Divarit

Salibandyliitto reagoi päivän tapahtumiin tutkimalla Divarin sopupeliepäilyn

18.02.
2018
74 Kommenttia
2
Divarit

Kuvassa ÅIF:n Sebastian Freudenthal. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliitto tutkii väitteet, joiden mukaan O2-Jyväskylän ja ÅIF:n joukkueet olisivat Divarin ottelussaan sunnuntai-iltana pelanneet varsinaisen peliajan lopun yrittämättä tehdä maalia.

Pääkallo.fi uutisoi sunnuntaina, että ÅIF olisi joukkueiden noin kaksi minuuttia ennen loppua tapahtuneen vaihtopenkkien keskinäisen kommunikoinnin jälkeen pitänyt palloa varsinaisen peliajan lopun ilman, että O2-Jyväskylä olisi edes pyrkinyt riistämään sitä haltuunsa.

Varsinainen peliaika päättyi tulokseen 5-5, joka tuotti molemmille joukkueille yhden sarjapisteen. Maalittoman jatkoajan jälkeen ÅIF voitti rangaistuslaukauskisan, mikä tuotti sille lisäpisteen.

– Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä tutkii Salibandyliiton kilpailusääntöjen ja sarjamääräysten mukaisesti, onko asiassa tapahtunut sääntörikkomus, pääsarjapäällikkö Jyrki Paajanen kertoo.

– Vaikka asiassa ei olekaan vielä näyttöä, on syytös vakava ja siksi se etenee kurinpitoelimen arvioitavaksi sarjamääräysten 47§ mukaisesti sarjavastaavan, eli allekirjoittaneen sekä Salibandyliigan toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen yhteisellä päätöksellä.

– Pyydämme vielä tänään joukkueilta vastineet sekä ottelutallenteen toimitettaviksi viimeistään maanantaina aamupäivällä, ja sen jälkeen asia siirtyy liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmän arvioitavaksi.

Linkki:
Salibandyn kilpailusäännöt

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Arto Kilponen
18/02/2018
Aivan oikein. Missään tapauksessa tätä ei voi ohittaa jollain "pojat on poikia"-selityksellä ja ohittaa olankohautuksella.
Midde
18/02/2018
"Seura, jonka joukkueen ottelun lopputuloksesta on sovittu etukäteen, menettää sopimuksen kohteena olevien joukkueiden osalta kilpailuoikeutensa ja sarjapaikkansa.
Pelaaja, valmentaja, muu toimihenkilö tai erotuomari, joka osallistuu ottelun lopputulosten sopimiseen, määrätään kilpailu- tai toimintakieltoon vähintään vuodeksi. Toistuvasta ottelun lopputulosten sopimiseen osallistumisesta voidaan määrätä elinikäinen kilpailu- tai toimintakielto."

