Liigat

Classic avasi murskaavasti, Happee vei hurjan trillerin – erikoinen tilanne johti Oilers-veskarin ulosajoon

17.03.
2018
14 Kommenttia
4
Liigat

Classic avasi puolivälieräsarjan kotivoitolla Oilersista. Arkistokuva: Esa Takalo

Hallitseva mestari Classic oli askeleen edellä Esport Oilersia, kun joukkueet käynnisivät puolivälieräsarjansa Tampereella. Classic nappasi voiton selvin 10–5-numeroin ja siirtyi sarjassa 1–0-johtoon.

Jo ensimmäiset 40 minuuttia näyttivät, ettei Classic jättänyt mahdollisuuksia lauantaina ”Öljymiehille”. Velä avauserässä Oilers rimpuili mukana, mutta Mikko Leikkanen täräytti hirmupommilla tamperelaisille tärkeän pukukoppimaalin 17 sekuntia ennen taukoa ja siirsi isännät 4–2-johtoon.

Toisessa erässä tilanne repesi. Asser Jääskeläisen rannelaukaus teki tuhoa, kun puolustaja kanttasi kaksi kertaa pallon Oilers-maalin yläkulmaan.

Homma näytti ratkeavan lopullisesti kolmannen erän alussa. ”Familyn” maaliruisku Sami Johansson sai pallon lapaansa laidan lähelle ja viritti hurjan kiertorannarin aivan maalin kattoon, ohi voimattoman Joonas Kaltiaisen.

Oilers nousi viiden maalin päähän vielä kerran Casper Pfitznerin kavennuksella, mutta loppunumerot pääsi iskemään illan toisellaan Leikkanen.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä hyvin erikoinen tilanne. Classic yritti kaunistella numeroita iskemällä pallon tyhjään maaliin. Oilers-veskari Kaltiainen ryntäsi ja liukui viime hetkillä pallon eteen estämällä maalin.

Oilersilla oli kuitenkin sillä hetkellä liikaa pelaajia kentällä, ja Kaltiaiselle tuomittiin punaisella kortilla ulosajo pelin sabotoimisesta. Pöytäkirjaan merkittiin Kaltiaiselle PR2, joka tarkoittaa sitä, että huipputorjuja olisi sivussa myös seuraavasta puolivälieräottelusta.

Vielä myöhemmin illan aikana ottelun tulospalvelu muuttui niin, että PR2 poistettiin Kaltiaiselta, eikä ulosajon saaneeksi merkitty ketään pelaajaa. Pöytäkirjaan merkintä kuitenkin jäi.

Joukkueet kohtaavat Espoossa maanantaina.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Jyväskylän Happee ja Turun Palloseuran välinen puolivälieräsarja käynnistyi juuri niin tasaisissa merkeissä kuin odottaa saattoikin. Trilleri ratkesi vasta lopussa, kun Happee vei voiton 6–5-lukemin.

Oululaislähtöinen TPS-hyökkääjä Juho Sorri oli loistovedossa ottelun avauserässä. Sorri tasoitti kahdesti lukemat, ja viimeistelyt olivat taidokkaita. Avausmaalissaan hän ujutti pallon Happee-veskari Miro Tuomalan kainalosta.

Toisen erän ainoasta osumasta vastasi Happee. Otto Tikka veti liikkuvat taakse ja lämäsi pallon turkulaismaaliin, ja näin hirviryhmä pääsi 3–2-johtoon ennen päätöserän alkua.

Kissa ja hiiri -leikki jatkui kolmannessa erässä. Paul Kotilainen lisäsi isäntien johdon, mutta Jaakko Hautamäki iski pallon kylmänviileällä ratkaisulla etuylänurkkaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Joel Lahti siirsi Happeen jälleen kahden maalin päähän juuri kun 50 minuuttia oli ylitetty, mutta vain 14 sekuntia myöhemmin Jani Hyytiäinen napautti kavennuksen. TPS:n kiri palkittiin, kun se nousi pitkästä aikaa rinnalle Olli Kinnusen tulisella laukauksella.

Juuso Heikkinen nousi kotijoukkueen sankariksi ajassa 56.52. Junkkarinen teki esityön ja Heikkinen laukoi pallon Pyry Luukkosen selän taakse. Lopussa TPS haki tasoitusta vimmatusti, mutta Tuomala otti todellisen ”game-saverin” Sorrin laukaukseen, ja Happee siirtyi ottelusarjassa 1–0-johtoon.

