Divarin finaalissa hurja ryöpytys – viime kaudella veteraanisarjassa pelannut iski 2+4

Joni Niiranen (takana nro. 16) johti Loviisan Torin murskajaisia Divarin ensimmäisessä finaalissa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Joni Niiranen (takana nro. 16) johti Loviisan Torin murskajaisia Divarin ensimmäisessä finaalissa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Miesten Divarin finaalit käynnistyivät murskalukemilla. Loviisan Tor oli kotikentällään useamman askeleen edellä Porin Karhuja ja otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen loppulukemin 9–2.

Ensimmäiset puoli tuntia väännettiin vielä tasaisissa lukemissa. Kotijoukkue Tor meni kahdesti johtoon, mutta Karhut onnistuivat tasottamaan molempien jälkeen.

Toisen erän loppu näytti kuitenkin kääntävän ottelun yhä selvemmin isännille. Ensin Joni Niiranen höynäytti rangaistuslaukauksesta numerot 3–2:een.

Sitten Karhut hölmöili pallon kanssa, ja Tor rankaisi jälleen. Niiranen jakeli pallon käännön jälkeen maalille, mistä Peik Salminen ohjasi tyylikkäästi rystypuolella selkänsä takaa kuulan verkkoon. Erän lopuksi Jesse Tolvasen kaukoveto upposi helpohkosti Rasmus Östermanin taakse etukulmasta.

Karhut lähti vimmatusti hakemaan kiriä kolmannen erän alussa, mutta Tor kaatoi Julle Sumenin johdolla lisää kylmää vettä porilaisten niskaan.

Illan ehdoton nimi oli konkarihyökkääjä Niiranen, joka 7–2-maalillaan sai jo viisi tehopistettä täyteen. Tor-ikoni piti viime kaudella välivuoden pelaten ainoastaan ikämiesten sarjaa Dalmacin M35-joukkueessa.

Tulitus jatkui vielä loppueränkin ajan, ja Niiranen saldosi lopulta tehopisteikseen hurjat 2+4.

Finaalisarja jatkuu heti sunnuntaina Porissa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Ottelutilastot

13 comments

  1. Vaikka karhujen mies olenkin niin aikamoista käärmekeittoa keitellä ja syödä jotta tämä peli ei mene nopeasti halki poikki ja pinoon…

  2. Joni Niiranen, Loviisalaisen palloilun Diego Maradona. Tekee mitä tahtoo, muut tekee sen mitä osaa..

  3. Kyllä karhut oli täysi vastaantulija tänään. Ei ollut kyllä aseita. Kokemus oli liikaa tänään ja taitaa olla vaan niin. Aikamoista pitää tapahtua joka saralla jos aikoo pärjätä tässä juoksussa.

  4. Toin Veteraaneille rajantakaa vähä bensaa lisää ettei varmasti ole loppu!

  5. Bensa saattaa olla Salmisella ja Niirasella loppu , mutta ressu eli varatankki on vielä ääriä myöten täynnä!!

  6. Erikoista, erikoista on divari taas. Ei muuta kun seuraava peli sitten Karhuille +6 maalin erolla ja taas saa raapia päätään että mitä täällä tapahtuu.

  7. Olen samoillla linjoilla edellisen kanssa. Tämä voi mennä ihan miten vain, sitä on nähty pelien sisälläkin kummallisia nousuja ja vielä enemmän niitä nähdään pelien välillä. En ylläty yhtään, jos Karhut nuijii selvät lukemat taululle huomenna. Torilla ei kuitenkaan ole mitenkään ylivertainen materiaalikaan.