Tämä tarkoittanee sitä että divarista suljetaan kaksi joukkuetta. Mielenkiinnolla odotan, että miten tämä saadaan puljattua osastoon "pojat on poikia" ja ketään ei pudoteta sarjasta..
Tuomas
18/02/2018
Ilmans seuraamuksia ei voi välttyä. Jos ei kiinnosta voittaa ilman sopupelejä, ei kannata pelata olleenkaan.
Borgå
18/02/2018
Jos tulee seurauksia niin toivottavasti on selvät näytöt ja todisteet siihen ja ne tulee myös olla näkyvissä meille kaikille.
Tyhmä juttu jos on sopupeli ollut.. todella tyhmä veto valmentajilta - molemmilta!
Moro
18/02/2018
Nyt sitten sopupelipojat. Käsitteet haltuun. Tätä peliä ei ole etukäteen sovittu missään vaiheessa. Vaan 2min ennen loppua kun siihen asti oli väännetty täysillä kumpikin voitosta, Åifin valmentaja ottaa likasen kortin esiin.
Se lopputulos?
18/02/2018
”—Maalittoman jatkoajan jälkeen O2-Jyväskylä voitti rangaistuslaukauskisan, mikä tuotti sille lisäpisteen.”
Kuka voitti?
Ilkka Kittilä
18/02/2018
Kiitos huomiosta. Korjattu juttuun nyt.
Asiantuntija
18/02/2018
Onko sillä väliä sopiiko ottelun lopputuloksesta ennen peliä, vai pelin aikana? Jos kuitenkin sopii siitä lopputuloksesta?
Veteraani
18/02/2018
Jokaiselle urheilua ja matematiikkaa tuntevalle oli ja on itsestään selvyys, että tilanteessa, jossa kumpikaan joukkue ei menetä pisteitä varsinaisen peliajan tasapelillä, kannattaa pelata tasapeli ennen kuin yrittää voittoa tasapelin riskillä. Tämä oli selvyys jo, kun päätön pistelaskusysteemi julkaistiin. Ainut järkevä ratkaisu tässä vaiheessa on ilmoittaa, että ensi vuonna pistelaskusysteemi on varsinaisen peliajan voitto 3p, jatkoaika/rl-voitto 2 p, jatkoaika/rl-tappio 1 p. Tuskin tässä vaiheessa voidaan ilmoittaa, että kaikki tämän kauden varsinaisen peliajan tasapelit mitätöidään, koska ei voida osoittaa, mikä peli on sovittu ja mikä "rehellinen".
Arto Kilponen
18/02/2018
Vääntäkää nyt joku ihan rautalangasta, että mitä O2 teki väärin. Eli jos on väärin, että annetaan vastustajan pitää palloa oman maalinsa takana, niin mikä sääntömuutos tähän täytyy tehdä, varsinkin kun O2:n valmentaja on (kuulemma) sanonut, että jos pallo saadaan, niin yritetään maalia?
MORO
18/02/2018
Ja korjatkaa nyt sekin toki että Åif voitti rankkareilla eikä O2. Liitto ei osaa näköjään edes omaan uutiseensa katsoa tuloksia oikein
Arto Kilponen
18/02/2018
"Ainut järkevä ratkaisu tässä vaiheessa on ilmoittaa, että ensi vuonna pistelaskusysteemi on varsinaisen peliajan voitto 3p, jatkoaika/rl-voitto 2 p, jatkoaika/rl-tappio 1 p. "

Ei ole ainut järkevä ratkaisu. Muitakin systeemeitä on, esim. NBA:n tyyli.
Robert Bob Heinonen
18/02/2018
ottelun pisteet pois molemmilla jengeiltä. ainakin oiffilta. vähintään.
Höm
18/02/2018
Milläs perustein 02:selle mitään sanktioita?
fakta
18/02/2018
Molemmat joukkueet pitää sulkea sarjasta tai yksityishenkilönä maksaneena paikalla olleena teen ilmoituksen ja järjestän poliisitutkinnan. Tällä kaudella kukaan ei putoa sarjasta ja kakkosesta nostetaan yksi joukkue divariin. Aivan selvä tapaus ja maksanutta yleisöä on petetty. Syytteen nimikkeen etsin töikseni. Törkeää.
Faktoi
18/02/2018
Jep, maksoin itsekin pääsylipun ja sitten joukkueet esittivätkin vaiherikkaan ottelun, jossa kummatkin vuorollaan johti 2 maalilla, jatkoajalla molempiin päihin maalintekopaikat ja sitten rankkareilla ratkasu suorastaan pöyristyttävän röyhkeää
Tytti
18/02/2018
Sopupelaaminen taitaa olla toiseksi pahin rike mitä valmentaja voi tehdä vastustajan tahallisen loukkaamisen jälkeen. Täten jos on pitävä todisteet ja syyllisyys todettu niin rangaistuksenkin pitäisi olla erittäin kova.
Rigged
18/02/2018
Tulosta ei sovittu etukäteen vaan kommunikointi tapahtui 2 min ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Jos kummallekaan joukkueelle tulee tästä sanktioita, niin liitto toimii omien pykäliensä sanamuotoa vastaan, josta voidaan viedä asia jo ihan oikeaan tuomioistuimeen. Pykälä perustuu etukäteen sopimiseen ja sitä ei tässä tilanteessa yksinkertaisesti tapahtunut.

Se, että liitto muutoksillaan kannustaa joukkueita tällaiseen toimintaan on sitten aivan eri kysymys. Jos molempia joukkueita palkitaan tasapelistä, niin on varsin ymmärrettävää, että tällaisiin tilanteisiin päädytään. Joukkueet kuitenkin pelaavat siitä sarjapaikasta ja joskus paremman lopputuloksen saadakseen on parempi eliminoida turhat riskit pelin lopussa.

