Liigat

31 vuoden putki katkesi! Toropainen laukoi Indiansin jatkoajalla välieriin

30.03.
2018
51 Kommenttia
9
Liigat

Indians juhli Salibandyliigan välieräpaikkaa perjantaina. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja Indians kohtasivat pitkäperjantaina Salibandyliigan puolivälierien seitsemännessä ottelussa Vantaan Energia Areenalla. Espoolaisjoukkue Indians nousi hurjassa trillerissä jatkoaikavoittoon lukemin 3–4 ja eteni välieriin.

Ottelun ensimmäinen erä oli tunnusteleva ja tarkka. Molemmat pyrkivät pitämään palloa mahdollisimman laadukkaasti ja virheitä vältetiin, eikä niitä erässä juuri nähtykään. Painetta molemmat antoivat tilaisuuden tullen, mutta silläkin saralla peli oli varovaista.

Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 0-0 ja maalivahdit Santtu Strandberg (ErVi) sekä Mikko Kirvesniemi (Indians) torjuivat joukkueiden maalipaikoissa varmoin ottein.

Toisessa erässä peli jatkui varovaisena shakkina ja pallollinen peli oli erittäin tarkkaa. Avausmaalin iski Mikael Lax, jolle ErVin ykkönen pelasi paikan keskustaan Indiansin puolelle. Laxin tuopinkorkuinen kuti upposi Indians-maalin etukulmaan.

Tarkka meno jatkui avausmaalista huolimatta. Ajassa 34.31 ErVin ykkönen hieroi toistamiseen loistopaikan avauspelillään ja Ossi Jalonen naulasi maalin edustalta ErVin 2-0-johtoon. ErVi jatkoi sangen tehokasta tekemistään, sillä pari minuuttia myöhemmin Tuomas Iiskola heitti pallon maalille ja Janne Salonen survoi kuulan Indiansin verkkoon.

Indians hallitsi pääosin pallollista peliä ja sai luotua joitain paikkojakin, mutta Strandberg jatkoi hyviä otteitaan vaarallisimmissa paikoissa. ErVi piti kuitenkin pääasiallisesti vieraat poissa parhailta tekopaikoilta ja tilkitsi oman alueen keskustan erinomaisesti. Erän loppupuolella Indians rupesi hermoilemaan pallon kanssa ja se avasi lisäpaikkoja kotijoukkueelle. Kuvaavaa oli kuitenkin se, että Kirvesniemelle kertyi erässä vain kaksi torjuntaa.

Kolmannen erän alussa Indians pääsi jo hetkeksi juhlimaan, kun Joonas Föhr ohjasi kolmannella minuutilla maalin edestä kavennuksen. Maali kuitenkin hylättiin, kun erotuomari Thomas Ellisin mukaan Föhr oli maalivahdin alueella.

Indians pääsi kuitenkin peliin mukaan kolmannen erän puolivälissä. Ensin Miska Mäkinen sai kaksiminuuttisen mailaan lyönnistä, ja heti perään Mika Moilanen lähti istumaan jäähypenkille.

Espoolaiset käyttivät ylivoiman hyväkseen Heikki Iiskolan ja Teemu Venäläisen osumilla, ja näin Indians oli noussut jo maalin päähän.

Seitsemän minuuttia ennen loppua Indians-hyökkääjä Kaarlo Mahlbergin maila kolahti EräViikinkien pelaajaa kasvoihin, ja Mahlberg sai viiden minuutin rangaistuksen. Indians ei antanut sen kuitenkaan häiritä. Joukkue riisti pallon alivoimaisena hyökkäyspäässä, ja konkaripakki Lauri Westerholm sivalsi pallon etukulmasta sisään tasoittaen 3–3:een.

ErVi ei onnistunut maalinteossa koko ylivoiman aikana ja ottelu eteni jatkoajalle.

Sen ratkaisijaksi nousi Indiansin puolustaja Santeri Toropainen, joka iski pallon viimeisen kerran Santtu Strandbergin selän taakse.

