Mikä trilleri! Indians enää voiton päässä välieristä – loppuminuuttien rankkari ratkaisi

Westend Indians menetti johtonsa päätöserässä kerran, mutta iski lopussa voittomaalin rankkarista. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians menetti johtonsa päätöserässä kerran, mutta iski lopussa voittomaalin rankkarista. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians haki ryöstön Vantaan Energia Areenalta kaatamalla EräViikingit viidennessä puolivälierässä maalein 6–7. Sarja on seuraavassa pelissä katkolla espoolaisille.

Ottelun avauserä oli odotetun tarkkaa, kun kumpikaan joukkue ei lähtenyt höntyilemään ratkaisujensa kanssa. Kotijoukkue vastasi ensimmäisestä osumasta, joka oli näyttävä. Miska Mäkinen lähetti kovan syötön maalille ja Roni Laasonen ohjasi yhdellä kosketuksella pallon yläkulmaan.

Teemu Venäläinen iski tasoituksen kaksi minuuttia ennen erän loppua.

Toisessa erässä Indians otti ohjakset. Kapteeni Valtteri Kainulainen veti kaksi kertaa espoolaiset johtoon, mutta molempien jälkeen ErVi tasoitti puntit.

Vielä toisen erän lopussa Indians pääsi karkaamaan. Mikael Sievänen viimeisteli 3–4-johtomaalin, ja hetkeä myöhemmin tämän kevään komeetta Kaarlo Mahlberg murtautui laidalta läpi ja sijoitti pallon takayläkulmaan.

Kolmannen erän alussa Otto Lehkosuo viritti kovan lämärin simppelistä vapaalyöntikuviosta ja tälläsi pallon voimalla alanurkkaan. Indians johti jo 3–6, mutta sen jälkeen vieraiden pakka levisi.

Indians alkoi tehdä helppoja virheitä ja EräViikingit otti hallinnan kenttätapahtumista. Ensin Lauri Kapanen kavensi ylivoimalla 4–6:een. Ajassa 49.33 Miko Kailiala hiipi takatolpalle ja iski Mika Moilasen syötön verkkoon.

Kiri päättyi tasoitukseen ajassa 51.57, kun puolustajan paikalle päässeen Kapasen rannelaukaus ohitti Indians-maalivahti Mikko Kirvesniemen.

Jännittävä trilleri sai vielä yhden käänteen lopussa. Indiansin Joonas Föhrin maalille nousu päättyi rangaistuslaukaukseen. Kainulainen vei rankkarissaan pallon kämmenelle ja laukoi illan kolmannen maalinsa tilastoihin.

Voitoissa 3–2-johtoon siirtynyt Indians on voiton päässä välieräpaikasta. Sarja jatkuu keskiviikkona Espoossa.

Ottelutilastot
Iiro Karesniemen ottelukuvat
Juhani Järvenpään ottelukuvat

27 comments

  1. Jyväskylä kiittää ja kannustaa inkkareita jatkamaan valitsemallaan tiellä!!

  2. Hieno juttu ei millää ainakaan jaksais taas katsoa ervi-classic superfinaalia

  3. Eikös indians mene classiccia vastaan jos tästä sarjasta menee jatkoon? Olettaen että SPV ei voita omaa sarjaansa? Vai olenko jotenkin ymmärtänyt väärin tämän että miten tästä seuraavat parit muodostuvat? 🙂

  4. On se kumma kun Ervi ei soittanut inkkareiden maaleissa musiikkia, onneks kolahti omaan nilkkaan. Ne vois mieluummin olla soittamatta sitä omaa maali ”lauluaan”. Terkut diitseille.

  5. Slight, juuri noin! Classic kohtaa jatkoon selvinneistä sen jonka sijoitus oli runkosarjassa huonoin.

  6. Täytyy sanoa, että olisi aika nannaa jos indians tiputtaa fuusioviikingit jo kesälomalle.

  7. Kaksi vuotta sitten ErVille annettiin kaksi joukkueellista Suomen parhaimpia pelaajia. Kaksi top 5 joukkuetta, mistä koota yksi super ryhmä. Ei onnistunut Jyri Korsman, mutta kyllähän tuo Amu vetää alle kaikkien mittareiden. Dynastiasta puhuttiin Amun saavutuksena, mutta kyllähän se oli niiden ”avustavien” valmentajien saavutus. Amu keräsi gloorian ja nyt kun apuna on keskinkertaisuuksia, niin todellinen osaaminen tulee esiin. Tai osaamattomuus. ErVi on toimillaan ollut merkittävässä osassa ajamassa pääkaupunkiseudun menestystä menneistä vuosista. Vaikka ErVi pääsisikin jatkoon tästä sarjasta ei se totuutta muuta. Nyt kun Kailiala lähtee Sveitsiin, eikä laadukkaita tulijoita ole faktoissa, eikä huhuissa, niin vielä huonommaksi menee. Paitsi valmennus jossa ollaan jo pohjalla.

  8. Miten tuo Amu ei voi saada noin kovasta joukkueesta enemmän irti. Tämä näkyi jo runkosarjassa…

  9. Niinhän se, Indien voittaessa saa C:n vastaan, toinen pari lienee suurella todennäköisyydellä Krp-Happee. Speven jatko olisi melkoinen yllätys.

