Liigat

Classic marssi tylysti välieriin, rytkeen alle jäänyt TPS tukalassa tilanteessa

23.03.
2018
16 Kommenttia
3
Liigat

Tampereen Classicin matka jatkuu Salibandyliigan välierissä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Perjantai-iltan tarjosi puolivälieräotteluita sekä miesten että naisten Salibandyliigasta. Espoossa tamperelainen Classic lähetti Oilersin kesälomalle.

Edelleen ilman varsinaisen peliajan tappioita tällä kaudella oleva Classic selvitti puolivälieräsarjan ”Öljymiehiä” vastaan suoraan neljässä pelissä. Perjantaina hallitsevat mestarit hakivat ratkaisevan voiton maalein 6–10.

Classic avasi maalihanat vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun espoolaisen salibandyn kasvatti Jussi Piha iski lukemat 0–1:een. Alun maalista huolimatta molempien joukkueiden päät pysyivät puhtaina loppuerän ajan.

Toisessa Classic repi jo ratkaisevan tuntuista johtoa. Hurjassa vireessä ollut Sami Johansson toimi ensin arkkitehtinä ja pääsi lopulta itsekin maalintekoon, kun hän viimeisteli 1–5-lukemat tulostaululle.

Joonas Pylsyn muutti vierasjohdon 3–7:ään ajassa 47.39, mutta Oilers sisuuntui vielä taistelemaan. Casper Pfitznerin ja Ilari Talvitien nopeat osumat tekivät viimeisistä minuuteista vielä jännittävät.

Kolmatta erää oli jäljellä kolme minuuttia, kun Onni Piiparinen pääsi nautiskelemaan Severi Korhosen poikittaissyötön Classicin verkkoon ja nosti espoolaiset maalin päähän.

Siihen kiri kuitenkin kuihtui. Mikko Leikkanen pääsi karkaamaan Oilers-puolustukselta ja laukoi pallon tarkasti takaylänurkkaan, ja hetkeä myöhemmin Johansson ja Vänttinen löivät viimeiset naulat arkkuun.

Tehoilla 2+3 juhlinut Johansson oli ottelun tehokkain perjantai-iltana.

Ottelutilastot

Turun Palloseuran ja Jyväskylän Happeen välinen puolivälieräsarja jatkui Turun Kupittaalla. TPS pelaa jatkossa selkä seinää vasten, sillä 3–9-vierasvoiton hakenut Happee siirtyi otteluvoitoissa 3–1-johtoon.

Ottelu sai erittäin vauhdikkaan alun, kun reilussa kahdessa minuutissa tilanne oli 2–1 turkulaisille.

Toisessa erässä Joonas Koskinen laukoi TPS:n 3–2-johtoon nopeasti Happeen tasoituksen jälkeen. Jyväskyläläiset vastasivat sitäkin vauhdikkaammin, kun Eemil Ukkonen käänsi taidokkaasti pallon kantista Jami Manniselle, joka tasoitti puntit.

Erän lopussa Petri Kauko iski osuman, josta käynnistyi Happeen nousu kohti voittoa. Kolmannessa erässä hirviryhmä rytki TPS:ltä jalat alta. Paul Kotilainen avasi päätöserässä maalihanat.

1+2-tehot perjantaina saldonnut Ukkonen pääsi itse viimeistelemään, kun pelikellossa oli jäljellä kuusi minuuttia.

Kauko, Kotilainen ja aivan lopussa vielä Janne Hoikkanen pääsivät kaikki kertaalleen vielä pöytäkirjaan maaliensa myötä. Peter Kotilainen ylsi Kaukon (2+1) ja Ukkosen tapaan kolmeen tehopisteeseen syöttämällä Happeen osumista kolme.

Sarja on ensimmäisen kerran katkolla Happeelle sunnuntaina Jyväskylässä.

Ottelutilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

Jyväskylän Happee juhli vierasryötöä Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten Salibandyliigan puolivälierät käynnistyivät yhdellä ottelulla perjantaina, kun Tampereen Classic ja Lappeenrannan NST kohtasivat. Runkosarjan voittanut Classic ei antanut vieraille armoa, vaan hoiti avauspelin 10–1-murskalukemin.

Illan tehokkain oli ykkösketjun laidalla viilettänyt Kristiina Kauppila 1+3-tehoillaan. Kauppila syötti joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia avauserässä ja teki itse kolmannen. Katri Luomaniemen maalilla tamperelaiset johtivat jo 5–0 ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen.

Tahti hieman rauhoittui kahdessa jälkimmäisessä erässä, vaikkakin Eliisa Alanko sai hattutempun täyteen jo ajassa 20.31.

NST:n ainoan maalin iski Nita Heino. Lappeenrantalaisten maalivahti Minna Paasulle kirjattiin ottelussa peräti 44 torjuntaa.

