Liigat

Johansson johdatti KrP:n voittoon, ErVi tasasi puntit – katso perjantain salibandytulokset

16.03.
2018
33 Kommenttia
2
Liigat

Henri Johansson jatkoi pudotuspeleissä siitä mihin runkosarjassa jäi. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja SPV kohtasivat perjantai-iltana puolivälieräsarjan avauspelissä Tampereen Raholassa. Nokian KrP voitti ensimmäisen puolivälieräkohtaamisen maalein 8-4.

Nokian KrP sai niin sanotun lentävän lähdön pudotuspelikevääseen, kun Henri Johansson latoi kotijoukkueen johtoon kun ainoastaan 11 sekuntia oli kulunut. KrP oli niskan päällä ensimmäisellä kympillä pallollisen pelinsä ansiosta, mutta SPV sai vähitellen juonesta kiinni ja loi lisää paikkoja. Matias Veikkola iskikin vieraiden tasoitusmaalin ajassa 14.26.

SPV:n terävät vastahyökkäykset olivat jälleen myrkyllisen tehokkaita. Ajassa 18.03 kovana pudotuspelipelaajana tunnettu Tuukka Kiviranta pääsi nokikkain Antti Kortetmaan kanssa ja hassutti pallon KrP:n maaliin ylähyllylle.

SPV yritti jäädyttää pelin vielä erän viimeisillä sekunneilla. SPV-puolustuksen ”viimeinen heitto” meni kuitenkin suoraan Kortetmaan hyppysiin, joka heitti pitkän pallon Jere Oksaselle, joka toimitti pallon maalille, josta Johansson ohjasi vielä tasoituksen kolme sekuntia ennen erän päätössummeria.

Karkeasti arvioiden ensimmäisen erän ensimmäinen puolisko oli KrP:n, mutta SPV ryhdistäytyi selkeästi toisella kympillä, ja pääsi luomaan paikkoja. SPV yritti odotetusti pelata tarkkaa puolustuspeliä ja iskeä tiukasti vastaan. KrP käytti omat tilaisuutensa erinomaisesti hyväkseen, ja oli toki pallollisessa pelissä vieraita parempi. Heti ensimmäisestä erästä huomasi, että mukana oli myös pudotuspelivääntöä, sillä pelin ulkopuolista kuittailua oli puolin ja toisin.

KrP:n Valtteri Viitakoski ja SPV:n Juuso Keskinen nappasivat jäähyt toisen erän alussa. SPV ei omaa ylivoimaansa hyödyntänyt, mutta Johansson viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla ajassa 23.53. Heti seuraava vaihto oli kotijoukkueelta vahva, sillä Vertti Wigren latasi KrP:n kahden maalin johtoon.

Johanssonin show jatkui pari minuuttia myöhemmin. Taituri antoi nopean vapaalyönnin, jolla löysi Morics Kruminsin takatolpalta ja KrP pääsi jo kolmen maalin johtoon. Tilanne aiheutti protestointia, koska SPV tulkitsi, että vapaalyönti annettiin väärästä paikasta.

SPV:n pakka oli totaalisen sekaisin toisen erän ensimmäisellä kympillä. Ilkka Mäkipää lisäsi kotijoukkueen johtoa, kun ottelua oli pelattu 29.29. Tuossa vaiheessa SPV-käskijä Tommy Koponen teki päätelmiä ja käytti aikalisänsä. Herätys toimi heti, sillä Kiviranta iski ottelun toisen osumansa 13 sekuntia myöhemmin.

Ajassa 31.19 Aleksi Peltola otti hölmön jäähyn korkeasta mailasta. Ylivoima ei jäänyt vierailta käyttämättä, vaan Sami Koski väläytti tarkkaa kutiaan, jonka myötä pallo upposi vastustamattomasti KrP-maalin takakulmaan. SPV oli 6-4-kavennuksen jälkeen hyvin lähellä iskeä lisäosumia, mutta seuraavasta maalista vastasi Oksanen, joka viimeisteli Joni Henttosen hyvästä syötöstä KrP:n seitsemännen osuman.

