Siirtopommi Ruotsista – maajoukkuekapteeni siirtyy tähtisikermään

Ruotsin maajoukkuetta kipparoiva Johan Samuelsson nähdään ensi kaudella Falunin pinkissä paidassa. Kuva: perwiklund.se

Hallitseva Ruotsin mestari ja maailman parhaan seurajoukkueen tittelin syksyllä voittanut IBF Falun kasaa kovaa ryhmää jo tulevalle kaudelle. Seura kertoi torstaina hankkineen riveihinsä Johan Samuelssonin seuraavaksi kolmeksi kaudeksi.

29-vuotias keskushyökkääjä on nykyinen Ruotsin maajoukkueen kapteeni. Samuelsson pelaa tällä hetkellä toista kauttaan Sveitsin liigan Tigers Lagnaussa.

Hän kuitenkin teki päätöksen kotiin paluusta ja kertoi Falunin sivuilla haaveilleensa Ruotsin mahtiseurassa pelaamisesta.

– Kun päätimme palata Ruotsiin, niin siitä lähtien tavoitteenani on ollut päästä Faluniin. Urheilullisten asioiden lisäksi myös muut ulkopuoliset mahdollisuudet sopivat hyvin perheellemme, Samuelsson hehkutti.

Viime kaudella ruotsalaisen jälki oli Sveitsin NLA:ssa tuhoisaa, sillä hän iski 29 ottelussa tehot 13+55=68. Myös kuluvalla kaudella pisteitä on tullut varsin hyvin, ja niitä on tähän mennessä kasassa 33 (8+25).

Samuelsson valittiin kaudella 2012–2013 Ruotsin vuoden pelaajaksi. Kotimaansa Superliigassa hän on edustanut aiemmin IBK Dalenia ja Granlo BK:ta.

Falunin riveissä pelaa entuudestaan jo useita maajoukkuetähtiä, nimekkäimpinä maailman parhaaksi valittu Alexander Galante Carlström ja Rasmus Enström.

Linkki:
Uutinen Falunin sivuilla

4 comments

  1. Maailman paras sentteri ja maailman kaksi parasta laituria samaan ketjuun, voi jälki olla aika tuhoisaa. Siihen vielä Johansson ja Holmgren pakeiksi niin on valmis kenttä Prahan MM-kisoihin. Siinä pitää monella vastustajalla kiirettä vähän liikaakin kun tuo viisikko pääsee pallolle.

  2. Hienoa nähdä suojalasit Ruotsin maajoukkueen kapteenilla. Ruotsissa lasit ei kovin suosittuja (eikä pakollisia junnuilla?) taida olla, joten arvostan suuresti pelaajaa joka pitää vapaaehtoisesti.

  3. Toi oo jo ihan liian vanha ja hidas? Tätä se älypäiden raati täällä huutelee jatkuvasti…

  4. Kohonen, johon varmaan viittaat, on vanha ja hidas. Tuo on ainoastaan vanha.