Liigat

Kapanen rikkoi 500 tehopisteen rajan – LASB paineli tärkeään voittoon viimeisellä vitosella

08.03.
2018
23 Kommenttia
1
Liigat

LASB haki tärkeät pisteet Vantaalta. Kuva: Esa Takalo

EräViikingit ja LASB mittasivat toisiaan torstaina miesten Salibandyliigan ottelussa Vantaan Energia Areenalla. LASB nousi 9-7-voittoon ottelun loppuminuuteilla ja piti pudotuspelihaaveensa elossa.

Ottelu oli erittäin tasainen alusta alkaen. Ensimmäinen erä meni LASBille 3-2, mutta kolmanteen erään mentiin ErVin 5-4-johdossa. Juuri ennen viimeisen kympin alkua hurjaa ottelua pelannut Lauri Kapanen vei kotijoukkueen 6-5-johtoasemaan, mutta LASB ei tilanteesta lannistunut.

Ajassa 52.15 Rasmus Kainulainen tasoitti ja ajassa 56.44 Justus Kainulainen vei vieraat johtoasemaan. Seuraavan kahden minuutin aikana Julius Lehto ja Justus Kainulainen lisäsivät johtoa entisestään. ErVi osui vielä Mika Moilasen toimesta, mutta vierasvoitto oli lopulta tosiasia.

Justus Kainulaisen lisäksi vieraiden ratkaisupelaajat löytyivät kakkosvitjasta. Lehto taiteili pisteet 3+1, Rasmus Kainulainen pisteet 1+2 ja Joonatan Surakka tehot 0+3.

Ervin puolelta Kapanen oli kovassa lyönnissä iskien tehot 4+2 kamppailussa. Neljännellä tehopisteellään Kapanen rikkoi 500 runkosarjan tehopisteen rajan kaikkiaan 13. pelaajana. Moilanen komppasi Kapasta pistein 2+2.

LASBin voitto tarkoittaa sitä, että joukkueella on edelleen hyvät mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin. Kahdeksantena oleva Oilers on pisteen edellä ennen päätöskierrosta. LASB kohtaa päätöskierroksella SPV:n ja Oilers Ervin. Tasapisteissä LASBin maaliero on parempi.

Ervin tappio tarkoitti sitä, että joukkue voi vielä menettää kotietunsa pudotuspeleihin. Joukkue on ennen viimeistä kierrosta kolmantena. Samalla varmistui, että Nokian KrP varmisti runkosarjan kakkospaikan ennen päätöskierrosta.

Ottelutilastot

Kapasen 500. piste:

Päivitetty 8.3. klo 20.45

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Aki
08/03/2018
"LASB kohtaa päätöskierroksella ErVin ja LASB SPV:n." lause kaipaa korjausta.
Korjaus
08/03/2018
Tuo 52:15 ajassa tullut maali ei ollut kavennus vaan tasoitusmaali, ja maalintekijänähän Rasmus eikä Justus Kainulainen:)
JANIINPÄ
08/03/2018
Minulle syntyy mielikuva että Raholassa nähdään vielä ihmeitä.
Arto Kilponen
08/03/2018
Onpa jännä viimeinen kierros tulossa. Siellä on joka pelissä panosta. Putoamiskarsintaan vaikuttaa neljä peliä. Suoraan putoamiseen kaksi peliä. Playoffeihin kaksi peliä. Kotietuun kolme peliä. Yhtään panoksetonta ottelua ei ole.

Varsinkin tuo Koovee-Happee peli on sarjataulukon kannalta todella herkullinen. Jos Happee johtaa ja samaan aikaan Oilers ja SalBa johtaa, niin jokainen maali saattaa heilauttaa sarjasijoituksia.

