Divarit

Happeelle täysin uudenlainen akatemia – Mika Kohonen mukana valitsemassa tulevia tähtiä

23.03.
2018
9 Kommenttia
2
Divarit

Uudella Hirviakatemialla Jyväskylän Happee haluaa tuottaa lisää huippupelaajia. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee julkisti perjantaina käynnistävänsä täysin uudenlaisen akatemiatoiminnan seurassa. ”Hirviakatemian” tavoitteena on tuottaa lisää lahjakkuuksia salibandykentille tulevina vuosina.

Uusi akatemiatoiminta käynnistyy ensi kaudella, virallisesti 1.5.2018. Se kattaa kaikki ikäluokat C2-junioreista ylöspäin.

C2:sta alkaen aina A-nuoriin asti pelaajat saavat tavallisen valmennuksen oheen lisää aamuharjoituksia, jotka toteutetaan oppilaitosten kautta.

Lisäksi myös liigatason pelaajille tarjotaan mahdollisuutta kehittyä aamuvalmennuksessa.

– Aamuvalmennus mahdollisuus liigajoukkueelle tulee enemmän kuin tarpeeseen ensi kaudella. Se palvelee etenkin seuramme miesten maajoukkuepelaajia, U23 maajoukkuepelaajia ja koko ensi kauden liigajoukkuetta. Mutta vielä suurempana asiana pelaajien kehittämisessä näen uuden C2- ja C1-ikäisille junioreille suunnatun kerhovalmennuksen. Sen avulla pystymme tarjoamaan lähes 100 ylimääräistä lajiharjoitusta C2-ikäiselle pelaajalle, jonka tavoitteena on esimerkiksi U16 maajoukkue C1-iässä, Happeen valmennuspäällikkö Tero Kotilainen avasi seuran tiedotteessa.

Kaikki edellä mainitut ikäluokkien yksilöillä, liigapelaajat mukaan lukien, on mahdollisuus myös päästä akatemian ohessa käynnistyvään Next Generation -ryhmään.

Kyseessä on ohjelma, johon valitaan mukaan kaikkein lupaavimmat pelaajat eri ikäryhmistä. Kotilainen kertoi Pääkallo.fi:lle, että valinnoissa konsultoidaan muun muassa eri ikäluokkien maajoukkuevalmennuksia. Lisäksi käytössä on asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat liigajoukkueen päävalmentaja Mikko Lehto, Happee-kasvatti ja salibandylegenda Mika Kohonen, maalivahtivalmentaja Pasi Rautio sekä kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen Juuso Sillanpää.

Esimerkiksi Kohonen kertoo roolikseen ryhmään kuulumisen lisäksi nuorten pelaajien mentoroimisen.

Next Generation -toimintaan mukaan pääsevät pelaajat saavat harjoittelunsa oheen käyttöönsä erilaisia yhteistyökumppanien avulla toteutettavia tukipalveluja, kuten lääkäri-, fysio- mentorointipalvelua, testauksesta, ravinto-ohjelmia, harjoitus- ja opintosuunnitelmia sekä pelivarusteita.

Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala kehui Happeen uutta akatemiatoimintaa.

– Hienoa duunia. Tämän kaltaisia toimintamalleja, dokumentoituneina, tarvitsemme kaikkiin meidän huippuseuroihin. En tiedä muilla olevan vastaavaa, Rantala kertoi tiedotteessa

Havainnollistava kuva Hirviakatemian toiminnasta. Kuva: Happee

Linkki:
Happeen koko tiedote Hirviakatemiasta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
LOISTAVAA!
23/03/2018
Aivan mahtavaa! Lisää panostusta muiltakin!
Henkka
23/03/2018
Aivan mahtavaa! Happeessa on kyllä loistava pöhinä tällä hetkellä.
Slavato
23/03/2018
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että Kohonen pelaa ensi kaudella Happeessa vai Helsingborgista käsinkö mies nuoria mentoroi. Hienoa kuitenkin, että miehen kokemus saadaan käyttöön junnujen parissa.
Yes
23/03/2018
Peukutan ehdottomasti! Tää on se tie, rahaan kun ei ole ostaa, niin omien kasvattien kautta tie vie menestykseen ja seurauskollisuuteen.
Santtu S
23/03/2018
Kohonen menee Steamersiin ens kaudeksi.
Paavin valinta, näkyykö valkoista
23/03/2018
Valinnat tekee konklaavi joka taistelee jokaisesta omasta mielipiteestä. vastaavaa nähdään Paavin valinnassa. Hyöty nolla
Jälleen kerran pelkkiä puheita
24/03/2018
Akatemiaharjoitukset ainoat treenit joissa tarpeeksi pelaajia. Happeella ei ole 01 ja 02 ikäluokkaa lainkaan!?! Jos seuran avainhenkilöiden moraaliton ja läpi mätä toiminta jatkuu niin kohta ei ole enää muitakaan.

Paljonko toiminta maksaa junioreille kun akatemiapelaajille myyntipuheissa luvataan varusteista lähtien kaikki ilmaiseksi? Paljonko menee seuran velkojen kattamiseksi?
KATKERAA KITINÄÄ
24/03/2018
Kahteen edelliseen kommenttiin voinee laittaa nimimerkiksi O2-Jkl. Voisiko tuo seurojen kissanhännän veto vihdoin loppua! On ikäluokkia, missä O2:llakaan ei ole kunnon joukkueita, vaan kerhotoimintaa. Näistä etenkin 05- ja 03-ikäluokka valovuoden päässä Happeesta. Ja entäs sitten A- ja B-SM? Näin se on mennyt vuosia, että tällä kylällä tiettyjä ikäluokkia ollut vain toisessa näistä seuroista (johtunut osittain ”kaappauksista”). Kevät on try out-aikaa, toisilla se kevät vaan alkaa vuosi vuodelta aikaisemmin...
Hämeestä
24/03/2018
Ylimääräiset aamutreenit voivat olla hyvä ja kehittävä lisä junnuille. Sen sijaan se että poimitaan junnuista omaan erityisryhmään jonkun hetken parhaat pelaajat ja laitetaan heihin erityispanoksia ei varmastikaan tuota hyötyä Happeelle. Kun tiedetään että salibandyssa resurssit ovat niukat, niin nämä panokset ovat pois joukkuevalmennuksesta. Arpapeliähän tuon ikäisten valinta vielä on.
Panokset yksittäisistä pelaajista joukkueisiin!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.