Toisessa erässä kentällä nähtiin jo melkoista ”päästä päähän” -ravia, vaikka KrP oli eritoten ensimmäisellä kympillä selkeästi hallitsevampi osapuoli. Lukemissa 7-4 mentiin kolmanteen erään.

Kolmannen erän ensimmäinen kymppi oli maaliton, mutta paikkoja siunaantui molempiin päihin. KrP oli kuitenkin alati hallitsevampi osapuoli pallollisessa pelissä. Ottelun viimeisillä minuuteilla SPV haki kavennusta ilman maalivahtia. Mäkipää pääsi karkaamaan lähes tyhjään maaliin, ja SPV joutui rikkomaan, josta seurasi vieraiden jäähy. Johansson taiteili komeasti ottelun neljänen osumansa ylivoimalla ajassa 58.46 ja SPV:n tilanne oli toivoton.

KrP:n voitto oli eritoten paremman pallollisen pelin ja pallollisen huolellisuuden lopputulema. SPV:llä oli ajoittain isoja vaikeuksia päästä nopeisiin hyökkäyksiin, kun syötöt eivät löytäneet omia pelaajia. KrP oli myös paikoin selkeästi terävämpi pallottomassa pelissä ja pelin kääntämisessä.

Ottelun ehdoton hahmo oli pisteet 4+1 naulannut Johansson. KrP johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 1-0 ja seuraava kamppailu mitellään sunnuntaina Seinäjoella. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Indians isännöi EräViikinkejä perjantaina Otahallissa. Ervi tasoitti ottelusarjan voitot hakemalla 7-5-vierasvoiton.

Ottelun ensimmäisessä erässä mätettiin jo enemmän maaleja kuin keskiviikon kohtaamisessa yhteensä. Erätauolle mentiin ErVin 4-2-johtoasemassa. Indians tuli maalin päähän, mutta Roni Laasosen ottelun toinen osuma varmisti sen, että kolmoserään mentiin vieraiden 5-3-johdossa.

Kolmoserän alussa Laasonen viimeisteli hattutemppunsa, mutta Indiansin kavensi ensi juuri ennen viimeisen kympin alkua, ja kun yhdeksän minuuttia oli jäljellä, niin Valtteri Kainulainen toi kotijoukkueen maalin päähän. Mikko Sipilä iski ErVin kahden maalin johtoon 38 sekuntia myöhemmin, joka jäi lopulta ottelun viimeiseksi osumaksi.

ErVin tehopelaajia olivat hattutempun laukonut Laasonen ja 1+2 tehtaillut Lauri Kapanen. Indiansin Joonas Föhr syötti kolme kotijoukkueen maalia.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1. Sarjan seuraava kamppailu pelataan ensi viikon torstaina Vantaan Energia Areenalla. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Salibandyliigan playout-sarja käynnistyi perjantaina Steelersin ja Kooveen kohtaamisella Hämeenlinnassa. Koovee haki Elenia Areenalta tärkeän vierasvoiton loppuluvuin 5-3.

Koovee aloitti pelin vahvasti ja ensimmäiselle erätauolle mentiin vieraiden 3-1-johdossa. Toisessa erässä Perttu Koljonen lisäsi johtoa, mutta Ville Lastikan erän lopun kavennusmaali tarkoitti sitä, että kolmoserään mentiin lukemissa 4-2. Molemmat joukkueet maalasivat kolmoserässä kertaalleen, joten Koovee nappasi sarjan ensimmäisen voiton.

Ottelun tehokkain pelaaja oli 0+3 tehtaillut Steelersin Nico Jonaeson. Lastikka maalasi kahdesti ja Kooveen ainoa kahden pisteen mies oli 0+2 kerännyt Ossi Koskinen.

