Divarit

Pääkalloennakko: Nurmon Jymy-Karhut – edessä huippujännittävät kolme peliä

07.03.
2018
12 Kommenttia
1
Divarit

NJ:n Jose Kivipellolta ja Karhujen Benjamin Lepolalta on lupa odottaa vielä nähtyä enemmän alkavissa pudotuspeleissä. Kuvat: Juhani Järvenpää ja Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Miesten Divarin puolivälierissä kohtaavat runkosarjan nelonen Nurmon Jymy ja kuudenneksi sijoittunut Porin Karhut.

Lähtökohdat:
Nurmon Jymy pelasi mainion alkukauden, mutta marras-joulukuussa tuli vaikeampi vaihe, eikä joukkue ole tämän vuoden puolella ollut aivan yhtä vakuuttava kuin syyskaudella. Toki kaksi viimeistä otteluaan nurmolaiset voittivat ennen pudotuspelejä ja toinen niistä oli paikallispeli SB Vaasaa vastaan, josta joukkue sai varmasti tavallista runkosarjakamppailua enemmän virtaa. Pitkässä juoksussa viimeisestä 12 ottelustaan Jymy on kuitenkin hävinnyt seitsemän ja voittanut viisi.

Karhut puolestaan on ollut vuoden 2018 puolella hyvässä iskussa. Alkukausi oli synkkä ja päävalmentajaakin kesken sesongin vaihtanut porilaisryhmä oli jo päätymässä alaspäin karsintaan, mutta viimeisillä hetkillä joukkue käänsi kelkkansa ja nousi lopulta runkosarjassa sijalle kuusi. Karhut lähtee pudotuspeleihin neljän ottelun voittoputkessa ja valmentajanvaihdoksen jälkeen pelatuista 11 ottelusta se on voittanut seitsemän. Ryhmä on myös osoittanut hyvää itseluottamusta muun muassa peluuttamalla runkosarjan päätöskierrokselle ÅIF:ia vastaan neljää kentällistä siten, että vähemmän kaudella pelanneet pelaajat saivat pelata koko ottelun, vaikka pudotuspelipaikka ei ollut vielä aivan satavarma, joskin todennäköinen.

Pelillisesti Jymy luottaa edelleen vahvaan puolustus- ja etenkin maalivahtipeliinsä, sekä murhaavan vaarallisiin vastaiskuihinsa. Joukkueesta löytyy ratkaisukykyä ja jo viime kevät – tai oikeastaan koko kausi – osoitti, että siihen kuuluisaan flow-tilaan päästessään joukkue kykenee venymään äärirajoille. Pelaaminen on monipuolistunut hieman tällä kaudella, mutta olettaa sopii, että playoffeissa ryhmä luottaa siihen, minkä parhaiten osaa – tiiviiseen puolustukseen ja tehokkaisiin nopeisiin hyökkäyksiin.

Karhut puolestaan on ollut melko sekava kokonaisuus pelillisesti tämän kauden aikana. Puolustuspelaaminen on ollut yllättävänkin avointa ja vastaavasti hyökkäyspeli melkoisen tukossa. Viime kaudella Karhut oli pallollisesti yksi sarjan vaarallisimmista joukkueista, mutta tällä kaudella peli on mennyt paljon laidoilla pyörimiseksi ja keskialueella pallon menettelemiseksi. Peli on toki parantunut kauden mittaan ja viime aikoina Karhut on kyennyt parempaan molempiin suuntiin. Siitäkin huolimatta, että porilaisilla on mainio kevätvire ja potentiaalia on aina sarjan voitosta taistelemiseen saakka, ei mennyt runkosarja luo järin suuria odotuksia. Karhuja toki puoltaa tässä sarjassa se, että se voitti molemmat joukkueiden väliset runkosarjakohtaamiset ja Jymy on muutenkin sopinut sille vastustajana historian saatossa.

Joukkueiden tärkeimmät pelaajat ovat helposti lueteltavissa pelkällä tilastokatsauksella. Jymyn Eetu Sariola oli pakkina joukkueen ykköspistemies ja on etenkin ylivoimalla sarjan vaarallisimpia pelaajia. Hannu Palomäki on joukkueen henkinen johtaja ja Jose Kivipelto ykkösmaalinsylkijä. Maalilla Rasmus Hasu on todennäköisesti sarjan laadukkain maalivahti.

Karhujen Benjamin Lepola teki vaisusti pisteitä tällä kaudella edellisten vuosien dominointiin verrattuna, mutta pelasi silti lähes 40 tehopisteen runkosarjan. Ville Salonen on puolestaan porilaisten johtava sentteri ja pakkipuolella Aapo Tamminen, Tuomas Puisto ja Kalle Santanen heiluttavat tahtipuikkoa.

Knopit:
Joukkueet ovat kohdanneet playoff-hengessä keväällä 2015 Divari-karsinnoissa, sekä viime kevään Divarin välierissä. Porilaiset ovat olleet vahvempia molemmilla kerroilla. Divari-karsinnoissa Karhut voitti aikanaan voitoin 2-0 ja nousivat tuolloin Divariin.