Mitä tulee tuohon Raholan peliin, niin sieltä kuulemma KrP:ltä puuttuu mm. Oksanen ja A-poikia vino pino.
Krpn rosteria odotellessa
08/03/2018
Ehdottomasti milenkiintoista nähdä. A/B poikien puuttuminen kokoonpanosta on kotijoukkueen osalta vain tasoa nostava tekijä eikä päinvastoin. Kiinnostavampaa on nähdä miten tähdet ja ex-KooVee pelaajat heittäytyvät pelille. Toivotaan että Krp hoitaa ja KooVee saa sauman pelata karsinnoissa, jos Happeelta ei pinnoja tule.
Ihmettelen
08/03/2018
Hienoa, että panosta ja jännitystä jatkuu sarjan loppuun asti. Useissa aikuisjoukkueissa on junnuja, joten mikä idea liitolta on laittaa junnujen karsintapelejä yhtä aikaa kun esim. liigapelit vielä jatkuvat?
Arto Kilponen
08/03/2018
Olisihan se nyt ihan älyttömän tyhmää pelata junnukarsintoja esim. seuraavana viikonloppuna, kun kesä jäisi aivan liian lyhyeksi. Eikä kukaan ole tietenkään voinut ajatellakaan, että junnujen karsinnoissa olisi yhtään sellaista joukkuetta, joilla edustus voisi pelata Salibandyliigassa tai Divarin playoffeissa.
Esaias10
08/03/2018
Ihmettelen myös. Liitto on tehnyt kyselyn seuroille ja saanut varmastikin paljon palautetta. Toivottavasti palautteet myös luetaan ja toimenpiteitä tehdään, sillä kehitettävää on juniorisarjojen arvostuksen kohottamiseksi. A:n SM-karsinta on LASB:n osalta vaikea, kun lauantaina 10.3. liigapelaajat (kaksi kentällistä synt. 1997-2000) eivät voi olla kahdessa paikassa yht`aikaa.
Kooveeko
08/03/2018
Krp:n kokoonpanoon palannee myös pohjonen joka oli tänään harjoituksissa. Oksanen tuskin pelaa koska pelillä ei ole merkitystä. Krp:n puolustus osasto on mielenkiintoinen andersonin, ärlingin ja vainion kanssa. Saattaa tulla kiire.
Arto Kilponen
08/03/2018
Onko tietoa miksi Henri Johansson puuttui Happee-pelistä ja voiko kyseinen syy pitää miehen sivussa myös SalBa-ottelusta?
Juha Lehti
08/03/2018
LASB lämpiää, kun on tosi paikka. Oli parasta LASBia tänään. Junnu Julius Lehto oli eläin. Tsempit lauantain peleihin hienot on panokset silloin....Camooon LASB......taidettiin kauden alussa veikata suoraksi putojaksi LASB.....onneksi kevät on lähempänä kuin syksy.....
Näätämies
08/03/2018
Johansson oli flunssassa niin kuin puoli KrP:tä. Ollut harjoituksissa mutta mikä kunto?
Arto Kilponen
08/03/2018
Ainakin minä veikkasin LASBia suoraksi putoajaksi. Ja mielestäni ihan hyvillä perusteilla. LASB on kuitenkin onnistunut hienosti varsinkin joulun jälkeen, kun ei ole ensimmäistäkään peliä hävinnyt edes neljällä maalilla. Esimerkiksi Happeen kaataminen kaudella kahdesti on jotain sellaista, josta Oilersin ei ole tarvinnut nähdä edes unta. Kevätkaudella kotipelin voittamisesta puhumattakaan.

