Kuka valitsee kenet? Salibandyliigan puolivälieräparit selviävät maanantaina

Viime vuonna puolivälierissä kohtasivat Happee ja TPS. Kuva: Mika Hilska.

Viime vuonna puolivälierissä kohtasivat Happee ja TPS. Kuva: Mika Hilska.

Jo perinteinen miesten Salibandyliigan puolivälieräparien valintatilaisuus joukkueiden ja median edustajille järjestetään maanantaina 12.3. klo 13 Helsingissä.

Paikalla kahdeksasta puolivälieräjoukkueesta ovat valmentaja ja pelaajiston edustaja. Puolivälieräparit muotoutuvat siten, että runkosarja ykkönen Classic valitsee ensin vastustajansa sijoilta 5-8 (TPS, Indians, SPV, Oilers), minkä jälkeen valitsee kakkonen (Nokian KrP) ja sitten kolmonen (EräViikingit). Neljänneksi sijoittunut Happee saa vastaansa valitsematta jääneen joukkueen.

Valintatilaisuudesta on luvassa suora lähetys Salibandyliiton Facebook-sivulla.

Kotietu puolivälierissä on joukkueilla sijoilta 1-4. Puolivälierät ja välierät pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä. Suomen mestaruus ratkeaa yhdessä ottelussa. Superfinaali pelataan Hartwall Arenalla lauantaina 21. huhtikuuta.

Puolivälierien otteluohjelma valmistuu maanantain aikana.

Teksti: Salibandyliitto

16 comments

  1. Classic-Oilers satavarma.
    Olisiko sitten Nokia-Indians
    ErVi-SPV vai toisin päin?
    Happee-TPS jo perinteinen pari.

  2. Toivottavasti Nokia ottaa SPV:n. Saataisiin sekä PK-seudun paikallisvääntö että kaikkien aikojen pistemiesten playoff-kohtaaminen. Tätä voisi myös perustella sillä, että Indiansilta KrP otti tasan nolla pistettä kun taas SPV:n se voitti molemmissa kohtaamisissa.

  3. Kummatkin SPV-matsit meni Nokialaisille vasta jatkoajalla, Indiansia vastaan tuli kaks kertaa kuokkaan ja TPS:llekin kertaalleen. Toisen TPS-matsin voittivat vaivoin 4-3. Eli ei tuu olemaan valinta helppoa nokialaisilla, enkä usko, että valmennus katsookaan voittoja valitessaan vastustajan. Jos olisin nokialainen, valitsisin Indiansin. Tepsi ja SPV on rutinoituneempia pudotuspelijengejä ja tottuneet pidempiin sarjoihin. Inkkareilla ei oo käytännössä ku häviösarjoja pudotuspeleistä kokemuksena.

  4. Inkkareilla on kuitenkin enemmän voittoja playoffeista kuin Noksulla.

  5. ”Tepsi ja SPV on rutinoituneempia pudotuspelijengejä ja tottuneet pidempiin sarjoihin. Inkkareilla ei oo käytännössä ku häviösarjoja pudotuspeleistä kokemuksena.”

    Kertaatko minulle ihan lyhyesti Tepsin playoff-voittosarjojen historian?

  6. Inkkareilla ei ole pudotuspeleistä kuin aivan muutama voitto. Kaikki muut valittavat joukkueet ovat voittaneet niitä reippaasti enemmän. Nokialaisilla toki vielä heikompi menestys, mutta SPV ja TPS on tottuneet venyttämään sarjaa.

  7. En minä nyt varsinaisesti Tepsinkään playoff-historialla heitä lähtisi nimeämään erityisen vaikeiksi. Joo, irtovoittoja muutama, mutta kun on pitänyt ratkoa sarjoja, niin joku turkulainen kertokoot miten on käynyt.

  8. Olen väärä ”joku turkulainen”, mutta silti veikkaan kyllä vahvasti, että TPS on noista se, joka valitsematta jää ja heitetään Happeeta vastaan, taas.

  9. Joo ja siinä vaiheessa voidaan todeta Turkulaisille hyvää yötä ja hyviä kesälomia samalla kertaa.

  10. Välieriin menee Classic, EräViikingit, Happee sekä se joukkue minkä KrP valitsee puolivälierävastustajakseen.

  11. Ainakin jos valitsisi tps:n tai indianssin tietäisi että sieltä on tulossa tasaista vääntöä. Jos valitsee spv:n ei ole mitään hajua mitä sieltä tulee 😀 joukkue on pelannut niin ailahtelevasti koko kauden että sieltä voi tulla ihan heittopussi vastaan tai sitten _melkein_ clasun tasoinen jengi 😀

  12. Ennustuksena heitetääs tällänen:

    Classic – Oilers, 3-0
    Nokia – SPV, 3-1
    ErVi – Indians, 2-3
    Happee – TPS, 1-3

    Tuleeko tuosta nyt sitten seuraavat parit seuraavasti:
    Classic – Indians, 3-1
    Nokia – TPS, 3-2

    Superfinaalissa sitten tamperelaisten paikalliskamppailu 🙂
    Se voikin sit mennä miten päin vain 🙂

  13. Slight eikö kristallipallossasi näy ottelusarjojen ratkaisuja? Eikös nuo ole nykyään neljästä voitosta jatkoon? Ois kyllä hienoa jos ottelusarjat menisivät noin päin kun olet veikannut!

  14. Ai perkule 🙂
    Jostain syystä muisti teki tepposet että paras viidestä sarjoilla olisi menty tänä vuonna.

    Päivitetään nyt kuitenkin veikkaus:
    Classic – Oilers, 4-0
    Nokia – SPV, 4-1
    ErVi – Indians, 2-4
    Happee – TPS, 2-4

    Tuleeko tuosta nyt sitten seuraavat parit seuraavasti:
    Classic – Indians, 4-1
    Nokia – TPS, 4-2

  15. Ei millään pahalla, mutta kyllä neljä voittoa on pikkuisen yliampuvaa.
    Hyvällä (tai huonolla) tuurilla jengi vetää 14 peliä noin kuukauden aikana päästäkseen superfinaaliin. Hävitäkseen Classicille.

  16. Neljä voittoa ei ole mitenkään yliampuvaa. Sen sijaan tasan yksi playoff-kotipeli kaudelle on ehdottomasti liian vähän. Ääritapauksessa mestari pelaa kaksi kotipeliä playoffeissa. Ei ole pakko pelata kuukauden aikana, voi ihan hyvin siirtää Superfinaalia eteenpäin.