Ruotsin 3-0-johto suli – Suomelle 7-6-voitto Tampereella

Kuva: Esa Takalo

Suomen ja Ruotsin U19-tyttöjen maajoukkueet kohtasivat lauantaina Tampereella. Suomi vei tiukan kamppailun maalein 7-6.

Ottelun ensimmäinen erä oli sangen erikoinen. Ruotsi tykitteli nopeasti 3-0-johtoon, mutta Suomi käänsi tilanteen 5-3-johtoasemaksi vielä ensimmäisessä erässä.

Toinen erä meni Suomelle 2-1, joten Ruotsilla oli viimeisessä erässä kolmen maalin takamatka kurottavana. Länsinaapuri osui kahdesti, joten voitto jäi suomalaisten hyppysiin.

Suomen tehopelaajia olivat eritoten Annu Selinummi (2+0), Matilda Lindström (1+1), Jonna Virkkunen (1+1), Maura Paajanen (1+1) ja Jenni Torkki (1+1). Elsi Kangasharju pysäytti 25 laukausta.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina. Ottelu alkaa klo 11.15.

3.2.2018 TU19: Suomi – Ruotsi 7-6 (5-3, 2-1, 0-2)

1. erä: 3.28 Wilma Johansson (Ellen Backstedt) 0-1, 3.44 Amanda Ljunggren (Frida Swahn) 0-2, 4.56 Backstedt 0-3, 6.00 Maura Paajanen (Jenni Torkki) 1-3, 7.08 Annu Selinummi (Matilda Lindström) 2-3, 8.37 Lindström (Jonna Virkkunen) 3-3, 12.43 Selinummi 4-3, 16.25 Jenna Taivaloja (Milja Rastas) 5-3.

2. erä: 22.25 Torkki (Paajanen) 6-3, 33.12 Virkkunen (Nea Keihäs) 7-3, 39.52 Lisa Svarfvar 7-4.

3. erä: 42.22 Johansson (Backstedt) 7-5, 47.21 Ellen Nyman (Moa Gustafsson) 7-6.