  10. Eniten minua ihmetyttää tässä se, että kun vastakkain on maailmanmestareita ja superfinalisteja vilisevä ryhmä, niin se häviää ”kaikki” tiukat pelit. Toisella puolella on varsin kokematonta porukkaa, joka onnistuu kääntämään jopa suht pahat sulamisensa voitoiksi.

    Hieno sarja, toivottavasti menee 7. peliin!

  11. Ei varmaan pitäis vielä dumata, vaikka toisessa ketjussa jo dumasinkin. Ylempi oikeassa, runkosarja jo melkoista taaperrusta ja silti kolmassija, pelasko muut sitten vaan ihan ali tasonsa, no ainakin happee, joka taasen näyttäis nyt olevan ihan eri iskussa, no siltikin varmasti jyskälässä toivotaan inkkareita, koska paras7 ei heilläkään mitään mahkuja clasulle. Niinku ei ollu viime kauden korsmanin jengillä superissa, kaikki muut korsmanin pojat sitten pesikin. Ervin tämä kausi surkea, inkkarithan ton sarjan vie…. ja nytkun kaikki omat muualla pärjäämässä, niin mitähän ens kaudesta tuleekaan.

  12. Kyllähän Korsman veti ihan odotusten mukaan viime kauden. Vaikka hyökkäysmateriaali olikin naurettavan leveä, niin puolustus oli varsin keskinkertainen ilman Laxia ja Stenforsia vrt. Classiciin jossa hyökkäyksen kaksi ensimmäistä ketjua oli ihan yhtä kovia kuin ErVilläkin, mutta puolustus taas koko liigan selvästi paras kolmen maajoukkuetason pakin johdolla. Tälle kaudelle EV vielä heikentyi rajusti Tiitun, Söderlingin, Aron, Hyvösen ja Strömstenin lähdön myötä, joten ei tuo nykyinen joukkue ihan hirveästi parin vuoden takaista SSV:tä kovempi ole.

  13. Ei todellakaan ervin pojat lähelläkään suosikkina pelaamaan lähteneet, kyllä ainakin happee clasu ennakkoon kovempia. Mutta kyllä inkkareita kovempi suosikki oli ja se miltä peli näyttänyt koko kauden on heikkoa, heikentyneelläkin materiaalilla. No toki onhan se happeellakin ollut ihan kuraa, paitsi nyt plaijareissa. Toki lähtökohdiltaan happeella juurikin pakkiosasto kovempaa kuin ervillä, jolla tällä hetkellä ei oikeastaan yhtään todella hyvää pallollista pakkia vrt viime kausi aro ja Tiitu, ja siitä toi virheherkkyys johtunee. Ei fuusion toinen kausi ihan putkeen mennyt ja kolmas sitten taitaa olla katastrooffi.

  14. Mitähän liitto keksii kun niiden lempilapsi on tippumas ja superfinaali jää haaveeksi? Mukava nähdä minkälaista tuomaritoimintaa seuraavas pelis.

  15. Toisaalta jos tuloksellisesti vertaa Happeen ja ErVin playoffeja, niin Happee on voittanut pari maalin peliä, jotka ErVi puolestaan on hävinnyt. Molemmilla on myös yksi murskavoitto.

  16. Niin kai se liitto oli tänään päättänyt antaa altavastaajalle voiton viime hetken hipaisusta? Vai miten näistä nyt ikinä ollaankaan täällä aina itketty, kun mennyt osalle tunteisiin? Totuus nyt ei muuta, lempilapsi oli kujalla.

  17. Joo on ervi kyllä ollut huono ei siitä mihinkään pääse kun katsoo materiaalia. Mutta pisteet inkkareille että ovat olleet hereillä ja pelanneet hienosti ja käyttäneet hyödyn kun ervi on nukkunut. Inkkarit on hyvä esimerkki siitä miten voi pärjätä kun on treenauskunnossa ja joukkuepelaaminen kunnossa. Saisi moni ”heikompi” ryhmä ottaa mallia.

  18. Uskallus puuttuu. Amu ilmeisesti pelkää vastahyökkäyksiä niin paljon, että EV:n tykit ei uskalla kunnolla haastaa. Silloin kun haastoa ja nopeutta on ollut, on Indians ollut ihan purjeissa. Vastaavaa asetta ei Indiansilla ole ollut, joten on erikoista, et näin varovaista ja hidasta peliä EV pelaa. Kukkolaa myöten EV:n peli ei ole kuin pienten hetkien ajan ollut kunnolla kokematonta haastavaa.

  19. Ja onhan noilla inkkareilla hirveä näyttämisen halu, kun niin moni vanhoja eräläisiä.

  20. Kummallisia pelejä. Ervi toisinana pyärittää muka näennäisesti, sitten karmeita virheitä ja helpot maalit. Indians tässä vahvemmilla on.
    Jos näin etenee, niin välierissä rytisee ja lujaa, Kooärpee ja Happee. Speveläiset on pyhäkoulupoikia hirvirytkeeseen verrattuina.

  21. Niin onhan nää helsinkivantaaespoo katsojaluvut mukava vitsi! Ihan turha näiden jengien nauraa toisilleen, n.500-600 vetää joka jengi, ei toi naurata kuin kehien ulkopuolella asuvia. Espoosta usein syytellään Vantaalle, vaikka oma touhu ihan samalla tasolla. Jotain herätystä tänne. No mestaruudetkin jossain menneisyydessä, eikä uusia ole ihan heti tulossa. Kohta varmaan Ruotsin malli ja pääkaupunki ilman pääsarjajengiä.