Divarin karsintojen kaavio selvillä – katso otteluparit

Kuva: Salibandyliitto

Kuva: Salibandyliitto

Divarin karsintaan selviytyneet joukkueet varmistuivat viikonlopun aikana, ja paikasta toiseksi ylimmällä sarjatasolla taistelee vielä kahdeksan ryhmää.

Ottelusarjat pelataan paras kolmesta -järjestelmällä eli kaksi voittoa saavuttanut joukkue etenee karsinnan 2. kierrokselle.

Divarikarsinnan otteluparit:

Merikoski SBT – IBK MEDA
MLT – Pirkat
LeBa SB – AC HaKi
Rangers – Pelicans SB

Kotietu ottelupareissa on pareista ensimmäisenä mainituilla. Kotietu määräytyi järjestyksessä 1) sijoitus runkosarjassa, 2) sarjapisteet / pelatut ottelut, 3) maaliero / pelatut ottelut, 4) tehdyt maalit / pelatut ottelut, 5) arpa.

Divarikarsintoihin osallistuvat jokaisen II divisioonan lohkon voittajat eli yhteensä kahdeksan joukkuetta. Divarikarsinnat pelataan kaksivaiheisesti arvotussa kaaviossa paras kolmesta -ottelusarjoina. Toisen kierroksen otteluparien voittajat nousevat seuraavaksi kaudeksi Divariin.

Otteluohjelma on valmistumassa.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

43 comments

  1. Rangers se vaan vuodesta toiseen on karsinnoissa, jokohan nyt onnistuisi, kun -96 -ikäluokkaa ei enää juniorihöntsät häiritse.

  2. ”jokohan nyt onnistuisi” – ei. Rangers kaatuu maalivahtipeliin, niin kuin aina aikaisemminkin. Hynnisestä ei ainakaan ole mihinkään eikä Vilén sen parempi ole. Valitettavasti.

  3. Milloin Kirkkonummelle saadaan kunnon halli? Kotipelit Espoossa, niin löytääkö yleisö sinne?

  4. Kai tuo HaKi menee heittämällä ylös mikäli ”tiettyjä” pelaajia sattuu nuo karsinnat kiinnostamaan?

  5. Karsinnathan voitas hoitaakin äänestyksellä. No, vakavasti puhuen, joukkueiden voimasuhteista on aika vaikea mennä sanomaan mitään, kun eivät ole aikaisemmin kohdanneet. Mielenkiintoa tuo taas kevääseen.

  6. Saadaanko tälle viikkoa ennakoita ottelupareista?
    Olisi mielenkiintoista luettavaa!

  7. Jos Hakilla olisi toinenkin kenttä, joka pystyisi edes jonkin verran pelaamaan, niin nousu olisi saletti? Lebasta en tiedä, mutta Rangersia vastaan ei vaan riitä.

  8. Merikoski tulee menemään d1variin. Heikkisen Vesa pyyhkii nenän IBK Medaan ja syö pirkat iltapalaksi…

  9. Mihin kunnon hallia tarvitsee, kun löytyy jo legendaarinen pommari? Fiiliskin peleissä on parhaasta päästä.

  10. Toivon että Haki ei nouse eikä taida olla kiinnostustakaan. Meda-Pirkat josta Pirkat Divariin ja Leba-Rangers josta Rangers Divariin.

    En tiedä mitkä joukkueet näistä yleisesti ottaen haluais nousta? Nämä kahdeksan joukkuetta antaa osviittaa miltä voisi näyttää ylialueellinen kakkosdivari.

  11. Tässähän siis olisi niiden ylialueellisten ehdotettujen lohkojen kaksi parasta, eli periaatteessa tässä pelattaisiin vielä lohkon pleijareita… Noin niinkuin esimerkiksi.

  12. Ainoat ketä nousu taitaa kiinnostaa pelaavat vastakkain jo ekalla kierroksella, eli Rangers-Pelicans. Lebasta en tiedä, mutta muiden edellytykset divarissa pelaamiselle on aika olemattomat.

  13. Salmela on tehnyt oikealla tavalla ihmeitä LeBan monipuolisessa joukkueessa. Kokeneen kapteeni Väänäsen rinnalla myös nuoremmat ovat puhjenneet kukkaan. Mm. Vartiainen ja Vaarala erittäin lupaavia. LeBa voi yllättää.

  14. MLT ihan säkki porukka, noutaja tulee kylään.

  15. Eipä taida paljon Haki kiinnostaa nousu, kunhan haluavat näyttää, että osaavat pelata niin halutessaan. En näe aroa, rosendahlia, vappulaa, strömsteniä ja kumppaneita paljon divari kiertämässä. Marjanen tosin ollut divarissa, siinä on kova pelaaja.

  16. Jos alustavat(?) pelipäivät pe-la-ma toteutuu ensimmäisellä kierroksella, niin kotijoukkueilla melko hyvä etu. Tosin pääsiäisen takia monelle vapaapäiviä, mutta voi se joidenkin intoa syödä, kuin Mieto mämmiä.

  17. Rangers oikealta, vasemmalta puolelta eos, arvataan nyt sitten pirkat, kai sinnen tampereelle mahtuu kahen liiga porukan lisäksi yksi divari, vai mikälie lähiö tää pirkkala nyt onkaan, vähän ku nokia?

