Suomen U19-tytöt kokivat selvän tappion – Ruotsi latoi 5-0 -johdon jo 30 minuutissa

Tänään oli Ruotsin päivä U19-tyttöjen kohdalla. Kuva: Esa Takalo.

Tänään oli Ruotsin päivä U19-tyttöjen kohdalla. Kuva: Esa Takalo.

Suomen U19-tyttöjen maajoukkue koki kovia kohdatessaan Ruotsin toistamiseen tänä viikonloppuna. Ruotsi oli parempi Tampereella pelatussa kamppailussa lopulta lukemin 8-2.

Ottelun avauserässä Ruotsi ole selvästi tehokkaampi ja hivuttautui maali kerrallaan 3-0 -johtoon. Toisen erän avauspuolikkaalla sama meno jatkui, kun Frida Swahnin ja Lisa Carlssonin maalit veivät länsinaapurin jo viiden maalin karkumatkalle ennen ottelun puoltaväliä. Jenna Taivaloja kavensi lukemiksi 5-1, kun pelikellossa oli 36:31. Toiselle erätauolle lähdettiin näissä lukemissa.

Kolmannessa erässä Suomi petrasi pelillisesti otteitaan, mutta Ruotsi oli edelleen edellä. Ruotsi teki erän ensimmäisensä melkoisen pomppupallotilanteet saattelemana ajassa 48:19. Minuutti myöhemmin Elina Hautojärvi kuitenkin kavensti lukemiksi 6-2, mutta jo seuraavassa vaihdossa Moa Gustafsson onnistui viemään sinikeltaiset taas viiden maalin karkumatkalle.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Ruotsin Andrea Envallin viuhuva laukaus vei ruotsalaiset 8-2 -johtoon, minkä jälkeen Suomi otti aikalisän. Enempää maaleja ei enää lopussa nähty.

Asetelmat muuttuivat eilisestä, sillä ruotsalaiset kuittasivat tällä voitolla eilisen maalin tappionsa. Ruotsin tehokkain oli kolme maalia alustanut Sandra Svard. Ruotsi nappasi vielä lisäpisteen voittamalla ottelun jälkeisen rankkarikisan.

Ottelutilastot

15 comments

  1. Ruotsin ykkösdivari pelaajista kasattu joukkue selvästi Suomen Liiga pelaajia parempia.

  2. Nyt on edellisellä mennyt puurot ja vellit pahasti sekaisin 😀

  3. Valitettavaati Ruotsin divari kasvattaa parempia pelaajia sanoo:

    Suomen U19 tytöissä kolme pelaajaa divarista, muut pelaa Liigassa ja isoissa rooleissa. Ruotsin U19 tytöissä kolme pelaajaa superliiga seurasta, mutta eivät ole kyllä missään isossa roolissa omissa seuroissaan, loput 1divisioonasta.

  4. Ruotsissa ei ensinnäkään oteta superliigaan alle 18-vuotiaita! Siellä divarikin on riittävän tasokas nuorille aloittelijoille ja liigaan on tarpeeksi pelaajia naisissa! Tässä nyt varmaisti on se jengi Ruotsillakin, joka pelaa nuorten MM-kisoissa!

  5. Liigassa isossa roolissa pelaavia ei ihan montaa ole Suomen joukkueessa. Kolmos-neloskentän pelaajia, ei tiivistyksessä mukana.

  6. Yllättävän moni on Liigassa isossa roolissa sanoo:

    Naisten Liigassa kahteen ketjuun mahtuu, eli isossa roolissa ainakin 12 pelajaa: Noora Rantanen, Milja Rastas, Jannika Gröönros, Salla Ranta, Milja Saarikoski, Taru Nordman, Matilda Lindström, Maura Paajanen, Jonna Virkkunen, Elli Kylmäluoma, Elina Hautojärvi. Myös Isossa roolissa Liigaassa, mutta ei saa roolia maajoukkueessa on Juulianna Sotala ja Juulia Kaan on isossa roolissa Liigassa, mutta ei valittu koko joukkueeseen.

  7. Tepsin pelaajat eivät Rantaa lukuunottamatta ainakaan ole millään tavalla ratkaisevassa roolissa, päinvastoin….

  8. Ihan samanlaisessa roolissa liigassa tepsin tytöt ovat kuin muutkin. Hyvin hoitavat paikkansa, niinkuin nuo kaikki yllämainitut pelaajat, jotka liigapelejä pelaavat -99,-00, ja-01-tytöt. Virkkunen taitaa olla oman joukkueensa ykköstähtien joukossa, Nordman, kun on kunnossa. Muut hyvin tasaisia. Tosiasia on kuitenkin se, että pystyäkseen pelaamaan MM-pelejä, on oltava liigapelejä alla. Muuten noutaja tulee nopeasti.

  9. Eipä tuolla Torkilla ole paljoa liigapelejä alla, mutta ei oo noutajaa näkyny. Lisäksi mieleen tulee Selinummi joka ei oo enää tällä kaudella liigaa pelannut.

  10. Moilasella taitaa olla jokunen peli liigassa pelaavana maalivahtina. Taitaa olla reilulla puolella joukkueella liigakokemusta. Osalla enemmän ja osalla vähemmän. Taivaloja on Moran naisten joukkueen listoilla, muttei taida juurikaan päästä vielä kokoonpanoon. Tuo joukkue osoitti lauantaina kykenevänsä voittamaan Ruotsin. He pystyvät siihen MM-finaalissakin.

  11. Valitettavasti MM-kisoissa pitää jaksaa pelata tasaisesti koko turnaus läpi.Siihen liigassa pelaavilla on iso etu.Toivottavasti näkyy valinnoissa.

  12. Kyllä ei liigassa pelaavatkin jaksavat pelaa useemman päivän putkeen. Miten liiga tuo siihen edun kun liigassa niin vähän pelejä ettei niitä kyllä peräkkäin tuo? Ihan en ymmärrä pointtia.

  13. Jos liigassa pelaa joka kolmatta vaihtoa 18 peliä kaudessa, voisi kuvitella ettei kestävyys ihan hirveän korkealla tasolla ole. U19-ikäisen pelaajan pitäisi pelata 80 peliä kaudessa, monikohan näistä pelureista tuohon pääsee? Tämä siis vertailuna muihin lajeihin joita tosissaan harrastellaan.

  14. Kisat ovat tiivis paketti pelejä. Todennäköisesti alkusarjan pelit eivät ole aivan yhtä kuormittavia, kuin välierä ja finaali ( oletan Suomen pelaavan finaalissa Ruotsia vastaan). Toivottavasti valmennusjohto ja nuoret pelaajat osaavat voittaa energiaa säästävällä pelitavalla. Riskialtis ohje, mutta toimiessaan mahdollistaa energisen välierän ja finaalin. Ruotsi on onnistuttava voittamaan ainoastaan kerran kisojen aikana. Liigassa pelaaminen tuo nuorille varmasti kovuutta, tilannenopeutta ja monta muuta hyvää. En usko sen tuovan turnauskestävyyttä. Ruotsin peli näyttää ja varmasti onkin meitä nopeampaa. Mielestäni yksi merkittävimmistä selityksistä on heidän taitotason takia mahdollisuus luopua pallosta meitä nopeammin.