Kotijoukkueet vahvoja naisten puolivälierien avauksissa – Porvoossa dramaattinen loppu

EräViikingit karkasi puolivälieräsarjassa 1–0-johtoon Kooveeta vastaan. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit karkasi puolivälieräsarjassa 1–0-johtoon Kooveeta vastaan. Kuva: Jarmo Koskela

Suurin osa naisten Salibandyliigan puolivälieristä käynnistyi lauantaina. Ensimmäisissä otteluissa nähtiin tasaisia kamppailuja, vaikka runkosarjassa paremmin sijoittuneet säilyttivätkin kotietunsa.

Päätöskierroksella kotiedun Kooveen käsistä ryöstänyt EräViikingit jatkoi siitä, mihin runkosarjassa jäi. Helsinkiläiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 6–3-kotivoitolla tamperelaisesta Kooveesta.

ErVin ykkössentteri Daniela Westerlund oli erinomaisella pelipäällä saalistettuaan pisteet 1+2. Westerlund tasoitti ottelun 1–1:een avauserässä. Mathilda Lindströmin iskemällä maalilla ErVi johti toisen erän alussa jo 4–1.

Senni Hietanen kavensi toisessa erässä, mutta se ei riittänyt kun Daniela Markelin ja Mirva Laitinen lisäsivät maaleillaan EräViikinkien johtoa. Oona Kauppi osui vielä kerran, mutta se jäi Kooveelle laihaksi lohduksi.

Porvoolainen PSS joutui kotonaan tiukille Oulusta saapunutta SS Rankkoja Ankkoja vastaan. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla syntyneellä Miia Murtorinteen 3–2-maalilla.

Kotijoukkue otti 1–0-johdon nopeasti ensimmäisessä erässä Cirilla Mäkelän osumalla. Sen jälkeen tahkottiin lähes 50 minuuttia ennen seuraavaa maalia.

Ajassa 52.20 Sanna Risteli tasoitti kamppailun Jonna Virkkusen esityöstä. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Riina Baer sokeerasi kotiyleisöä laukomalla 1–2-vierasjohdon tulostaululle.

PSS haki tasoitusta ilman maalivahtia ja sai lopulta palkintosa. Pelikellossa oli jäljellä enää minuutti, kun Annina Levälampi vei tasoituksellaan ottelun jatkoajalle. Sen sankariksi nousi edellä mainittu ykkösketjun hyökkääjä Murtorinne ajassa 68.29.

Naisten liigan kaikki puolivälierät jatkuvat sunnuntaina.

Naisten Salibandyliigan puolivälierät (paras viidestä):
PSS–SSRA 3–2 ja. (voitot 1–0) Ottelutilastot
EräViikingit–Koovee 6–3 (1–0) Ottelutilastot
SB-Pro–TPS 8–4 (1–0) Ottelutilastot

Liigakarsinnat (paras viidestä):
ÅIF–SB Vantaa 4–2 (1–0) Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat
Pelicans–O2-Jyväskylä 6–3 (1–0) Ottelutilastot

16 comments

  1. KooVee ei voita yhtään peliä. Ervi oli tänään parempi joka osa-alueella. Siinä vaiheessa kun muut pelaavat välieriä niin KooVeen tytöt voi heitellä Frisbeegolf niillä pahvilautasilla!

  2. Nooh, KV on kahden tytön varassa ja maalivahtivarmuus tässä sarjassa on huomattava.
    Tiukkoja pelejä kaivataan kohti huhtikuun loppua.
    ErVi tänään aika paljon edellä.
    Huomenna uusi peli.

  3. No niin ja tässä edellinen kertoo kaiken kokemattomuudesta pudotuspeleistä! Ei kun leijumaan :DDD

  4. Kaikki tsempit Kooveen puolella! Toivon todella että onnistuvat huomenna – virvet on ihan sieltä ja syvältä !!

  5. kooveella ongelma! Valmennus ei osaa tehdä muutoksia kentällisiin,eikä reakoida,kun joukkuetta pitäisi herätellä muutoksilla,molemmat maalivahdit todella epävarmoja. Kauden aikana vain muutama pelaaja saanut ykköskentän ulkopuolella peliaikaa kunnolla,nyt kun pitäisi kaikkien kolmen viisikon kautta pärjatä kauden tärkeimmissä peleissä ei se ole enään mahdollista kun penkki kutsunut joillekkin pelaajille liian paljon,Ervi vie 3-0 pelit nuorella joukkueella,jossa jokainen kenttä saanut hyvin peliaikaa kauden aikana. Valmennus vaihtoon Kooveella! Jokaisen tappiopelin jälkeen valmennus ei ota omaan piikkiinsä mitään,,vaan syyttelee pelaajia tappioista.

