OLS käytti tilaisuutensa hyväksi, SalBalla edelleen oljenkorsi – katso sunnuntain tulokset

Oulun Luistinseuralle riittää tasapeli suoraan säilymiseen Steelersia vastaan. Arkistokuva: Esa Takalo.

Oulun Luistinseuralle riittää tasapeli suoraan säilymiseen Steelersia vastaan. Arkistokuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigaa pelattiin sunnuntaina neljällä paikkakunnalla. Naisten Salibandyliigassa miteltiin pelkästään Porvoossa.

Miesten Salibandyliigassa OLS kampesi ohi Steelersistä karsintaviivan päälle voittamalla Oilersin lukemin 5-3. Viimeisellä kierroksella käydään siis kova taistelu playout-karsintojen suhteen, sillä OLS ja Steelers pelaavat vastakkain ja piste-eroa on oululaisten hyväksi yksi piste.

OLS:n tehokkain oli tänään Juho Laurila kahdella maalillaan. Olli Wikstedt syötti kaksi osumaa.

Oilersin viikonloppu oli synkkä, sillä se hävisi niin Seinäjoella kuin Oulussa, eikä kyennyt edelleenkään varmistamaan playoff-paikkaansa. Oilersilla on jäljellä enää yksi ottelu. LASB puolestaan pelaa vielä kahdesti. Piste-eroa joukkueiden välillä on kolme pistettä.

Suoraa putoamista vastaan taisteleva SalBa hävisi tänään Classicille kahdella maalilla, mutta sillä on edelleen sauma päästä playout-karsintoihin. Kahden pisteen päässä oleva Koovee hävisi nimittäin tänään TPS:lle varsinaisella peliajalla niin ikään kahden maalin erolla.

Välttääkseen suoran putoamisen SalBan on viimeisellä kierroksella voitettava Nokian KrP Raholassa ja Kooveen tulee hävitä Happeelle kotikentällään varsinaisella peliajalla. SalBan maaliero on päätöskierrokselle lähdettäessä -45, kun se Kooveella puolestaan on -43

Jyväskylässä Happee rökitti ilman Henri Johanssonia ja Jere Oksasta pelanneen Nokian KrP:n maalein 10-3. Samalla ”hirvet” antoivat EräViikingeille vielä mahdollisuuden nousta runkosarjassa toiseksi. Viimeisellä kierroksella Happee pelaa vielä kotiedusta. Piste-eroa viidentenä olevaan TPS:aan on yksi piste.

Naisten Salibandyliigan ainoassa kamppailussa PSS oli selvästi vierailija SSRA:a parempi. Ottelu päättyi lukemin 6-1 ja voiton takuunainen oli Elina Hautojärvi hattutempullaan.

Miesten Salibandyliiga:
14:00 Happee-Nokian KrP 10-3
17:00 SalBa-Classic 6-8
18:00 OLS-Oilers 5-3
18:30 Koovee-TPS 2-4

Naisten Salibandyliiga:
17:00 PSS-SSRA 6-1

30 comments

  1. Molemmilla Salballa ja Kooveella on jokin maaginen taito hävitä tiukkoja pelejä lopussa. Ei voi ymmärtää. Luulisi joskus vaikka edes tuurilla kääntyvän. No, ehkä divarissa sitten

  2. Ei ole KrP:n junnuista vielä miesten peleihin. Eikä ole pojilla edes B – junnujen pleijareihin vielä tänä vuonna asiaa.

  3. Oilers illasta komeat 4/20 pistettä viimeisestä 10 ottelusta. Nykykuntoinen Oilers on bottom-3 joukkue ellei jopa liigan heikon mitä tulee viime aikojen pistesaldoon. Lähde tuosta rakentamaan sitten pleijareihin Classicia vastaan.

  4. Salban voittavan ja kooveen häviävän ja maalierolla, jopa tehdyillä(jos siis tehdyt ratkaisee maalieron jälkeen), ratkotaan tippuja.

  5. Eipä olisi uskonut että Kooärpee ratkoo Kooveen liigapaikkaa. Asennekysymys.
    Ja Lasbilaiset voivat ponnistaa taas Oilersin ohi, jos Ervi niin suo.
    Mielenkiintoista 🙂
    Nyt jos koskaan kannattaa pelata upporikasta.

  6. En tiedä johtuuko tappioiden aiheuttamista turhautumisista, mutta Oilers ajoi päin ja hakkasi jatkuvasti OLSn veskaria. Pari jäähyä onneksi tuli, ja aiheesta. Toivottavasti oli vain huono päivä, eikä kuulu öljypoikien pelityyliin.

