Ulkomaat

Video: Helsingborgin viiden pelin tappioputki katkesi jatkoaikavoitolla

14.02.
2018
3 Kommenttia
0
Ulkomaat

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Suomalaisten kansoittama FC Helsingborg palasi voittokantaan sunnuntaina, kun joukkue kaatoi Örebron Linus Nordgrenin jatkoaikamaalin myötä lukemin 5-4.

Suomalaispelaajista pisteille ylsi yhden maalin syöttänyt Petri Hakonen. Mika Kohonen sekä Nico Salo jäivät tehopisteittä.

Voitto katkaisi Helsingborgin viiden pelin tappioputken, jonka aikana plakkariin oli kertynyt kaksi sarjapistettä jatkoaikatappioista. Jatkoaikavoitosta joukkue sai kaksi pistettä. Helsingborg on Superliigan seitsemäntenä. Örebro löytyy sijalta 11.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Pera ja Make
14/02/2018
Vitosdivarissa pelaavat Pera ja Make istuskelivat keskiviikkoiltana sohvalla katsellen nettilähetystä Ruotsin Superliigan matsista.

Pera:

Noilla on muuten Ruotsissa tosi mageet grafiikat telkkarissa. Maalit ja pelikello tosi tyylikkäästi näkyvillä. Voi kun meillä Suomessakin saataisiin nämä lähetykset samalle tasolle. Noilla on varmaan satoja tuhansia katsojia joka pelillä netin kautta.

Make:

Hitto mitä puuhastelua nämä Suomen säbälähetykset. Amatöörit taas asialla! Hajautetaan lähetykset miljoonaan paikkaan ja osasta pitää maksaakin. Jotain pelleilyä noi facebook-lähetyskokeilutkin. Enhän mä edes ole facebookissa eikä kukaan voi pakottaa! Ei tollaisia katso kukaan! Laittaisi nekin rahat johonkin hyödylliseen, vaikka että saataisiin pelejä YLE:lle. Ei voi olla niin vaikeaa! TV-sopimuksesta saisi vielä rahaakin. Lätkäkin sai 20 miljoonaa. Kyllä säbäkin saisi sen viisi. Voisi laittaa vaikka markkinointiin.

Pera:

Taas oli pääkallossa juttu kun Ruotsissa Falunilla yli 2000 katsojaa. Siellä on tuote kunnossa ja ihmisiä kiinnostaa. Taitaa olla kaikissa peleissä vähintään 1000 katsojaa.

Make:

Niin! Ja täällä Classic jakaa jotain säälittäviä ilmaislippuja? Ei hyvää päivää! Salibandyliiga tuotteena on täysi vitsi. Koittakaa nyt edes myydä niitä lippuja niin saadaan toiminnasta ammattimaista. Itseäni ei kyllä kiinnosta maksaa senttiäkään näin huonosta tuotteesta, mutta kun tekisivät jotain kunnolla ja ottaisivat päät pois sieltä p***eestä, palkkaisi vaikka jotain ammattilaisia hommiin niin loppuisi tuo amatöörien puuhastelu. Jotain jäähallipelejäkin vaan järkkäillään. Keinotekoista yleisömäärien vääristelyä! Ei noita voi oikein laskea ja verrata kun Ruotsissa on 2000 katsojaa jokaisessa, siis oikeasti jokaisessa pelissä. Katso vaikka pääkallon jutuista!

Pera:

Ruotsissahan on niin, ettei jatkoajalla saa ottaa veskaria pois. Tai saa, mutta jos päästää maalin tyhjiin niin menettää varsinaisella peliajalla saavuttamansa pisteen. Fiksua eikö?

Make:

Ei terve mitä pupellusta ja tumpelointia liitossa taas harrastetaan! Eikö kenelläkään käynyt mielessä, että jatkoajalla aletaan ottamaan veskaria jatkuvasti pois kun se säännöissä mahdollistetaan. Mistä näitä kavereita oikein löytyy?! Kuvastaa hyvin kuinka huonossa kunnossa liiga tuotteena on. Ei kukaan tule katsomaan pelejä kun tietää että jatkoajalla pelleillään oikein huolella. Porukkaa jonottaisi halleihin kun ei tällaisia amatöörimäisiä aivopieruja tehtäisi. Yhtään peliä en kyllä ole ollut katsomassa mikä menisi jatkoajalle, mutta miettikääpä sitä tyyppiä joka tulee ekaa kertaa säbämatsiin ja se näkee tollasta. Voin kertoa, ettei tule toiste. Ikinä! Ikinä!! Eikä tule sen lapset eikä lapsenlapsetkaan! Tuhoisia seurauksia tästä on koko lajille.

