Seurauskollisuutta parhaimmillaan – koko ura samassa joukkueessa ja SSL-ennätys rikki

Jesper Berggren (#21) on pelannut huikean uran Storvretassa. Kuva: Per Wiklund.

Sunnuntaina ruotsalaisseura Storvreta kohtaa SSL-ottelussa Jönköpingin. Kyseessä on varsin merkityksellinen ottelu kotijoukkueen Jesper Berggrenille.

Berggren pelaa sunnuntaina 535. SSL-ottelunsa ja ohittaa samalla Peter Fischerströmin aiemman ennätyksen, 534 pelattua ottelua Ruotsin pääsarjassa.

– Se tuntuu hyvältä, vaikka se muistuttaa myös siitä, että on tullut vanhaksi. Todella hienoa että on pysynyt terveenä näin pitkään ja saanut pelata näin paljon pelejä, Berggren itse kommentoi asiaa Innebandymagazinetille.

Ennätyksestä tekee entistä ainutlaatuisemman se, että Berggren on pelannut kaikki pelinsä Storvretan paidassa. Hän edusti seuraa ensimmäistä kertaa juniorina vuonna 1992 ja nyt, 26 vuotta myöhemmin, hän on seurassa edelleen.

– Olen saanut niin paljon Storvretalta vuosien aikana. Olen ollut koko matkan mukana – silloin, kun nousimme SSL:aan, kun aloimme taistella playoff-paikoista ja viimeisen kymmenen vuoden ajan, kun olemme olleet mestarikandidaatteja. Kehitys on ollut melko hurjaa ja olen onnistunut pysymään siinä mukana vuodesta toiseen. Olen todella ylpeä, että olen pelannut vain Storvretassa, Berggren paalutti.

Ikää ruotsalaisella on 35 vuotta, joten on selvää, että pelit eivät jatku enää määräänsä pidempään. Tulevan suhteen Berggren onkin maltillinen.

– Pelaan tämän kauden loppuun ja siinä tulee joka tapauksessa vielä useita pelejä lisää. Enää en tee viisivuotissopimuksia, vaan menen vuosi kerrallaan. Ainakin yhden kullan tässä ehtii vielä voittamaan. Loppujen lopuksi se on kuitenkin se, mikä merkitsee, eikä pelattujen pelien määrä.

Tällä kaudella sarjaa johtavassa Storvretassa Berggren on iskenyt 12 tehopistettä 26 ottelussa.

Linkki:
Innebandymagazinetin uutinen aiheesta