Putoamiskamppailut käyvät kuumana – katso viikonlopun salibandykalenteri

SalBalla on edessä tiukat paikat viikonloppuna. Kuva: Jari Turunen

SalBalla on edessä tiukat paikat viikonloppuna. Kuva: Jari Turunen

Salibandyn pääsarjat rullaavat jälleen vilkkaalla tahdilla tulevana viikonloppuna. Panokset kovenevat entisestään, kun runkosarjojen loppusuorat häämöttävät pikku hiljaa.

Perjantaina pelataan Pohjanmaan derby, jossa Blue Fox (14.) isännöi SB Vaasaa (3.). Sarjan jumbona olevalle Blue Foxille rupeaa olemaan viimeinen aika kääntää kelkka, sillä toiseksi viimeisenä oleva Tiikerit on jo kuuden pisteen päässä. Joukkueella on toinen peli sunnuntaina, ja kaksi tappiota sinetöisi joukkueen putoamiskohtalon lähes varmasti. SB Vaasan tärkein panos ottelussa on pudotuspelien kotiedun säilyttäminen. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa SB Vaasa oli parempi rankkarikisassa maalein 6-5 rl.

Lauantaina on kova panokset miesten Salibandyliigassa. LASB (9.) ja TPS (6.) mittaavat toisiaan ensiksi mainitun kotikentällä. LASB nappasi viime viikonloppuna yhden pisteen mahdollisesta neljästä, ja sen pudotuspelihaaveet ovat vielä jossain määrin elossa. Matkaa kahdeksanteen sijaan on neljä pistettä, ja LASBin nousu vaatisi epäonnistumisia SPV:ltä, Oilersilta tai TPS:lta.

TPS:n neljä viimeistä peliä ovat olleet hankalia, ja niistä on irronnut vain yksi voitto. Maalinteko ei ole ollut vahvimmillaan, sillä osumia on syntynyt vain 11 neljässä viimeisessä pelissä. TPS:lla on edelleen mahdollisuus saavuttaa pudotuspelien kotietu, mutta se vaatisi parempia suorituksia ja epäonnistumisia ylempänä olevilta joukkueilta.

SalBa (14.) tarvitsee myös kipeästi pisteitä Kooveeta (12.) vastaan. SalBa voitti viime viikonloppuna todella tärkeän ottelun Steelersiä vastaan viime hetken osumalla, ja katkaisi viiden ottelun tappioputken. Koovella ei ole myöskään kulkenut erityisen hyvin, sillä alla on kolmen ottelun tappioputki. Kooveella on vielä mahdollisuus välttää liigakarsinnat, jos se saa paremman vireen päälle. Syksyn ottelu meni SalBalle maalein 4-3.

SB Vaasa on Blue Foxia vastaan ennakkosuosikki perjantain ottelussa. Vaasalaisten voiton kerroin on 1,42. Blue Foxin voittokerroin on 3,60 ja tasapelille annetaan kertoimeksi 6,20.

Pitkävetoon pääset täältä

Raumalla edessä tiukka iltapuhde

Lauantain tulosvetokohteista voi poimia erityisesti huipputärkeän SalBa-Koovee -pelin. SalBan kausi on ollut todella haasteellinen muun muassa loukkaantumisten vuoksi. Peli ei kuitenkaan ole rullannut missään vaiheessa kautta, ja ainoastaan 81 tehtyä maalia 20 pelissä kertoo olennaisen joukkueen suorituksista. Tällä hetkellä maaliero on -48 ja joukkue on taulukon viimeisenä.

Kooveen suorituksia voi pitää hiukan erikoisina. Periaatteessa joukkue on pelannut monessakin ottelussa hyvin jopa 40-50 minuuttia, mutta varsinkin otteluiden loput ovat tuottaneet vaikeuksia. Tuo samainen kaava toistui myös maanantaina Nokian KrP:ta vastaan. Nuori ryhmä on myös hävinnyt paljon maalin pelejä, ja suoraan sanottuna sulanut melko herkästi. Kooveella on plakkarissa ainoastaan piste enemmän kuin SalBalla, joten tamperelaisilla on pelissä isot panokset. Lauantainen ottelu tulee olemaan varmuudella tiukka.

Pääkallo.fin maaliarvio: SalBa 3, 4, 5 – Koovee 3 ,4 , 5

Tulosvetoon pääset täältä

Viikonlopun salibandykalenteri:

Perjantai 16.2.

Miesten Divari
19:00 Blue Fox – SB Vaasa Tähtihalli Uusikaarlepyy

Lauantai 17.2.

Miesten Salibandyliiga
17:00 LASB – TPS Lahden Suurhalli
17:00 SalBa – Koovee Rauman Kauppaoppilaitos
18:00 OLS – SPV Kastelli Elisa/Fanseat
18:00 Steelers – Oilers Elenia Areena

Naisten Salibandyliiga
15:00 SSRA – NST Kastelli
15:30 EräViikingit – SB-Pro Mosahalli
18:30 PSS – O2-Jyväskylä Porvoo SBH

Miesten Divari
14:00 O2-Jyväskylä – Karhut Jyväskylän monitoimitalo
15:00 NJ – LNM Nurmon Liikuntahalli
17:00 Josba – M-Team Joensuu Areena
18:00 Tiikerit – ÅIF Tikkurilan UT

Sunnuntai 18.2.

