Karhujen hirmukiri päättyi Rössin jatkoaikaratkaisuun – porilaisjoukkue nousi liigaan

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Karhut ja Loviisan Tor mittasivat toisiaan neljännen kerran miesten Divarin finaaleissa Porissa. Ottelu ratkesi ajassa 65.58, kun Matti Rössin laukaus upposin Torin verkkoon ja Karhut voitti pelin maalein 6-5.

Ottelu alkoi ryminällä, kun Julle Sumen iski Torin 1-0-johtoon ajassa 0.55. Johto kesti vain 26 sekuntia, kun Juho Myllyharju toi porilaiset tasoihin. Matias Palm vei Torin uudelleen johtoon ennen kuin viisi peliminuuttia oli täynnä. Ajassa 8.19 Kasper Tähkä iski vieraiden 3-1-johtomaalin.

Ottelu keskeytyi erikoisesta syystä ajassa 14.43, koska aurinko paistoi Niko Nordströmin silmiin. Kamppailu jatkui muutaman minuutin tauon jälkeen. Torin Jere Jokinen vapautui jäähypenkiltä ajassa 19.42 ja 16 sekuntia myöhemmin puolustaja iski todellisen koppimaalin ajassa 19.58. Tor puolusti vahvasti ensimmäisessä erässä ja oli erittäin tehokas omissa maalipaikoissaan.

Toisessa erässä Karhut hallitsi peliä ja loi tukun paikkoja, mutta osumia ei syntynyt. Nordström esiintyi maalillaan vakuuttavasti ja pysäytti kahdeksan laukausta.

Kolmas erä ehti vanheta 4.52, kun Karhujen Aapo Tamminen otti kahden minuutin jäähyn. Ylivoimaa pelattiin 15 sekuntia, kunnes Nicolas Malmberg iski Torin jo 5-1-johtoon.

Ajassa 45.59 Eero Harjulan loistosyöttö löysi Benjamin Lepolan takatolpalta ja tehopelaaja iski Karhujen 5-2-kavennuksen. Karhut jatkoi vahvaa myllyä kavennuksen jälkeen. Tamminen laukoi Karhut kahden maalin päähän, kun pelikello näytti 49.04.

Pelikellon näyttäessä 52.22 Karhut oli todella lähellä lisäkavennusosumaa, mutta pallo kimposi yläriman ja tolpan kautta, eikä ylittänyt maaliviivaa. Tuossa vaiheessa Tor-luotsi Marko Paju käytti aikalisänsä.

Torin Jesse Tolvanen komennettiin istunnolle ajassa 54.27. Jäähy ehti vanheta 31 sekuntia, kun Ville Salonen toi Karhut maalin päähän. Ajassa 57.43 Tammisen kaukolaukaus upposi vieraiden verkkoon ja peli oli tasan ensimmäistä kertaa sitten ottelun alkuminuuttien. Koko kolmas erä oli Karhujen myllytystä, mutta lisämaaleja ei nähty enää varsinaisella peliajalla, joten edessä oli jatkoaika.

Rössin jatkoaikaratkaisun myötä Karhut voitti ottelusarjan voitoin 3-1 ja varmisti Divarin voiton, joka oikeuttaa liiganousuun. Porilainen joukkue on pelannut viimeksi Salibandyliigassa kaudella 2011-12, jolloin FBT Pori pelasi viimeisen kautensa Salibandyliigassa. Torin kausi jatkuu liigakarsinnoissa, jossa vastaan tulee Hämeenlinnan Steelers.

Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1247 silmäparia.

Ottelutilastot

34 comments

  1. Loviisalta loppui se paljon puhuttu BENSA kun Karhut alkoi liikkumaan.Jos johtaa 1-5 46min kohdalla ja häviää jatkoilla, missä vika?Bensassa..Kaikki kunnia Loviisalle mutta parempi voitti.Onnea Steelers sarjaan.

  2. Pekka nylund ansaitsee raikuvat aploodit, kun teki muutamassa kuukaudessa divarin voittaja joukkueen.

  3. Onnea Poriin. Olette Liigapaikan ansainneet. Viimekaudella myös D1varin finaaleissa. Silloin ei tärpännyt. Mutta nyt tärppäsi. Joko Joni Rokosalla on sopimus Karhuihin:D Ainiin TOR tulee kohta perässä Liigaan.

