Divarit

O2-Jyväskylän ja ÅIF:n tuomiot muuttuivat – valituslautakunta palautti pisteet ja lyhensi kilpailukieltoja

20.03.
2018
115 Kommenttia
8
Divarit

O2-Jyväskylän ja ÅIF:n välisen ottelun seuraamuksia muutettiin valituslautakunnassa. Kuva: Kuvituskuva

Salibandyliiton valituslautakunta on muuttanut Divarin ottelusta O2-Jyväskylä – ÅIF määrättyjä seuraamuksia, joiden mukaan ÅIF:n päävalmentaja Sebastian Freudenthal sekä O2-Jyväskylän päävalmentaja Ilkka Peltonen oli määrätty yhden vuoden kilpailukieltoon ja molemmilta joukkueilta vähennetty yksi sarjapiste.

Valituslautakunnan maanantai-iltana 19.3.2018 tekemän päätöksen mukaan Sebastian Freudenthal määrätään kilpailukieltoon marraskuun 2018 loppuun ja Peltonen syyskuun 2018 loppuun saakka. ÅIF:lle ja O2-Jyväskylälle palautetaan niiltä vähennetyt sarjapisteet.

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmän tavoin valituslautakunta katsoi, että valmentajat olivat tasatilanteessa 5-5 sopineet ottelun varsinaisen peliajan päättyvän tasan. Kilpailu- ja kurinpitoryhmän kannasta poiketen valituslautakunta kuitenkin katsoi, että sopupeliä koskevan Salibandyliiton kilpailusääntöjen 12 §:n tarkoittamaa ottelun lopputuloksesta sopimista ei voida laajentaa koskemaan myös varsinaisen peliajan tulosta. Siksi kilpailusääntöjen 12 §:ää ei voida soveltaa tapaukseen. Sen sijaan valituslautakunta katsoi valmentajien rikkoneen kilpailusääntöjen 62 §:n 3) kohtaa. Sen nojalla voidaan määrätä rangaistus sille, joka kilpailun kestäessä käyttäytyy epäurheilijamaisesti. Valituslautakunta katsoi Freudenthalin olleen asiassa aloitteentekijä ja aktiivisempi osapuoli, mikä on otettava rangaistuksen mittaamisessa huomioon. Peltosen osalta katsottiin lieventäväksi asianhaaraksi poikkeuksellinen ja äkkiarvaamaton houkutus, joka on ollut omiaan heikentämään hänen kykyään noudattaa sääntöjä.

Asian ratkaisivat valituslautakunnassa Riitta Hellgren, Mikko Kohtala ja puheenjohtajana Lasse Vuola.

Osapuolilla on oikeus valittaa valituslautakunnan päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Valituslautakunnan päätös palauttaa joukkueille sarjapisteet tarkoittaa sitä, että ÅIF nousee 26 pisteeseen ja O2-Jyväskylä 24 pisteeseen. ÅIF:n sarjasijoitus säilyy 10:ntenä, mutta O2-Jyväskylän sijoitus paranee yhdellä sijalle 11 ja samalla se säilyttää suoraan paikkansa Divarissa. Sarjajärjestelmän mukaisesti putoamiskarsintaan Tikkurilan Tiikereitä vastaan putoaa EräViikingit Akatemia, jota on 8. maaliskuuta varoitettu muutoksenhaun saattavan johtaa tällaiseen lopputulokseen.

Putoamiskarsinnan otteluaikatauluista tiedotetaan myöhemmin.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tarja
20/03/2018
Paska päätös
Liiton Miäs
20/03/2018
Herätys nyt siellä liitossa!! Käsittämätöntä puuhastelua joka v*tun kerta....
ErVi 4ever
20/03/2018
Nythän pitäisi kaivaa se ErVin twitterin posti, jossa juhlittiin sarjapaikan säilymistä ja laittaa loppumaton kasetti simpsonien Nelsonin naurua siihen päälle :-)
Farssi
20/03/2018
Kai Hellgren, Kohtala ja Vuola on jo kutsuttu Åif:n ja O2:n yhteiseen sopupelisaunailtaan?
Happipallo
20/03/2018
Aivan loistava ja oikea päätös!!!
Jiihaa
20/03/2018
Jee oikeus voittaa jälleen! :)
Keiteleen kantritähti
20/03/2018
Törkeen väärä päätös. Näköjään on jotain tapahtunut, että aletaan sarjataulukkoa rukkaamaan ja lyhennetään valkkujen kilpailukieltoja. Oliko ihan pakko linjata, että O2 saa pitää varmasti sarjapaikkansa. Uskottavuus meni liitolta ja niiden valiokunnilta, kun yksi taho, johon on pystytty vaikuttamaan noin paljon on näköjään ottanut vallan itselleen, hu hu mitä skeidaa.
Repa
20/03/2018
"poikkeuksellinen ja äkkiarvaamaton houkutus, joka on ollut omiaan heikentämään hänen kykyään noudattaa sääntöjä". Tilaisuus tekee varkaan. Tässähän alleviivataan että emme ole ammattimaisesti toimivia vaan vähän höpsöjä sählyn harrastajia.
Hienoa
20/03/2018
Näin tämän pitikin mennä. Näyttöä ei missään vaiheessa ollut tarpeeksi moisiin tuomioihin, joita liitto alun alkaen pääti ruveta jakelemaan. Siviilioikeudessahan tuo olisi mennyt lopulta kuitenkin nurin.
Slight
20/03/2018
Hmm, tuo pisteiden palauttaminen kyllä kieltämättä kuulostaa vähän oudolta.
Voin vielä ymmärtää että haluttiin hieman lyhentää noita toimitsijakieltoja noihin syihin vedoten.

