Jessica Lustigille kahden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta kontaktista

Jessica Lustig (oik.) huilaa seuraavat kaksi peliä. Kuva: Esa Takalo

Jessica Lustig (oik.) huilaa seuraavat kaksi peliä. Kuva: Esa Takalo

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt O2-Jyväskylän Jessica Lustigille kahden ottelun pelikiellon päähän osuneesta kontaktista naisten Salibandyliigan ottelussa 24.2. O2-Jyväskylä – Koovee.

– Ottelun kolmannessa erässä Jessica Lustig ja Veera Kauppi tavoittelevat palloa osittain leikkaavalla liikeradalla. Pelaajat törmäävät toisiinsa ja Lustigin vasen olkapää osuu Kaupin päähän. Kauppi loukkaantuu lievästi, kertoo kurinpitäjä tilanteesta.

– Lustigilla oli esteetön näkymä palloon ja Kauppiin. Lustigilla oli tilaa pelata tilanne turvallisesti. Pallo karkaa ennen törmäystä pelaajien ulottumattomiin. Lustig jatkaa liikerataansa kohti Kauppia ja ennen törmäystä hän nojaa kohti Kauppia. Lustigin olkapää osuu Kauppia päähän. Törmäyksen jälkeen Lustig ottaa tukiaskeleen Kaupin tulosuuntaan, mikä kuvastaa, että hän oli valmistautunut törmäykseen. Kauppi pysähtyy törmäyksen voimasta lähes paikoilleen, hänen jalkansa kohoavat ilmaan ja hän kaatuu maahan. Kaupilla oli vain vähäinen mahdollisuus valmistautua törmäykseen.

– Lustig on pelitavallaan osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Kurinpitolinjauksissa päähän kohdistuneista taklauksista on pääsääntöisesti annettu kahden ottelun rangaistus tai mikäli pelissä on annettu PR3 rangaistus, niin yhden lisäottelun rangaistus, kurinpitäjä kertoo päätöksessään.

Kurinpitoasia tuli vireille pääsarjojen videotuomarin päätöksellä Kooveen tekemästä videotutkintapyynnöstä.

Jessica Lustig suorittaa rangaistuksensa naisten Salibandyliigan otteluissa 2.3. EräViikingit – O2-Jyväskylä ja 10.3. O2-Jyväskylä – SSRA.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan naisten Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Salibandyliiton tiedote

7 comments

  1. Kyllä nyt Jyväskylä surisee ja pörisee oikein kunnolla! Ampparisurina on ainakin saanut medianäkyvyyttä tällä kaudella, ei voi sponsorit ainakaan valittaa. Jeejeejejeeeee.;

  2. Siis kyllä tää nykyinen sähly on menossa hirveään suuntaan. Ja ennen kuin kukaan tulee tänne huutaa nii käykää kattoo tuo tilanne videolta… Voi hyvänen aika. Salibandyliitto on niin lasten kengissä ollut taas männä viikot, mitä enemmän somekohua sitä enemmän penalttyä….

  3. 18 pelin sarjassa 2 ottelun pelikielto tuosta törmäyksestä? Huh huijaa…

  4. Missä video tilanteesta? Vaikea pääkallon huutoraadin arvioida jos ei ole videota! Tai ei oikeastaan olekaan. Liitto on syyllinen!

  5. Jos törmäyksen ottava osapuoli ei olis ollut maajoukkueen tähti, olisko samanlaine rangaistus silti tullut ?? Enpä usko

  6. Niksi-ismo miksi?
    Onko kädet ylhäällä tehty taklaus nimettömämpää pelaajaa kohtaan mielestäsi hyväksyttävämpi? Sama rangaistuslinja päähän kohdistuneissa taklauksissa ollut myös miesten liigassa.

  7. Onko kyseessä taklaus? Ei. Onko kädet ylhäällä törmäyshetkellä vai vartalossa kiinni?