Pilottihanke – Salibandyliigan otteluita lähetetään Facebookin kautta

Indians-LASB -otteu lähetetään Facebookin kautta. Kuva: Esa Takalo

Indians-LASB -otteu lähetetään Facebookin kautta. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliiton Facebook-sivujen kautta tehdään kolmen ottelun kokonaisuus helmikuussa. Ensimmäinen on perjantaina 9. helmikuuta pelattava Indians-LASB. Toinen tulee 14. päivä (EräViikingit-Steelers) ja kolmantena Welhojen kotiottelu Happeeta vastaan 28. päivä.

Teknisesti ottelut toteutetaan samaan tapaan kuin muille kanaville tuotetut lähetykset.

– TV- ja nettilähetykset sekä some, erityisesti Facebook, ovat kliseisesti kovassa murroksessa. Tilanteet ja alustat muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti. Tässä kohtaa näimme hyvän mahdollisuuden testata Facebookia ottelustriimien alustana. On mielenkiintoista nähdä, miten lähetykset löytävät katsojia ja huomioita. Salibandyliiton Facebook-sivuilla kun on yli 50 000 seuraajaa, Salibandyliiton viestintäpäällikkö Jussi Ojala sanoo ja jatkaa:

– Isossa kuvassa tämä pilotti on pieni osa tulevaisuuden hahmottelua. Tämän kevään aikana pääsemme julkistamaan pidemmän aikavälin suunnitelmia salibandyn TV- ja nettilähetysten osalta. Niitä olemme pohtineet jo viime kesästä lähtien yhdessä SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurmisen kanssa.

Facebook-lähetykset
Pe 9.2. 18:30 Indians–LASB, Otahalli
Ke 14.2. 18:30 EräViikingit–Steelers, Energia Areena
Ke 28.2. 18:30 Welhot–Happee, Kuopiohalli

Ensimmäisen ottelun selostaa Henri Pitkänen ja kommentoi Toni Lötjönen. Toisen pelin selostusvastuu on Tuomo Reposella, joka saa kommentaattorikseen Jyri Korsmanin. Kolmannen pelin hoitaa duo Juuso Ikonen–Raine Siltala.

Salibandylähetykset

Teksti: Salibandyliitto

9 comments

  1. ei riitä sanoja kuvaamaan miten p***a kokeilu on. ongelma tässä on alustavalinta, joka on kuin internetin syöpä. tavallaan ihan ok jos ihminen haluaa olla fb:ssä, mutta kun se menee sitten näin: http://theoatmeal.com/comics/reaching_people
    eli tässä pahaa pelkään, että yllä oleva voisi johtaa siihen, että jos haluaa katsoa salibandyä netissä, on pakko olla fb:ssa. olisi kyllä niin synkkää.

  2. Voi tätä salibandy-yhteisöä. Nyt jonkun mielensäpahoittajan mielestä kokeileminenkin on turhaa. Vai olikohan tämä trolli johon lankesin. Joskus tulee vaan surullinen olo siitä millaisia omiin muroihin pissaajia täällä pesii.

  3. Ihan vinkkinä vaan; ensi kaudella Ruudun puolelle jää tilaa lähetyksille vaikka kuinka paljon, kun Telia nappaa kiekon SM liigan haltuunsa.
    Keskittäminenkin olisi tässä rrautaa. Eikä niin että makselee Veikkauksen pitkätvedot, ostaa Iltiksen, katselee Ruutua ja Fanseattia. Maksupuoli muodostuu aika muhkeaksi.

  4. c2 poikien sm sarjassa kaikki pelit lähetään youtubeen livenä, sama alusta salibandyliigallekkin parempi kuva ja voi myös älytelkkareista vahdata

  5. IFF:llä on YouTubessa kaksi kanavaa, jotka toimivat mielestäni todella hyvin. Sinne vaan, jos mahdollista.

  6. Siis ei kai tässä tähän mennessä ole tarvinnut maksaa kuin FanSeat ja IltaSanomat. Ja kummassakin näissä paketeista on hitosti enemmän sisältöä kuin pelkät Salibandyliigapelit. Ja maksaa jotain 20€ kuussa.

  7. Mulla piiloporvarilla on Ruutu myäs. Satunnaisia säbämatseja, tahkokiekkoa, ja joskus jalkapalloakin. Mutta kuten sanoin ni ensi vuonna Ruutu pimenee. Jos eivät jotain kummallista keksi. Ja Ruutuhan on Sanoman omistuksessa (kuten IS myös).

  8. Fanseatti muuten maksaa noin kympin. Tarjonta aon paljon, vaikkapa mestiskiekot, suomisarjat, ja junnukiekon SM sarjat tasot C-A. Ynnä satunnaisia lähetyksiä alasarjojen säbästäkin. Ja jos on hyvä telkkari niin chromecast heittää kuvat sille. Ehdottomasti kympin arvoinen sijoitus, paras noista listaamistani.

  9. Kierroksen jännittävin ottelu ainakin Lasbin kannalta ei näy missään jos ei pääse katsomaan Lahteen. Kuka on päätöksen takana? Nyt olisi mahdollisuus näyttää edes facebookissa..