Divarit

Kytöhonka ei jatka NST:n peräsimessä: ”Aiemmin valmentajauralla ei ole ollut tällaista mielenrauhaa kauden päätteeksi”

21.03.
2018
17 Kommenttia
2
Divarit

Perrtu Kytöhonka ei valmenna Lappeenrannassa ensi kaudella. Kuva: Markku Taurama

Divarin välierissä esiintynyt NST tiedotti keskiviikkona kotisivuillaan, että päävalmentaja Perttu Kytöhonka ei jatka seuran peräsimessä kaudella 2018-2019.

Valmentajan itsensä kannalta syy oli selkeä.

– Halusin alun perin tehdä 2+1 vuotisen sopimuksen. Sen plus -vuoden päätin jättää käyttämättä jo hyvän aikaa sitten ja siihen on ihan simppeli syy. Perhe on asunut koko ajan Liedossa ja kun tuota välimatkaa on melkein 400 kilometriä, tätä reissaamista ei ole pystynyt tekemään ihan päivittäin. Sen myötä oma arki on mennyt Lappeenrannassa ja kotona olen käynyt kääntymässä silloin kun treenejä tai pelejä ei ole. Kaikki ymmärtävät, että kun elämässä on tai pitäisi olla muutakin kuin salibandyä, se kaikki muu on tässä nyt kärsinyt, Kytöhonka avasi.

Pitkässä tekstissä Kytöhonka jakoi kiitosta vaimolleen.

– Tuki kotoa vaimolta on ollut kuitenkin ihan uskomatonta. Ensimmäisen, melko raskaan kauden jälkeen mietin itsekin kannattaako toiseen kauteen enää lähteä, mutta kotoa signaali oli melko selvä. Että ei kesken pidä sitten kuitenkaan jättää. Nyt voidaan todeta, että varmasti niin NST:lle kuin itsellekin jää tästä pätkästä raskaasta asetelmasta huolimatta hyvä maku suuhun.

Menneellä kaudella NST voitti Divarin runkosarjan, mutta Karhut oli etevämpi välieräsarjassa ja joukkue on kesälomalla. Tappiosta huolimatta Kytöhonka oli tyytyväinen kauden antiin.

– Oikeastaan kertaakaan aiemmin valmentajauralla ei ole ollut tällaista mielenrauhaa kauden päätteeksi. Koen, että tehtiin joukkueen kanssa fiksusti töitä ja saatiin luotua tämän kahden kauden aikana meille sopiva arvomaailma. Fiilis on, että vielä viime metreillä saatiin ihan kaikki pelaajat tähän ytimeen mukaan ja sitä kautta tosi vahva yhtenäisyys. Ehkä sen myötä pelaajatkin ovat viestittäneet, että pettymyksestä huolimatta on koettu merkityksellisyyttä. Että on oltu osa jotain tärkeää ja itseä suurempaa.

NST kartoittaa tällä hetkellä uutta valmentajaa. Seuran hallituksen jäsen Ville Kuusela kertoi, että ensi kauden manageri on valittu.

– Joukkueen kanssa meillä on sovittu tälle viikolle palaveri jossa käynnistämme uuden projektin ja olemme samalla jo vahvistaneet organisaatiota uudella managerilla, viimekaudella sinipaidassa pelannut Janne Ruippo on nimetty NST:n miesten uudeksi manageriksi, Kuusela kertoi.

Pidempi teksti löytyy NST:n kotisivuilta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Terhi
21/03/2018
Hhmm, mistähän Pertulle voisi löytyä lähempää pesti...
Sjarmo
21/03/2018
Tämä oli tämän päivän pakollinen päivittäinen Perttu-juttu.
Eskon kadun tieto toimisto
21/03/2018
Mielenkiinnolla odotan miten Perttu onnistuu Turun toisessa seurassa.
sisäpiiri
21/03/2018
Huhuja liikkuu kylillä, että NST olisi luvannut rouva kytöhongalle hommata töitä Lappeenrannasta. Tämä lupaus jäi kuitenkin lunastamatta ja tästä syystä Kytöhonka nostaa kytkintä. Tyypillistä NST:n toimintaa tänä päivänä.
Kale
21/03/2018
Jatkaako Twitter-valmentaja Kytöhonka uraansa siis Turussa?
Nimetön
21/03/2018
Eihän Twitter-valmentaminen ole paikkakuntaan sidottua, kun pelikentän rajoituksena on vain mobiiliverkon saatavuus.
Epätietoinen
21/03/2018
Onkohan Kytöhongalla enää asiaa Tepsiin? FBC ilmeisesti seuraava määränpää. Tai mikä tuto salibandy se sitten nykyään tulee olemaankaan. Stemppiä vaan, kai siellä on yritys päästä tepsukan mukaan liigavauhtiin.
Jani H
21/03/2018
Huhujen mukaan Kytöhonka on suuntaamassa pohjoiseen
Timo Teellä
21/03/2018
Veikkaan että Kytöhonka valmentaa ensi kaudella karhuja liigassa.
Terhi
21/03/2018
Eiköhän se seura löydy länsirannikolta, Karhut, Salba tai Fbc Turku. Karhuilla tuskin tarvetta vaihtaa valmentajaa, joten tod.näk. osoite on Salba tai Fbc.
Turha Äijä
21/03/2018
Käyttäs sen ajan omaan joukkueeseensa minkä roikkuu twitterissä ja muualla somessa tekemäsä sählystä rakettitiedettä.
Rambo
21/03/2018
Seppinen käsittääkseni jatkaa salbassa . Karhuissa ilmeisesti valmennus vaihtuu sen sijaan.
KannuJ
21/03/2018
Karhut lienee se todennäköisin osoite Kytösavulle.
Varmaa tietoa
21/03/2018
Vaasaan menossa - erittäin hyvä tuttu SB Vaasan Leinon kanssa luotsaa rannikolla divaria ens kaudella.
Teppo
21/03/2018
PK ja FBC Turku ovat tehneet sopimuksen ja nimet on paperissa. Julkaistaan aika pian.
Keke
21/03/2018
Millä näytöillä mihinkään? Toiseksi korkeimman sarjatason sijoitukset kahella viime kaudella 13. ja 5.
Jeppe
23/03/2018
Mitähän tärkeää ja suurta se on ollut minkä osana pelaajat ovat olleet kun kuitenkin matka katkesi ensimmäisellä kierroksella. Minusta tässä kitetyy se ero mikä meillä on moniin muihin maihin varsinkin perinteisemmissä lajiessa että täällä halutaan olla osa prosessia ja että jää hyvä mieli. Muualla halutaan voittaa ja kaikki muu on toissijaista.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.