Niin ja tätä kolluusiota tapahtuu jatkuvasti eri sarjoissa muutenkin joko sanallisesti tai sanattomasti. Jos peli on tasan, niin usein molemmat joukkueet ihan suosiolla jäädyttävät pelin. Erien lopussakin ihan molemminpuolisessa ymmärryksessä nyhjätään usein omassa päässä ja vastustajaa ei voisi vähempää kiinnostaa karvaaminen. Se, että jokku oiffin valkku on huudellut vaihtopenkiltä toiselle kesken pelin ei tee teosta yhtään tuomittavampaa.
Dii
18/02/2018
Ottelun tuloksesta sovittiin ennen ottelun päättymistä, eli siitä sovittiin etukäteen. O2:n osuus tässä ei vielä ole varma, mutta ÅIF:n kohdalla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kun toimia niin kuin sääntöihin on sanktioksi kirjattu.
Ööö
18/02/2018
Paikanpäällä olin ja O2 ratkaisun ymmärrän täysin. Åifin kaikki maalit tulivat O2 karvausvirheistä, joten ei ihme ettei kahden viimeisen minuutin aikana O2 lähde turhaan karvaamaan vastustajan maalin takaa ja riskeeraamaan pisteitä. Åifin valmentajan "Kelpaako pisteet"-huuto ja oman maalintakana neppailu sen sijaan ovat rangaistavia tekoja.
Toukopouko
18/02/2018
No eihän sovittu. Lopputuloksesta ei missään vaiheessa edes sovittu. Varsinaisen peliajan tulos ei ole lopputulos.

Vähän tarkuutta nyt.
Arto Kilponen
18/02/2018
Minusta tässä on selvää, että sopimusta on ehdotettu. O2 on mielestäni myös selkeästi ilmoittanut, että sopimus ei sille käy, pelaamalla normaalisti loppuun ja valmentajan ilmoituksella, että maali tehdään mikäli mahdollista.

Nyt sitten se oleellinen kysymys kuuluu, että joko sopupelin ehdottaminen on rangaistavaa.
Dii
18/02/2018
Ottelun ollessa kesken, sovittiin varsinaisen peliajan tuloksesta jotta molemmat joukkueet hyötyisivät. Sopiminen tapahtui ottelun ollessa kesken, eli etukäteen. Täyttää sopupelin määritelmät täysin.
SWE
18/02/2018
Salibandykin on tulosurheilua, harmi ettei sitä kaikki täällä ymmärrä. Ainut kenen tässä täytyy katsoa peiliin on salibandyliitto kun kerran noin toimivan pistelaskutavan kehittivät...
Edelliselle
18/02/2018
Juuri näin, sopiminen tapahtui ottelun ollessa kesken, eli etukäteen. Sopupeli, sarjasta sulkeminen on ainoa oikea toimenpide kun menee poliisitutkintaan. Paikalla olleet voivat nyt jo vaatia maksettujen ottelulippujen ja muiden kustannusten rahat takaisin. Tuote ei ollut se minä se myytiin. Jokainen maksanut katsoja on joutunut huijauksen kohteeksi. Nyt herää kysymys kuinka paljon salibandyliigassa on ollut sovittuja ottelija kun sarja on mikä on.
fucking sb
18/02/2018
Jaahas, enpä mene enää katsomaan sb pelejä.
amatöörit
18/02/2018
Amatööri koutsit, amatööri laji ja amatööri sarjat, mitä muuta voi odottaa...
VEIKKAUS JA SOPUPELIT
18/02/2018
Alla syy miks liitto tärisee jo ennen kuin mitään tutkintaa on tehty. Ja samasta syystä syyllinen etsitään vaikka väkisin.

Salibandy.fi sivuilla melkein tasan vuosi sitten julkaistu uutinen:
”Salibandyliiton toiminta-avustuksen, salibandyn arvokisahankkeille myönnettyjen tukien ja salibandyseuroille kohdistuvan suoran seuratuen lisäksi veikkausvoittovaroin on edistetty lukuisia salibandyhankkeita vuosien saatossa. Tuen merkittävyys saa oikeat mittasuhteet, kun se puetaan numeroiksi.