Pera:

Salibandyllä menee kuitenkin ihan hyvin. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut joka vuosi.

Make:

Hah sanon minä! Siellä on ilmaa tilastoissa enemmän kuin mun ylipaineistetuissa Volvon renkaissa. Noita vääristellään niin huolella kun yritetään leikkiä isoa lajia. Suorastaan säälittävää. Kaikki jotka tietävät jotain urheilusta, tietää että säbä yrittää vaan päteä oikeiden urheilulajien rinnalla.

Pera:

Just, okei. Luitko muuten tosta viimeisimmästä pelikiellosta. Tiesitkö, että Suomessa on varsin yhteneväinen käytäntö kaikkien joukkuepalloilulajien kurinpitokäytännöissä. Urheilijan oikeusturvasta huolehditaan lajiliittojen muutoksenhakumahdollisuudella ja sitten on vielä urheilun oikeusturvalautakunta. Syytön kunnes muuta todetaan.

Make:

Ei hemmetti noita kurinpitäjän päätöksiä! Terve! Olisin laittanut firmaltani ainakin kymppitonnin säbän sponsorointiin, mutta kun näkee millaista puuhastelua tämä on, niin laitankin rahani toiseen lajiin. Tosta taklauksesta olisi pitänyt antaa ainakin kaksi vuotta kakkua! Tää kahden pelin pelikielto on ihan sama kuin sanottaisiin että noin saa tehdä eikä mitään seuraamuksia tule. Saako kaikki tehdä nyt jatkossa noin? Saako? Mitä jos rikkonut pelaaja olisikin ollut LASB:sta? Olisi saanut varmaan miljoona peliä pelikieltoa. Ja toi Oilersin kaveri, sille olisi voinut laittaa suoraan elinkautisen. Eikä tartte saada valittaa päätöksestä, sen verran selvä juttu. Näkeehän sen videolta kaikki! Mun sokea mummokin olisi parempi kurinpitäjä!

Pera:

Tossa oli muuten nettimainos Superfinaalista. Ootko harkinnut meneväsi? Me käytiin siellä viime vuonna koko perhe.

Make:

En todellakaan ole menossa! Ihan periaatteesta! Ainoa urheilullinen tapa ratkaista mestaruus on ottelusarja, ainakin paras seitsemästä mutta voisi se olla paras yhdeksästäkin. Ei jäisi selittelyille sijaa ja paras voittaisi. En tiedä kenen idea tää Superfinaali on mutta veikkaan että se ajelee tuolla isolla valkoisella Audilla. Lisenssipelaajien rahat menee taas johonkin ihan älyttömään! Hesassa kun ei muuten pärjätä niin liiton herrat kumartaa taas ErVin suuntaan ja palkitsee Superfinaalilla kun ei Hesassa muuten käy yleisöä missään pelissä. Jos käy niin ilmaislipuilla ja se jos jokin on sanonko mistä. Jos siellä liitossa olisi oikeita ammattilaisia töissä eikä mitään Bruuneja, niin ennen finaaleita olisi MTV3 ja Nelonen täynnä Superfinaalin mainoksia. Suomessa ei muusta puhuttaisikaan ja Hartwall Areenakin jäisi kohta pieneksi. Näin mä sen tekisin. Mutta ei, hyssytellään me säbäkansa vaan täällä omassa pienessä hiekkalaatikossamme. Sinne katsomoihin pitäisi saada ne ihmiset, jotka seuraavat urheilua, ei pelkästään salibandyä. Siihen tarvitaan TV ja lehdet täyteen mainoksia. Miten se voi olla niin vaikeeta?! Liitollahan on rahaa miljoonia kun nyhtävät lisenssimaksuja kaikilta jäseniltä. Laskin just yks päivä ja ihmettelen mihin ne rahat oikein menee? Ei kovin läpinäkyvää touhua nimittäin ole.

Pera:

Niin joo TV-mainokset, ei kai ne sitten niin paljoa maksa. Mites sitten MM-kisat? Katsoitko karsinnat …

To be continued.
#51
14/02/2018
Nyt oli kommentti kohdillaan:D 5/5
Pettweri
14/02/2018
Kiitos Pera ja Make, vuoden paras kommentti jo heti helmikuussa! :D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.