  7. Jos Krp lähtee Salbaa vastaan samanlaisella asenteella ja rosterilla kuin tänään Happeeta vastaan, niin saattaa käydä ihan hyvin niin, että Tampereen seudulta katoaa yksi liigaseura.

  8. KVeeelä alkaa olla liiga ajat ohi viikon päästä.Pantzain hylkäämiä pelaajia Krpeessä, voipi olla poijaat tahmeella jalalla liikenteessä?

  9. Happee-Krp pressistä päätellen aika vahvasti kakkospaikkaa Krp hakevat ja näin ollen Salba vaihtaa autuaimmille pistemaille riippumatta KooVeen pelistä (ja KooVee voi hyvinkin napsia sen tarvittavan pisteen välttääkseen putoamisen Happeelta), jos Krpn rosteri jostain syystä olisi Bheppoinen.

  10. Melkeinpä se ja sama, miten päin Koovee ja SalBa on viimeisen kierroksen jälkeen. Molemmat putoaa joka tapauksessa, sen verran kehnolta näyttää kummallakin.

  11. Vahva sama kuin Japilla. Aivan karmeaa on Kooveen pelaamista tällä hetkellä katsoa. Iso sääli, kun puitteet kuitenkin Suomen kärkeä, mutta eihän tuolla suorittamisella paikkaa Liigassa ansaitse. Ja sen verran tälle nimimerkki T:RE:lle…keksi jo jotain uutta. Me kaikki jo uskomme, että Pantzar on rikkonut hiekkakakkusi, etkä ole mahtunut joukkueeseen. Tuo jatkuva trollaaminen on kuitenkin jo säälittävän ja naurettavan välimaastossa.

  12. Tietääkö kukaan mitkä ovat miesten salibandyliigan playoffien runkopäivät? Kiitollinen jo ennakkoon vastauksista

  13. Kumpi tahansa sitten ”pääseekään” karsimaan, SalBa tai Koovee, niin vaikeaa tulee sekin sarja olemaan. Hyvin mahdollista että ensi kaudella molemmat divarissa. Aiheeseen Pantzar liittyen täytyy sanoa, että kannattaisi keskittyä tämän kauden jälkeen johonkin ihan muuhun kuin sählyyn. Kovan yrittämisen jälkeen A-junnuissa jäi putoaminen saavuttamatta, mutta nyt näyttää vahvalta sen suhteen. Toki vain kakkosvalmentaja ainakin paperilla. Putoavat tai ei, olisi toivottavaa Kooveen saunakerholta arpoa valmennukseen osaajia kokonaan organisaation ulkopuolelta.

  14. Muistetaan nyt miten Divarikakkosen liigakarsinnat ovat menneet viime aikoina. Milloin viimeksi sieltä on noustu pelaamalla? Ja kyllä siellä karsinnoissa on ollut vastassa suht surkeaa nippua ennenkin.

    KrP:llä kuulemma on kokoonpanonsa kanssa pähkäilyä loukkaantumisten ja A-poikien kanssa. Sitä en tiedä kiinnostaako enemmän liigan runkosarjan kakkospaikka vai PASM sarjapaikka, paremmin tietävät priorisoikoot. Ja selventäkää toki myös ylipäätään KrP:n A-poikien tilannetta minulle, jos olen täysin väärässä.

  15. Salibandyliigan alustavat jatkopelien runkopäivät:
    Puolivälierät: la 17.3., ma 19.3., ke 21.3., la 24.3. sekä tarvittaessa ma 26.3., ke 28.3. ja pe 30.3. Välierät: ti 3.4., to 5.4., la 7.4., ma 9.4. sekä tarvittaessa to 12.4., la 14.4. ja ma 16.4.
    Playout: la 17.3, su 18.3., ke 20.3. sekä tarvittaessa la 24.3. ja su 25.3.
    Liigakarsinnat: la 7.4., su 8.4., ke 11.4. sekä tarvittaessa la 14.4. ja su 15.4.
    Pronssiottelun ajankohta sovitaan siinä pelaavien joukkueiden kanssa

  16. Vieläköhän Sarvijaakonkadulla kaikuu pilkkalaulut Nokian toipumisesta divariin?

  17. Kaikuu Kaikuu, mutta nyt jo kaiku noussut kalevankankaalle ja haudattu iänkaikisesti AAMEN. Kilpureiden kaiku sen sijaan on saanut jo mahtavat puitteet ja jatkukoon aina divariin asti 🙂

  18. Tuossa on vain sellainen seikka, että jos Lasb voittaa Eräviikingit torstaina, niin KRP:n kakkospaikka on jo varma Salba peliin lähdettäessä, jolloin Salballa olisi pelissä paljon enemmän panosta. Ja toiseksi olen samaa mieltä Kilposen kanssa. Esimerkiksi Salban viimeisistä peleistä 4-14 vierasvoitto Happeesta ja tiukat tappiot TPS:lle ja Classicille. Mikä divarijoukkue karsintasarjassa helpolla pääsisi??