Mutta eikös tuossa nimenomaan todeta että on sovittu se että mennään jatkoajalle, jotta saadaan lisää pisteitä peliin mukaan.
Nyt täytyy sanoa että hieman outo päätös.
HUHHUIJAA
20/03/2018
Siis ei herranjumala mitä puuhastelua. Tämä nyt oli huonoista päätöksistä se huonoin. Kaiken tän hässäkän jälkeen melkeinpä toivoo, että ensi kausi mentäisiin 15 joukkueella. Ihan käsittämätöntä että moni joukkue saa arpoa ja miettiä monta viikkoa näitä asioita, vain liiton oman munattomuuden takia.
TUOMARI...
20/03/2018
Kysymys pohdittavaksi jokaiselle... nyt en ole vatma muuttuuko pistelasku tapa mutta nyt sen on muututtava.

Mietitäämpä nyt yhdessä miten monta vastaavaa keissiä saadaa ensi kaudella kun tästä ei joukkueet edes kärsi?? Oma veikkaus useampi kuin yksi, onko lajille hyväksi... NO EI OLE SEN NYT TAJUAA JOKAINEN.
Hienoa
20/03/2018
Eli sopupelillä säilytetään karsintapaikka, hienoa! Ervin jätkillä A-poikien pudotuspelit pahasti päällekkäin, jos meinaavat lyödä viikonlopulle pelipäivät. Eiköhän Ervi kuitenkin valita päätöksestä ja sarjapaikasta pelataan lokakuussa..
Oikein
20/03/2018
Eikö ErVi kestä painetta? Vihaset fanit kommenteissa huutelee
Sopupeli
20/03/2018
Niin tässähän ei enää ole kyseessä sopupeli, vaan epäurheilijamainen käytös. Kuten päätöksessä lukee, ei sopupelipykälää voi soveltaa niin, kuin alunperäisessä päätöksessä tehtiin.
Munatonta toimintaa
20/03/2018
Hävetkää liitto.
Keijo
20/03/2018
Eli nyt ainoa joukkue joka kärsii on Ervi Akatemia! Juuri oikein heille, pojat luuli että kausi päättyi, hyvä moti varmasti tulla pelaamaan pelejä. Suurseuralle ihan oikein!
Hienoa*
20/03/2018
Sarjapaikka* siis
Erviiii
20/03/2018
Mitä täällä purnataan? Nythän siellä karsinnoissa on ne joukkueet ketkä sinne pelien perusteella kuuluu, joten ei tarvi Ervin valittaa. Oli siinä alkuperäsessä päätöksessä kuitenki seuran kynnet mukana viemässä kotiinpäin. Muistetaan kuitenkin, että liigassakin täysin vastaavia pisteen varmisteluja nähtiin pelien lopussa.
Vuolaat kiitokset
20/03/2018
Ervilaiset nuoret hops hops reenaamaan että ei putoamispeikko yllätä.
Advanced logic
20/03/2018
"Sovittiin, että pelataan niin, että molemmat jengit saa pisteen. Koska pelattiin kunnolla taas jatkoajalla, ei kyseessä ole sopupeli"
SARJAPAIKKAHÄLYTYS
20/03/2018
Ihan hyvä juttu
JOHTAJA
20/03/2018
Loistava urheilullinen päätös, huutelusta sanktiot, eettinen näkökulma esiin ja muu turha hässäkkä pois (SOPUPELI) ja JKL:n seuran suunnasta yleinen paska pois, onhan tässä maassa kuitenkin toimiva Liitto, HIENOA!
oikeusvaltio
20/03/2018
Muistakaa ihmiset ettei sitä oikeutta onneksi täältä pääkallon palstalta jaeta, faktat kun eivät riittäneet tuomitsee niin tulos on tämä. Reilu kaikkien kannalta, säily ampparitkin ihan ansaitusti sarjassa! (ilman karsintaa)
TP
20/03/2018
Te tunnekuohuissa vellovat, lukekaahan uutinen ja päätöksen perustelut rauhassa. Kyllä se asia siitä selviää, mikä on sopupeli ja mikä ei.
Keiteleen kantritähti
20/03/2018
He he, ja vielä haku menossa liiton valiokuntahommiin, eihän kukaan enää voi vakavissaan osallistua liiton valiokuntatyöhön, kun yksi taho voi milloin tahansa muuttaa päätöksiä. Toivottavasti EräViikingit Akatemia vie asian siviilituomioistuimeen.
Erviiii
20/03/2018
Ja omapa onnä Ervin vika, että peluuttaa samoja pelaajia monessa joukkueessa. Olisivat karsinnat muutenkin menneet pleijjarien päälle, vaikka olisivat tammikuussa tienneet. Nythän pitäs olla vaan kiitollinen että saivat puolivälieriin divariäijät messii ja sitä kautta välieräpaikan.
Keijo
20/03/2018
Sitä saa mitä tilaa, ervistä puolet pelaajista siirtymässä ensi kaudeksi tiikereihin. Osa ervin aikuispelaajista ei edes osallistu karsintoihin, lomamatkat jo hommattu. Tiikereillä helppo työ uusia sarjapaikka. Tiikereillä hyvä sauma nousta aina liigaan asti tulevalla kaudella!
Mielenkiintoista
20/03/2018
Sinällään kun päätöksiä ja päätöksien perusteluja lukee, näyttää valituslautakunta lähinnä toimivan niin kuin juridisen elimen kuuluukin. Säännöt, sääntöhiearkiat ja kolliisiot sekö punninta on hyvin vakuuttavaa.
Lawyer
20/03/2018
Lakimies voittaa aina!
...
20/03/2018
Aika lailla odotettu päätös asialle. Niin kiva kun se onkin aina toisten päätöksiä dissailla, kannattaa huomioida että asiassa varmaankin on käytetty juridisia neuvonantajia, joihin nuo päätöksien perustelut nojaavat. Munattomuudesta ei voida silloin syyttää jos tuomio on oikea näyttöihin nähden, kuten tässä nyt tuntuisi olevan
Happee on paras!
20/03/2018
Voi v*tt* taas meni puihin!!! Tämä oli huono homma!!!!! o2 pitäisi tuhota!!!!!
Teijo
20/03/2018
Tikkurilan Keijo , kuivaa housut välillä.
ROOSTERI
20/03/2018
Edelliselle: Eiköhän tuo ole osaltaan Vuolan ansiota. Mieshän on asianajaja ammatiltaan. Asiallinen loppu tälle tapauksella mielestäni. Oikeus voitti!
Ville
20/03/2018
Sopupeli ei siis ole sopupeli, jos sovitaan vain varsinaisen peliajan tuloksesta? Mitäköhän Veikkaus on asiasta mieltä?
Jamis
20/03/2018
Oikea ratkaisu. Luo uskoa, että päättäjillä on uskallusta puuttua myös jo tehtyihin päätöksiin jos asioiden tila muuttuu!
...
20/03/2018
Ville: on se :), mutta sääntöpykälää ei voida laajentaa koskemaan myös varsinaisen peliajan tulosta. Tästähän tässä on kyse, että aletaan syynätä mitä sääntö sanoo ja syynätään ne sanamuodot ja tekstit viimeiseen asti. Sehän siinä loppukädessä on vain merkityksellistä kun rangaistuksia jaetaan.
Tom Lawyer
20/03/2018
Huckleberry Finninaamaiset junnut karsimaan
Tikrut4ever
20/03/2018
Kyllä tulee Tikruilla pitkä kevät odotella ennen kuin nämä karsintapelit starttaavat?? Pitäkäähän pojjat vain tempoa harjoituksissa päällä.
Liiton orava
20/03/2018
"Peltosen osalta katsottiin lieventäväksi asianhaaraksi poikkeuksellinen ja äkkiarvaamaton houkutus, joka on ollut omiaan heikentämään hänen kykyään noudattaa sääntöjä"

