PS. tytti ja muut elkää nyt menkö provoon. Vastaus ruokkii trollia ja on tavallaan osoitus vastaajan omasta yksinkertaisuudesta.

  49. Ai eräs (oletettavasti) naispuolinen sählyniilo taas vauhdissa 😀

    Vaadin tasa-arvoa kilpaurheiluun! Kaikille tulee antaa mitalit ja pisteiden laskeminen tulee kieltää. Ketään ei saa syrjiä fyysisten ominaisuuksien vuoksi!

    Naisurheilijoille sit kans sama palkka, vaikka katsomossa ei ole juuri ketään. Ei välii kuka maksaa kuhan se en oo minä!

  50. Niin kauan kuin C-pojat on kaikissa salibandyn osa-alueissa naisia edellä ei nais salibandyyn kannata hirveästi paukkuja laittaa.. ei mustaa valkoseks saa puhumalla 😉

  51. ”Niin kauan kuin C-pojat on kaikissa salibandyn osa-alueissa naisia edellä ei nais salibandyyn kannata hirveästi paukkuja laittaa.. ei mustaa valkoseks saa puhumalla”

    Ja sitten ihmetellään miksi halutaan naisurheilun arvostusta nostaa mm keskustelupalstoilla, kun tulee yllä olevia idiotis… anteeksi hassutteluja.

  52. ai tämä oli sinusta hassuttelua? minusta tämä on vain faktaa, ikävää sellaista mutta faktaa. naisurheilun arvostus nousee tekemällä ei puhumalla.

  53. Puhut naisurheilusta, mutta vertailuun käytät miehiä / poikia.

    Et vissiin itse huomaa ristiriitaa argumentoinnissasi?

  54. ”en. mihin itse vertailisit?”

    Hassua, että tähän pitää vastata mutta on olemassa erikseen naisten/tyttöjen ja miesten/poikien sarjat syystä, joten jos urheilullisuutta tulisi verrata, niin vertailun tulisi tehdä sarjojen sisällä.

  55. Ei missään tapauksessa . Voinen allekirjoittaa , että aika iso juttu loppupelit joukkueen vuosibudjetissa tulopuolella. Kyllä loppuotelut , finaalit pitää antaa kuulua sille seuralle järjestettäväksi kenen seura kyseessä. Miksi ihmeessä joku keräisi potin vuoden töistä? Miksi rangaistaisiin koko vuoden kotijoukkuetta fanittaneita uskollisia paikallisia ja etenkin pelaajien rahoittajia (perhetaustat) viemällä heiltä pois se viimeinen silaus/helmi kruunusta? (täytyy muistaa että liigapelaajilla harvemmin pelaajat itse ovat kautensa maksumiehinä, toisin kuin siis junnuilla) Puhumattakaan mahdollisista seura/joukkuesponsseista., jotka kuitenkin yleensä paikallisia yrittäjiä. Paikalliset näkyvyydet oman paikkakunnan loppuottelussa voipi kantaa kekoon rahaa seuraavaksikin kaudeksi….

  56. Itse pitäisin jotenkin itsestään selvänä, että jos liitto haluaa junnut mukaan superfinaaliin niin heitä kompensoidaan myös taloudellisesti. Toki en olisi yllättynyt vaikkei näin olisi.

  57. Tosiaan luulisi liiton tulevan taloudellisesti vastaan jos juniorijoukkueet pelaavat superfinaalia.

    Mutta se tahtoo unohtua, että ehkä tuosta superfinaalista olisi junioreille hyötyä esim arvokisoja ajatellen missä kisat ratkaistaa yhdellä pelillä, vieraassa ympäristössä kirkkaampia valojen alla?

  58. En ymmärrä miksi superfinaaliin pitäisi ottaa tasa-arvon vuoksi nais- ja tyttöjoukkueita kun heidän tasonsa vastaa miesten 5. Divaria?

  59. Heikin en tarvitse ymmärtää, ja jokaisella on vapaus näyttää typeryytensä vapaasti – ihan vaikka näin internetin välityksellä.

    Sen sijaan Suomen salibandyliiton on otettava tasa-arvo huomioon toiminnassaan, koska heidänkin toimintaa kustannetaan niin miesten kuin naisten verovaroin.

  60. Kaikkien kaveri, jos tässäkin asiassa toimittaisiin sukupuolineutraalisti joka tuntuu olevan muotia nyt, ei naisjoukkueita tapahtumassa nähtäisi.

  61. Heikki nyt siirtelee maalitolppia aivan huolella. Edelleenkin, jos laji haluaa saada yhteiskunnallista tukea, niin sitten sen tulisi myös edistää yhteiskunnallisia arvoja kuten tasa-arvo. Ei tämän pitäisi olla niin vaikea ymmärtää.

  62. Ihan kysymykseksi; kuinka paljon katsojia käy A-junnujen lätkämatsissa?

  63. Superfinaalissa ei ole mitään samaa kun MM finaalissa sanoo:

    MM finaali on yksittäinen peli joo, mutta siihen alle pelataan viikon verran pelejä joka päivä, eli jos puolustetaan superfinaalia MM finaalilla. Tulisi Superfinaalia ennen pelata kahdeksaan päivään kuusi peliä alle.