Viimeisen 31 vuoden aikana ei ole nähty ennen tätä kertaa, että helsinkiläisjoukkue ei olisi yltänyt liigan välieriin.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat
Iiro Karesniemen ottelukuvat

Lue myös:
Päävalmentaja Laurikainen trilleristä: ”Huikea fiilis oli siinä viiden minuutin alivoimalla”
Hanakasti laukonut Toropainen nousi jatkoaikasankariksi: ”Oli ehdottomasti halu ratkaista”

Korjattu klo 20.53: Korjattu lausemuoto oikeaksi jutun viimeisen kappaleen väittämästä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Sjarmo
30/03/2018
"YKSIKÄÄN helsinkiläisjoukkue ei ole jäänyt 31 vuoden aikana kertaakaan ulos neljän parhaan joukosta."

Onkohan aivan näinkään. Tulee heti mieleen muutama.
Jyrä
30/03/2018
Tämä tekee todella gutaa niin itselleni kuin koko sählyskenelle! Onnea Indians!
pikkulapsi
30/03/2018
Varmasti tuomareillekin helpotus kun ei tarvitse enää tänä keväänä kuunnella ErVi #29 jatkuvaa itkua ja valitusta.
Inkkarit selkeesti parempi
30/03/2018
Aktiivisempi ja parempi jengi voitti, ei kahta sanaa. Kukkolan eritoten kannattaisi katsoa peiliin, peli oli hidasta, ennalta-arvattavaa ja aivan liikaa meni fokus mussuttamiseen. Kapteeniksi ensi vuonna joku muu? Kukkolan johdolla ei mikään joukkue ole voittanut kuin yhden Suomen cupin, ei mitään muuta. Kaverille tuntuu olevan olennaisinta se, että saa ikäänkuin nöyryyttää vastustajaa, eikä sit osaa johtaa esimerkillään, kun homma käy tiukaksi.