  4. Rokosa itse linjasi Twitterissä: ”Miä olin putoavassa joukkueessa tällä kaudella, joten pelaan divarissa ensi kaudella.”

  5. Asia kunnossa. Luultavasti Raumalta tulee jokunen pelaaja Poriin.

  6. Ai kun loppuu bensa? Vai samalla tavalla kuin Welhot putosi heti? Ja M-Team? Ja Steelers? Ja LASB? Ja Indians?

  7. KVeesa myös karhunpentuja Vonk,Kuusisto,Tuomela saas nähdä onko suuntana Pori.
    Onnittelut Karhuille noususta.

  8. Onnea Karhut! Onhan Porissa perinteitä ja pelikulttuuria jo aiemmastakin!

  9. Raumalta poriin menossa: Ruohonen Prokki ja Lahtinen joka ei yhtään peliä raumalla pelannut. Myös Vuorinen menossa todennäköisesti kun porissa asuu.

  10. Ajattelua ettei jaeta parhaita kahteen joukkueeseen vaan Raumalta halua tulla Poriin. Katsotaan sopiiko tuo Porille myös.

  11. Tässä on nopeasti tehty lista porilaisista salibandyn pelaajista jotka pelaa joko suomen pääsarjoissa tai ulkomailla:
    Matti Vapaniemi, Ticino (Sveitsi)
    Toni Läntinen, Uht Eggiwil (Sveitsi)
    Arvid Vonk, Koovee
    Roni Tuomela, Koovee
    Jasse Kuusisto, Koovee
    Tatu Ruohonen, Salba
    Rami Prokki, Salba
    Juho Miilunpalo, Salba
    Joni Rokosa, Salba
    Saku Lahtinen, Salba
    Eemeli Akola, Classic
    Valtteri Pajunen, Sb Vaasa
    Ville Rynnäs, Nurmon Jymy
    Ville Heino, M-Team

    Uskoisin että mahdollisia vahvistuksia kartoitetaan ensi sijaisesti näistä paluumuuttajista + Salban runkopelaajista Hyvönen, Kaerla ym.

  12. Hermanni, joo ja SalBa. Tosiaan pointti on se, että joukkue saa olla olla aivan umpisurkea ja kaikki dumata murskalukemin Divariin välittömästi ja silti jostain syystä juuri nimenomaan sillä ensimmäisellä kaudella se säilyy. Tästä syystä täysin huolimatta siitä mitä Karhut siirtomarkkinoilla tekee tai ei tee minulla on todella vahva luotto siihen, että se säilyy myös kaudelle 2019-20 Salibandyliigassa. Tuleeko sillä kaudella sitten noutaja, niin se on sitten taas täysin eri asia.

  13. Spv ja Koponen vois kotiuttaa ne Jymyn pelaajat takaisin.Muuten divari kutsuu.

  14. Miksi Karhut ottaisi raumalaisen jotka putosivat liigasta/ Otetaan vaan muutama paras sieltä. Karhukopla on hyvä sopimusta lanne tällä hetkellä, tarvitaan muutama vahvistus ja joukkue on siinä.

  15. Loppuiko BENSA?!? Kjehräh! Säälittävä sulaminen!

  16. Kannattaa Raumalta ottaa pelaaja. Jos on Janne Hyvönen, Niko Kaerla. Tämän tyyppinen pelaaja. Eli on joukkueelle selkeä vahvistus. Voi tosiaan Tampereen suunnaltakin tulla uusia/Paluumuuttajia.

  17. Aalto,Santero,Forström,Niiranen,Hällfors kokonainen ketju klesana kyllä se jossain näkyy mutta näillä mennään ja katotaan kuinka teräs sulaa Tsemppiä pojat fanit on teidän takana☺☺

  18. En usko, että Hyvönen raumalta lähtee kun juuri palasi kotiin ja on työ perhe jne

  19. Viron pääsarjaakin tahkoo muuan silkkikätinen porilaispakki. Suunnitteilla palata parin vuoden päästä Suomen liigakentille.

  20. No parin vuoden päästä ei poris ainakaa voi liigas pelata