Putoamiskarsinnassa sarjapaikan säilyttäminen vaatii kolme voittoa, ja Koovee nappasi nyt ensimmäisen. Playout-sarjan häviäjä pelaa vielä karsintasarjan Divarin kakkoseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Playout-sarja jatkuu maanantaina Tampereella.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
Indians-EräViikingit 5-7 Ottelutilastot
Nokian KrP-SPV 8-4 Ottelutilastot

Miesten Salibandyliigan karsinnat
Steelers-Koovee 3-5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mokkeli
16/03/2018
Ei saanu Kivimäki edes silmiään kiinni tänäänkään...
Vihaajat hiljenee
16/03/2018
Ja kuka helve*ti vielä sano ettei johansson osaa tehdä pisteitä pudotuspeleissä.
KEBABELÄIN
16/03/2018
Mielenkiintoinen ja vauhdikas ottelu. KRP oli toisen erän jälkeen parempi ja ansaitsi voittonsa. Ottelu ei todellakaan ratkennut tuomariparin (Silvo-Lewis) toimintaan, mutta kovasti mietityttää miksi aina niin kova mieltä rupee lannistamaan kun katsoo näitten kahden toimintaa. Miks ne on aina niin surkeita?
Jep
16/03/2018
Siis jos 60 pelissä jo noin 90pojoa ennenkin plaijareissa, niin eihä se ihan perseelleen ole mennyt. Jengit missä pelannut vaan heikkoja ennen tätä kautta
...
16/03/2018
Täysin samaa mietin kun yllä. Peli ratkesi pelillisesti, Kivimäkikin petrasi paljon loppua kohde , mutta voi että tuomarikaksikkoa, huoh.
Noh
16/03/2018
Tommylle heittäisin ihan turhan ja varmaankin tyhmäknkn kusymyspatteriston. Montako peliä Krp on voittanut, jossa Johansson on jääny pisteittä? Montako peliä Krp on voittanut, jossa Johansson on tehnyt pisteitä? Kuinka moni muu Krp joukkueesta on tehnyt pisteitä joukkueen voittaessa? Ite en tiedä vastausta, mutta Tommyn luulisi tietävän. Kas kun pelit joko loppuu tähän tai jatkuu. Annan ihan ilmaisen neuvon. Pitäkää toi Johansson pois pallosta. Antakaa vaikka kenen muun tahansa tehdä maaleja, mutta ei Henkan. Spevelle on parempi maalintekoarsenaali. Pitäkää Henkka pois pallosta. Ai miksi? Ks tulostaulu.
Viime matsi
16/03/2018
Taisi olla ihan viime peli salbaa vastaan jossa henkka jäi yllätyäen ilman pisteitä. Muita pelejä en tiedä
Tanssien jatkoon...
16/03/2018
Kyllä Näädät tanssii jatkoon tästä heittämällä, noh toisaalta pääsee Kohonen keimailee tukkamallina peilin eteen ja Koponen ja pojat pääsee suviseuroille hyvissä ajoin.
Peku
16/03/2018
NOH - samaa mieltä - Johansson pois pallosta ja homma on kunnossa.
Hermanni
16/03/2018
Tuliko nyt sit se Kooveen ainoo voitto tässä sarjassa?
Naamapalmu Kivirannalle...
16/03/2018
Kiviranta tuuletti 1-2 maalia kuin maailmanmestaruutta, onneksi Johansson ownas Kivirannan 2-2 tasoituksen tuuletuksellaan.
Sivukatsomo
16/03/2018
Kyllähän sitä päällystakkia H.Johanssonille kovasti koitettiin saada. Mutta kun taso on tällä hetkellä omaa luokkaa, niin ei yks kaveri riitä Henkan pitämiseen.
JANIINPÄ
16/03/2018
Vanha pleijarisanonthahan on, ettei yksi peli mitään ratkaise.
EI niin. Mutta sitten ratkaisee jos matseja häviääkin kaksi heti alkuun.
Speveltä on äijää poissa niin nyt on KrPn joutsenlaulun aika.
Itse asiassa yllättävänkin helpot ja suuret numerot.
Noh
16/03/2018
Sivukatsomolle. En nähnyt peliä, joten kommentoin vain tilastojen suhteen. Kun ajattelee Nokian joukkuetta ni hätäisempi vois sanoa, että pidetään Johansson irti pallosta. 0,11. Koponen oikeasti. Sulla on mestaruuksia ja mitaleita. Pelaatte nyky KRP joukkuetta vastaan. Onko jessus mennyt jotenkin ohi kuka siellä hyökkäyspeliä dominoi? Vinkki, pistepörssin voittaja, joka alkukaudesta ei edes osunut, mutta nyt loppukaudesta voitti pörssin. Tommy hei. Pelatkaa joukkueena. Pelinne loppuvat ennen mitalipelejä. Se on harmi, sillä joukkueena olette parempi. Johanssonia vastaan Koponen ei vaan osaa pelata, sillä se on yksilö, joka ratkoo pelejä. Ei ketju, ei edes joukkue.
Jep
16/03/2018
Pakko oli käydä väijyy viime kausi, henkka tehot: 2+0, 0+0, 0+1, 0+2, 1+4. Vikassa pelissä maagiset, muuten ervi pelasi aika hyvin pois.
fdgasdfsfasdfasf
16/03/2018
No ei se Koponen voi laittaa kahta kaveria vartioimaan Johanssonia, kun ketjussa on neljä aivan huippuluokan pelaajaa.
Erno
16/03/2018
Meinasin tulla kirjoittamaan, että Indians jätti H. Johanssonin kahdesti kiikareille tällä kaudella...