Nyt on perustelut mietitty viimeisen päälle.
No niin
20/03/2018
Tästä se soppa vasta alkaa. Alkusoinnut on soinnuteltu. Saa nähdä kuka pelaa, milloin pelaa ja pelaako ollenkaan. Asia ei ole vielä loppuun käsitelty, nyt se vasta alkaa.
@KEIJO
20/03/2018
Ervi Akatemia on minun muistaakseni Suomen PIENIN seura. Jäseniä taisi olla alle 10.
Ervi
20/03/2018
Ervillä kyllä tarpeeksi pelaajia käytössä, Assa käynyt yli 50 jamppaa ja divarissa yli 40. Paikallispelit jatkuvat tulevana viikonloppuna.
Matti
20/03/2018
Saako ErVi Akatemia valittaa päätöksestä oikeusturvalautakuntaan? Onko se osapuoli?
Junnu#8
20/03/2018
Jos olet jotain mieltä. Niin älä ole phousu. Ja vaihda mielipidettä seuraavissa liikennevaloissa. Näin totesi kiekkoleijona #79 aikanaan.
Harrastelijat asialla
20/03/2018
Eikö tuolla liitossa osata tehdä mitään oikein? Ensin laaditaan aivan typerät säännöt, joilla mahdollistetaan tällaisten sotkujen syntyminen. Sitten kun niitä sotkuja syntyy, niin sen jälkeen vielä sekoillaan urakalla niiden noudattamisen kanssa. Ei näytä liiton pojilla olevan oikein mikään asia hallussa. Kauhulla tässä voi odottaa ensi kauden sääntöjä eli kuka nousee ja kuka karsii sarjapaikoista ja miten ja millä säännöillä. Ei voi olla juurikaan yksinkertaisempaa asiaa kuin toimivien sääntöjen luominen sarjoihin ja sekin onnistutaan sössimään. Pääseehän tuolla kyllä uutisiin, mutta tuskin lisää lajin uskottavuutta yleisön silmissä. Korkeintaan taas naureskellaan amatöörien "sähläämiselle".
ET soittaa kotiin
20/03/2018
Valituslautakunnan päästöshän perustuu siihen, ettei liiton säännöt mahdollista pisteiden vähentämistä varsinaisen peliajan osalta, jos se ei ole pelin lopputulos. Tämähän ei ole ollut ongelma ennen tätä kautta, kun otettiin käyttöön uusi pistelasku. Päätöksentekoon on osallistunut kaksi oikeustieteellisen koulutuksen saanutta, Asianajaja Vuola sekä oikeustieteiden maisteri Kohtala, joten uskoisin, että päätös on oikea.
Turkulainen
20/03/2018
KKR:ssä päätöksenteossa oli puolestaan Olli Rauste, joka on kansainvälisesti Suomen tunnetuin urheiluoikeuden asiantuntija. Ei siis ole itsestään selvää, kummat perustelut ovat oikeammat,
Puuhastelujen puuhastelu
20/03/2018
Kyllähän liitto onnistu koko tämän saagan nyt hienosti vetämään vihkoon. Suoraselkästä liitolta olisi nyt nostaa käsi pystyyn virheen merkiksi ja ilmoittaa että joko kukaan divarijengi ei tällä kaudella putoa ja mennään ensi kausi 14 jengillä tai sit että vain Blue Fox putoaa ja vedetään ensi kausi 13 jengillä. Sen jälkeen ilmoitetaan pistelaskun muutoksesta ensi kaudeksi ja ilmoitetaan että ensi keväänä putoaa useampi jengi/2divarista ei nouse kuin max. 1. Tai sit vaan jatketaan samanlaista puuhastelua.