  19. Ihan yhtälailla Kooveekin niukasti hävisi TPS:lle ja Erville.
    Tulee vielä mielenkiintoiset viimeiset pelit.

  20. Se divarin karsintasarja yhdestä paikasta ole tulevana viikonloppuna. Siellä liigaseuroista pelaa Krp ja Lasb. Molemmilla edarissa peli myös lauantaina ja jos lasb ei voita torstaina niin heilläkään ei panosta miehissä joten kaikki varmasti junnuissa, niinkuin krplläkin, Lasbilla runko taitaa olla 99stä plus sit liigaäijät surakka ailio ra.kainu lisäksi. Krpllä 99-00 ikäluokkaa plus laakso edarista ja pari vanhempaa a-ikäistä, näin ainakin ollut siis kauden aikana a-divarissa.

  21. Joutuuko Welhot playoutteihin, jos se häviää Indianssille varsinaisella peliajalla ja Steelers voittaa OLSin jatkoajalla??

  22. Kyllä joutuu, Welhoilla sen verran heikko maaliero. Siinä on Steelersillä ja Olsilla sopupelin paikka. Juuri steelersin ja-voitolla molemmat steelers ja ols selviäisi kuiville.

  23. Onneksi pelit on yhtäaikaa. Welhoille ensisijaisesti tärkeintä on pitää peli niin tiukkana, ettei Oulussa ole varaa taktikoida. Toki Welhoille pistekin riittäisi.

  24. Eikö welhojen pelin lopputulos ole yhdentekevä, koska olsin on pakko saada vähintään yksi piste? Steelers ei pääse ohi kuin varsinaisen voitolla, joten ehkä se taktikointi perustuu sitten korkeintaan siihen, että ei tasatilanteessa sössitä palloa olssille ja omaan maaliin.

  25. Jos Indians – Welhot on lopussa mitä tahansa muuta kuin Indiansin selvä johto, niin tasatilanteessa oleva OLS – Steelers voidaan pelailla varmasti jatkoajalle ja Steelersin voitoksi. Varsinkin jos nähdään Welhojen lopulta hävinneen.

    Jos Welhot on tappiolla vaikka 10-0 toisella erätauolla, niin Steelersin pitää hakea väkisin nimenomaan varsinaisen peliajan voittoa.

    Uskon silti, että käytännössä mitään sopuilua ei nähdä ja OLS varsinkin haluaa päättää kautensa kotivoittoon.

  26. Otetaanpa tuo ylempi uusiksi.
    Jos Welhot on edes lähellä ottaa pisteitä, silloin OLSin ja Steelersin pitää suhtautua siihen niin, että he jakavat sen viimeisen säilyjän paikan keskenään ts. ei mitään taktikointia. Silloin siis joko Steelers voittaa ottelun varsinaisella ja säilyy tai OLS säilyy.

    Jos taas Welhot näyttää häviävän sen pelin, niin OLS ja Steelers voivat taktikoida ottelunsa jatkoajalle, koska se riittäisi OLS:lle varmasti ja Steelersillekin se antaisi mahdollisuuden.

    Mutta kuten sanottua, uskon, että OLS haluaa ottelun voittaa, se että tuleeko se varsinaisella vai jatkoilla on varmasti heille ihan sama.

  27. OLS-Steelers pelin voittaja säilyy suoraan siinä on pelin taktiikka. Kaikki muut on spekolointia.

  28. Kumpikin lähtee varmasti voittamaan, ei kyttämään mitä muualla tapahtuu. Jos jompikumpi tohon sortuu, niin on karsijaksi matka.

  29. Divarin finaalin häviäjä pelaa playouttien häviämään vastaan. Vaikeaa on divari joukkueen voittaa kun on kolme peliä viikossa pelattu mahdollisesti, ja kolme ottelusarjan jo takana. Ei tuossa ole mitään järkeä vs liigan joukkueen peli määrä.