Liigat

Indians menetti johdon mutta iski jatkoajalla sarjan tasoihin – Koovee kesti tiukassa paikassa

24.03.
2018
7 Kommenttia
3
Liigat

Heikki Iiskola (92) iski jatkoajalla ratkaisun, kun Indians tasoitti otteluvoitot. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians tasoitti Salibandyliigan puolivälieräsarjan EräViikinkejä vastaan 2–2:een. Espoossa pelattu trilleri ratkesi monien vaiheiden jälkeen vasta jatkoajalla Indiansin hyväksi maalein 7–6.

Ottelun alku oli Indiansin näytöstä, eikä EräViikingit meinannut saada peliä uomiinsa millään, vaikka se avausmaalin iskikin.

Mikael Sieväsen, Joonas Föhrin ja Janne Jaanuksen osumilla tilanne oli 3–1 espoolaisille, kun peli oli ehtinyt vanheta vasta reilut viisi minuuttia. Avauserän viimeisen osuman teki Teemu Venäläinen komeasta ylivoimakuviosta. Heikki Iiskola jakeli poikittaissyötön, ja Venäläinen tälläsi pallon aivan ylänurkkaan.

Indians meni jo 5–1-johtoon heti toisen erän alkajaisiksi, mutta se herätti ErVin peliin. Mika Moilanen osui kahdesti ja ottelu oli jälleen täysin auki. Kolmanteen erään lähdettiin lopulta 6–4-tilanteesta.

EräViikingeille tarjoutui oiva mahdollisuus nousta maalin päähän päätöserän puolessa välissä, kun se pääsi pyörittämään 4–3-ylivoimaa. Pallo sahasi lavasta toiseen, mutta tuloksetta.

Pari minuuttia myöhemmin Miko Summanen rynnisti hyökkäyksessä ErVi-maalivahti Santtu Strandbergiä kohti ja lähti istumaan työtämisrangaistusta. Sen vieraat käyttivät hyväksi, kun Jani Kukkola toimitti reikäpalloa maalile ja Moilanen oli paikalla lakaisemassa sen verkkoon.

ErVin pyöritys ottelun loppuminuuteilla oli hurjaa, ja tasoitus kliseisesti ”roikkui ilmassa”. Lopulta Miska Mäkinen pääsi kurittamaan viime kauden joukkuettaan, kun hän laukoi Tuomas Iiskolan poikki kentän tulleesta syötöstä pallon Indians-verkkoon ajassa 58.55. Edessä oli jatkoaika.

Se ehti vanheta vain reilut kolme minuuttia, kun Indians iski ratkaisun. Otto Lehkosuo punnersi väkisin hyökkäysalueelle oikealta laidalta, heitti lätyn maalin eteen ja Heikki Iiskola sai vapaalta paikalta sinetöidä 7–6-maalin.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Vantaan Energia Areenalla.

Ottelutilastot

Selkä seinää vasten pelannut Tampereen Koovee kesti kovassa paikassa ja kaatoi Hämeenlinnan Steelersin playout-sarjan neljännessä ottelussa. Vähämaalinen ottelu päättyi tamperelaisten hyväksi 3–1-numeroin.

Perttu Koljonen ja Samuli Salomaa avasivat maalihanat ensimmäisessä erässä. Puolen tunnin kohdalla Roni Tuomela pääsi iskemään Koljosen syötöstä kotijohdon jo 3–0:aan.

Steelers ei kyennyt enää nousemaan rinnalle, vaikka Timo Johansson kavensikin lukemat 3–1:een toisen erän lopussa. Tehot uupuivat päätöserässä, ja näin ollen Koovee vei voitollaan playout-sarjan viidenteen otteluun.

Liigapaikan varmistumisen kannalta ratkaiseva ottelu pelataan Hämeenlinnan Elenia Areenalla sunnuntaina.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Amatöörejähän ne on...
24/03/2018
Veipä ErVin kokeneet pelaajat tuomareita kuin litran mittaa 3. erässä, pikku painimista joka tilanteessa ja tuloksena 4-3 YV. No onneksi peli ei tällä kertaa tuomareihin lopulta ratkennut.
Kumpi haluaa laittaa kauden poikki?
24/03/2018
Steelers oli lauantaina varmaan niin varma voitostaan ja kauden päättävästä saunaillasta, ettei jaksanut keskittyä peliin ollenkaan. Olipahan niin halutonta ja löysää pelaamista. KooVeen ei tarvinnut oikein tehdä mitään, kunhan ei nyt ihan vihkoon vetänyt niin voitto tuli. Sarja menee Kooveelle ja peräsmiehet jatkaa karsintaan - se on moro!
hartikaisen-korjaamo
25/03/2018
No eipä tuo yllätä yhtään,kun Hartikainen puhaltaa.Mies on niin epäpätevä.mutta hyvin kuvastaa liiton hommaa,jos tuollainen pelle puhaltaa pelejä.
Kamppiko
25/03/2018
Harmi,kun tälläiset herrat puhaltaa näin tärkeitä pelejä.
Liian isoja
25/03/2018
Nämä on liian isoja pelejä Hartikaiselle!!!!
Haju-pöksy
25/03/2018
Saahan ton Ervin peliin mukaan,kun puhaltaa vastustajalle tarpeeksi monta jäähyy putkeen.
Oli miten oli
25/03/2018
Saahan noi inkkarit pärjäämään, kun ottaa pelaajat erästä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.