Onnittelut Inkkareille, Happeessa ainakin kiitellään teitä. Classicin seinään ku ei tarvii jyväskyläläisten lyödä tässä vaiheessa päätään, vaan se jää espoolaisten stopiksi.
toripoliisi
30/03/2018
Tässä hyvä esimerkki kaikille seurajohtajille. Perinteitä ja voittamisen kulttuuria ei voi ostaa tai tuoda. Fuusiossa ikuinen luuseri tapanilan erä sai ison määrän voittamisen kulttuuria ja nyt kahdessa kaudessa se on tuhottu. SSV:n hieno perintö johon liitettiin myös sana Dynastia on tuhottu. eräläinen keskinkertaisuus ja ikuinen häviäjien leima on vahvempi kuin seuraan ostettu voittamisen kulttuuri.
JANIINPÄ
30/03/2018
Hyvä inkkarit! Ervi sössi pelinsä TÄYSIN :)
FHJ
30/03/2018
Pitäiskö liittää vielä joku pääkaupunkialueen joukkue Erviin, että niillä olisi mahdollisuudet mestaruuteen?
Unto
30/03/2018
Onnittelut!
Kilpaveljet
30/03/2018
Mahtava nousu Indiansilta. Hyvät välieräparit, toivottavasti saadaan uutta verta finaaliinkin.
Slavato
30/03/2018
Hieno kolmas erä Inkkareilta ja hyvä että veivät jatkoajalla niin ei tarvitse jossitella hylättyä maalia. Upeat välierät tiedossa, varsinkin KrP-Happee on sellainen pari että tässä odottaa jo vesi kielellä.
No niin!
30/03/2018
Hieno peli! Taisi vähän livahtaa Liiton kravattihepuilla löysää pöksyyn tuloksesta, kivasti saadaan pelailla Superfinaali™:a joko pelkin Tamperelaisvoimin (tai huonolla säkällä Jyväskylästä) pääkaupunkiseudulla. No ei siinä että esim. ErVi nyt niin runsaasti yleisöä vetäisi, mutta taitaa kuitenkin kauluksen alla kylmätä kun pikkuhiljaa paine siirtyy pelaamaan sitä suurta yksittäistä finaalipeliä jonnekkin missä oikeasti peli kiinnostaa ja osataan pelata...
Jukka
30/03/2018
Täysin ansaittu voitto, parempi meni jatkoon. Tuomaritkin teki kaikkensa kun Kukkola itki. Kurren ilme oli näkemisen arvoinen: ostamalla ei pärjää ainakaan enää.
Ritiratirallaa
30/03/2018
Toripoliisi:lle: Aika hyvin sanottu, totta moni sana.
Oikeus
30/03/2018
Hyvä ettei ratkennut Indiansilta hylättyyn maaliin. Aika ruma virhe tuomarilta tärkeässä paikassa. Vihelsi arvaamalla jotain mitä ei edes nähnyt ja väärin meni.
Parempi voitti.
30/03/2018
Ervin muovi ja pakaste seura jäi nuolemaan näppejä vaikka pillipiiparit yritti parhaansa liiton puolta pitää ja saada ervin välieriin. Hienoa indians, salibandyn voitto. Seuraavaksi akatemia kakkoseen 😂
Niilo
30/03/2018
PEUKKU
Epäilen
30/03/2018
Että ei olisi pitänyt varoja käyttää tähän Nst:stä tulleeseen pelaajaan vaan miettiä jotain muuta pelaajaa siihen. Samalla tuo pelaaja olisi Nst:lle hyvä lisä ollut tälle kaudelle eli win-win tilanne molemmille.
Palloton
30/03/2018
Toripoliisille jatkopaikka, asiaa joka sana. Ervin väki on pullistellut isoja lihaksiaan, kun ovat "maailman suurin säbäseura". Nyt on käynyt kuten säbäliitolle, kun kaikilla jakkaroilla istuu samat hanut vuodesta toiseen. Niin se kehitys vaan tyssää, kun palkkatöissä olevat eivät iyse osaa erota.
Katsoja
30/03/2018
Inkkarit kasvatti uskoa tulevaisuuteen säbässä varsinkin espoossa.
Nyt taisi kääntyä uusi sivu salibandyn historiassa niin että vanhan liiton miehet voivat todellakin siirtyä muistelemaan menneitä.
JJ
30/03/2018
Positiivista on itselle ettei tartte kuunnella vähään aikaan Erv:n karmeeta maalilaulua..
Jorma
30/03/2018
Roni Laasonen: Mites ne tasoerot? =)
Parempi voitti
30/03/2018
Onnittelut Inkkareille. Erviltä käsittämätöntä peliä kolmannessa erässä - tuolla näytöllä ei asiaa jatkoon. Kokonaisvaltainen sulaminen valmennusta myöten - peli aivan sekaisin kolmannessa eikä edes yritetty aikalisällä korjata tilannetta. Puolustuskin meni tuuliajolle Laxin jäätyä pois kolmannessa erässä. Ennustan kuitenkin, että nyt Inkkareille tulee noutaja pian seuraavassa ottelusarjassa - tämä oli heiltä maksimi suoritus. Tämä sarja ratkesi Ervin liian kapeaan materiaaliin - yhden ketjun ailahtelevalla pelillä eli pärjätä liigassa. Säästyyhän nyt ainakin superfinaalin liput - turhaa mennä todistamaan taas Classicin ylivoimaa.
J-P Ojanen
30/03/2018
Suurin tasoero oli liigan puolivälieräottelun erotuomarit olivat 5.divarin ottelussa. ONNEKSI parempi joukkue voitti.
TP
30/03/2018
Loistava taistelu Indians! En kannata superfinaalia, ja nyt on tulossa mahtava ottelusarja Krpn ja Happeen välillä. Kiitos Indians ja tsemppiä välieriin!
GVA
30/03/2018
Onnittelut inkkareille. EV pelasi taas käytännössä kahdella kentällä ja näki selvästi että Indians oli paljon tuoreemmalla jalalla liikkeellä. EV.tä haukutaan usein näillä palstoilla siitä, kuinka se on ”ostettu”, jne, mutta oikeasti materiaali on aika ohut. Ei ole edes kakkossentteriä ja hyökkääjää peluutetaan pakkina. Näyttää siis enemmän siltä, että on joku ylimenovaihe käynnissä ja tavoite on ilmeisesti tulevaisuudesta kisata mitaleista lähinnä omasta akatemiasta nostetuilla pelaajille. Hyvä jos näin, mutta toivoisi, että niille myös annettaisi peliaikaa playoffseissa.
Katsoja
30/03/2018
Asiantuntijoiden mukaan ErVi vie sarjan koska kokemus ratkaisee. Taisi mennä just päinvastoin kun ei luotettu nuoriin vaan peluutettiin näitä konkareita. Kolmas erä näytti totuuden, nuoret ja kokemattomat Inkkarit täysin ylivoimasia vaikka kokeneet tähdet saivat pelata 5 minuuttia ylivoimaa, tuloksena Inkkareiden alivoimamaali.
Säbässä on näkynyt murros pelitavoissa jo pitkään, Seinäjoki ja Helsiki on jäänyt liikaa menneisyytensä vangiksi?
ErVin jengistä ei taida mahtua liigan kärkijoukkueisiin näistä kokenesta kun ainoastaan Miko Kailiala.
Toivotaan että Joonas Naava ottaa nyt oikeasti vastuun, hänellä on kuitenkin parhaat näytöt nuorten kehittämisessä ja loistava pohja omissa junnuissa.
Eivoikuihmetellä
30/03/2018
Huonosti menee Helsingillä urheilunsaralla.. Hjk tuo sillon tällöin voiton, mutta missään muussa lajissa ei oikein pärjätä. Jengi vaan elelee kuplassa ja keskittyy siihen miltä esim. liikennenmerkkien tulee näyttää. Ehkä se on nykyään liian junttia urheilla kunnolla :)
Arto Kilponen
30/03/2018
Voisihan siihen Helsingistä sulauttaa vielä M-Teamin ja joukkueen nimeksi tulisi silloin Mervi?
toripoliisille
30/03/2018
Mikä ihmeen "seuraan ostettu" voittamisen kulttuuri? Otapa selvää fuusion historiasta ennen kuin alat kirjoittelemaan moista potaskaa.
Viikinkisydän
30/03/2018
Voin sanoo, et otti ja ottaa kupoliin. EV todella virkamiesmäinen pelityyliltään koko kauden. Mielikuvituksen puutetta tai henkisen puolen juttuja?