Ja ei, en ole ErVin fani.
mika mika maa
20/03/2018
Hienoa, että homma saatiin päätökseen. Ei kait kukaan nyt tästä enempää ala itkemään (korkeimpaan oikeuteen) sehän olisi koko lajin suohon tallaamista. Ensi kaudella kukaan ei muistakaan, mikä juttu tämä oli, mutta opetuksena hyvä jengeille, että ei ihan kaikkea tarvii huudella? Hyvää kesää kaikille ja E Akatemialle tsemiä karsintaan!
Esteellisyys?
20/03/2018
Sb Vantaalla teoreettinen mahdollisuus päästä karsimaan divariin. Onko oikein että saman seuran puheenjohtaja on mukana tässä valituslautakunnassa tekemässä päätöksiä??
Jos
20/03/2018
Jos EvAakatemia tippuu tulee edullisia divarin lippuja ikävä. Eräviikinkien liigajoukkueen play-off liputkin vain 12 euroa taisi olla, mitä divarissa voi jollain joukkueella runkosarjassa olla.
Keijo
20/03/2018
Ihme kitinää erviltä, lopettakaa itkeminen ja keskittykää ottamaan Tiikerit vastaan. Itkekää vasta tappion jälkeen.
Kilpaveli
20/03/2018
Kolme viikkoa sitten kauden lopettaneena, niin kyllä on sympatiat nyt Ervi Akatemian niiden pelaajien puolella, jotka ovat kesälomilla jo olleet. Jos mun pitäis tästä nyt hypätä askiin ja alkaa kasaamaan ajatuksia ja motivaatiota panokselliseen pelaamiseen, niin ei olis ihan helppo case. Joten tsemppiä vain Ervin janttereille., ei käyt tilannetta kateeksi. Taitaa kuitenkin osa kavereista pelata vielä a-junnujen välieriä ja mahdollisesti vielä finaaleitakin, joten siinäkin mielessä mielenkiintoinen tilanne, että mihin väliin saadaan sovittua divarin putoamispelit?
JANIINPÄ
20/03/2018
Aika härskiä toimintaa. Luuleeko lajiliitto tosiaan päätöksiensä veivaamisen lisäävän lajin uskottavuutta? EIlen me oltiin jo lomilla, nyt joudutaan pelaamaan.
aktemian pakki
20/03/2018
Älkää nyt jätkät itkekö, siitä ilmoitettiin 8.3., että voi tulla muutos vielä, kaikki tiesi. Lenkille ja kohta pelataan!
Maikkeli
20/03/2018
Voisko Pääkallo soitella Veikkaukselle ja kysellä mitä mieltä siellä ollaan tästä päätöksestä? Kannattaako sopubandya pitää pelikohteena?
——>Janiinpä
20/03/2018
Mielestäsi lajin uskottavuutta pitäisi kasvattaa oikeudenmukaisuuden kustannuksella? Mitä se olisikaan tehnyt uskottavuudelle jos vasta siviilioikeus olisi joutunut kumoamaan kahden salibandyliiton elimen tuomiot. Oikeustieteen ammattilaiset ovat tämän tuomion tehneet, joten samaan lopputulokseen olisi siviilioikeudessakin päädytty.
niinpä niin
20/03/2018
Eiköhän Ervin pojat tienneet epäoikeudenmukaisesta pisteiden poistamisista. Ja näin ollen ovat olleet tietoisia karsintapeleistä Tiikereitä vastaan jo pitkään. Nyt päätökset ovat tehty ja perustuvat edes johonkin muuhun kuin KKR:n omiin epäilyksiin joita ovat uutisista lukeneet. Ja tietenkin suomen uutiset ovat aina luotettavia kuten myös tuohtuneet kommenttipalstan kommentit. Valituslautakunnan päätöksessä kumottiin sopupelisyytökset ja aivan oikea päätös. Tuomiot olivat nyt epäurheilijamainen käytös ja rangaistukset edelleen kohtuuttoman kovat, jotka nekin perustuvat hyvin pitkälle olettamuksiin eikä faktoihin.
Ralli Ouste
20/03/2018
Hell Green astuu mun varpaille. Lasso Vuola kiristi köyden.
Kantele Soi
20/03/2018
Tällaista ei ole tapahtunut missään lajissa missään sarjassa IKINÄ KOSKAAN! Hyvä salibandy ja hyvä touhustelu.
huh huh
20/03/2018
Olipas munaton päätös liitolta, jännä olisi tietää asian taustoja tarkemmin, miksi ensin annettiin pitkät kiellot ja sitten yhtäkkiä mieli muuttuikin. Ikuinen sopu-leimahan tästä Åiffille ja O2:lle jää, ei voi mitään. Eniten pelottaa tuo Veikkauksen suhtautuminen lajiin jatkossa, tämän perseilyn myötä.
Jos
20/03/2018
Minulta kysytään ei tänä vuonna saisi kukaan tippua, niin outo pistelasku systeemi ollut ja jos näinkin selvästi pisteistä sovittu on se voinut vaikuttaa sijoituksiin?
Noniin noniin
20/03/2018
Aivan oikein erville. Koko fuusioseuraha on aivan syvältä reiästä. Toivokaamme kaikki siis tiikereiden hoitavan nämä pelit paljon tärkeämpää sen seuran kannalta.
Tuntematon simo
20/03/2018
Eli salba säilyy liigassa
Tiedettiin
20/03/2018
Ennen viimeistä kierrosta haluttiin pitkällä rangaistuksella varmistaa ettei perseilyä esiinny. Kulisseissa oli jo päätetty että kun runkosarja päättyy voidaan rangaistukset laimentaa. Tästä ei puutu kuin liiton anteeksipyyntö että paska sääntö pieleen meni.
Rapido
20/03/2018
O2 sekä ÅIF nousevat ensi kaudeksi kabinnettipäätöksellä liigaan. Ensi kaudella kaikki Salibandyliigan ottelut sovitaan lopussa päättyvän tasatulokseen.
Tämä on liiton virallinen kanta, eikä päätöksestä voi valittaa.
playout
20/03/2018
Matsit merkattu tulevalle viikonlopulle, silloinhan ne pelataan! Ei muutoksia.
Hiphei
20/03/2018
Ehkä hiukan munaton siinä mielessä, ettei tuomioita poistettu kokonaan näytön puutteiden takia. Ervillä hyvä meininki päällä ja hoitavat karsinnat kunnialla. Sitten alaspäin tipahtaa ne 2 joukkuetta ketkä sinne kuuluvatkin. Leima jää ainoastaan niiden silmiin, ketkä eivät osaa joko lukea tai ovat niin tyhmiä ymmärtääkseen lautakunnan tekemää päätöstä.
Terhi
20/03/2018
Turha täällä on itkeä enempää! Jos liiton säännöt ovat tällaiset, niin juridisesti valituslautakunnan ratkaisu meni oikein. Nyt vaan pitää miettiä onko noi säännöt ajantasalla.
Tässä vaiheessa
20/03/2018
Väärin
...
20/03/2018
"Ei voi olla juurikaan yksinkertaisempaa asiaa kuin toimivien sääntöjen luominen sarjoihin". Se jos joku nimenomaan on sitä kaikkein yksinkertaisinta hommaa :D
JANIINPÄ __> JANIINPÄ
20/03/2018
Kyse onkin siitä, että ENSIN ylireagoidaan. Ja sitten vasta tutkitaan.
Kyllä asiantuntevimmissa liitoissa asiat hoidetaan ensin pelaamalla.
-> Tässä tapauksessa kausi loppuun.
Sitten --> Jos havaitaan väärinkäytöksiä, potkitaan joukkueita pykäliä alemmas.

