Liigat

Video: Viikonlopun kohutilanne tulee tässä – maalivahdille punainen kortti

12.02.
2018
63 Kommenttia
1
Liigat

Kuva: Kuvakaappaus videosta

LASB ja Oilers kohtasivat lauantaina Lahdessa. Tiukka kamppailu päättyi lopulta Oilersin 7-6-voittoon rankkarikisan jälkeen.

Ottelun kohutuin tilanne oli kuitenkin toisen erän lopussa sattunut LASB-vahti Kaapo Kettusen ulosajo. Kettunen sai tilanteesta Pr3-rangaistuksen, joten huilia on tulossa vielä ainakin yhden ottelun verran. Tilanne näkyy videolla kohdasta 3.43 eteenpäin.

Samassa erässä Oilersin Jesperi Lindfors sai näki myös punaista, ja ajettiin suihkuun Pr2-koodin rangaistuksen mukaisesti. Tapaus näkyy videolla kohdasta 2.30 eteenpäin.

Ottelun varsinaisen peliajan tehonikkarina hääri LASBin Rasmus Kainulainen pistein 0+3. Rankkareissa LASBin Justus Kainulainen onnistui kerran ja Oilersin Sylvester Raikamo kahdesti.

Oilers on tällä hetkellä miesten liigan seitsemäntenä. LASB löytyy sijalta yhdeksän ja pudotuspeliviivaan on matkaa neljä pistettä.

Maalikooste:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Näyttää
12/02/2018
Kyllä huomattavasti heppoisemmalta kuin näytti paikanpäällä. Kuvakulma saattaa hämätä. Verta ainakin Korhoselta mielestäni tuli.
Keijo
12/02/2018
No Kettusen ulosajo ainakin täysin farssi, Oilersin pelaaja pitää Kettusen kädestä kiinni kaatuessaan joten käsi näyttää kääntyvän aika luonnottomaan asentoon, joka varmasti sattuu. Itsekin olisin tommosen rottailun jälkeen käyny päälle. Toivottavasti Oilersin pelaaja saa kurinpidolta myös pelin tai 2 kakkua.
PITIKATSOAKAHTEENKERTAAN
12/02/2018
Juuri kun Keijo edeltävässä kommentissaan kertoi, piti Oilersin pelaaja kyllä melko selkeästi Kettusen kättä kainalossaan, joka taas pakotti Kettusen pyörähdyksen hänen päällensä, käden luonnottomaan asentoon vääntymisen välttämiseksi. Hermostuminen on taas toinen asia josta jo tuomiota jaettiinkin. Pointtina se, että voisi Oilers pelaajan teon myös tutkia.
Katsoja
12/02/2018
Ulosajoihin johtaneet tapahtumat näyttivät paikan päällä hurjemmilta kuin koosteessa. Asiaan lienee vaikuttanut istumapaikan ja kuvaajan kuvakulmat tilanteisiin. Vaikea sanoa mikä on totuus.
jaahans
12/02/2018
Katsomoon ei tosiaan näkynyt, miten Oilersin pelaaja repii Kettusen käden mukaansa ja pitää kiinni. Ajatukseni ennen videon katsomista oli se, että Kettunen hermostui turhasta. Nykylinjauksen mukaan hermostuminen oikeutettua - koska provosointi!
Niin no
12/02/2018
Mutta sanotaanpa sekin, että ainakin koosteen perusteella jämäkkää tuomarointia paikalla olleelta kaksikolta. Tälläiset pelit voivat mennä kahteen suuntaan - joko parempaan, tai sitten täydeksi piparoinniksi ja tuomarit ovat yleensä siinä valinnassa ratissa kiinni. Arvostan.
Maalimokke
12/02/2018
Oisin itsekkin hermostunut tuollaisesta että sidotaan käsi joka sitten vääntyy vielä sen lisäksi että toinen tulee polvet edellä päälle. Kenttäpelaajalle myös rankkua tuosta tilanteesta.
#RUOTANEN
12/02/2018
Videon nähtyäni tosta Kettusen tilanteesta. Oilersin kaverille vois antaa punaisen, pari tonnia sakkoja ja ehkä pari läiskäytystä takaressuun kotona. Bussista ois voinu kans jättää kotimatkalla jossain Mäntsälän kohdilla.

Vai onko joku perustelu tohon maalivahdin käden vääntämiseen?