  18. Minusta noin periaatteessa olisi hyvä, jos Tampereen seudulta liigassa olisi Classic, Nokian KrP (joka siis pelaisi ihan Nokialla, niinkuin nyt on ilmeisesti ihan just käymässä?) ja Divarissa sitten Koovee.

    Pelaamalla nämä toki ratkotaan ja jos pelaamalla Tampereelta on kuusi liigajoukkuetta ja kymmenen divarijoukkuetta, niin sitten niitä on kuusi liiga- ja kymmenen divarijoukkuetta ja opetelkoot muualla pelaamaan ja/tai tekemään seuratyöt paremmin.

  19. Itä-Suomesta huhua että OKL siirtymässä Savonlinnasta Joensuuhun ja pari pelaajaa ehkä sen myötä. Siinä olisi Leballe pari vahvistusta joko divariin tai uuteen nousu yritykseen jos nyt ei onnistu.

  20. Pirkat menee jatkoon. Parantanut kuviointia kauden varrella, joskin tasonnostoa tarvitaan edelleen, jos divassa pyrkisi eteenpäin. Joitain irtopelaajia on, joiden paikka ei liene edes nykyisen tasoisessa joukkueessa. Heidän tilalle uutta hapekasta verta, niin mahdollisuudet kohenevat.

  21. Sen enempää provoamatta, mutta olisi kiinnostavaa kuulla perustelut näkemyksellesi, miksi Tampereella (tai Tampereen alueella) pitäisi olla vain kaksi liigajengiä? Oma näkemys on se, että Divari-jengiä (tai kahta) alue kaipaisi mutta ei välttämättä niin, että nykyisiä joukkueita putoaisi Divariin.

  22. Ilveskin oli vielä liigassa yksi vuosi mutta Nokian krp sen pudotti viimeisessä pelissä jatkoajalla. Silloin puhuin kontaktini kanssa ja se oli sitä mieltä että muuten Ilves jos olisi karsintoihin päässyt olisi säilynyt silloin. Se olisi vaatinut tuon jatkoaika voiton Nokiasta.

  23. Meda taitaa olla Salosta? Ei kai kahta divarisjoukkuetta ensi kaudella?
    Mikäs on MLT? Pirkat voi noustakin, mutta kiire hankkia pelimiehiä Tampereen jo kysytyistä palaajamarkkinoista, kun liigajoukkueisiinkin pääsee, jos taitoja riittää.
    Olihan Pirkat aikanaan korkeallakin, silloin historiassa, kun Tampereella hallitsi Gunners.

  24. Innolla ootan Medan seuraavaa kotimatsia. Kolmessa viime kotimatsissa yhteensä yli 2300 katsojaa ja tunnelma katossa. Mielenkiinnosta; mikä mahtaa olla 2. divarin katsojaennätys?

  25. Niin eihän liigassa käy edes plaijareissa 800 katsojaa, ainakaan säännöllisesti. Meda divariin, kiitos!

  26. Eihän kukaan sano, että joukkue pelaisi samalla rosterilla divaria kuin millä nyt vääntävät? 😀 Joukkueessa tasan yksi ketju ukkoja, jotka sillä tasolla pärjäisivät (eli ykkösketju).

  27. Nibacoksella tais parhaimmillaan olla yli 700 katsojaa viime kaudella

  28. Oliko. Älä viitsi tuoda ilves salibandya tänne, organisaatio on niin vitsi että oksettaa . Putous just kolmoseen

  29. Vähän niinku.jokerit sb, tosin niiltä taitaa kakkosjengi nousta kakkoseen.

  30. Ja tämä siis tapahtui jo viime kaudella ja nyt voi toistua:-)

  31. Ilveksestä en tiedä mutta tuskin löytyy yhtä naurettavaa seuraa toimintatavoiltaa kuin jokerit sb..

  32. Kun ei ole nähnyt joka lohkon pelejä, voisi viimevuoden perusteella sano, että merikoski oli näistä ainut joka karsi myös viime vuonna ja LeBahan tipahti divarista, eikä sen miehistöstä näyttäisi kärkipään miehistä vaihtaneen maisemaa kuin muutama. Siinä kaksi varteenotettavaa nousuehdokasta. Toki rangers hävisi viimevuonna nousia Tiikerille ja on nytkin ollut runkosarjan voittaja. Myös pirkalalaiset hävisivät nousialle viime vuonna ja ihan varteenotettava nousia kandinaatti.

  33. Vasemmalta puolelta nousija löytynee Oulusta tai Pirkkalasta. Veikkaisin näistä kotiedun haltijaa nousijaksi. Toiselta puolelta en usko Hakiin, koska veikkaan avainpelaajien tyytyvän Kakkoseen. Leba kaatanee Hakin mutta finaali plus Divaripaikka menee Rangersille.

  34. Pelicans SB eli entinen PHSB taisi tippua Tiikereille viime kaudella d1vari karsintojen viimeisessä vaiheessa. Faktat kuntoon Niilo. Pelicans M ykköseen ja naiset liigaan. Sanokaa mun sanoneen.

  35. Jotenkin jännä että veikataan sen mukaan että joukkue oli viime vuonnakin karsimassa. Eikö O2:kin ollut monta kertaa ennen kuin onnisti 🙂 Sarjat lyhyitä ja yhden kahden kärkijätkän puuttuminen voi äkkiä jotain joukkuetta heikentää. Onkohan pääkallolta tulossa tarkempaa analyysia joukkueista? Itseä ainakin kiinnostaisi.