Sitten tarkistin asian ja korjaan hieman. Indians jätti H. Johanssonin saldoon 0+1 kahdessa matsissa.
Hermannille
16/03/2018
Ei kun ensimmäinen.
Minäpahoitinmieleni
17/03/2018
Saa nähdä koska h.johansson ajetaan "vahingossa" kylmäks :D
Noh
17/03/2018
Ei Johanssoniin kahta peluria tarvi. Yksi riittää, kun muut kentällisessä tietää mitä tehdä. Myönnän, että on helppo täältä huudella ettei sille saa antaa palloa. Tänäänkin teki maaleja, joita on mahdoton puolustaa. Kyseessä kuitenkin ehkä pitkä sarja ja mitä useammin Henkka ehkä jää ilman pisteitä, sitä varmemmin Speve jatkaa pelejä. Neljä maalia ekaan peliin toiv aiheuttaa reagointia. Kyseessä pistepörssin ykkönen, joten ehkei ihan sattumaa tehot tänäänkään. Reagoi. Tai pelit loppuu.
Voi ei
17/03/2018
Miks ihmeessä sitä Henkkaa pitäisi siellä kentällä vartioida? Alakatsomokin antoi ennen peliä ymmärtää, että suhteellisen vaaraton siellä kentällä. Antakaa miehen nyt pelata rauhassa ja keskittykää omaan pallolliseen peliin. Nyt on pahan panikoitumisen makua, jonkun seinäjokisten fanin kirjoittelussa.
Joukkue voitti
17/03/2018
Pelissä yksikään Krp:n pelaaja ei ollut +/- -tilastossa miinuksen puolella.
Kenttiä peluutettiin yllättävän tasaisesti.
9 miestä sai pisteitä, joista 5 teki maalit.
Torjuntoja 22 laukauksesta oli 18.
Johanssonille olisi riittänyt yksikin maali. Nyt voittomarginaali oli 8-4.

Krp pelasi joukkueena hyvin. Johansson on loistava, mutta voittoon tarvitaan näissä peleissä 20:n pelaajan onnistuminen.
JANIINPÄ
17/03/2018
Inha ex-Ipan miehenä tietää, että tasainen peluuttaminen pienellä riskilläkin ajan mittaan kannattaa. Kaikki eivät ole staroja, mutta tuoreella jalalla jos kolmos-nelosketjun äijätkin kehiin hyppäävät aina innolla puolustamaan vaikka nollaa, on se parempi kuin peluuttaa parhaat puhki heti parissa pelissä.
Ja kukaan ei estä heitä hyökkäämästäkin, kunhan prinsiippi puolustamisesta muistetaan, ja korostetaan että joukkue voitta akun kukin tekee oman roolinsa niin hyvin kuin sovittu on.