- Salibandyn olosuhteiden rakentamista ja remontointia eri muodoissa on tuettu Veikkauksen tuotolla vuosina 1980-2016 noin 140:llä miljoonalla eurolla ja näistä merkittävä osa on liikuntakohteita, jotka ovat salibandyn seuratoiminnan kannalta hyvin keskeisiä, toteaa yhteyspäällikkö Tapio Imporanta Veikkaus Oy:stä. ”
Jepulis
18/02/2018
Sopupeliin tarvitaan aina kaksi osapuolta. Yksin ei sovita yhtään mitään. Joten jos tästä jotain seuraa, niin se koskee kumpaakin joukkuetta.
Jep
18/02/2018
Tärkeintä tässä, onko valmentaja huutanut noinkuin sanotaan toiselle penkille? Tommoista lapsusta nyt ei voi edes kännissä ja läpällä heittää! Jos on huutanut ja tulos tämä, niin ei ihan putkeen mennyt ja joku rangaistus, lievempi pisteitä pois lienee tässä kohtaa hyvä. Veikkauskohteena oleminen toki voi tätä muuttaa. Ylijohtavan sanoin, tämä jupakka saanee sählyn breikkaamaan, ehkä jopa isosti!
Kättä pystyyn
18/02/2018
Mikä sitten lasketaan sopupeliksi? Tuolta löytyy lukemattomia pelejä tältä kaudelta, joissa viimeiset 1-2 minuuttia on pidetty palloa oman maalin takana, toinen joukkue on seissyt puolessa kentässä ja kuluteltu kello kaikessa rauhassa loppuun jotta molemmat saavat vähintään sen yhden pisteen. Kyllähän noissakin on samalla tavalla tehty eräänlainen hiljainen sopimus ottelun päättymisestä. Ei tässäkään ottelussa mitään varsinaista sopimusta ole tehty, ainoastaan esitetty kysymys kelpaako piste, jonka nyt olisi voinut jättää pois. Mutta samankaltaisia "hiljaisia sopimuksia" löytyy lukemattomia tältä kaudelta. Ja miksi ei näin toimittaisiin jos sarjajärjestelmä mahdollistaa tätä kautta joukkueelle varman pisteen ja maksimaalisen lopputuloksen? Kuten todettu, kyllä tässä suurempi virhe on liiton puolelta tehty.
näin
18/02/2018
Haiskahtaa. Tämä tapaus tuntuu pieneltä, mutta herättää epäilykset, mitä kaikkea lajin piirissä on sovittu. Ainoa mahdollisuus on todella iso rangaistus näille kahdelle joukkueelle, eli sarjatason pudottaminen. Tässä kohtaa on pakko näyttää toimijoille malli mitä seuraa kyseisestä toiminnasta.
Herätkää nyt
18/02/2018
Kyllä Suomi on oikeusvaltio jossa syyllisyys täytyy aina todistaa. Ainoat todisteet nyt on se, että viimeiset 2minuuttia Åif neppailee oman maalin takana, ja O2 ei edes saa mahdollisuutta osoittaa että ei haluaisi muka ratkaista peliä. Pelaavat vain järkevää karvausta koska tärkeä piste on lähellä, miksi sitä riskeeraamaan. Nämä seikat näkee videolta. Veikkaisin että ainut huuto minkä voi videolta kuulla on se åiffin valmennuksen huuto. Jos ei ole 100% varma mitä sielä on puhuttu, ja sitä ei voida todistaa, on rangaistuksen antaminen liitolta Suomen lakien vastaista, jolloin asia vietäisiin eteenpäin varmasti isompaan oikeuskäsittelyyn. Eli nyt herätys.

