Classic voiton päässä välieristä, Steelers säilymisestä – katso keskiviikon tulokset

Juha Kivilehto ja Classic saavat olla tyytyväisiä tässä vaiheessa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Juha Kivilehto ja Classic saavat olla tyytyväisiä tässä vaiheessa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä Classic voitti Oilersin lukemin 6-3. Playouteissa puolestaan Steelers oli Kooveeta parempi maalein 7-5.

Ottelun avauserässä Classic oli niukasti niskan päällä, joskin pelaaminen oli suhteellisen tarkkaa. Oilers pystyi ajoittain pysymään pitkiäkin jaksoja pallossa luoden 20-minuuttisen aikana muutaman vaarallisen tilanteen. Enemmän tilanteita loi kuitenkin Classic, mutta aivan huippuvaarallisille tonteille sekään ei useasti päässyt. 



Oilersin kannalta synkkä reipas puoliminuuttinen sattui aikavälillä 8:43-9:16, kun ensin Joonas Pylsy unohdettiin maalin eteen ja sen jälkeen Jussi Piha tuikkasi Sami Johanssonin laukauksen paluupallon maaliin. Näissä 2-0 -lukemissa siirryttiin myös erätauolle.

Toisessa erässä Classic onnistui kahdesti ennen erän puoliväliä, kun ensin Eetu Sikkinen lisäsi johdoksi 3-0 ja sen jälkeen Eemeli Salin suti reboundin verkkoon ylivoimalla. Tämän jälkeen Oilers piristyi hetkellisesti ja saikin luotua maalipaikkoja tamperelaisten päätyyn. Kuparinen rikkoutui kun oli pelattu tasan 31 minuuttia. Casper Pfitznerin taidokas yksilösuoritus toi espoolaiset kolmen maalin päähän.

Päätöserässä maaleja tehtailtiin vuorotahtiin. Ensin Atte Eronen siirsi kotijoukkueen 5-1 -johtoon, mutta minuutin kuluttua Severi Korhonen kavensi. Ajassa 49:03 Lassi Vänttinen pelasi Salinin rauhassa maalintekoon.

Ajassa 53:37 nähtiin erikoinen tilanne, kun toinen ottelun tuomareista pyöräytti lähetyskuvan mukaan nilkkansa. Molempien joukkueiden huoltajat kävivät paikkailemassa häntä ja lopulta peliä pystyttiinkin jatkamaan sen jälkeen, kun nilkka oli tukevasti teipattu.

Oilers yritti kavennusta vielä kuudella viittä vastaan ja onnistuikin kertaalleen Jesperi Lindforsin toimesta. Classic nappasi kuitenkin kolmen maalin erolla puolivälieräsarjan kolmannen voittonsa. Välieräpaikka irtoaa neljällä voitolla.

Hämeenlinnassa Steelers aloitti räväkästi, kun se takoi avauserässä taululle jo 4-0 -johdon. Maaleja syntyi tasaiseen tahtiin. Reippaan kahden minuutin pelin jälkeen Timo Johansson vei isännät 1-0 -johtoon. Kahdeksan minuutin tienoilla Nico Jonaeson jatkoi tästä ja Valtteri Niemi onnistui kahdesti maalaten erän 12. ja 18. peliminuutilla.

Toisessa erässä parempi oli Koovee. Ensin Perttu Koljonen ampui ylivoimalla pelin lukemiin 4-1 ja vielä ennen erän loppua ajassa 39:45 Samuli Salomaa ampui niin sanotun pukukoppimaalin vieraille. Näin kolmanteen erään lähdettiin Steelersin johtolukemissa 4-2.

Päätöserän alkupuolella Steelers menetti johtoasemansa, kun Koovee tuli Riku Reunamäen ja Teemu Suomalaisen maaleilla tasoihin. Ajassa 49:31 Timo Johansson vei kuitenkin hämeenlinnalaiset taas johtoon.

Vapauttavan 6-4 -osuman iski Jonaeson ylivoimalla ajassa 52:26. Steelersin Ville Lastikka osui tyhjään rysään loppuhetkillä ja Kooveen Jasse Kuusisto kavensi ilman maalivahtia, mutta voimasuhteet eivät enää muuttuneet.

Näin Steelers nappasi tärkeän voiton ja johtaa sarjaa nyt 2-1. Sarja pelataan paras viidestä -systeemillä, eli Steelers voi varmistaa liigapaikkansa lauantaina Tampereella.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
18:30 Classic-Oilers 6-3 (Voitot 3-0)

Miesten Salibandyliigan playout:
18:30 Steelers-Koovee 7-5 (Voitot 2-1)

29 comments

  1. Tamperelaisia ei salibandy kiinnosta. Pudotuspelissä 300 katsojaa! Vai johtuuko se kuitenkin enemmän seurasta kuin lajista?