Ei ihme jos siinä meinaa Kettunen hermostua. Itse olisin todennäköisesti ansainnut tästä tilanteesta punaisen, sillä oma reaktioni olisi ollut varmasti kovempi. Häkkipäällä kuitenkin kasetti kesti poikkeuksellisen hyvin tuossa hetkessä, kun vastustaja yrittää tahallisesti vahingoittaa rannelukolla tms.

Kurinpidon ratkaisua odotellessa. En tiedä voiko tästä kääntää hommaa toisinpäin, mutta tutkinnan kohteena tulisi olla tuo sinivalkoinen pelle.
sattuu tai ei
12/02/2018
Vaikka kettusta sattuis käteen kuinka paljon vaan, ei se oikeuta painiin... Tod. näk. kun pyörähtää nopeasti oilers pelurin päälle painimaan/helpottamaan oman käteensä kohdistuvaa kipua. Samalla aiheuta sen ettei dumari näe/reagoi oilers pelaajan rikkeeseen..vaan reagoi pelkkään kostoon.
Hlbrt
12/02/2018
Oilerssin miekkonen potkaisee jälkitilanteessa
Tero
12/02/2018
Siis ei j*******a voi säännöt mennä niin että vahingoitettu pelaaja saa PR3 ja pari peliä huilia tuosta. Nykytuomio olisi ostettavissa mikäli Kettunen olisi lyönyt, nyt kuitenkin lähinnä tönäisi Lerssin pelaajan pois, koska rotta nappasi kädestä kiinni... Kipua tulee ranteeseen tai olkapäähän hyvin nopeasti..

Sanon sen saman kuin jo pitkään, lisää tuomareita kentälle. Kahdella tuomarilla nähtäväksi tilanteita jää liikaa näkemättä tai tulkitaan väärin..
HAHAHA
12/02/2018
lahtelaiset on kyllä naurettavaa sakkia
Minäpahoitinmieleni
12/02/2018
"Vaikka kettusta sattuis käteen kuinka paljon vaan, ei se oikeuta painiin... " hoho täs on kuvattuna niin hyvin tämä nykysuomalainen asenne. Itseä ei saa puolustaa missään vaan luotetaan että oikeus tapahtuu :D esitetään niin fiksua ku ei puolusteta itseään vaan käännetään vaan toinenkin poski ja odotetaan että kaikki kävelee yli.
Katsoja
12/02/2018
Tuomaritkin teki kaikkensa mutta silti Oilers vaan voitti, ei auta Lahtelaisia vaikka kuinka paljon nyt haukutaan. Variskin hehkutti matsia etukäteen mutta nokkiin tuli ja parempi voitti.
Ensi kaudella uudestaan.
Luonnoton asento :D
12/02/2018
Minusta oikeutettua että veskarin käsi menee sijoiltaan jos oma puolustaja työntää hyökkääjän veskarin päälle. Eikä tuossa asennossa mitään luonnotonta ole :D
Luonnoton asento :D
12/02/2018
Huomataan nyt vielä sekin, että Oilers pelaaja ottaa kädestä kiinni vasta kun molemmat ovat maassa eikä kaatumisen yhteydessä. Että ihan perus solmua jota näkee silloin tällöin kentälläkin harrastettavan.
Keijo
12/02/2018
Ylemmälle, missähän vaiheessa puolustaja työntää Oilersin rotan veskarin päälle? Mielestäni Korhonen? (ilmeisesti tämä rotta) astuu veskan alueelle ja kompastuu veskarin jalkaan. Ja tosta luonnottomasta asennosta, mua ainakin sattuu jos joku kääntää mun kättä selän taakse tossa asennossa. Ja vielä, jos todella tarttuu käteen vasta maassa, eikä kaatuessaan vauhdin hidastamiseksi, on kyseessä pelkkä vahingoittamisyritys, eikä mikään muu. :)
Kaikkien kaveri
12/02/2018
Hassua miten kaikki Lasbilaiset vaan katso vieressä, kun oma molari kolataan pystyyn. Ei taida koodisto olla landella hallussa.
Ripa
12/02/2018
Annan veskarille osittaisen synninpäästön ja vastustajan hyökkääjälle voisi tuon videon perusteella pistää loppukauden pelikiellon. Ehkä törkein temppu, jonka tällä kaudella olen liigassa nähnyt. Ihmeen vähän veskari hermostui siihen nähden, että vastustaja teki todella ruman tempun. Tuosta olkapää rikki, niin kausi olisi ollut siinä ja ehkä loppuiäksi vaivainen olkapää.
HMM
12/02/2018
Ripa se ei ole sitten hirveän törkeitä temppuja nähnyt tällä kaudella jos tuo kerta törkein :DD