Viime keväänä joukkue oli vahvempi voitoin 2-1 taistellen tiensä Divarin finaaleihin. Ratkaisu syntyi vuosi sitten välierissä vasta ratkaisevan ottelun jatkoajalla. Tuolloin kotietu oli Karhuilla.

Taistelupari:
Jose Kivipelto, Nurmon Jymy – Benjamin Lepola, Karhut

Molemmat pelaajat onnistuivat runkosarjassa tehojensa puolesta hyvin, mutta molemmilta on lupa odottaa parempaa. SPV:ssäkin farmisopimuksen myötä useamman pelin suhteellisen menestyksekkäästi pelannut Kivipelto takoi 16 Divarin runkosarjapelissä 19 maalia. Flegmaattiselta ja laiskaltakin kentällä ajoittain näyttävä Kivipelto on sarjan parhaimpia viimeistelijöitä ja laukausarsenaali on hyvin monipuolinen. Hyökkäyksessä Kivipellolla on iso rooli Jymyn rosterissa tehojen ja nimenomaan maalien osalta.

Lepola puolestaan teki ”vain” 38 pistettä tällä kaudella runkosarjassa, mikä on toki vaatimaton määrä aiempien kausien hurjiin pistemääriin nähden, mutta siitä huolimatta herra keikkui runkosarjan pistetilaston yhdeksäntenä. Niin ikään joukkueensa johtava maalintekijä on todella merkittävässä roolissa Karhujen ykkösvitjan hyökkäysten päättäjänä. Jos joku on sitä mieltä, että tällä kaudella hänet on opittu puolustamaan pois hyvin, niin kauden 20 maalia puhuvat muusta, ottaen huomioon etenkin Karhujen tuloksellisesti heikon kauden.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
11.2.2018 Karhut-Nurmon Jymy 5-3
12.11.2017 Nurmon Jymy-Karhut 6-7 RL

Näin pelataan:
10.3. klo 17:00 Nurmon Jymy – Karhut Nurmon LH
11.3. klo 18:00 Karhut – Nurmon Jymy Porin UT
13.3. klo 18:30 Nurmon Jymy – Karhut Nurmon LH (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Jymyn trendi on keväällä ollut aavistuksen laskeva, Karhujen puolestaan selvästi nouseva. Historia puoltaa Karhuja, mutta runkosarja kokonaisuutena hieman Jymyä. Vaikean kauden pelanneella Karhut-ryhmällä energian kanavointi oikein playoff-paikan saavuttamisesta on tärkeä pointti; onko maha jo täysi vai onko joukkueella moottori vasta käynnistynyt?

Nurmo jatkaa välieriin trillerimäisen sarjan jälkeen voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jymy kohtaa itsensä
07/03/2018
Nurmon jymy sijoittunut neljänneksi kuudenneksi, vai olisiko kuudenneksi sijoittunut joukkue karhut ?
Jaak.P.Vanhakana
07/03/2018
Näyttäisi siltä että Nurmolaisille tulossa helpot kaksi peliä Porin Nallekarhuja vastaan
Varma tieto
07/03/2018
Lassilan Jussi on kuulemma syttynyt hurjaan vireeseen. Käsittämätön maalivainu, joten kaverilta sopii odottaa!!
Uudesti syntyneet karhut
07/03/2018
Karhujen peli on mennyt hurjasti eteenpäin, puolustus on nostanut tasoaan hurjasti, ja nyt jopa näkee hetkellisiä onnistumisia hyökkäys päässä, pallollinen peli ei ole vielä viime kauden tasolla, mutta siihen suuntaan ollaan menossa. Karhuilla on nyt erittäin vahvat 3 kentällistä hyökkääjiä ja 2 pakki paria. Jos pakit eivät hyydy tuplaviikonloppuihin, niin karhut etenee taas finaaliin ja ehkä divarin voittoonkin.
Nurmo
08/03/2018
Notta ristus me ei hävitä peliäkään näis pudotuspeleis
knoppi
08/03/2018
Jerkku ja Lepola tekevät Hasusta taas reikäjuustoa, kuten viime vuoden sarjassa.
Maestro
08/03/2018
Se on sillä tavalla että jymy etenee 2-0 voitoin jatkoon! Ensi kaudella kaksi joukkuetta liigassa!!
Takapiru
08/03/2018
Koska Jymy olisi Karhut voittanut näissä ottelusarjoissa . Pai kertaa on pelattu vastakkain ja tulos on aika sama, Karhut jatkoon. Ei siellä Nurmossa muuta tehrä kuin huurellaan vaaka. Pitäis olla myös näyttöjä, mutta ei niitä vaan löyry.
Gerbiili
08/03/2018
Missä A. Tervonen Karhujen kokoonpanosta?
Vanhatalo ja hautaoja
09/03/2018
Karhujen 2. kentän vanhatalo ja hautaoja tulee kaatamaan nurmon puolustuksen ja hasun. Siihen lisätään vielä jerkun ja lepolan maalit niin ei ole nurmolla mitään sanottavaa.
Takapiru
09/03/2018
Kuka Tervonen??? Ei ole pelannut ainakaan tällä vuosituhannella Karhuissa.
Gerbiili
10/03/2018
Takapiru ei taida ymmärtää Porilaisesta sählystä mitään. Tervonen dominoi halutessaan sarjaa kuin sarjaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.