  2. Eiköhän kiekkomatsi veroittanut tänään katsojia tampereella.

  3. Suurin osa oli Hakametsässä. Tampere on kuitenkin kiekko kaupungissa.

  4. Niin, ehkä yleisömäärä johtuu siitä, että Classic on lähes varma jatkoonmenijä puolivälierissä. Mutta onhan se totta, että 300 katsojaa on todella vähän. Ehkä laji ei ole tarpeeksi kiinnostava? Kuitenkin peruspelit saatta paikkakunnasta riippuen kerätä vain n. 300 katsojaa. Kuitenkin sirkuspelit ja juhlaottelut keräävät usein selvästi yli 2000 katsojaa.

    Esimerkiksi Indiansilla juhlaottelu keräsi 2600 ja SalBalla 2200 katsojaa. Kuitenkin muut pelit SalBalla n. 300 ja Indiansilla n. 450. Ja nämäkin vain esimerkkejä. Minne ne 2250 katsojaa jäi? Miksi osa käy vain juhlaotteluissa?

    Eikö laji kiinnosta? Eikö seurat kiinnosta? Eikö lajin tai seuran brändäys yms. ole onnistunut? Mielestäni Classic on kuitenkin tässä onnistunjt ehdottomasti parhaiten.

    Tämä on mielestäni mielenkiintoinen asia, ja mielestäni yleisömäärienkin olisi aika nuosta seuraavalle sataluvulle ensi kaudella. Siinä lajin+seuran mielenkiinto ja brändäys ja ottelutapahtuma nousee tärkeään rooliin.

  5. Sama ilmiö kuin Turussa 90-luvulla jääkiekkokatsomoissa. Jos kerran lopputulos on täysin selvä, miksi maksaa lipusta?

  6. Kyllä tuo classic on vielä tällä kaudella kukistettavissa jonkun (esim happeen) toimesta, jos kerta umpisurkea oilers pystyy siedettävästi laittamaan kampoihin. Ja se kivilehto on edelleen melko turhake, sinne painetta vaan, kupoli menee jumiin heti kun vähän saa kovuutta. Toinen ilmainen vinkki on vänttisen kuumentaminen. Tähän sarjaan jo kaksi kirvesmiesviikatetta, joista selvinnyt ihmeellisesti vain kakkosella.

  7. Kyllä salibandy kiinnostaa, varsinkin Tampereella. Tämä puolivälierä pari oli vaan ennakoitu kaikkien asiantuntijoiden toimesta Classicin ylivoimaiseksi voitoksi.
    Ketä siis kiinnostaa ylivoimaiset voitot ja rökäle tappiot?
    Paikalla olleena voin kyllä olla erimieltä asiantujoiden arvioista. Ottelusarja on ollut laadukasta salibandyä ja hyvää viihdettä meille katsojille.

  8. Kyllä tällaiset yleisömäärät puoltavat Superfinaalia ottelusarjan sijaan. Vaikka ei olisi kiekkopeliä tai muuta, ei varmaan toiseen, kolmanteen ja neljänteen finaaliin saataisi millään paikkakunnalla hallia täyteen?

  9. Eikös siinä tien toisella puolella pelattu toinen puolivälieräottelu samaan aikaan? Vaikuttaisiko se katsojamäärään?

  10. Puupää ähkiminen on se maan ykköslaji, siis suurimmalle osalle väkeä. Itselleni ihan ei kiinnosta osastoa.

  11. Perjantaina muuten julki tulevan kauden ensimmäinen siirtojytky oilersin toimesta

  12. Wardit tekee paluun, Vehkaoja päävalmentajaksi, Hintikka maaliin ja Oilers luopuu sarjapaikastaan perjantaina. Pommien pommi.

  13. Itse en ainakaan käy ihan sen takia että mielestäni tavallisen pelin näkeminen ei ole hintansa väärti. Voisin maksimissaan maksaa 5€ että näen amatööriurheilua. Enkä osaa kyllä äkkiseltään sanoa miten lajista saisi mielenkiintoisemman seurata että jaksaisi edes yhden kokonaisen matsin katsoa paikan päältä.

