SB Vaasa juhli muisto-ottelussa, Karhut nousi yllätyksellä mukaan pudotuspelitaistoon

SB Vaasa nipisti voiton tiukasta taistosta. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Vaasassa järjestettiin lauantaina hyväntekeväisyysottelu, joka toimi samalla Lasse Mäkisen muisto-otteluna. Isäntäjoukkue SB Vaasa kaatoi O2-Jyväskylän lopulta 4–3.

26-vuotiaana kuollut Mäkinen edusti urallaan vaasalaista Woodcuttersia. Lauantain kamppailussa kerättiin pääsymaksulla lahjoitusta Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen kampanjaan.

O2-Jyväskylän pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen tappion myötä. Ottelu oli vielä 3–3-tilanteessa päätöskympin alkaessa. Divarin pistekärki Tero Saaristo (2+0) kuitenkin kuritti vieraita ajassa 53.58 ja sai nimiinsä ottelun voittomaalin.

”Ampparit” ovat nyt 10. sijalla tasaisessa Divarin alemmassa keskikastissa. SB Vaasa nousi 27 pisteeseen ja majailee viidentenä.

Heikkoa kautta pelaava Porin Karhut nousi hämmentävään vielä pudotuspelisoppaa hakemalla jatkoaikavoiton Loviisan Torin vieraana.

Karhut johti kamppailua Loviisassa vielä kolmannen erän loppupuoliskolla. Asko Santeron maalilla isännät kuitenkin nousivat tasoihin 4–4:ään viisi minuuttia ennen päätössummeria.

4–5-voittomaalin iski jatkoajan aluksi Karhujen Tuomas Puisto.

Kahden pisteen myötä Karhut nousi kisaamaan toden teolla viimeisistä pudotuspelipaikoista. Taisto on hurjaa, sillä kahdeksantena oleva EräViikingit Akatemia on lauantain voiton myötä 22 pisteessä, ja sijan alempana majaileva FBC Turku 20 pisteessä. O2-Jyväskylä ja Karhut seuraavat vain pisteen päässä turkulaisista.