Voittomaali 18 sekuntia ennen loppua varmisti Kanadan MM-kisapaikan – Viitakoski isossa roolissa

Valtteri Viitakoski valittiin lauantain pelin parhaaksi. Kuva: IFF

Kanada ja Yhdysvallat kohtasivat viikonloppuna kahteen otteeseen salibandyn saralla. Kanada oli vahvempi Pohjois-Amerikan MM-karsinnoissa, ja lunasti kisapaikan kahdella niukalla voitolla.

Lauantaisessa pelissä USA johti viimeiseen erään lähdettäessä 1-0, mutta Kanada vei päätöserän lukemin 3-1. Ottelun voittomaalin iski Nokian KrP:ta edustava Valtteri Viitakoski ajassa 46.45.

Toisessa pelissä nähtiin todellinen trilleri, joka ratkesi vasta aivan lopussa. Kanada johti peliä 4-2 vielä viimeisille minuuteille saakka, mutta USA iski tasoihin osumalla kahdesti ilman maalivahtia. Ajassa 59.42 Felix Robillard viimeisteli voittomaalin Viitakosken syötöstä, ja Kanada vei pelistä 5-4-voiton.

Salibandyliigassa väkevän debyyttikauden pelannut Viitakoski syötti toisessa pelissä yhteensä kaksi maalia, joten 21-vuotias laituri oli tärkeässä roolissa Kanadan kisapaikan suhteen. Kanada oli viimeinen joukkue joka saavutti paikan loppuvuoden MM-kisoissa.

Salibandyn MM-kisat pelataan joulukuussa Tshekin pääkaupungissa Prahassa. MM-kisojen muita osallistujamaita ovat Suomi, Viro, Puola, Ruotsi, Slovakia, Saksa, Sveitsi, Latvia, Norja, Tanska ja tietysti isäntämaa Tshekki. Aasian karsintalohkosta kisoihin pääsivät Australia, Japani, Singapore ja Thaimaa