Tuntuu että ainut mahdollisuus jolla O2 olisi välttänyt tämän spekuloinnin olisi se että olisi mennyt vartavasten koheltamaan åiffin maalin taakse karvauksensa kanssa ja tarjonnut åiffille saumaa.
Jani Kukkola
18/02/2018
Molemmat pois sarjasta.
Dii
18/02/2018
Molemmilta joukkueilta pyydetään vastineet tapahtumista. Mikäli myöntävät väitetyt tapahtumat sanomisineen, on asia ainakin ymmärtääkseni todistettu. Mikäli eivät myönnä, niin vaatii jo aikamoista pokkaa, etenkin kun kommentit on kuullut ilmeisesti suurempikin määrä ihmisiä.
Salibandyliitto
18/02/2018
Olemme antaneet tuomion. Molemmat joukkueet menettävät ottelusta saadut pisteet ja ne lahjoitetaan salibandyliigassa pelaavalle Rauman salballe.
veikkaaja
18/02/2018
Uskokaa tai älkää mutta väitän että salibandyn piirissä on enemmänkin sopupelejä. Koutseja on monen tasoisia osaamisella ja moraalilla mitattuna. Palkkiot on pieniä ja houkutus helppoon rahaan on suuri. Tämä tapaus ei ole tämän tyyppinen, mutta ainakin yleisöä on pistetty viimeisen päälle alta lipan. Sarjasta pois molemmat joukkueet, signaali on annettava.
JZ
18/02/2018
Vaikeaa on johdonmukaisuus monelle asiaa kommentoineelle. Turha pohtia sarjajärjestelmää, vaan sitä onko kilpailusääntöjä rikottu. Syytä epäillä ainakin selkeästi on, mutta tuskin ainakaan näillä puheilla mihinkään maksimirangaistuksiin päädytään.
Tytti
18/02/2018
"Sopupeliin tarvitaan aina kaksi osapuolta. "

Ei välttämättä, sillä joskus riittää että yksi pelaaja syyllistyy "sopuun" ilman että edes joukkuekaverit tai vastustaja olisi tietoinen asiasta.
turkulainen
18/02/2018
Pelillisesti voidaan useinkin pelata varman päälle ja hakea sopivaa tulosta. Useimmiten se on jopa järkevää. Kukaan tuskin epäilee, että tilanteen ollessa molemmille sopiva ylimääräisiä riskejä ei kumpikaan joukkue ota. Siitä ei kuitenkaan pidä sopia tai millään tapaa edes ottaa esiin.
Tässä tapauksessa kyse on kuitenkin siitä, että toisen joukkueen valmentaja on esittänyt kuuluvasti ehdotuksen pelin päättymisestä pistejakoon. Siis julki tulleiden tietojen mukaan. Jos se osoittautuu oikeaksi, rangaistus siitä sääntöjen mukaisesti.
Myyrä
18/02/2018
Ei ilmeisesti ollut edes ensimmäinen kerta, vaan sama on tapahtunut aikaisemmin tässä kuussa ÅIF - M-Team -ottelussa. ÅIFn pelaaja twiittasi siitä, mutta poisti myöhemmin twiittinsä.
ÅIF kakkoseen
18/02/2018
Suora tiputus sarjasta pois. Salibandyliitto ei voi lepsuilla tässä tilanteessa. Jos mennään periaatteella "no joo nää on näitä, ens kerralla sitten sanktiota" niin moni joukkue voi varmasti miettiä samallaista ratkaisua.
Olli
18/02/2018
Toivotaan, että tuomio tulee ja syyllisiksi todetaan ihan pääkallon puolesta. Seiska-uutisointi twitter-huhujen perusteella menee jo iltapaska-tasolle ja muutenkin menty vahvasti klikkihuoraus-otsikointiin viime aikoina
salibandyliito
18/02/2018
HEEEI ANNETAAN SANKTIOKSI SARJASTA SULKEMINEN!!!!!!!!
Minäpahoitinmieleni
18/02/2018
Kättäpystyylle: voitko luetella edes viisi tällaista peliä jos niitä on lukematon määrä? Esim tasureita ei todellakaan ole tullut tällä kaudella enempää kuin muillakaan kausilla.
turkulainen2
18/02/2018
Vanhalla pistelaskulla tällainen olisi ollut ihan yhtä mahdollista. Parin viimeisen minuutin pallon pitämisen jälkeen vaan jatkoaika samaa, ja molemmille yksi piste. Silloin samoista sijoista kilpaileva vastustaja ei edes olisi saanut lisäpistettä, kuten nyt kävi.
En siis pidä uudesta pistesysteemistä, mutta tarkoitan että tällaisessa tapauksessa ei sitä suoranaisesti voi syyttää.
Kiva
18/02/2018
kuva tähän aiheeseen liittyen. Juuri joukkueesta koka halusi pelata voitosta loppuun saakka. Eikö etelän toimittajilla ole ÅIf kuvia ollenkaan. Saadaan mustamaalattua kaikki loputkin voitonperään pelaavat aktiiviset joukkueet. Twitterissä juuri pääkallon päätoimittaja on lynkannut molemmat osapuolet vain yhden twiitin ansiosta.
JANIINPÄ
19/02/2018
Tääällä ehdotellaan jo poliisitutkintaa.
Tämä kannattaa jokaisen pelaajan muistaa: ottelun loppuhetkillä jos pidät palloa oman maalisi takana yli 10 sekuntia, saat syytteen ja joukkueesi suljetaan sarjasta.

