Divarit

Divarin finalistit selvillä – Loviisan Tor ja Porin Karhut kohtaavat huipennuksessa

18.03.
2018
42 Kommenttia
3
Divarit

Loviisan Tor nähdään Divarin finaaleissa. Kuva: Esa Takalo

Loviisan Tor ja M-Team kohtasivat sunnuntaina Divarin välierien toisessa osaottelussa Loviisassa. Loviisan Tor eteni Divarin finaaliin Peik Salmisen iskettyä jatkoaikaratkaisun ajassa 73.45.

Tor sai otteluun hyvän alun ja johti ensimmäisen erän jälkeen 2-0 Nicolas Malmbergin ja Julle Sumenin osumilla. Toisen erän ainokaisesta vastasi vieraiden Timo Elomaa, joten kolmanteen erään mentiin luvuissa 2-1.

Peik Salminen löi Torin 3-1-johtoon ennen viimeistä kymppiä, mutta Mikko Pasanen kuittasi minuuttia myöhemmin. M-Team iski tasoituksen ajassa 58.32, mutta Salmisen jatkoaikamaali varmisti Torin 4-3-voiton. Salminen oli myös kotijoukkueen ykköshahmo kahdella maalillaan.

Loviisan Tor eteni Divarin finaaleihin kahdella jatkoaikavoitolla.

Karhut isännöi NST:tä sunnuntain toisessa Divarin välieräottelussa. Karhut voitti pelin kotikentällään maalein 7-5 ja eteni Divarin finaaleihin Loviisan Torin vastustajaksi otteluvoitoin 2-0.

Karhut sai kamppailuun unelmastartin, kun Eero Vanhatalo (1.42), Ville Salonen (1.54) ja Petteri Santi (2.06) veivät kotijoukkueen 3-0-johtoon nopeassa tahdissa. NST käytti tuossa tilanteessa aikalisän ja Ville Nilosaari korvasi Jarkko Monthanin maalin suulla.

NST kavensi kertaalleen ensimmäisessä erässä ja tuli maalin päähän toisen erän alussa. Tomi Jerkku vei seuraavaksi kahden maalin johtoon, mutta Joonatan Kovasen ja Risto Töllikön maalit varmistivat, että kolmanteen erään mentiin tasatilanteessa.

Kalle Santanen vei kotijoukkueen 5-4-johtoon kolmoserän alussa. Vähän ennen erän puoliväliä Karhujen Eero Harjula sai punaisen kortin vaarallisesta pelistä ja NST pääsi ylivoimalle. Arto Vainikainen iski vieraiden tasoituksen ajassa 52.16.

Benjamin Lepola laittoi ratkaisijan viitan hartiolleen viimeisellä vitosella. Karhut-hyökkääjä osui ajassa 56.54 ja 57.50, joten kotijoukkue ampaisi kahden maalin johtoon, jota se ei menettänyt. Lepola oli samalla ottelun maaliahnein pelaaja.

Divarin finaalit pelataan paras viidestä -systeemillä. Divarin voittaja nousee Salibandyliigaan ja kakkonen karsii playoutien häviäjää vastaan.