Mitään en tästä tiedä, mut mun mielestä valmentajan pitäisi antaa kipinää liekkeihin ja kannustaa vaikeilla hetkillä. Amu ei siltä ulkopuolisen silmiin näytä. Toivon, että pelaajamarkkinoilla onnistaa tänä keväänä ja uusi kaveri päävalmentajaksi. Tää kausi oli mun mielestä jatkoa SSV:n viimeiselle kaudelle (4.).
Eeppinen sulaminen
30/03/2018
Täytyy todeta, että Ervi pelasi ehkä historian huonoimman 5-min ylivoiman, minkä voi maalin johdossa seiskapelin viimeiselle kympille pelata.
Tilastomies
31/03/2018
Uskomaton ristiriita ErVin tulevaisuuden visioissa. Ainakin miltä ne näyttää. Ilmeisesti tahto on, että omasta organisaatiosta kasvatetaan tulevaisuuden menestyjiä omista junioreista ja sitten edustuksen päävalmentajaksi otetaan Amu Ahonen joka on niin kaukana pelaajien kehittämisestä ja lahjakkuuksien löytäjästä kuin olla ja osaa. Jos oikeasti halutaan yhteys seuran juniorityön ja edustusjoukkueen välille, niin Amu Ahonen on ihan viimeinen valmentaja siihen tehtävään. Muutenkin viime vuodet SSV:ssä ja nyt ErVissä osoittaa, että laji on ajanut Amusta ohi jo neljä vuotta sitten.
Victory?
31/03/2018
Olenko ainoa jonka mielestä ervin maalilaulu on karmeaa kuuneltavaa?
Arto Kilponen
31/03/2018
Koko Eräviikingit tuntuu olevan aika pahasti levällään. Visio sitä, hallitilanne tätä, valmentajat tuota, kannattajat jotain muuta.

Toisaalta ei se varmaan iso yllätys sen fuusion jälkeen ollut.