Tuleepahan sitten se kaivattu suljettu sarjakin samalla.
Kaikkien kaveri
19/02/2018
"Tääällä ehdotellaan jo poliisitutkintaa."

Niin, lähinnä tässä kai viitataan siihen, että jos mahdollinen sopupeli on toteutunut niin onko tämä rikos esimerkiksi sen kannalta, että tämä oli veikkauskohteena.
Sponsori
19/02/2018
Tiedoksi tännekin palstalle, että firman aamupalaverissa suosittelen, että vedämme tukemme pois lajista. Meillä on näissä nolla toleranssi, suosittelen muillekin sponsoreille, ei näistä muuten opita.
Turha puuttua sääntöfarssiin
19/02/2018
Tää nykyinen pistesysteemi on mitä on, eikä se tälle kaudelle muutu. Toivottavasti korjaantuu jo ensi kaudelle, jolloin varsinaisen peliajan voitosta saisi kolme pistettä ja muuten tämä 2-1.

Tuossa jo kommentoitiinkin Pääkallon Iltapäivälehtien klikkiotsikoinnista, joka on valitettavaa. Tyyli on siihen suuntaan johon kyllä käytetään energiaa mutta miksei tässä siihen, että siellä on divarissa kuusi joukkuetta pisteen sisällä joka luo herkullisia asetelmia loppupeleihin. Vai pitäisikö nekin mietinnät ohittaa kun tämä "sopupelifarssi" on paljon seksikkäämpi klikkiaihe?
Åif
19/02/2018
Ulos!
Peleistä
19/02/2018
Jotkut puhuneet, että lopussa pelattu taktisesti, mutta ainakin Josba-Liminga pelin raportissa oli että Josba vastoin valmentajan ohjeita oli pelin alun vaisusti pelannut. Siinä Limingalla peli alla ja pitkä bussimatka Joensuuhun eli näinkin päin joskus mennyt. Olihan Josba-Tiikerit pelissäkin juniori Keränen 5 maalia vaikka Tiikerit sarjataulukossa alempana silloin ja tietenkin kauden alun Josba-Karhut pelissä tämä tuomarityöskentelystä noussut juttu, josta vastustajan valmentaja saikin pelikieltoa. Monenlaisia tapahtumia joita olen pitänyt normaalina pelitapahtumina ja varmasti paljon muitakin tilanteita onhan Josbakin Åif vastaan pelannut, mutta niin vähän paikan päällä seuraan että ei tietoa mitä milloinkin tapahtunut jo pelkästään näistä peleistä.
Jäävesi
19/02/2018
Tässä nyt ehkä vähän jäitä hattuun! Näkisin, että tämä sarjasta sulkeminen ei välttämättä koske tätä tilannetta, vaan enemmänkin järjestelmällistä ottelutulosten sopimista etukäteen. Toki tämä varmasti sanktioita saattaa tuottaa. Mutta toki täytyy sitten olla vahvoja todisteita kommunikoinnista, joka johti varsinaisen peliajan lopun sopuisaan ratkaisuun.
Nikkari
19/02/2018
Täytyy muistaa, että tämä oli myös Veikkauksen vetokohde...
On tämä kansa kyllä häpeällistä
19/02/2018
Olette oikeasti ihmiset valmiita lynkkaamaan itse tilanteita näkemättä molemmat joukkueet ja valmentajat näin? Uskotte noita klikkiotsikoita ja laitatte vettä myllyyn? Eikö lopulliset kommentit kannattaisi esittää vasta liiton tutkinnan jälkeen jossa käsitellään FAKTOJA eikä sitä mitä herra Pääkallo on lehtereille kuullut ja siitä twiitannut. Ihan oikeesti.
Tuomari
19/02/2018
