Video: Kärkiottelu Ideaparkissa Classicin näytöstä – konkari Kivilehto väläytti pelisilmää spurtin päätteeksi

Classic-kapteeni Janne Lamminen pääsi esittelemään "tuplahaukkojaan" perjantaina 5-0-maalin merkiksi. Kuva: Esa Takalo

Classic-kapteeni Janne Lamminen pääsi esittelemään ”tuplahaukkojaan” perjantaina 5-0-maalin merkiksi. Kuva: Esa Takalo

Classic kukisti Nokian KrP:n perjantaina numeroin 6-1 Salibandyliigan kärkikamppailussa Lempäälän Ideaparkissa. Pistepörssiä johtava Henri Johansson pilasi Classic-maalivahti Lassi Torisevan nollapelihaaveet ottelun päätösminuutilla.

Jo 21. voittonsa putkeen ottanut hallitseva mestari tiputti nokialaiset kyydistään toisessa erässä, joka päättyi isännille 3-0. Hienon ottelun pelannut ja 17 kertaa torjunut Lassi Toriseva oli jo matkalla nollapeliin, mutta KrP:n tähtihyökkääjä Henri Johansson rikkoi vieraiden kuparisen ajassa 59.29 ylivoimalla ilman maalivahtia.

Eemeli Salin osui Classicille kahdesti. Erityistä tyyliä oli Oskari Heikkilän viimeistelemässä 6-0-maalissa, johon konkaripuolustaja Juha Kivilehto teki nerokkaan esityön spurttinsa päätteeksi.

Classic on jo varmistanut runkosarjan voiton, ja sillä on runkosarjassa jäljellä vielä kolme vierasottelua. Sensaatiomaista kautta pelaava Nokian KrP on tukevasti kakkospaikalla, mutta EräViikingit ja Happee voivat vielä tavoittaa sen viimeisten kierrosten aikana. Tappion myötä nokialaisten seitsemän ottelun voittoputki napsahti poikki.

Lempäälän Ideaparkin areena oli täpötäynnä ottelussa, ja yleisömääräksi ilmaisottelussa kirjattiin lopulta komea 970.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat