Liigat

ErVi ryöväsi kotiedun, Classic kompuroi – katso naisten Salibandyliigan päätöskierroksen tulokset

17.03.
2018
16 Kommenttia
4
Liigat

EräViikingit pääsi juhlimaan runkosarjan neljättä sijaa Tampereella. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Naisten Salibandyliigan päätöskierros pelattiin sunnuntaina. Panosta riitti vielä muun muassa playoffien kotietutaistossa.

Tampereen Koovee ja helsinkiläinen EräViikingit kohtasivat ensiksi mainitun kotikentällä ja mittelivät viimeisestä tarjolla olleesta playoffien kotiedusta. EräViikingit oli lopulta 60 minuutin jälkeen parempi numeroin 6–7.

EräViikingit oli selvästi niskan päällä ja siirtyikin johtoon heti ottelun alussa. Daniela Westerlundin maalilla ErVi johto 1–2 ensimmäisen taukosummerin soidessa.

Westerlund ja vierailijajoukkoue jatkoivat vahvaa virettä myös toisessa erässä. Daniela Markelin vei Westerlundin syötöstä joukkueensa 2–4-johtoon, ja samasta tilanteesta lähdettiin kolmoserään.

Ratkaisu leijui ilmassa heti erän alussa, kun lukemat muuttuivat jo 2–6:een 46. minuutilla. Koovee käynnisti kuitenkin takaa-ajon. Veera Kauppi Johanna Homi ja Roosa Salmela osuivat viiden minuutin sisällä, viimeisin ajassa 53.57 ja tilanne vaihtui 5–6:een.

Mirva Laitinen kuitenkin iski voittomaalin heti Salmelan kavennusosuman perään. Oona Kauppi kavensi vielä kerran, mutta sen lähemmäksi sarjataulukossa viidenneksi jäänyt Koovee ei enää noussut. Voitto nosti EräViikingit neljänneksi.

Runkosarjan voiton jo ennen päätöskierrosta varmistanut Tampereen Classic kompastui porvoolaiseen PSS:ään. Vierasjoukkue kävi hakemassa Tampereelta voiton 4–5-numeroin. Voitto-osuman laukoi Ella Holmberg puoli minuuttia ennen kolmannen erän voittoa.

Urheasta voitosta huolimatta PSS ei enää noussut sarjataulukossa toiselle sijalle, sillä myös SB-Pro voitti oman ottelunsa O2-Jyväskylää vastaan.

Oululainen SS Rankat Ankat jätti puolestaan Turun Palloseuran taakseen päätöskierroksella. SSRA kaatoi TPS:n numeroin 5–2, mikä nosti oululaiset sarjataulukon kuudennelle sijalle. TPS sen sijaan jäi seitsemänneksi.