Entä pelaajisto? Joku Erän / SSV:n kokenut seuraaja voisi kertoa, että millä tasolla pelaajamateriaali oli vaikkapa muualle 2010-luvulle verrattuna. Kuinka hyvä esim. puolustus/sentteriosasto oli?
Arto Kilponen
31/03/2018
Minusta se maalilaulu ei ole se ongelma siinäkään asiassa. Vaan se, että siellä on joko 1) pahimman luokan sählä tai 2) todella ...tumainen äijä dj:nä. Siellä ei millään osata olla soittamatta musiikkia kuulutusten päälle. Ei millään. Joka ikisessä muussa hallissa ymmärretään, että jos kuulutetaan jotain, niin silloin ei soiteta musiikkia. Vantaalla tämä ei mene millään jakeluun.
ERVIERVI
31/03/2018
AmuOut
Viikinkisydän
31/03/2018
Artolle voi kertoa joku muu tarkemmat pelaaja-analyysit, mut täs seiskapelissä ykkösnimet sulivat pahiten. Jos 3/3 maalia tekee puolustajat, on majupelaajilla tai 1-2 kenttien hyökkääjillä peiliin katsomisen paikka.
Mukava valkku
31/03/2018
Ongelma on siinä että Tapanilan erä otti ohjat haltuun, kurre kyllästy pistää omaa fyrkkaa koko leikkiin. Fuusio poiki sen että erä sai laittaa omat lähiön kaverit siihen ”johtoon” toinen osapuoli luuli että homma lähtee lentoon, toinen ajatteli jäähdytellä. Noh ongelma on se että ne
Tapanilan erän tyypit eivaan pärjää, kauheata sekoilua istutaan titteleiden alla, yksi on urheilutoimenjohtajana, yksi toiminnanjohtajana, palkattiin markkinointijohtaja. Koska tulee joku ja kertoo pojat, pojat. Te vaan säädätte. Koko Ervi on suuri vitsi. Helsinkiläinen seura joka pelaa Vantaalla puolityhjälle hallille ilman identiteettiä, akatemian karsinnoista urheilutoimenjohtaja kitisee että väärin. Katsokaa peiliin, älkää käyntikorttiin. Itseäni naurattaa mantra ”suurin salibandyseura” mutta onhan massaa rahoittaa edarin toimintaa. Pääkallokaan ei koskaan kirjoita mitään kritiikkiä ErVistä koska kaikki tietää että Ervi=liitto. Onnea indians. Tää voi olla hyvä jopa ErVille
Fuusion myötä syntyi Erä
31/03/2018
Ervi on kyllä kieltämättä yhtä kuin Erä. Kattokaapa vaikka Kapasen jatkosopparivideota, joka on Kapasen lisäks Mosan hehkutusta. Ja Erällä ei ole voitettu mitään, voittamisen meininki on ihan tuntematon käsite Tapanilassa.

Nyt olis hyvät mahikset tulla ulos ja käyttää tiedotus-momentum ens vuoden tuulien avaamiseen, mutta onko porukka enää kilpailukykyinen huippupelaajille?
Epäilen
31/03/2018
ErVin taktiikasta tuli mieleen Suomen maajoukkue Ruotsia vastaan tai kenties Mika Kohosen viime aikojen seurat. Valmentaja kysymys ehkä syytä miettiä pelaavampaan suuntaan ja ketkä pelaajat pystyvät sitä pelitaktiikkaa noudattamaan.
Toba
31/03/2018
Mosalla on monet junnumestaruudet a-c voitettu ja samoin naisten. Kukaan ei voi sitä kiistää etteikö tapanilan erän junioriputki olisi ollut toimiva.
Hmmm
31/03/2018
Nyt ervin kannattaa pohtia että miten tästä edetään, lähetäänkö pitkäjänteisesti kehittää omia pelaajia vai tyhjennetäänkö muista joukkueista pelaajia, jotta saadaan taas menestystä.
Järviset ja Majalahdet ei kehity istumalla tommosia pelejä penkillä.
Inkkarit pyöritti koko sarjan kolmee kenttää (muutamat lopukirit kahdella kentällä) ja eipä niilläkään kokemusta hirveesti noist peleistä ole ja ei ole majutasoa. Mutta vaihtuvuus ollut todella pientä ja kärsivällisesti menty vuosi vuodelta eteenpäin niin nyt alkaa tuottaa tulosta. Ja sitä kautta noussut pelaajia sinne maajoukkuetasolle.
Hohijaa
31/03/2018
Kyllä täytyy sanoa että Amun aika ohi. Peluuttaa konkareita, eikä anna junnuille tilaa näyttää osaamistaan. Indians uskalsi peluttaa kokematonta ketjua ja tulos on tämä. Ei junnut kehity näin. Erällä Bergman teki saman virheen, nuoret ei saaneet peliaikaa. Nyt Indians tais siitä hyötyä, oliko 7-8 Erä taustaista kentällä. Korsman pyrki ajamaan nuoria sisään. Nyt SSV tyylillä, Amu ajaa uuden seuran turmioon. Tämä voi olla herätys Mosanmäellä. Onko pokkaa vaihtaa joku nuorempi valmentaja miesten peräsimeen ? Iso käsi inkkareille, maksimi suoritus. Nyt tulee noutaja. Happee kiitää finaalipaikasta.
HM
31/03/2018
Onko erän junioriputki toimiva jos junnumestaruuksista huolimatta seura ei tuota liigaan laadukkaita pelaajia, jotka nousevat tähtistatukseen? Erästä ei kapasen jälkeen näitä pelaajia ole tullut ja se suurimpana syynä miksei seura ole miesten sarjoissa koskaan pärjännyt.

