Suomen U19-pojat kärsivät niukan tappion – Ruotsi nousi voittoon viimeisessä erässä

Suomi ja Ruotsi väänsivät tasaiset ottelut U19-pojissa. Kuva: Esa Takalo.

Suomen U19-pojat kohtasivat tänään Ruotsin toistamiseen tänä viikonloppuna. Lauantaina peli päättyi tasan 4-4, nyt Ruotsi oli parempi lukemin 5-3.

Suomi avasi ottelun terävästi, kun heti ensimmäisessä vaihdossa Aaro Ollikainen laukoi pallon ruotsalaisvahti Viktor Kastengrenin kainalosta sisään. Erän puolivälin jälkeen Markus Salmi onnistui ylivoimalla hiukan onnekkaastikin lisäämään johdon kahteen maaliin. Ruotsi kavensi Oskar Dombergin toimesta vielä kolmisen minuuttia ennen taukovihellystä.

Toisen ensimmäisen osuman iski Ruotsin Simon Karlsson ajassa 28:47. Erän puolivälin jälkeen Suomi joutui pelaamaan tovin kahden miehen alivoimaakin, mutta selvitti tilanteen hyvin. Pian tasaviisikoille pääsemisen jälkeen sinivalkoiset nappasivat uudelleen johdon itselleen, kun Niklas Kuisma pommitti viivasta pallon varmasti takakulmaan. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Ruotsin Karlsson teki illan toisensa ohjaamalla Isac Lindbladin lähettämän pallon maalin edustalta Suomen verkkoon. Ajassa 53:03 Ruotsi siirtyi ensimmäisen kerran johtoon. Keltapaidat pelasivat todella kauniin kombinaation, jonka päätti Lukas Sjöblom lataamalla pallon verkkoon.

Ajassa 58:21 Suomi otti aikalisän, mutta tasoitusta ei syntynyt, vaan Ruotsi nosti loppunumerot 5-3 omalta alueeltaan tyhjään maaliin vain sekunti ennen päätösvihellystä. Rankkarikisasta lisäpisteen nappasi niin ikään Ruotsi.

21 comments

1. Kyllä tarvis Suomi vielä pari maalintekijää. Esim. kolmos kentän Siira ja Haudanlampi molemmat veti ottelussa yhdet ohilaukaukset ja vielä miinuksella. Ei noilla näytöillä kyllä Kanadaan pitäis päästä

2. Ei tuolla mv pelillä yksinkertasesti pärjää mitä tänään alussa oli.

3. Maalivahdit pelas tänään kyllä tosi hyvin, että en kyllä tiedä mitä peliä sä olet katsonut.

4. Ruotsillahan oli jo maajoukkuekokemusta omaavat 99 syntyneet vielä pelillä! Hyvin meni Suomen nuorilta jannuilta nämä pelit! Ja entäs sitten kun Ruotsi joutuu taluttamaan omat untuvikot kehiin 🙂

5. Juutin piikkiin voi kyllä laittaa kaksi maalia. En nähnyt eilistä peliä, joten paha sanoa miten onnistui eilen maalinteossaan, mutta tänään vedot lähinnä keskeltä kaukaa pakin tontilta. Hanakasti vedolle varsinkin ylivoimalla, kun tilaa on enemmän. Tuollainen on vaan vastustajan aika helppo puolustaa pois. Jos tuo on valmennuksen määrittelemä maalintekotapa joukkueelle, niin rooliin luulisi löytyvän joku pakkikin, joka osaisi laukomisen lisäksi olla hyödyksi myös omassa päädyssä. Juutin tilalle sitten joku, joka pystyy pelaamaan keskellä/maalin edustalla hyökkäyksissä ja kykenee siivoamaan oman maalin edustaa puolustuksessa. Suomennettuna siis joukkueeseen tarvittaisiin KESKUSHYÖKKÄÄJÄ.

6. Kakkoskenttähän tänään oli imulla. Siekkisellä pari pahaa munausta ja Varjokummulle poikkeuksellisen heikko peli. Salmi neljä pakkasella.

7. Nemo oli mies paikallaan. Ei voi veskaria syyttää jos nr 18 syöttää vastustajalle lapaan.

8. MV:lle

Aloittanut vese pelasi yli 90 % torjuntaprosentilla, joka on todella upea suoritus Ruotsia vastaan. Hän antoi Suomelle mahdollisuuden voittaa… Taidat muuten olla ainoa henkilö, joka on ajattelee tavallasi. Kannattaa katsoa peli uudelleen, ja etenkin torjunnat vs päästetyt maalit ottelun osalta. Kurkkaa myös eiliset ja tämän päivän rangaistuslaukaukset. Voi sunkin ”ääni muuttua kellossa”. Ei ole epäilystäkään kuka on tällä hetkellä u19 ikäluokan ykkösvese.

9. Olihan Ruotsi parempi molemmissa peleissä. Suomen veskarit pelastivat paljon. Kaikki kolme pelasivat hyvin. Puolustaminen viisikkona muutamaa karseata (la kolmonen + su kakkonen + su kolmannen erä kakkonen) pelinlukuvirhettä lukuun ottamatta ok tasolla. Kuten oletettua oli, kenttäpelaajista kukaan ei noussut huomioiden molemmat pelit yli muiden. Kyky pelata pallolla on isoin puute. Juonikkuus puuttuu, ennalta-arvattavaa peliä pallolla.

10. Kaikki ovat pelanneet ja pelaavat A-nuorten SM-sarjaa, miesten divaria tai liigaa. Enempi merkitsee, kun katsoo Suomen rosteria niin pieniä pelaajia on paljon enempi (su kolmonen, kaikki alle 180cm, merkitsee enemmän kuin ikävuodet). Ei ne vesselit enää kasva.

11. Tässä kyllä merkkais enemmän nopeus ja kädet kun pituus

12. Mitä helvettiä MV jauhaa. Sipilän ollessa maalissa suomi johti peliä ja kun Sillanpää tuli maaliin niin noutaja tuli

13. Rightin pelaajia olisi tarvinnut lisää tuohon kokoonpanoon. Suomi yritti kokoajan samaa laitaa ylös ja ruotsi sen luki pois, rightin pakit saisivat helpommin palloa ylös ykkösellä vasempaan laitaan. Salmi oli myös iso floppi, kaveri veti kokajan yli tai ohi ja oli liikaa mintulla, pitäisi saada jonkun nopeamman ja taitavemman esim Jooa keränen Tiikereistä

14. Jatkaa hyviä otteitaan ja saa vastuuta divarissa, niin eiköhän se saa saumansa majussa jossain vaiheessa