Näin tehdään voittavia joukkueita. Tosin moni muukin taitaa saman reseptin. Jos roolitusta ei tässä vaiheessa ole jo tehty, on myöhäistä. Lätkässäkin tärkeät loppupleijarien maalit tekevät yleensä ne kolmos/nelosketjun tuntemattomat puurtajat.
Miksi? Heitä ei vartioida niin tarkasti kuin vastustajan ykköketjua, jolle ainoastaan lyöään jarrumiehet eteen.

Mutta enhän havaitse Spevessä panikointia? Tosin sunnuntaina on ISO peli kotijoukkueelle, KrP kestää hävitäkin. Tosin se taistelee voitosta, siellä on draivi päällä, sen havaitsee monesta positiivisesta asiasta. Vaikkapa siitä että kaikki haluavat kentälle ja heti.
Joku
17/03/2018
Ei se pelkkä Johanssonin kiinnipitäminen ole SPV:lle mikää voitonavain. Ketjussa on tosiaan 4 muutakin hyvää yksilöä. Lisäksi on helppo sanoa että "pitääkää Johansson kiinni". Tämän hetken maailman parasta laitahyökkääjää ei välttämättä ole niin helppo pitää kiinni....
Pöytäkirja ei ole pelikirja
17/03/2018
Ei se Tommy Koponen pöytäkirjoista vedetyistä analyyseistä paljon kostu. Vaikka Johansson on tehnyt kovat pisteet, KrP:n ykkönen on ollut kova nimenomaan viisikkona. Erityisesti Henttosen ja Kruminsin merkitys on ollut ratkaiseva. Näin oli peijareiden aloituksessakin. Pöytäkirjojen tiirailijat eivät tiedä tästä asiasta mitään. Koponen tietää kyllä.
leijona koru
17/03/2018
Samaa mieltä, Kiviranta tuuletti maaleja liikaa. Lisäksi irvisti rumasti kaikissa kaksinkamppailuissa, jotka voitti.
leijona koru
17/03/2018
Sarjasta vielä, että se alkaa vasta kun Kuusela on takaisin. Ennen sitä SPV:n sentteriosasto ei pärjää nopeissa tilanteenvaihdoissa KrP:lle.
Steelers mediatiimi?
17/03/2018
Kuinka hitaasti steelers lataa nähtäville maalikoosteet/pressit? Samalla tahdilla mitä nähtiin runkosarjan aikana, uskon että kv sarja on jo päättynyt ennen kuin steelers on saanut koosteita saataville.
Sivukatsomo
17/03/2018
Todellakin loistavaa peliä Nokialta, SPVllä ei mahkuja voittoihin jos oma peli ei ratkaisevasti muutu parempaan. Krp:n pelaaminen tällä hetkellä kaikilla kentillä tasapainoista ja laadukasta. Eilisen peliesityksen nähneenä vahva ehdokas loppuun saakka.
Noh
17/03/2018
Onhan Krp:n ykköskenttä hyvä, tietenkin. Mutta tuo Herra Johansson on se suurin yksittäinen syy sille, että koko kenttä on kova. Jos asiasta haluaa vängätä, niin mielikuvitusleikillä voidaan vaihtaa Johansson vaikkapa loistavaan puolustuspelaamisen taitajaan. Ykköskenttä olisi edelleen hyvä, mutta ei riittävän hyvä.
Heh
17/03/2018
Nyrkkeilyssäkin ois hyvä neuvo.Väistä Heleniuksen oikea käsi.Helppo homma.Kaikki osaa.Miksette ala valmentajiksi kun olette moisia taktiikkaneroja? :-)
Quutis
17/03/2018
Ei Henkalle tartte antaa palloo. Kyllä se ottaa sen ihan itte.
Go!
18/03/2018
Krp jyrää nyt hyvin liigassa ja lisäksi ensi vuonna A pojissa. Go Krp go!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.