Koittakaas lahtelaiset nyt rauhoittua, hävisitte vaikka kuinka saitte ylivoimaa. Kohta alkaa onneksi jo kesäloma! :)
Arto Kilponen
12/02/2018
Videolla ajassa 2:36 myös Jesperi Kainulaisen punainen kortti.
Juuso
12/02/2018
Ketkä vihelsivät?
Luonnoton asento :D
12/02/2018
Fakta on se että Korhonen teki rikkeen kyllä, mutta eihän tuo veskaria sattunut vaan pisti vain hermot kireälle
Luonnoton asento :d
12/02/2018
+ Tuo rotaksi haukkuminen on aivan naurettavaa on nähty meinaan vuoden takaa pikkasen vaarallisempi temppu Rasmus Kainulaiselta espoossa
Keijo
12/02/2018
Hahaha toi oli hyvä, vuos sitten.... :D eiköhän nyt vaan todeta että rotta mikä rotta ja se siitä :)
Arto Kilponen
12/02/2018
Minusta Palvaila työntää Korhosen aivan selvästi vasemmalla kädellään Kettusen päälle (videolla 3:45 - 3:46). Olen täysin varma, että mikäli Palvaila ei olisi Korhosta kädellään työntänyt, koko episodilta olisi vältytty.
Luonnoton asento :D
12/02/2018
Keijosta paistaa maaseutu ei lisättävää
Kilposelle
12/02/2018
Kertaappa vielä viiden Kainulais veljeksen nimet. Jesperi ei vielä ole miesten peleissä pelannut.Juuso,Roope,Rasmus,Justus ja Jesperi.
Arto Kilponen
12/02/2018
"Kertaappa vielä viiden Kainulais veljeksen nimet. Jesperi ei vielä ole miesten peleissä pelannut.Juuso,Roope,Rasmus,Justus ja Jesperi."

Katsopa tuolta videolta kohta 2:36.
Kilposellelle
12/02/2018
... mene nyt vain katsomaan videosta se arton mainitsema kohta niin saatat ymmärtää asioita
Keijo
12/02/2018
Painilta ja punaiselta kortilta olisi vältytty jos ei Oilers pelaaja nappais veskarin kättä kainaloon ja koittais vääntää sitä :)
Ihmettelijä
12/02/2018
Jäähyminuutit LASB 31, Oilers 36, lähes jokainen kulma Oilersille. Se voitti, joka teki enemmän maaleja. Elämä on....
Luonnoton asento :D
12/02/2018
Fakta on yhäkin se että Kettusta ketutti enemmän kun sattui
Faktat
12/02/2018
Lindforsin rangaistuksessa on hyvä muistaa että tilanne ei ollut yksistään kortin arvoinen vaan pr2 on automaatio kun saa kaksi vitosta.
yhyy yhyy
12/02/2018
Mikä se luonnoton asento tässä nyt oli?

Kannattaa teidän Laamasten Jupejen vähän venytellä joskus jos tuollainen asento on jotenkin luonnoton :DDDD

Opetelkaa häviämään, Lahden heinähatut
Jaajo
12/02/2018
En nyt valitse mitään puolta tässä keskustelussa, mutta kyllä noita olkapäitä on mennyt rikki paljon harmittomammissakin tilanteissa. Ei tarvita kun vähän huono käden asento, ja painetta/vääntöä.
Jarmo Kuronen
12/02/2018
Siinä vaiheessa alkaa olemaan keskustelun taso ns. kohdillaan kun joku espoolainen (?) kutsuu jotain toiselta paikkakunnalta tulevaa heinähatuksi. Kun Espoossa asuin ei siellä ollut kuin peltoa, aarniometsää ja nukkumalähiöitä.
Nimetön
12/02/2018
NImimerkki "Jarmo Kurosen" perusteluilla Suomessa ei ole yhtään kaupunkia....
Jarmo Kuronen
12/02/2018
Kyllä monessa kaupungissa on ihan keskusta missä on mm kaupungeille ominainen ruutukaava.
t.
12/02/2018
Kaapo Kettunen: jos itse olisin ollut mv olisin saattanut vääntää sormesi rikki ihan impulssitekona tuosta kettumaisesta tempusta minkä teit molarille. tuollaista ei vaan tehdä - koska sitä saa mitä tilaa, ja jälkeenpäin molemmat hävettäisi, että mitä tulipa tehty. sen takia yllä olevasta koituu toivottavasti seuraamuksia sinulle.
Nimetön
12/02/2018
"Kyllä monessa kaupungissa on ihan keskusta missä on mm kaupungeille ominainen ruutukaava."