Eikä niin, että pitkin kautta jännitetään päätöksiä, jotka tulevat kuukauden, parin päästä.
Höpö höpö
20/03/2018
Ei tämä tilanne nyt ihan puskista Erville tule, kun heitä on jo "varoitettu" 8.3., joten sopikaas nopeasti ne pelipäivät, niin päästään seuraamaan tiukkaa taistelua.
JZ
20/03/2018
Onkohan nuo tarkemmat perusteet julkaistu jossain?

Valitettavasti ainakin tässä julkaistun tiedon perusteella tää on kyllä todella onneton päätös ja tiedotteeseen kirjoitetut perustelut hakevat surkuhupaisuudessaan vertaistaan. Mulla ei ole mitään intressiä yhdenkään tiimin puolesta, mutta johdonmukainen kurinpito olis lajissa ihan jees.

En tiedä itkeäkö vai nauraa.
Vantaalainen
20/03/2018
O2 tai ErVi, ihan sama, Tiikerit voittaa ja Urheilutalo mylvii ensi kaudellakin!
BetsariBertta
20/03/2018
Nyt on siis päätös, että varsinaisella peliajalla saa pelata ihan sopuisasti tasan. Mutta jatkolla enää ei.
Odottelen mielenkiinnolla mitä mieltä esim Veikkaus on asiasta...
muutokset tuulet
20/03/2018
Ottamatta kantaa millään tavoin tähän caseen tai yksittäisiä pelaajia koskeneisiin kurinpitopäätöksiin, niitä seuranneisiin valituksiin, pelikieltojen keskeytyksiin, ja lopullisiin tuomioihin - kokonaisuutena tämä kaikki saa salibandyn vaikuttamaan puuhastelulta. En tiedä onko vika säännöissä vai niitä tulkitsevissa ihmisissä. Joka tapauksessa koomista ja toisaalta erittäin surullista.
Jep
20/03/2018
Alunperin olisi jo pitänyt tehdä pitävät rangaistukset tai jättää rankaisematta! Nyt homma meni metsään, niinku.muutenkin menee tässä lajissa jatkuvasti lähes joka rangaistuksesta valitetaan ja pelikiellossa olevat pelaavat, viimeisinpänä Kuusela.
Pääkallo ja kuvat aiheen uutisoinnissa
20/03/2018
Kunnianloukkaus

Kunnianloukkaus eroaa yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä siten, että esitettävä tieto tai vihjaus ei pidä paikkaansa tai sen tueksi ei ainakaan voida esittää riittäviä perusteita. Kunnianloukkauksena rangaistaan myös halventaminen, josta voi olla kysymys esimerkiksi haukkumanimitysten käyttämisessä. Kunnianloukkauksen voi aiheuttaa henkilöön kohdistuvaa halveksuntaa taikka vahinkoa tai kärsimystä loukatulle henkilölle. Tieto tai vihjaus voidaan esittää suullisesti tai kirjallisesti tai se voi sisältyä KUVAAN. Myös esimerkiksi vihjailevat ilmeet, eleet tai kosketus voidaan todeta kunnianloukkaukseksi.
Itar Tass
20/03/2018
Henri ei taidakaan saada vuoden toimittaja titteliä. Ruskeampaakin ruskeampi on vain Jacky Makupala.
Joopajoo
20/03/2018
Siellä taas joku mielensäpahoittaja kuvista. Näitä kuvituksia nyt vaan käytetään kaikkialla mediassa, ja ihan ilman rangaistuksia. Tämän jutun kuvassa, nyt ei pitäis olla mitään?
Itkisinjosennauraisi
20/03/2018
Laji on saanut lisää mediahuomiota. Koko farssi lävähti TekstiTeeveehen urheilusivuille.
Kivaa mainosta eiks je.
Jos
20/03/2018
Evakatemia tippuu voi jollekin se tulla ensi syksynä yllätyksenä, kun voinut luulla sen säilyneet divarissa.
Lisäpuuhastelu
20/03/2018
On se jos karsintapelit siirretään nyt ensi viikonlopulta jonnekin tyyliin kolmen viikon päähän. Varsinkin kun erviä on varoitettu 8.3? että saattavat joutua karsimaan kyseisenä ajankohtana ja Tiikerit on valmistautunut pelaamaan nyt ensi viikonloppuna.
ITKISINJOSENNAURAISI
20/03/2018
"Salibandyn sopupelituomiot uusiksi"
Liitto
20/03/2018
On se nyt erittäin kummallista jos liitto siirtää play-outien pelipäiviä. Kuinka pitkälle tämä liiton ervin perseennuolinta voi mennä. Miksi sitä spekuloidaan? Liittohan on määrännyt päivät joten ei niissä pitäisi olla mitään epäselvää.
Ja
20/03/2018
tällaista päätöstä ei olisi enää voitu tehdä, jos ÅIFin pisteet oli riittäneet pudotuspeleihin, kun ne pelit on jo pelattu vai olisiko pelattu uusiksi. Käsittämätöntä puuhastelua.
Jep
20/03/2018
Sinänsä tää on ihan sama ervin kannalta, pojat saa pari lisäpeliä ja vantaalaiset kohti kakkosta.
Keskisuomalainen
20/03/2018
Niin, ensinnäkin ensimmäinen päätös ottaa joukkueilta 1 piste pois oli naurettava. Jos epäilys sopupelistä niin molemmilta kaikki pisteet pois/mitätöidä pelin tulos. Kenties uusintaottelu? Tästä olisi pitänyt alunperinkin lähteä, tämä tuomio joukkueelle. Valmentajille sitten eri päätöksellä vakavuuden mukaan tuomiot.
Monien muiden kommentoijien kanssa samoilla linjoilla, helevatinmoinen FARSSI.
Sen verran paikallistuntemusta että tämä päätös on Happee johtohenkilöille sellainen että itkevät loppu ikänsä. Paikallisseuroista Happeen moraali vääristynyt kaililta osin.
Oikea päätös
20/03/2018
Hyvä ja oikeustajun mukainen päätös liitolta. Kyse on siis tottakai siitä tulkinnasta lasketaanko vaihtopenkkien välinen, pelin aikana tapahtunut huutelu / nyökkäily sopimiseksi vai ei. Nyt ei laskettu, mikä on ainakin oman oikeustajuni mukaista.