Junnupeleissä tuloksen tekeminen ja mestaruuksien voittaminen on paljon paljon helpompaa, kuin hyvien laadukkaiden yksilöiden kasvattaminen edustusjoukkueeseen.
Ei lisättävää
31/03/2018
Ehkä ErVi on pienentänyt pelaajabudjettia niin, ettei joka vuosi tule enää miinusta. Eli pelimerkit ei riitä kuin yhteen kenttään. Ahonen on tottunut saamaan kalliita ja valmiita pelaajia ja nyt kun pitäisi kouluttaa junnut, menee sormi suuhun. Pitäisi olla Laurikaisen tyylinen valmentaja,joka osaa sen homman. Eilen nähtiin, nuorten on tulevaisuus !
Jokohan
31/03/2018
Nyt ymmärrettäis näiden valmentajien ero. Kuula kehittänyt koko inkkarikaartin lupaavista junnuista liigan parhaimpiin yltäviin miehiin.
Epäilen
31/03/2018
Kyllä luulen ErVin taktiikkaa altavastaaja taktiikaksi, joten varmasti kunniahimoisempi tuo Indiansin pelityyli.
Victory
31/03/2018
Kyllähän toi on hirveä maalilaulu. Ja kaiken lisäksi kun menee junnujen peliin niin samaa softaa soitetaan. Kuulemma ihan seura on päättänyt mitä kaikkien pitää soittaa maalin jälkeen. Hyvän diili on Kurre tehnyt!
Tilastomies
31/03/2018
Ei voi olla todellista. Soittaako ne ihan oikeasti tuota samaa kuraa kaikissa seuran kotiotteluissa? Ei hyvää päivää mitä touhua. Onhan tuo Erän touhu ihan hämärää uskonlahko meininkiä. Ei ihme jos pelaajat jotka on päässeet pois lahkon vaikutuspiiristä tuuleetta häpeilemättömästi lahkolaisille päin naamaa vastustajan riveissä pelatessaan. SPV on rehellisesti uskontoa kunnioittavaa väkeä, mutta tuo Erä on jotain mystistä kulttia.
Epäilen
31/03/2018
Lohtua tuo ettei pelit lopu stadista kun finaalit täällä.
Mikko
01/04/2018
En mä amua syytä. Jotenkin vaan se Eräläisyys on mennyt ErViin niin seurana kuin pelitapaan. Eli siis hajuton, mauton, näkymätön. Uskoisin itse että homma korjaantuisi jos koko seuran johto vaihdettaisiin ihan uusiin ja otettaisiin ne Tapanilan erä lasit pois päästä ja se mikä toimi mossalla ei välttämättä toimin muualla. Itselle fuusiosta ei ole jäänyt mitään muuta kuin kauhea uho”maailman suurin salibandyseura”’ ja se että kaikki eräläiset sai suojatyöpaikan/roolin. Eiköhän kohta vedetä kani hatusta ja valmentajaksi nimetään Petteri bergman.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.