Juniorit

Classicin akatemialuotsi siirtyy Sveitsiin – ”Vaikeaa on hyvästä talosta lähteä”

08.03.
2018
1 Kommentti
1
Juniorit

Simo Ruuskanen siirtyy uusiin haasteisiin Sveitsiin. Kuva: Esa Takalo.

Classicin akatemiajoukkueissa C-junioreista A-junioreihin viime vuosien aikana menestyksekkäästi luotsannut Simo Ruuskanen siirtyy ensi kaudeksi Unihockey Basel Region organisaatioon Sveitsiin.

Ruuskanen liittyy Baselin U21:n päävalmentajaksi ja miesten edustusjoukkueen kakkosvalmentajaksi. Sopimus on kaksivuotinen. Baselin edustusjoukkueen päävalmentajana toimii ensi kaudellakin suomalainen Antti Peiponen.

– Kokeilunhalu oli isompana ja se, että pääsen siellä toimimaan päätoimisena valmentajana. Kuten olen todennut, niin vaikeaa on hyvästä talosta lähteä. En ole missään törmännyt yhtä hyvään organisaatioon kuin Classicissa, Ruuskanen kommentoi Classicin nettisivuilla.

– Ensisijaisena tavoitteenani on junioripuolen vahvistaminen, missä he ovat jo tehneet hyvää perustyötä. Baselissa ei ole pyritty pärjäämään vain ulkomaalaisilla pelaajilla. Nytkin miesten edustusjoukkueessa on vain kaksi ulkomaalaispelaajaa, Ruuskanen jatkaa.

Baselissa on Ruuskasen mukaan seuran perusrakenne kunnossa, mutta hän pystyy omasta mielestään viemään seuraan paljonkin.

– Jos mustaa makkaraa ei voi viedä, niin oman osaamisen, ammattimaisuuden ja hyvän huumorin, Ruuskanen letkauttaa Classicin nettisivuilla ja jatkaa:

– Pelin näkeminen ja pelaajien yksilöllinen kehittäminen junnupuolella ovat isossa roolissa. Siellä on valtavasti intohimoa, joten heillä on halu oppia paljon uusia juttuja.

Classicin A-junioreiden kausi jatkuu Ruuskasen komennossa pudotuspeleissä. Uuteen pestiinsä hän siirtyy kesäkuun alussa.

Linkit:
SC Classicin uutinen aiheesta
Unihockey.ch:n uutinen aiheesta
Unihockey Basel Region uutinen aiheesta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Mina
25/03/2018
En tiedä minkälainen koutsi reeneissä mutta pelissä umpisurkea koutsi joka ei kykene vaikeina hetkinä minkäänlaisiin muutoksiin joka "jäätyy" ja piirtelee vain taktikkatauluun omia juttuja

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.