Myös TPS ja Happee kohtaavat seuraavan kerran maanantaina.

Ottelutilastot

Muokattu 17.3. klo 21.04: Uutiseen lisätty tieto Classic-Oilers-ottelun tilastomuutoksesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Laa
17/03/2018
Pöytäkirjaanhan jäähyä ei merkattu Kaltiaiselle, vaan jätettiin pelaajatieto tyhjäksi. Minkäköhän takia?
Koponen
17/03/2018
Oilers teki protestin Kaltiaisen ulosajosta. Videolla näkyy, että meni kentälle vaihdossa kenttäpelaajaan. Tämän jälkeen tuli vasta liikaa pelaajia kentälle, joten 2 min olisi ollut oikea tuomio.

Katsotaan kumoaako kurinpito pelikiellon..
AKi
17/03/2018
Happee-TPS pelissä tapahtui selkeä tuomarivirhe lopussa. TPS sai jäähyn siitä että olisi ollut liikaa pelaajia kentällä, mutta hidastuksien perusteella näin ei ollut. Luukkonen kerkes aitioon ennen kuin Hautamäki tuli kentälle.
Tuomas
17/03/2018
Milloinkohan kurinpidon päätös pelikiellon kumoamisesta/protestin hylkäämisestä tulee? Voiko olla että sarja ehtii loppua ennen kurinpidon päätöstä?
HM
17/03/2018
Meni vähän väärinpäin tuo punainen. Vänttiselle olisi kuulunut.
Katsojat?
17/03/2018
Katsoja määrät laskussa, tulospalvelu ei ole toiminut viikkoihin, pitäiskö tehdä jotain?
Kurkku
17/03/2018
Huvittavaa vinkumista/karjumista jokaisesta tönimisestä joka kohdistui C pelaajaan kuului Classicin vaihtoaitiosta ja sen jälkeen tuomarin pilli soi. Ihan kuin olisi katsonut pikkutyttöjen peliä jossa ei sallita kontakteja. Propsit Oilersille kun ei valita juurikaan mistään. Peli 10-5 ja ”ämmät” valitti. Huoh.
Laa
17/03/2018
Eihän sen protestin pitäisi vaikuttaa siihen, millä tavalla rangaistuksia merkitään viralliseen pöytäkirjaan. Jos pelikielto kumotaan jälkikäteen, niin ottelussa pelaajalle annettu 5+20min jää silti voimaan. Toki pöytäkirjan mukaan, kyseisessä tilanteessa Oilers ei edes vaihtanut maalivahtia, niin ilmeisesti näitä ei pyritäkään täyttämään todenmukaisesti.
Kokemusta on
17/03/2018
Tulospalvelun järjestelmä ei aiemmin tällä kaudella antanut merkata pelin sabotoinnista annettua jäähyä yksittäiselle pelaajalle. Vika on ilmeisesti järjestelmässä, koska PR2-jäähyt voidaan kyllä merkata pelaajalle, mutta mikäli syykoodina on pelin sabotointi, "korjaa" järjestelmä automaattisesti saajaksi pelaajan nro 0. Pöytäkirjaa siis tuskin on jälkikäteen korjattu, vaan se on jätetty tuollaiseksi, koska muutakaan vaihtoehtoa ei ollut.
Arto Kilponen
17/03/2018
Oilersin hyökkäys ottelussa oli yllättävän hyvää. Toki mitään kysymystä ottelun voittajasta ei ollut alkulämmittelyjen jälkeen, mutta siitä huolimatta.
Nisse
18/03/2018
AKI, Lähteenmäellä on vähän ollu vaikeuksia yhteen ja kahteenlaskun kanssa aina!
Ja muistaakseeni myös eteen ja taaksepäinkin kanssa...
Jappe
18/03/2018
Toivottavasti Oilers tekee tutkintapyynnön Vänttisen viikateiskusta. Selkeä pelikielto olisi tiedossa.
verot kansan verta juo
18/03/2018
Katsojia oli sama määrä kuin runkosarjamatseissa, mutta pöytäkirjaan merkittiin 1000 katsojaa vähemmän. Joku Tampereella ei taida olla oikein halukas maksamaan liiton osuutta?
Litku
18/03/2018
Miksei Vänttisen törkeästä viikateiskusta puhuta mitää vai kohdellaanko edelleen Classicia ja Eräviikinkejä eri lailla kuin muita? Oli muuten ulosajon arvoinen temppu.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.