Niin, lähinnä sitä tarkoitin kun ratsastit paikalle ja kritisoit sitä, kun joku laittoi Lammin olevan maaseutua verrattuna Espooseen, Sinun argumenttisi oli sitten, että "onhan Espookin maaseutua".
Jarmo Kuronen
12/02/2018
Lahdesta lienee puhuttiin yläpuolella olevassa kommentissa eikä Lammista?

No, samapa tuo, sekä Lahdessa että Espoossa asuneena pidän niistä ainostaan toista kaupunkina.
Arto Kilponen
12/02/2018
Itsekään en ole alunperin Espoosta kotoisin, mutta minusta täällä on keskusta. Se on sitten eri asia, että montako täällä niitä laskee olevan, varmaan yhdestä viiteen, mutta kyllä ainakin jostain niistä voi mielestäni helposti käyttää nimeä keskusta.

Siitä olen tosin samaa mieltä, että ei tämä ihan normaalitapa Suomessa ole.
Jarmo Kuronen
12/02/2018
Menee nyt vähän jo sählystä ohi mutta kyllä itsestä tuntui 'espoolaisena' että keskusta oli nimenomaan Helsingin keskusta. Jos lähettiin keskustaan baariin niin ainakin me mentiin Helsinkiin.
Mutta varmasti subjektiivisia nämä kokemukset ja jonkun toisen mielestä eritavalla.
Kalevi
12/02/2018
Jos ei muuten, niin heinähattua on viitata salibandyyn "sählynä".
Arto Kilponen
12/02/2018
Tuosta voin olla samaa mieltä. Espoo on maantieteellisesti ottaen aika kummallinen paikka, toisaalta aiheeseen palatakseni niin on tuo LASB seuranakin. Mutta ei siinä, ei minulla mitään sitä vastaan ole.
Jarmo Kuronen
12/02/2018
Mitäs kummallista LASB:ssa on seurana? Vajaan kahden vuoden historialla ei ihmeitä vielä ehkä kerkiä vaikka aika aktiivista porukkaa tuntuu ympärillä olevan moneen toiseen seuraan verrattuna.
Liekkö pienin liigaseura lisenssipelaajien määrällä mitattuna ainakin.
Hartikaisen korjaamo
12/02/2018
Nämä farssit on aina vakio,kun Hartikainen on puhaltamassa.
Arto Kilponen
12/02/2018
Minusta se on erikoista jos edustusjoukkue ja sen alla olevat juniorijoukkueet pelaavat pitkin maakuntaa pelejään säännöllisesti. Hyvä vai huono asia, muut arvioikoot sen. Erikoista se kuitenkin on.
Arto Kilponen
12/02/2018
Täsmennetään nyt vielä, että nimenomaan kotipelejään. Ainakin Lahti, Hollola ja Hämeenlinna ja varmaan Lammikin vielä?
Seppo
13/02/2018
Jos palataan vielä hieman peliin, ovatko nuo Lindforsin jäähyt 5 min arvoisia oikeasti??
jarmo kuronen
13/02/2018
Toiminta on tosiaan hajautunut kolmelle paikkakunnalle (Lahti, Hollola, Hämeenlinna) ja siten maantieteellisesti melko laajalle alueelle. Edustusjoukkue sen alaisine kilpajoukkueineen toimii Lahes - junnutoiminta Hollolassa/Hämeenlinnassa missä LASB:iin yhdistyneet seurat alunperinkin toimivat. Vähän sekava kuvio mutta varmaan ainakin junioreille helpointa että toiminta on saavutettavien matkojen päässä.
Pakki
13/02/2018
Kaapoa kyl käy vähä sääliks, ku kettää pakeista ei tuu puolustamaan omaa mokkeaan / vetämää tota hyökkäjää pois tosta päältä. Eikö salibandyssa oo pakeilla samanlaista mentaliteettia ku jääkiekos, eli omaa maalivahtiin ei kukaa koske? Omasta mielestä tossa olis ainakin toisen pakin pitäny mennä reppii sitä hyökkääjää tosta helevettihin, ja laittaa vaikka pientä myllyä vielä pääl. Vai lentääkö siitä heti pihalle jos omaa molariaan puolustaa?
Arto Kilponen
13/02/2018