  6. Jaksan kummastella tätä negaa ja lokaa mitä heitellään Kooveen suuntaan.Hyvä joukkue, joka ei onnistunut parhaimmalla mahdollisella tavalla tänään.Uskon kuitenkin että paljon tulee tapahtumaan ennen kuin ottelusarja ohi.Voittaja voi hyvin olla Koovee, jolla on tosi taitava ykköskenttä ja kohtuullinen kakkonen myös.Näkikö joku muuten tilannetta missä Veera Kauppi ajeltiin keskialueella pallottomana?Vahinko vai tahallinen?

  7. Peli noudatteli aika pitkälle samaa kaavaa, kun mitä jo aikaisemassa jutussa kommentoin. Kooveen peli päävastustajia vastaan nojaa liikaa Kauppien onnistumiseen. Jälleen ykkönen teki yli 80% pinnoista, kakkonen -4 ja kolmonen 0 tietämillä. Penkin takaa ei jälleen saatu aikaan tarpeellista reagointia oikeen mihinkään, ja lopputuloksena selvä tappio. Ketjuihin täytyy löytää tasapainoa, jonka kautta saadaan puolustupeli kuntoon. Materiaali joukkuella kyllä riittää, jos palaset vain saadaan kohdalleen. Toivottavasti jotain tapahtuu, niin tästä tulee vielä sarja ja Kooveelle pidempää kevättä. Olisi ikävää nähdä tuon potentiaalin valuvan hukkaan.

  8. Siinä ilmeisesti osui joko kroppa, kyynärpää tai maila kasvoihin. Mutta ei missään nimessä tahallinen teko. Näytti että ev oliko Paajanen ei edes huomannut et kauppiin osu. Jotenkin juoksi paajasen takaa ja siinä tuli kontakti. Toki jos oli maila olis jäähyn pitänyt tulla mut meni tuomareilta ainakin täysin ohi.

  9. Kooveen joukkueessa on valtava määrä potentiaalia. Valitettavasti samaa ei voi sanoa valmennuksesta. Kooveen joukkueessa on tusina eri ikäkausien maajoukkueissa pelanneita pelaajia, maailman paras pelaaja, nuorten maailmanmestareita….. Nyt olisi ollut loistavat kortit kädessä osaavalle valmennukselle. Sen pituinen se.

  10. Ihan sama vaikka Koovee menisi tappiin asti… Kaupit ruotsiin, loput Clasuun ja viimeinen voikin sitten sammuttaa hallilta valot.

  11. On kyllä hämmästyttävää kuinka heikosti lahjakkaita pelaajia on onnistuttu kehittämään viime vuosina, ja siksi joukkue roikkuu täysin yhden ketjun varasssa. Pelaajien halusta tai lahjakkuudesta asia ei varmasti johdu, vaan valmennuksesta ja seurajohdosta. Ollaan tyytyväisiä jos Kaupit hommaa voiton, ja se riittää. Urheilujoukkueessa pitäisi myös pyrkiä koko pelaajiston kehittämiseen, siten tulee paras tulevaisuus. Uskon silti, että tuo ykkösketju pystyy Ervin voittamaan….

  12. Hassua, että tällainen valmennus vastaa sitten vielä tuosta TU19 joukkueesta… No sen kyllä toisaalta huomaa pelaajavalinnoista.

  13. …kuinka puskista huudellaan, että jotain tarttis tehdä, mutta kukaan ei kuitenkaan kerro mitä se jotain on 😀 Epämääräiset ”kakkonen pitää saada toimimaan” tai ”tehkää muutoksia” on ihan yhtä turhaa huutelua kuin sanoa sokealle, että katso nyt!

    Jos te siellä tiedätte paremmin mitä pitää tehdä, niin herran jestas kertokaa se nyt isolle yleisöllekin tai ihan vaikka sinne valmennukselle asti. Paskan jauhaminen jostain pahvilautasista tai urheilujuomasta ei kehitä ketään. Kritiikkiä saa ja pitää antaa, mutta siihen kuuluu myös se kehitysehdotus, ei pelkkä tarttis nyt kuulkaa likat tehdä jotain…

  14. On se jännälle. Etkö lukenut mitä ylempänä kirjoitettiin? Valmennus vaihtoon,kirjoitettiin monta kertaa,tällä valmennuksella ei ole mitään annettavaa noille pelaajille/lajille. Kovatlautaset voittaa paperilautaset😃

  15. ^ Aivan yhtä epämääräinen tuokin, joskin jo konkreettisempi. Kuka tilalle? Milloin vaihtoon?

    Pitääkö kovan lautasen olla muovia, posliinia vai jotain muuta? 🤔😉

  16. On tosiaan helppo huudella valmentajien vaihtamista, mutta tuskin tuohon pestiin halukkaita löytyy. Rahalla varmaan saisi houkuteltua jos rahaa olisi. Ei kovin helppo yhtälö ratkaista.