Eli väännän vertauskuvallisesti rautalangasta: Pelaaja X huutaa vastustajan vaihtopenkillä olevalle Pelaaja Y:lle "Ime miehistä elintäni".

Pelaaja Y:n vastaa "Käy!" ja hänen nähdään nyökkäävän.

KYSYMYS: Syntyykö osapuolten välille juridinen sopimus?

TULKINTA: Toiminta on epäurheilijamaista, KYLLÄ - ainakin Pelaaja X:n osalta. Mutta syntyykö Juridiseen vastuuseen riittävä näyttö asian sopimisesta / sopimuksen syntymisestä? - Valituslautakunnan tulkinnan mukaan EI.

Eli tällä tulkinnalla penaltia voi tulla epäurheilijamaisuudesta, mutta "sopimusta" ei nähdä syntyneen.

Ei sopimusta - ei sopupeli. Ja edelläolevassa esimerkissä Pelaaja Y:tä ei siis myöskään rankaista, jos hän ei toimi "sopimuksen" mukaisesti.
OIKEA PÄÄTÖS - LISÄÄ
20/03/2018
Lisään vielä, että jos kyse ei ole tuosta yllämainitusta "lasketaanko pelin aikainen vaihtopenkkihuutelu sopimukseksi" - tulkinnasta, vaan jostain naurettavasta varsinainen peliaika vs. ottelun lopputulos porsaanreikäilystä, niin sitten kyseessä todellakin on FARSSI.
JKL
20/03/2018
Kaikki Ervin kymmenen fania tulleet sitten tähän kommenttiosioon purkaman turhautumistaan.

Pitäkää hauskaa kakkosessa.
Esteellisyydelle
20/03/2018
"Sb Vantaalla teoreettinen mahdollisuus päästä karsimaan divariin. Onko oikein että saman seuran puheenjohtaja on mukana tässä valituslautakunnassa tekemässä päätöksiä??"