Vai vielä puolustamaan? Sehän siitä vielä puuttuisi, että ensin Palvaila katsoo järkevimmäksi sen, että Korhonen työnnetään Kettusen päälle ja sitten heti perään toteaisi, että ei sinne päälle ainakaan voi mennä. Joku johdonmukaisuus näissäkin pitää olla.
Nimetön
13/02/2018
Myllyt sallittu.
Rohkea seppä
13/02/2018
Kilposta vaan harmittaa kun Oilersin hävisi finaalit junnuissa.
Palvailalla on suunta maalista pois päin ja käsi on selässä mutta jos siitä saa työnnön niin ihmettelen. Oilerssin janari kaatuu koska osuu kettusen jalkoihin,olisi voinut kaatua ihan minne vaan. Kädestä ei silti tarvitsisi ottaa kiinni? Siitä ollaan varmaan kaikki yhtä mieltä. Eli provosointi on tässä myös lieventävänä oltava, kun semmoisen lauseen on kurinpitäjä nyt keksinyt.
Espoo on espoo
13/02/2018
Mutta asiaan. Videon perusteella en ymmärrä tuomiota. En ole lasbilainen, vaikka ehkä juntti ja heinähattu
Kurinpitäjä
13/02/2018
"Pelaaja ajautuu maalivahdin alueelle, ei yritä välttää kontaktia vaan suuntaa hyppynsä päin maalivahtia samalla kolhaisten vasemman käden kyynerpäällä maalivahdin päätä siten, että maalivahdin maski lähtee pois päästä. Pelaajan liikerata jatkuu tämän jälkeen maalivahdin yli ja kierähtäessään sitoo oikealla kädellä maassa selällään makaavan maalivahdin vasemman käden, joka alkaa vääntyä luonnottomaan asentoon. Pelaaja jatkaa tarpeettomasti käden sitomista ja kierimisliikettään, mikä pakottaa maalivahdin kierähtämään pelaajan päälle saadakseen vääntymässä olevan kätensä vapaaksi....."
Päätös: "Maalivahdille 3 ottelun pelikielto."
Nolo
13/02/2018
"Kurinpitäjä" on asian ytimessä. Kyllä on hukassa tämä(kin) laji tuolla sanktiopuolella. Molemmille 2 min ja peli käyntiin. Onneksi kukaan ei kuollut.
Esaias10
13/02/2018
Olen samaa mieltä "Rohkean sepän" ja "Kurinpitäjän" kanssa sekä Kilposen kommenteistä että kyseisestä Oilersin pelaajan aiheuttamasta tilanteesta.
Oikea
13/02/2018
minun mielestäni te kaikki olette väärässä ja vain minä olen oikeassa.
Enhän minä mitään tiedä, mutta...
15/02/2018
Näyttäisi videon perusteella siltä, että Oilersin pelaajaa hieman työnnetään kohti Kettusta, mutta ei hän siihen kaadu. Se että hän osuu jalallaan Kettusen jalkaan tuon pienen työnnön jälkeen, aiheuttaa sen kaatumisen.

Mitä tulee tuohon Kettusen kädestä kiinni ottamiseen, niin se tapahtuu vasta, kun on ns. vyörynyt Kettusen yli. Toki se ei missään nimessä oikeuta siihen kädestä kiinni ottamiseen ja ymmärrän täysin Kettusen hermostumisen. Oilersin hyökkääjä tosin sai aikaiseksi juuri sen, mitä halusikin tuolla kädestä kiinni ottamisella, eli Kettusen sipulin kuoriutumaan ja ottamaan jäähyn tilanteesta. Kovin usein, kun ne jäähyt annetaan vasta kostoista, koska ne kostot huomataan helpommin. Oilersin pelaajan ratkaisu ottaa Kettusta kädestä kiinni oli vaarallinen ja vastuuton teko, josta olisi voinut aiheutua pahakin loukkaantuminen. Tästä syystä ei olisi ollenkaan huonompi ajatus näin jälkeen päin tutkia tilannetta ja mahdollisesti antaa sanktioita.
Vierestä katsoo
15/02/2018
Kyllä toss Herra Hartikainen katsoo ihan vierestä tilanteen ja jälleen puhaltaa täysin poskettomasti veskalle punaisen,Hyi että hävettää toi Hartikaisen toiminta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.