Divarin välierät:
Loviisan Tor-M-Team 4-3 ja. Ottelutilastot Loviisa eteni finaaleihin otteluvoitoin 2-0.
Karhut-NST 7-5 Ottelutilastot Karhut eteni finaaleihin voitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
economy
18/03/2018
Divarin pudotuspeleissä hyvät katsojamäärät. Ei ihme, tuote on paremmin kunnossa kuin liiga. Kehittyvät paremmin kuin liigassa, siis yleisömäärät.
Nimetön
18/03/2018
Simple floorball = 2 voittoa ja jatkoon.
Totta
18/03/2018
Viehätys on juuri noissa paras kolmesta sarjoissa missä jokaisen pelin merkitys on iso! Finaalit ymmärrän viidestä jotta ehtii vähän tarinaa kehittyä. Mutta liigan paras seiskasta pelit 1-3 ovat kyllä katsojan kannalta puuduttavia.
ExPertit
18/03/2018
BENSA ON LOPPU, BENSA ON LOPPU! LIIAN VANHAT, LIIAN HITAAT.
2 muna ja finaaliin.
TEEMU
18/03/2018
Ei prkl! Tor avauskokoonpanosta tippunut viikon aikana viisi ukkoa pois. Silti raivasivat tiensä divarin finaaliin! Hatunnoston paikka!
KotiUskova!
18/03/2018
Hyvinhän nuo kallon ennakot osuivat. M-Team vie pelit 2-0. Tor hyytyy ja väsyy etc. Mutta kun edelleen on niin, että maalit ratkaisevat kyseisessä lajissa. Onnea Tor!
Karhut
18/03/2018
Karhut voitti ansaitusti vaikka tuomarit eivät sitä halunneet.
economille
18/03/2018
Pitää paikkansa. Happeella ja spv:llä homma hanskassa, mutta indians, viikkarit, krp ja nyt myös classic, surkeeta!
Gere
18/03/2018
Tuolla tän illan kykkimisellä ei karhuja voita...
Jj
18/03/2018
Kytöhonka voi taas kerran keväällä keskittyä muiden pelien somecoachaamiseen...
Jep
18/03/2018
Ennakot voi olla mitä vaan, mutta naurettavinta huudella niistä jälkikäteen! Jos ei uskalla ennen, niin olkoon vaan hiljaa. Yllätyspari finaaliin, eli se on joko säbän kovin kannatusryhmä tai pitkästä aikaa pori takasin liigassa, kumpikin käy, no nst myös, mteamiä ei oo ikävä! Uskoin Kytöhonkaan ja nakkisormiin, mut ei tällä kaudella...
Junnu#8
18/03/2018
No eiköhän Pertulla mene aika. Latvian maajoukkueen parissa. Ja välissä LASB podcast. Mitä on ollut mukava kuunnella!
Itku
18/03/2018
Nyt on tiimillä ja etenkin itkosella hyvää aikaa itkeä sielä koti sohvalla
Liian vanhako?
18/03/2018
Shake ’N Peik
Arto Kilponen
18/03/2018
Mielenkiintoiinen kausi Karhuilla. Surffaillaan aivan vihkoon alkukausi, just ja just pleijareihin ja sitten otetaan sellainen pienimuotoinen ryhtiliike ja suoraan neljällä voitolla finaaliin.
Arto Kilponen
18/03/2018
Sekin täytyy nostaa esille, että jos Divarissa ei valittaisi vastustajia, vaan mentäisiin suoraan runkosarjan sijoitusten perusteella, niin finalistit olisivat kohdanneet ja puolivälierissä.
TEEMU
18/03/2018
No karhut olis tippunut jo siinä vaiheessa!
Takapiru
18/03/2018
Mistään näitä tuomareita oikein: löytyy??? Tää Porin pelin kaksikko oli kyllä todella huonoja. Siinä k?ärsi molemmat joukkueet ja paljon. Voi hyvää päivää... Ainut lohtu on ettei pysty sanomaan kumpi oli huonompi.
-_PIIPARI_-
18/03/2018
Jos oli Karhut-NST sarjassa luokattomat dumarit niin pakko nostaa esiin se, että Tor-M-Team sarjan kaksikko oli todella hyviä. Loistavaa tuomarointia ja selkeää linjaa läpi otteluiden, peukkuja näille jampoille!
Kannu Loviisaan!
18/03/2018
Sheik Salmisella on BENSAA SUONISSA!
Juba
18/03/2018
Kun ei vaan Peik tukista karhuja kuten teki klobenissa joskus ruotsin pojille ja suomi hävisi finaalin.
Torille
18/03/2018
Kerrassaan loistavaa Tor! Kolme voittoa ja saadaan palosireeni takaisin liigaan!
FHJ
18/03/2018
Olen nähnyt Pelttaria monessa juniori-pelissä ja on jäänyt sellainen kuva, että on hyvä tuomari. Tänään hän näytti ettei hänestä taida olla tämän tason peleissä. Vähän kovempi peli ja tiukempi paikka, lopputuloksena kasetti sekoaa. Tämä hänen tuomaripari meni samaan sarjaan eli ei jatkoon. Molemmat menettivät malttinsa yleisön huutoihin ja tuomitsivat miten sattui. Onneksi kuitenkin voittaja oli se minkä peli näytti eikä tuomarit saaneet sitä vaihtumaan vaikka kovasti yrittivätkin.
Nimetön
18/03/2018
Pelttarin osalta olen vuosien ajan miettinyt, että miksi ja miten ihmeessä voi kaveri toimia tuomarina, joka suhtautuu peliin pienenä lenkkinä missä voi sen otteluajan vaan huutaa PELAA/PELATAAN ja näyttää kädellä sitä ihmeen pyyhkäisyliikettä luultavasti tarkoittaen että "puhdas osuma" tai vaihtoehtoisesti piirtää ilmaan pallon kuva tehostaen elettä PALLOON-huudolla.

Sitten tajusin, että tässä on kyse kysynnästä ja tarjonnasta: on yksinkertaisesti niin kova kysyntä salibandytuomareista, että tarjontaan kelpaa kaiken tasoiset toimijat.
92
18/03/2018
Lepolaa tullut seurattua näissä poffeissa.Tekee todella paljon töitä joukkueen eteen.Tänään käytti laukaustaan silloin kun Karhut sitä tarvitsi.
Mistä niille maksetaan
18/03/2018
Tuomareille maksetaan ihan kohtuulliset korvaukset näistä divarin välieristä ja finaaleista...joukkueet treenannut kesäkuusta lähtien ja seura satsannut rahaa aikamoiset määrät...sit nää pillipiiparit yrittää ratkasta ottelut...on tää aika showta...työryhmä hereillä...liigatuomarit divarin finaaleihin...ja sellaiset,jotka ymmärtävät,että tuomareiden yksi tehtävä on olla ottamatta rooli...
eikä TOR:ia liikaa
18/03/2018
Torin aika on mennyt jo. Tors tiden har gå bort. Ei tuollaisella ostotoiminnalla voi pärjätä. Jos haluaa seilata liigan ja divarin väliä, niin ok. Suurin osa nyky rungosta varmasti lopettaa. Liigassa pitää treenata, divarissa voi kesät vaan pitää kivaa ja elokuun puolessa välissä kaivaa mailat esiin.
Perun inka
19/03/2018
Harmi, kun näitä pelejä on niin hankala nähdä mistään. Mieluummin näitä pelejä katsoisi, kuin jotain tylsää klassikkia.
Tor
19/03/2018
Torin pelit näkyy ls eli Loviisan sanomien tvstä. You tubesta löytyy. Linkki on sanomien sivuilla. Tervetuloa mukaan!
Nimetön
19/03/2018
Nimimerkille "totta"