Miesten Salibandyliiga
17:00 SPV – EräViikingit Seinäjoen Urheilutalo Elisa/Fanseat
18:00 OLS – Indians Kastelli VeikkausTV
18:30 Koovee – Classic AutoCenter Areena ISTV

Miesten Divari
14:00 O2-Jyväskylä – ÅIF Jyväskylän monitoimitalo
17:00 Tiikerit – LNM Tikkurilan UT
17:00 Karhut – Blue Fox Porin UT
17:00 Loviisan Tor – EräViikingit Akatemia Loviisan LH

15 comments

  1. Valitettavasti ja tietyllä lailla onneksi huominen Nj-Liminka peli ei näy fanseatillä, koska koko lähetysteami on abiristeilyllä. 12-vuotta koulutyötä takana,ovat sen ansainneet. Viikon päästä sitten taas. Kooste tulee kyllä

  2. Ootko varma että pojat selviää viikossa abiristeilystä?

  3. Oikeastaan LASBilla on hyvin lähelle omissa käsissä vielä playoff-paikka. Jos se voittaa loput pelinsä (ml. EräViikingit vieraissa) ja SPV häviää EräViikingeille kotonaan varsinaisella peliajalla sekä LASB-SPV ei mene jatkoajalle, niin se riittäisi LASBille ihan hyvin. Nykyisellä SPV:n kunnolla tämä on ihan todennäköistä. Pelaako LASB sitten omat pelinsä tarpeeksi hyvin, niin nähtäväksi jää. Epäilen.

  4. Tepsin kotietu on suht kaukana, varsinkin Happee-tappion jälkeen. Happee saa siis viimeisestä kuudesta pelistään saada ihan maksimissaan seitsemän pistettä, jotta TPS menisi edelle ja jos oletetaan Tepsin häviävän varsinaisella Classicille, niin Happee saa saada vain viisi pistettä esim. kolmikolta SalBa-Koovee-Welhot.

    Toki TPS voi ottaa vielä myös EräViikingit kiinni, jolloin ErVi saa ottaa viidestä pelistään max. kuusi pistettä. Siellä on vielä Koovee ja LASB vastassa kotona, eli jos ErVi hoitaa nämä kunnialla (joukkuehan ei ole varsinaisesti pupeltanut yhtään peliään lokakuun lopun jälkeen), niin vieraspeleistä SPV:tä ja Indiansia + kotipelistä Oilersia vastaan se saa ottaa yhteensä kaksi pistettä. Ja jos TPS häviää Classicille, niin yksikin piste EräViikingeille näistä kolmesta on liikaa.

    Lisäksi sekä Indiansilla että Oilersilla on etulyöntiasema Tepsiin nähtynä, Indiansilla maalieron puolesta ja Oilersilla on maksimipisteet 36 ja TPS:llä 35. Espoolaisten eduksi on laskettava sekin, että heillä ei ole pelejä Classicia vastaan.

    Kaiken kaikkiaan en usko millään TPS:n yltävän kotietuun.

  5. SalBa-Koovee peliä lienee turha toivoa mistään mediasta näkyväksi?

  6. SalBalta on lupa saatu, joten tekniikan salliessa ja tähtikuvioiden ollessa oikeassa järjestyksessä lähetämme SalBa-Koovee pelin FanSeatGo-palveluun. ”Parhaamme teemme ja katsomme mihin se riittää.”

  7. Kiitokset Kooveen mediatiimille ja joukkueelle onnea ja menestystä päivän koitoksiin. Hienoa!

  8. Fanseat/GO -kin löytyi! Mutta mokoma rupesi kyselemään tunnuksia, ja ohjeissa kerrotaan, että Fanseatin tunnarit kelpaavat. Mutta eivät kelpaa. Voi mählä.

  9. Ainakin itsellä toimii fanseat go, kun kirjautuu ihan normaalisti fanseatille ja menee sieltä fanseat go lähetyksiin.

  10. OUJEE! Kiitos! Selaimeni on asetettu mäjähtämään suoraan ”active” sivuille, pieni peruutus toimi ihan oikein. (Lisäksi koetin jostain oudon linkin kautta joka heitti Fanseat/Go kirjaudu sivulle).
    Mutta nyt pelittää kiitokset!

  11. ei ole tainnut koovee saada yhteyksiä pelittämään, kun ei fanseatin sivuilta löydy. iso harmi!

  12. Pientä häikkää alkuun mutta saatiin kuntoon ottelun alkamiseen mennessä. Nyt tuntuisi ääni ja kuva tulevan OK-tasoisena läpi, hiukan jää toista laitaa kuvasta pois mutta muuten OK. Lähetys löytyy Fanseat Go:n puolelta salibandylähetyksistä,.

  13. Vielä kerran isot kiitokset Kooveen mediatiimille! Hyvin toimii ainakin täällä.