Tietääkseni divariin noususta pelaavat vain kakkosdivarijoukkueet pudotuspelejä keskenään, eikä niistä mikään, kuten sb vantaa voi edes pelata playout-sarjan häviäjää vastaan vaan tämä häviäjä putoaa suoraan kakkosdivariin. Eli ei pitäisi olla esteellinen.
Kuka on liitto?
20/03/2018
Kun moni tuntuu vaan haukkuvan sitä "liittoa" ja patistaa liittoa nostamaan kättä ylös virheen merkiksi, niin kuka se liitto oikein on? Kenen käsi pitäisi olla pystyssä?
Slavato
20/03/2018
Liiton säännöthän ei mahdollistaneet tuollaista yhden pisteen menetystä vaan se on joko ei-mitään tai sitten joukkueiden pudotus vitos-/kutosdivariin. Se olisi ollut aika kohtuuton rangaistus rikkeestä, jonka näyttökin on aika epäselvä joten ihan hyvä seuraamus nyt valituslautakunnan toimesta. Liitolla ehkä miettimisen paikka pitäisikö sääntöjä muuttaa tältä osin.
Kohta L.A
20/03/2018
En jaksa jäädä perustelemaan päätöstäni, vaan kohta Losiin
Keijo
20/03/2018
Ylen jutussa taas Ervi itkee kohtaloaan, pitääkö erviläisten aina kiukutella joka asiasta? Alkaa olemaan jo todella naurettavaa tuollainen käytös. Tuomio on tullut, eläkää sen kanssa!
Jep
20/03/2018
Niin siis tässä ketjussa, joka toinen syyttää kuinka ervi itkee päätöstä, tosin niitä itku viestejä nyt en hirveesti ole nähnyt ;-). Vihaajat vetää keksi keijo etunenässä hyvin, osta hei donitsi, sä tarviit sitä
Kuinka kehtaa valittaa jos on tommosta tehnyt
20/03/2018
Älkää ny prkele vääntäkö totuutta vääräksi. Sopupeli, ihan sama tuleeko se ennen vai pelin aikana. Ja joku vielä puolustelee sitä ja alentaa tuomioita. Kaikki sarjapisteet nollille näillä joukkueilla, valmentajat 2 vuoden toimitsijakieltoon ja seuraavasta rikkeestä ikuiseen. Ja tämä tuomion lieventäjäkerho samantien pois virasta. Täyttä paskaa!
Arto Kilponen
20/03/2018
Saapa nähdä miten vantaalaisille sarjassa käy.
Minäpahoitinmieleni
20/03/2018
Nyt sitten äkkiä divarijengit ja miksei muutkin lyömään rahaa tällaisella ennen kuin veikkaus puuttuu asiaan! :D siinä voi turvata monen kauden budjetin oikeilla huuteluilla ja sopimuksilla.
Minäpahoitinmieleni
20/03/2018
Ja kertokaa ihmeessä sovitut asiat myös julkisesti niin pääsee niitä muutkin veikkaamaan! Kiitos jo etukäteen.
Jugi
20/03/2018
Rauhallisesti kaverit, ei liitto näitä päätöksiä tee, vaan kurinpitoryhmä ja valituslautakunta, jotka ovat juridisesti päteviä. Ihmettelen vaan, miksi tuo ensimmäinen tuomio tuli, taisi veikkaus soittaa, että mikä tämä oikein on ja pruit, tuli housuun. Laitetaan kunnon kakku niin loppuu, mutta kun pitää olla sopimus, ennen kuin on sopupeli. Huutelusta kyllä voi antaa penaltyä, vaikka monta kuukautta, mutta selkään taklauksesta, homoksi haukkumisesta tai polvitaklauksesta tulee vain muutama peli, noh se on kait linjaus
nykyään?
Mutta, oikeudenmukainen päätös kurinpitoelimiltä kuitenkin ja kaikki loppujen lopuksi tyytyväisiä (paitsi lötjönen ja pääkallo) The end this story
SP
21/03/2018