Paras seitsemästä -sarjan viehätys on siinä että siinä todella mitataan joukkueiden paremmuus. Kunnossa, kestävyydessä, henkisellä puolella. Paras kolmesta -sarja jättää erittäin suuren yllätysmahdollisuuden, joka toki hyvä juttu sekin, mutta rehellisyyden nimissä paras kolmesta -sarja sataa Torin laariin ja isosti.

Toivon Porin nousevan ihan jo jatkuvuuden ja juniorityön näkökulmasta. Divari on sopiva sarjataso kyläjoukkueelle, liigassa pitäisi ostaa kolme autoa pelaajille jolla kulkea Helsingistä.
Veivi
19/03/2018
Janne Tähkä käyristelemään Torin lapoja ja Loviisa lähellä liiganousua. Näyttääkö yle pelit tänä vuonna?
FBI
19/03/2018
Elisan kautta näkee Karhujen ja Torrin pelit👍
Kiinnostaisi tietää
19/03/2018
Tarkoittaa tämä Elisan lähetyksen myötä sitä, että Loviisan Sanomien ilmaista livelähetystä ei enää saada? Iso kiitos LS:lle aikaisemmista lähetyksistä!
Junnu#8
19/03/2018
Ei välttämättä. Aiemmin ollut myös sama käytäntö peleissä. Vaikkakin ainakin D1varin finaalin Steelers-LASB tuli Fanseatin kautta.
Tom brady
19/03/2018
Harmittaa oikeen loviisalaisten puolesta, että finaaliin tuli karhut . Jonkun muun joukkueen ne olisivat voineet voittaa.
Simo F
19/03/2018
Pitkä sarja kääntyy karhujen eduksi. Loviisalla 2 kentällistä jotka pystyvät tällä tasolla pelaamaan, karhuilla lähestulkoon 4 kentälliseet heittää tasokkaita pelaajia. Ainoa miinus on karhujen puolustus, ilmeisesti menty aika pitkälti 2 pakkiparilla. Myös loviisalaisten palosireeni tuo oman mausteensa. Veikkaus on että sarja porilaisille 3-1
B.Hietala
19/03/2018
Iiron nettisivut Saksalaisella palvelimella jos vähän valehdellaan: Lie.De
NST syväsukeltajat
19/03/2018
Onneksi vääryys ei tapahtunut ja Karhut kaatoi NST:n. Kuvottavinta tuomari toimintaa mitä olen koskaan saanut todistaa. Ei minkäänlaista linjaa, tuomioita vedettiin täysin hatusta. Surkuhupaisinta oli kun tuomarit menivät 100-0 Nilosaaren ja varsinkin Puustisen filmauksiin. Puustinen sukelsi niin monta kertaa että välillä tuomareiden oli pakko jo ottaa niitä pois, mutta jäähyä eivät uskaltaneet antaa. Harjulan pieni hipaisu sai Nilosaaren makaamaan ”tajuttomana” kentän pinnassa, kunnes koki yllätys parantumisen.
Peehoo/Loviisa
19/03/2018
Kuuleppa Nimetön...liigaan nousun myötä ei Torin tarvitse hankkia kolmea henkilöautoa sillä tämä kyläjoukkue omistaa pikkubussin jolla pelaajat liikkuvat lännestä päin ja siinä on vielä tilaa ..eli näin meillä.....ja tuo sinun ehdotus oli kyllä aivan ainutlaatuinen jollaista kukaan ei edes huomannut ajatella..
Huutista
20/03/2018
No siihen bussiinhan mahtuvat sitten ne kaikki kolme fania, jotka kulkevat joka pelissä meluamassa.
Peehoo/Loviisa
20/03/2018
Taas väärin...bussi on pelaajia varten ja ollaan siellä aikakuutamolla jos kuvailet vain kolmeksi meitä jotka käy Torin vieraspelissä.....älä seuraamaan lajia......kunnolla...ps. arvaappa kuinka paljon oli kannattajia viime lauantain vieraspelissä ??????
Kalle
20/03/2018
PEEHOO otappa nyt rauhaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.