  14. Harvoin on kuultu niin toisen joukueen suuntaan kallellaan olevaa selostajaa kuin Classic-Oilers sarjassa. Huh. Paransi hieman tälle päivälle, mutta. Kuitenkin valtakunnallinen kanava eikä mikään seuraTV. Muuten ihan ok. Toivottavasti kehitys jatkuu

  15. En jaksa seurata edes peliä, mutta viisauksiani jaksan jaella ja tietää kaiken, mikä ei kohtaa

  16. Kuten alkuun ennakoinkin, Oilers ei ole hävinnyt näitä pelejä murskalukemin. Voittajasta ei toki ollut tänäänkään mitään kysymystä missään vaiheessa, mutta ei näitä esityksiä hävetä tarvitse. Auttaisi melkoisesti, jos nämä perjantaina julkaistavat pelaajat saisivat pelata jo 4. ottelussa.

  17. Mikä salaisuus se on J.Kainulaisen soppari julkaistaan.

  18. Janne Kainulainen siirtymässä Oilersiin? Valmentajaksi oletan, sillä pelitaidot olivat urankin aikana enemmän kuin kyseenalaiset.

  19. Arto tietää. Uudet pelaajat Oilersiin Ville Lastikka ja Rasmus Kainulainen. Luukkonen rakentaa mestarijoukkuetta kaudelle 19-20. Jos ei saa potkuja ennen sitä.

  20. Selostaja on tuskin Oilerssiin päin kallellaan, murteesta päätellen jostain Jyväskylä-Kuopio akselilta, eikä tunnistanut kaikkia öljymiehiä. Tasoa voisi todellakin nostaa myös selostajien suhteen.

  21. Mitä näihin lähetyksiin tulee, niin Playout-sarjassa olleet kyllä viimeisen päälle. Loistavat selostajat molemmilla paikkakunnilla, kuvaus luokkaa A ja todella paljon hyviä pelitilannehidastuksia. Parhaita FanSeat lähetyksiä mitä itse nähnyt. Harmi ettei tuotannssa taso riitä jokaiseen ottelusarjaan.

  22. Mitä murretta Jyväskylässä puhutaan? Etenkin jos epäilet Kuopion/Jyväskylän murteeksi 😀 Toki jos kuulolaitteessa on Murteen taajuuskorjain niin voihan ne sekoittua

  23. Tosiaan se Nokian krp-Spv vei katsojia koska on kiinnostavampi ottelusarja

  24. Ei oikein tiedetä missä hallissa pitäisi pelata. Haalitaan seuran väreihin tähtipelaajia ja menestytään mahtavan hyvin kentällä, mutta ei vaan saada myytyä pääsylippuja. Muistuttaa kovasti yhtä entistä suurseuraa? Seuraavaksi fuusio KrP:n kanssa?

  25. Onneksi taitaa olla muiden seurojen kannattajilla paniikkinappula painettu pohjaan Ceen yhden pelin takia missä oli vähemmän väkeä katsomossa. Tässä voi olla joitain syitä sille miksi pelissä ei ollut ihan tolkuttomasti väkeä:
    -Tapparan ensimmäinen pleijjarimatsi tien toisella puolella jos kannatat molempia niin mennäkö katsomaan tylsää Oilers-peliä ja Kahvaran ekaa ”tosipeliä”
    -Hiihtolomat takana, aika monella perheellä voi olla tilit aika kuivana tässä vaiheessa
    -kaksi ekaa peliä kertoi jo sen että miksikään spektaakkeliksi peli tuskin nousee.
    -Fanseatilta/Elisalta (Elisa sport 1 näkyy kaikilla joilla on joku elisan kanavapaketti) tälläisen tylsän pelin pystyi myös katsomaan.
    -Classilla pelit tulevat jatkumaan superfinaaliin eli taatusti mielenkiintoisempia pelejä on tulossa useampia.
    -Halli oli kommentoijien mukaan puoli tyhjä mutta siellä oli silti enemmän väkeä kuin ErVin ns pääotteluissa.
    -eiköhän jossain tampereella ollut joku kissa tai koiranäyttely 🙂

  26. Classicin yleisökato on jokakeväinen ilmiö:
    Välieräottelussa Classic vs Happee 31.3.2017 on tilastoitu 503 katsojaa.
    Vuoden 2016 pudotuspeleissä pienin Classicin yleisömäärä oli 439 katsojaa.
    Vuoden 2015 pudostuspeleissä 802 katsojaa. Vuoden 2014 pudotuspeleissä pienin lukema vain 421 katsojaa jne.

    Ehkä pudotuspeleihin myytyjen lippujen määrä seuroissa kasvaisi, jos liitolle pudotuspeleistä menevä maksu olisi pelikohtainen eikä siis ollenkaan riippuvainen myytyjen lippujen määrästä. Näin toimien seura saisi kokonaan itselleen aktiivisen lipunmyynnin tuotot. Tämä voisi olla lajin yleisömäärien lisäämisessä hyvinkin tehokasta. Ainakin se palkitsisi ne seurat, jotka osaavat lajia ja itseään markkinoida.