En usko, että LASBilla olisi mitään palaa Classicia vastaan, mutta noin playoff-paikkana ylipäätään se olisi vähän hitosti tärkeämpi asia LASBille kuin Oilersille. Ainakin, jos ajatellaan nimenomaan playoffeihin pääsemistä eikä niinkään ulkopuolelle jäämistä.
On
08/03/2018
Lötjönen kattonut kyllä ihan eri Erviä kuin minä, kun sanoi kauden pelejen menneen suht hyvin. Peli on kyllä ollut melkoista tarpomista. Välieristä tippuminen ei olisi yllätys. Virheitä järjetön määrä jatkuvasti. No plaijarit on sitten oma lukunsa, jos niissä sitten parempaa.
Jarmo Kuronen
08/03/2018
Playoff paikka olisi LASBille kyllä tosi kova juttu vaikkei ehkä menestystä Classicia vastaan ole odotettavissakaan sen enempää LASBille kuin millekkään muullekkan joukkuelle. Tuskin Clasu häviää peliäkään tänän keväänä. Jokatapauksessa kiva että saadaan jännitystä monella rintamalla myös viimeiselle kierrokselle.
Arto Kilponen
08/03/2018
En minä näe mitenkään yllättäväksi, että LASB voittaisi Classicin kotonaan yhdessä pelissä. 4-2 ottelusarjatulos olisi jo ihan älyttömän kova pommi LASBilta. Classic on ennenkin pupeltanut näitä puolivälieräsarjojen yksittäisiä otteluita.
Lahti
09/03/2018
SPV on vain suupala LASB:lle kun Steelerskin kerta voitti ne ja LASB paljon parempi. Camaan porkkana!
Omen
09/03/2018
Classic ei häviä peliäkäänpaitsi paitsi finaalin häviää. Tästä käynnistyy prosessi, jossa finaali muutetaan takaisin ottelusarjaksi.
Arto Kilponen
09/03/2018
LASB on paljon parempi, koska... öö... koska... Koska eivät ottaneet pisteen pistettä Steelersiltä tällä kaudella?
Tasoerovastaava
09/03/2018
Mites ne TASOEROT....???
Jep omen
09/03/2018
Veikkaan samaa ja näin oikea jengi mestari :-)
Oulu
09/03/2018
Arto Kilponen:"Olisihan se nyt ihan älyttömän tyhmää pelata junnukarsintoja esim. seuraavana viikonloppuna, kun kesä jäisi aivan liian lyhyeksi. Eikä kukaan ole tietenkään voinut ajatellakaan, että junnujen karsinnoissa olisi yhtään sellaista joukkuetta, joilla edustus voisi pelata Salibandyliigassa tai Divarin playoffeissa."
A-junnuissa on ihan sama tilanne myös pudotuspeleissä eli pelaajia puuttuu edustusjoukkueen pelien takia. Ja sitten toisaalta joku jengi vahvistuukin yhtäkkiä, kun edustuksen pelit loppuu. Jos nyt LASB:n a-junnuja miettii, niin nämä edustusjoukkueessa pelaavat a-junnut tulisivat myös puuttumaan isosta osasta ensi kauden a-junnujen sm-sarjapeleistä, jos LASB sinne nousisi. Toki mm. Surakka, Ailio ja Ra. Kainulainen ei saisi ikänsäkään puolesta enää siellä pelata.

Ja nämä karsinnathan jatkuu vielä ensi viikonlopun jälkeenkin ja mm. a-junnuissa karsintoihin joutununeen OLS:n iskukyky riippuu myös paljon siitä loppuuko Liigajengin pelit runkosarjaan vai joudutaanko sielläkin putoamiskarsintoihin.

Eli summasummarum. A-junnujen karsintojen siirtämisellä ei olisi ollut isossa kuvassa mitään merkitystä. Päällekäisyyksiä tulee aina.
Esaias10
09/03/2018
Iso kuva on valmentajien jargonia, jolla perustelija pyrkii osoittamaan tietävänsä paljon ko. aiheesta tai jopa enemmän... Lahden seudulla on pelaajia, jotka toivovat LASB:n selvittävän Ylöjärvellä lauantaipelit. Samassa 1-divarilohkossa oli myös Pelicans SB, joka sijoittui sarjassa toiseksi ja haastoi LASB:n tiukasti. Tällä kertaa lohkosta pääsi mukaan vain yksi joukkue. Viime vuoden saman lohkojärjestelmän kakkonen Steelers on mielestäni pärjännyt hyvin A:n SM:ssä. Kyllä Lahdessa potentiaalisia nuoria pelaajia riittää A:n SM-sarjaan ilman 97-ikäluokkaakin, mutta se paikka olisi ollut mahdollista saavuttaa helpomminkin - toki se tulee näinkin. Ihmettelen yleensäkin liiton toimintaa. Kyselyjä tulee, mutta tuskin vastauksia luetaan, kun päätökset tuntuvat suosivan isoja seuroja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.