Jos joukkueet ovat sopineet pelaavansa tasatuloksen ja tämä toteen näytetään, niin molemmat joukkueet suljetaan sarjasta. Kuinka kauaksi aikaa, niin sen päättää liitto. Jos tällaista päätöstä ei tehdä, niin Veikkaus ei varmasti ota enää divarisalibandya vetokohteeksi. Varmasti harkitsee myös liigapelien pitämistä kohdelistoilla. Nyt ollaan ison kysymyksen äärellä.
Nikkari
19/02/2018
”On tämä kansa kyllä häpeällistä” - olin itse vieressä kuulemassa tämän, että ei ole Pääkallon keksintö, ja olen kyllä täysin neutraali taho tähän aiheeseen!!!
O2:n julkitulo...
19/02/2018
On luettavissa O2:n kotisivuilta. Mitään ei ole sovittu heidän osaltaan.
Kaikki pelit nähneenä
19/02/2018
Olen katsonut kaikki sarjan pelit jotka ovat menneet jatkoajalle.
Siellä on nähty baseball pelistä tuttuja käsimerkkejä vaihtopenkkien suunnalta, jonka jälkeen ei kumpikaan joukkue ole yrittänyt ratkaista peliä varsinaisella peliajalla.
Tästä on tehtävä tutkinta pyyntö, varmaan kaikki joukkueet suljettava sarjasta ja vaadittava päitä vadille.
Kaikki olleet veikkauksen pelikohteita!
sponsori2
19/02/2018
Tiedoksi aikaisemmalle sponsorille, me teimme jo päätöksen että otamme rahat pois lajista. Nolla toleranssi kaikissa tämän tyyppisissä asioissa. Meitä ei kiinnosta, onko syypää joukkueet vai liiton säännöt, me toimimme tapahtumien mukaan ja tämä on häpeällistä toimintaa meidän rahoittamana.
Minäpahoitinmieleni
19/02/2018
Siis mitä ihmettä :D ai että uuden pistelaskutavan syyksi? No mikä esti edellisessä sopimasta että pelataan tasan ja otetaan molemmat yksi piste? Mikä estää tossa 3,2,1 että voittakaa te tämä niin me voitetaan sitten seuraava? :D ainahan voi sopia mitä vaan "sääntöjen puitteissa" jos vaan on pokkaa. Se vaan kertoo lajin amatöörimäisyydestä että kaverit jotka ovat kirjoittaneet sopimuksen olla harrastamatta sopupeliä heittävät kentän laidalta tällaista (jos siis ovat heittäneet) ja vaikka heittäisivät sen huumorilla niin ei kovin pitkälle olla taas ajateltu. Veikkauksen kannattaa miettiä onko mitään järkeä antaa veikata näitä sillä jos tätä on jo kentänlaidalla niin on sitä varmasti muutenki.
Ropo
19/02/2018
Toi on aika pientä, kun muistellaan MM-fudista. Saksa johti, muistaakseni Itävaltaa vastaan 1-0, ja tulos takasi molemmille jatkopaikan. Siinä viimeiset 15-20 minuuttia palloteltiin, eikä kumpikaan maalia yrittänyt. 1-0 ja molemmat jatkoon.
Noloahan toi on ja yleisön pettämistä.
Mutta onhan noita säbäpelejä nähty, jossa lopussa ei väkisin yritetä tai oteta riskejä.
Jos jossain Tulosvedossa tai Pitkävedossa löytyy isoja satsauksia, niin sitten epäilys on suuri.....
Noponen
19/02/2018
Mikäli nämä aiempien kommentoijien "tiedot" ovat lähelläkään totuutta, niin O2-JKL:lle ei voi tulla minkäälaisia sanktioita. Jos tasurilla saa varman pisteen niin miksi ihmeessä kummankaan joukkueen pitäisi lähteä höntyilemään kentällä. Ilmeisesti sen takia, että vastustajan valmentaja aloittaa huutelun sopupelistä? Ehkä ÅIF:n valmentajan tarkoitus olikin saada O2:n pelaajat karvaamaan ylhäältä?