Naisten Salibandyliigan päätöskierros:
Classic–PSS 4–5 Ottelutilastot
SSRA–TPS 5–2 Ottelutilastot
Koovee–EräViikingit 6–7 Ottelutilastot
O2-Jyväskylä–SB-Pro 2–11 Ottelutilastot
NST–ÅIF 3–4 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Erkki
17/03/2018
Veikkaanpa vain, että KooVee pesee Ervin viidessä pelissä ja Pessi on välierissä! Prohan on kiven kova kun vielä Doli ja Uimonen saadaan pelille, niin finaalipaikka on melkoinen onnen kantamoinen, jos siihen joku muu osuu!. Mukava nähdä, kun Classic häviää pelejä - ei olekaan niin ylivoimainen!
123
17/03/2018
Ei ole Prolle finaaliin pääseminen mikään itseestäänselvyys. Tappiot Erville ja PSS:lle osoittivat, että Pro on helpohkosti voitettavissa.
JEP
17/03/2018
Juu ihan helposti voitettavissa kolme kertaa! Eikun yrittämään - hah :D Pleijarit on eri pelit ja katsotaan - se joka voittaa menee jatkoon! Ei se Classikkaan ole voittamaton - vielä!
Juu
17/03/2018
Ei se Pro ole kuitenkaan sama, mitä oli muutama vuosi sitten. Prolla on hyvät mahdollisuudet pääsetä finaaliin, mutta ei se mikään kävelyrasti ole. Jos vastaan astelee seuraavalla kierroksella PSS, on Pron työ vaikeaa. Porvoossa on tehty viime kausina hyvää työtä ja tulokset sen kertovat. Voitto Prosta ja Classicista ovat hyvä pohja playoffeihin. Takki kiinni jokainen joka tuloksia veikkaa täällä.
norsu
17/03/2018
Tepsi taktikoi ja otti häviön, jotta saa helpomman vastuksen eli Pron?
Seuraaja
18/03/2018
Voi tehdä Kooveella tiukkaa pleijareissa. Penkin takana pitäisi tapahtua herätys peluuttamisen ja ketjujen suhteen. Koovee ei ole kyennyt voittamaan sarjataulukossa ylempänä olevia joukkueita kuin 2/8. Nämäkin kaksi voittoa tulivat molemmat ennen joulua. Materiaali kyllä riittää nähtyä parempaan. Päävastustajia vastaan Kooveen ykköskenttä on vastannut noin 80% maaleista, kakkonen pelannut usein isosti pakkasella ja kolmonen pyörinyt tasaisemmin 0 ympärillä. Kaupit takovat peliin usein sen 4-6 maalia, mutta tämän riittääkseen pitäisi kärjen takaa löytyä enemmän tasaisuutta.
fakta
18/03/2018
Se on totta kooveella et penkin takaa ei tu apuja. Tällä valmennuksella on menty pelkästään taaksepäin. Tähän vielä et ei riitä jos pelaaja tai pelaajat tekevät ottelua kohti ison määrän pisteitä jos omissa soi kentällä ollessa koko lailla saman verran. Pitää pystyä oleen myös puolustuksen apuna. Joukkueena voitetaan tai hävitään. yksilöt on sillon hyviä kun auttavat joukkuetta molemmissa päissä kenttä.
sohvaperuna
18/03/2018
KooVeen tilanne on vähintäänkin mielenkiintoinen. Tämän kauden piti olla se The Kausi, mutta homma on mennyt alamäkeen koko ajan. Lisäksi valmennus sotkenut asioita lisää ja joukkueen pelitapa on laitettu uusiksi play off pelien kynnyksellä. Veikkaus että Eräviikingit vie play off sarjan voitoin 3-0
Kaupit ovat tehneet sopimukset KAIS Moran kanssa joten ensi kaudeksi KooVee onkin sitten ihan uuden tilanteen edessä.
KooVee on suomen rikkaimpia urheiluseuroja, mutta toiminnassa se ei näy millään tavalla. Joukkue syö pelireissulla omia eväitä pahvilautasilta ja urheilujuomissakin pihistellaan "kun ei ole rahaa". Quo Vadis KooVee?
Menestyksen ABC
18/03/2018
Kyllä kovalta lautaselta syövä tiukan parin edukseen kääntää
Oletko ollut paikalla näkemässä?
18/03/2018
"Joukkue syö pelireissulla omia eväitä pahvilautasilta ja urheilujuomissakin pihistellaan "kun ei ole rahaa"."

Mitä vikaa on pahvilautasissa? Ja mistä tiedät, että omia eväitä syödään tai pihistellään urheilujuomassa??
Porvoon mitalla
18/03/2018
Auts! Tais sohvaperuna osua arkaan paikkaan.
MyCoach
18/03/2018
Kauppi kehittänyt perunoille MyCoach sohvapalvelun. Mittaa syödyn ruoan määrää kova vs pahvilautanen. Myös urheilujuomat sovelluksessa senttilitralleen oikein
Oli miten oli
18/03/2018
Niin tilastojen mukaan kaupeilla +44 ja +47, että ei kyllä ihan joidenkin arvaukset maalijakaumasta pidä paikkaansa! Kommentit voinee jättää omaan arvoonsa, kun ei viitsitä edes tilastoja tarkastella ennen huuteluita.
Kooveesta
18/03/2018
Kooveen tilanne edustuksessa lienee sama kuin aiemmin junioreissa; Kaupit hoitaa voittoja sen verran, että aina saadaan edes kohtuullinen menestys ja junnuissa heidän avullaan jopa mestaruuksia. Muu joukkue ja valmennus tiedostaa tämän, ja ei muiden niin paljoa sitten tarvikkaan panostaa. Harmi sinänsä koska potentiaalia olisi menestyä huomattavasti paremmin. Uuden valmennuksen kautta voisi kulttuuri muuttua.
AV :lla KooVee pärjää
18/03/2018
Audio Videosta siis kyse
Repa
19/03/2018
Timpuri vei tsykologia vireystilan valmentamisessa. Oli kovat lautaset tai ei. Viekö silti liigan paras makaronilaatikko ja audio video ja halli kooveen mitaleille?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.