Maajoukkueet

Voittomaali 18 sekuntia ennen loppua varmisti Kanadan MM-kisapaikan – Viitakoski isossa roolissa

12.02.
2018
2 Kommenttia
2
Maajoukkueet

Valtteri Viitakoski valittiin lauantain pelin parhaaksi. Kuva: IFF

Kanada ja Yhdysvallat kohtasivat viikonloppuna kahteen otteeseen salibandyn saralla. Kanada oli vahvempi Pohjois-Amerikan MM-karsinnoissa, ja lunasti kisapaikan kahdella niukalla voitolla.

Lauantaisessa pelissä USA johti viimeiseen erään lähdettäessä 1-0, mutta Kanada vei päätöserän lukemin 3-1. Ottelun voittomaalin iski Nokian KrP:ta edustava Valtteri Viitakoski ajassa 46.45.

Toisessa pelissä nähtiin todellinen trilleri, joka ratkesi vasta aivan lopussa. Kanada johti peliä 4-2 vielä viimeisille minuuteille saakka, mutta USA iski tasoihin osumalla kahdesti ilman maalivahtia. Ajassa 59.42 Felix Robillard viimeisteli voittomaalin Viitakosken syötöstä, ja Kanada vei pelistä 5-4-voiton.

Salibandyliigassa väkevän debyyttikauden pelannut Viitakoski syötti toisessa pelissä yhteensä kaksi maalia, joten 21-vuotias laituri oli tärkeässä roolissa Kanadan kisapaikan suhteen. Kanada oli viimeinen joukkue joka saavutti paikan loppuvuoden MM-kisoissa.

Salibandyn MM-kisat pelataan joulukuussa Tshekin pääkaupungissa Prahassa. MM-kisojen muita osallistujamaita ovat Suomi, Viro, Puola, Ruotsi, Slovakia, Saksa, Sveitsi, Latvia, Norja, Tanska ja tietysti isäntämaa Tshekki. Aasian karsintalohkosta kisoihin pääsivät Australia, Japani, Singapore ja Thaimaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mikki
12/02/2018
Onko Aasia laajentunut? Vielä Koulussa Australia muodosti oman mantereen, eikä kuulunut Aasiaan.
Vepe
12/02/2018
Kyseessä on Asia-Oceania karsinnat, joista Australia kisoihin pääsi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.