Se on sitten eri asia jos jonkun, esim. sponsorin mielestä on paheksuttavaa jos seura tai joukkue optimoi pisteiden saantinsa. Kaikkihan kuitenkin johtuu tuosta aivan järjettömästä pisteiden jako systeemistä. Jos olisin itse sponsoroimassa liittoa olisin vetänyt tukeni liitolta siinä vaiheessa kun tuollainen systeemi luotiin. Mikäli sponsoroi seuraa, niin en oikein tiedä millä perusteella tuen voisi vetää?
Peleistä
19/02/2018
Kyllä minullakin yksi tuttu jolla sukulaisen kautta ex-pelaaja ja jotkin jutut ehkä paljastaneet, että vieläkin voi tämä tuttu olla kontakteissa säbään. Hän monesti kun kutsuu kylään aina voi viedä syömään ravintolaan ym. omilla kuluilla. En epäile että tässä mitään taustalla, mutta tälläinenkin toiminta tietenkin vaarana, jos joku onnistuisi saamaan tietoja joukkueiden kunnoista, niin näistä voisi hyötyä veikkauksen peleissä ja sitä kautta ylimääräistä vaikka ystävätapaamisiin tulla.
Vai että sponsori
19/02/2018
Nimimerkki sponsori voisi uudella nimimerkillä kirjoittaa vielä kolmannenkin samanlaisen viestin samoine kirjoitusvirheineen. Heikko esitys, ei jatkoon
Blue Fox
19/02/2018
Säilyy ja Åif lähtee alemmas
hyls
19/02/2018
Ihan mielenkiinnosta kyselen, että mistä osa ihmisistä on löytänyt "nauhan" ottelusta? Minäkin haluaisin nähdä.
Ööö
19/02/2018
Hyls

Kaikilla Divariseuroilla on pääsy yhteiseen palveluun, josta näkee kaikkien pelien tallenteet.
oo kakkonen
19/02/2018
Pakkohan se on O2:n kaikki kiistää tiedotteessa. Vierestä seuranneet kuitenkin kaikki näkivät, kuinka asiasta selvästi sovittiin valmentajien välillä.

Moraali urheilutoiminnasta puuttuu molemmilta. Arvoista puhumattakaan. Kovat sanktiot aiheellisia molemmille seuroille/joukkueille ja ihme on, jos molemmat seurat antavat tällaisten valmentajien jatkaa hommia - se jää nähtäväksi. Kertoo sitten miten kyseiset seurat arvottavat urheilutoimintaansa.
Roposelle
19/02/2018
Siis yleisön pettämistä? Eiköhän se maksava yleisö tai kannattajat ole ihan tyytyväisiä tuohon tulokseen, jos se tuo kisapaikan. Siitähän vasta kannattajat olisikin suuttunut, jos oltaisiin raivoissaan lähdetty prässäämään ja hakemaan tasoitusta ottelusta, riskien seurauksena olisikin kolahtanut omiin ja kisapaikka mennyt sen seurauksena ohitse. Eikös se urheilun perimmäinen tarkoitus ole menestyminen ja yleensä yksi ottelu on vain osa isompaa kokonaisuutta eli esimerkiksi sarjaa. Joskus vaan valitettavasti riskien minimoimiseksi on järkevämpää olla hakematta voittoa yksittäisestä ottelusta. Mielestäni tässä nimenomaan kunnioitetaan urheilun etiikkaa, koska tarkoituksena on kuitenkin lopulta nimenomaan se toisten voittaminen laajemmassa kuvassa.
FBI
19/02/2018
ÅIF koutsin asiattomien huutelujen vuoksi sotku sakkoa ja se on siinä sekä oikein...
Vuoden urheiluseuraehdokas
19/02/2018
:D :D Jep jep!
Vuoden urheiluseuraehdokkaalle kysymys...
20/02/2018
Eikö ole hienoa miten media luo mielikuvia lukijoille?
Tekemällä "minusta tuntuu" syytöksen pohjalta todella syyllistävän jutun ja valitsee siihen systemaattisesti toisen osapuolen kuvia.
Ehkä siihen on oikeat syyt minkä takia seura on ollut ehdokkaana.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.