Sarja jatkuu niin ikään sunnuntaina.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Minäpahoitinmieleni
23/03/2018
Hyvin clasu hoiti ekan kierroksen. Superfinaali on ainoa mahdollisuus, ettei clasu mene leikiten mestariksi, sillä clasu voi ehkä mahdollisesti jonkun yksittäisen pelin hävitä, mutta hienon varmaa peliä nykyn porukalta ollu koko kausi. Tuntuu että joukkue tekee vaan tarpeellisen eikä yhtään enempää. Hyvät lomat lerssille. Taistelivat sen mitä voivat ja nyt kesää odottamaan. Ja propsit tepsille yleisömäärästä 8)
Teehoo
23/03/2018
”Huudot, itkut tuomareille” pääkaupunkiseudun selityksiä tappioille. Kannustakaa omia ja olkaa tukena myös tappion hetkillä. Oilers pelasi mielestäni niin hyvin kuin vaan pystyi, loppuun asti...
lomille lompsis
23/03/2018
Hyvin taisteli Oilers, mutta tasoeroa vain oli liikaa. Classic pelasi fiksusti säästellen koko sarjan ja silti Oilers onnistui vain yhden erän voittamaan neljästä pelistä. Toivotaan, että seuraavalla kierroksella vastustaja pystyisi haastamaan enemmän Classicia.
Lomia Epsooseen
23/03/2018
Ei tänään ainakaan ollut Classicin penkki joka tuomareille joka tilanteen jälkeen huusi ja melttosi.
Pfitznerin nosti tasoaan sarjan edetessä ja kannatteli joukkuetta mutta ihan ei yhden miehen tasonnosto riittänyt.
HAHAHA
23/03/2018
No muuten kyllä se clasun penkki huusi ja kitisi edelleen :D espoolainen yleisö myös mutta myös nämä maajoukkuetähdet pinkeissä paidoissa. Ja siihen kivilehtoon kannattaa välieräjoukkueiden edelleen antaa painetta. Joku hyvin sanoi toisessa ketjussa, miten täysin samaan tulokseen (mestaruuteen) olisi päästy halvemmalla jos olisi annettu esim pulkkisen pelata, eikä antaa suojatyöpaikkaa tälle menneelle tähdelle.
HAHAHA
23/03/2018
vaikka tosin sinisissä paidoissa pelasivat :D
Edellisille
23/03/2018
Joo Kivilehdon hankkiminen virheliike, meni fiilis familyn touhuun. Kaverista ei mitään lisäarvoa joukkueelle, päinvastoin. Vaikuttaa myös yleisömääriin.
Jep
24/03/2018
En ole tätä sarjaa juuri kerennyt seuraamaan, siis Kivilehto Pulkkisen paikalla? Jos näin, niin ei voi kuin ihmetellä. Mitä katsellut clasun pelejä, niin tää Pulkkinen on kova peluri ja kaiken järjen mukaan pitäisi olla vakiokasvo kokoonpanossa.
Jepetijep
24/03/2018
Pulkkisen poika on tällä hetkellä armeijassa että eiköhän se ole SA Int joka pulkkisen pelipaikan on vienyt eikä Kivilehto.
edelliselle
24/03/2018
Kyse ei ole Pulkkisesta vaan omien kasvattien, jotka olisivat hoitaneet tontin ilman rahaa ja jopa paremmin kuin Kivilehto. On vain niin että isolle osalle Kivilehto oli ei toivottu hankinta.
juuri näin
24/03/2018
Joo Kivilehto ei sovi Mansen kalustoon☺
Kuha
24/03/2018
Höpöhöpö. Siellähän se Pulkkinen on penkillä istunut kaikissa peleissä tässä sarjassa. Ja nykyään harjoitusvapaat ja lomat pyörii armeijassa pelien ja harjoitusten mukaan. Ei isosti ongelmaa.

Kyllä tässä haisee, että Nykky viimeisenä vuotenaan tarjoaa kaverilleen suojatyöpaikan ja ilmaisen mestaruuden ceeveehen. Ja Basso nieli syötin koukkuineen.

Oilers ryhtyy kasvattamaan nuoria toivottavasti kärsivällisesti(jää nähtäväksi) kuten Classic teki aiemmin ja pääsee nyt nauttimaan hedelmistä. Classicin pitäisi edelleen pitää näitä omia hyviä junnuja ringissä, antaa sopivasti peliaikaa, jotta pojat kasvaisivat isompiin rooleihin vanhempien kavereiden opissa. Toki kilpailu pelipaikoista pitää olla reilu, jos nuori ei paikkaa ole ansainnut, niin sitten aikaa ei tipu.

Siihen kuvaan ei Kivilehdon palkkaus osunut mielestäni millääntavalla, koska Pulkkinen pelannut loistokauden intistä huolimatta. Ja loppuun kommentti, että en ole kenenkään junnun vanhempi, joka kitisee peliajan takia, vaan täysin ulkopuolinen maksava (joo niitäkin on) Classicin katsoja.
FBI
24/03/2018
Siis Kivilehto ei enää säihky muiden yli johtuu nyt siitä että kun viisikon peli kulkee ei ole tarvetta coast to coast tuonneille...
Jep
24/03/2018
Eli kalakaverille duunia piti saada, mitä väliä rahasta ja seuran junnuista. Mutta eipä Nykky ja muu vanha liitto ole ennenkään junnuista perustanut.
kuoma
24/03/2018
Missä on Oilerssin Kaartinen?
Arto Kilponen
24/03/2018
Kaartinen oli eilen sivussa, itseasiassa oli koko playoffit. En lähde sen tarkemmin erittelemään, mutta kyseessä on laajempaa hoitoa vaativa loukkaantuminen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.