Perusongelma minun maallikkopohdinnalla on siinä, että ensimmäinen päätös oli monelta osin outo. Siinä ehkä haluttiin lähettää viesti, sanktiot olivat minun mielestä ylimitoitettuja ja lopulta tapahtumat eivät eronneet hirveästi muutamasta muusta tasurista. Päätös osoittaa myös sen, että valitusmahdollisuus on aito. Minun silmillä päätös on perusteltu, siinä on todettu toinen selkeästi aloitteelliseksi. Pisteiden muodossa aloitteellinen ÅIF ei olisi menettänyt mitään, O2 olisi voinut pudota pisteen menettämisen myötä ja aloitteen tekijä olisi saanut pitää yhden pisteen. Siinä kohtaa jotenkin logiikka ontui. Tällä kaudella säbä on saanut oman doping-skandaalin ja "sopupelin". Enää puuttuu joku korkean tason miituu-keissi. Olisihan sekin omanlaisensa hattutemppu lajille.
Otra ESPOO
21/03/2018
Arto Kilposelle kysymys. Mikä tekee EV akatemiasta vantaalaisia ? Mikä ylipäätänsä tekee EV vantaalaisen seuran ? Se että siellä pelataan miesten pelit ?
Jos
21/03/2018
Säännöt ei siis mahdollista isompaa tuomiota, vaikka 2 pistettä jaetaan jo ennen jatkoaikaa tässä tapauksessa ja näin vääristää sarjataulukkoakin jos niistä sovittu? Vain yksi piste siis pelattu ilmeisesti jatkoajalla ilman sopimista? Tässä mielessä se eka tuomio oli hyvä jos vain olisi pystytty pitämään. Nythän valmentajien pelikiellotkin osuvat enimmäkseen kesätauolle eli sen tehokin jää vajaaksi. Tietysti tulee mieleen jos se pelivideo ei olisi vuotanut julkisuuteen olisiko vielä pienemmät sanktiot olleet?
Keijolle
21/03/2018
Mikäs Keijolla on noin ErViä vastaan? Kommenttisi ovat lähinnä naurettavia...
JUGILLE
21/03/2018
Pistähän reilusti omakin nimesi, kun kerta aloit täällä muitakin henkilöitä nimeämään! Epäilen, että osuit noissa kaikissa kolmessa kohdassa pahasti harhaan.
Arto Kilponen
21/03/2018
"OTRA ESPOO
Arto Kilposelle kysymys. Mikä tekee EV akatemiasta vantaalaisia ?"

Mielestäni Tiikerit ovat vantaalta.
Eino
22/03/2018
Kyllähän se on naurettavaa, että Tiikerit joutuu olemaan viisi viikkoa pelaamatta ja väistämään ErVin A-junnujen pelejä. Tästä on urheilullisuus kaukana ja nuollaan ErVin hanuria huolella. Toivottavasti Tiikerit valittaa tästä myös johonkin suuntaan ja saisivat oikeudenmukaisen kohtelun. Liitto hölmöilee ja joukkueet kärsii.
Outoa
23/03/2018
On outoa, jos ottelusarjaa siirretöön ervin a junnu pelien vuoksi. Pelaahan classic, tps ja steelers edustuskin koko ajan eikä näiden seurojen edustuksen a junnut pääse junnu peleihin. Onko tiikerit,ervi peleistä mitään aikataulua
Einolle
24/03/2018
Einolle tiedoksi että Tiikereille tarjottiin pelipäiviä ennen pääsiäistä, mutta ei kelvannut Tiikereille. Ihan itse pitkittävät ottelusarjan alkua.
Eino
24/03/2018
Tiikereille olisi kelvannut hyvin alkuperäiset päivät jotka liitto oli määrännyt, mutta piti väistää ErVin junnujen pelejä. Ja tämä on muuten sitten tietoa.
einolle
24/03/2018
Alkuperäiset päivät olivat vanhentuneet siinä vaiheessa, kun ne tulivat uuden tilanteen myötä ajankohtaisiksi. Ja tämänkin on muuten sitten tietoa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.