Liigat

Pääkalloennakko: Steelers-Koovee – Hämeenlinnassa huokaistaan helpotuksesta

15.03.
2018
14 Kommenttia
3
Liigat

Ville Lastikka ja Samuli Salomaa ovat isossa roolissa sarjapaikan uusimisessa. Kuvat: Juhani Järvenpää ja Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigan playouteissa kohtaavat Hämeenlinnan Steelers ja Tampereen Koovee. Ottelusarja alkaa perjantaina ja pelataan paras viidestä -systeemillä.

Lähtökohdat:
Steelers lähtee tähän ottelusarjaan ennakkosuosikkina jo tilastojensakin puolesta. Steelers hankki kauden aikana enemmän voittoja, enemmän pisteitä, teki enemmän maaleja ja sen maaliero oli vähemmän miinuksella.

Steelers keräsi 19 pistettä, mutta kuten viime kaudellakin, alkukausi oli synkkä. Tällä kaudella se oli kuitenkin synkempi kuin viime sesongilla. 18 ensimmäisestä ottelustaan Steelers voitti ainoastaan kolme ja voitoistakin yksi irtosi kauden avausottelussa.

”Teräsmiehet” kuitenkin petrasi ja nimenomaan Kooveesta tammikuun lopussa napatun voiton jälkeen se kunnostautui nappaamalla kahdeksasta viimeisestä ottelustaan 10 pistettä ja nousi taistelemaan vielä jopa suorasta säilymisestä. Viimeisellä kierroksella kärsitty jatkoaikatappio OLS:lle kuitenkin sinetöi hämeenlinnalaisten playout-karsintoihin joutumisen.

Vain 15 pistettä runkosarjan aikana kerännyt Koovee puolestaan nappasi kauden aikana voiton sieltä, toisen täältä, mutta pääasiassa joukkueen pelaaminen oli tasaisen heikkoa läpi kauden. Se päästi vähemmän maaleja kuin Steelers, suoraan säilynyt Welhot tai jopa playoffeihin päässyt SPV. Suurempi murheen aihe oli maalien tekeminen.

Kooveen pelaaminen oli läpi kauden pahimmillaan jopa aneemisen näköistä ja pitkään tuntui, ettei joukkueesta irronnut tehoja kuin ykköskentästä. Jos loppua kohden muut kentät edes hieman piristyivät, niin sitten oli ykkösen vuoro olla hieman unella. Vaikka puolustuspelaaminen ajoittain toimi hyvinkin, oli tekeminen pallon kanssa varsin sekavaa ja hyvinäkin päivinä homma meni pitkälti laidoilla pyörimiseksi.

Playout-sarjaan lähdettäessäkin katseet kääntyvät eritoten Kooveen kohdalla hyökkäystrion Samuli Salomaa (35 tehopistettä), Perttu Koljonen (28 p) ja Riku Reunamäki (28 p) suuntaan. Loppukaudesta tulitukea pystyivät hieman antamaan Samuli Segerman ja Tuomas Aho.

Vaan eipä vakuuttanut pelillisesti Steelerskään. Peli on ollut pahimmillaan todella seisovaa niin pallollisena kuin pallottomana suurimman osan kaudesta. Vasta loppukauden aikana joukkue on jossain määrin piristynyt. Ilman Ville Lastikan, Nico Jonaesonin ja Markus Siprosen juonikkuutta ratkaisevilla hetkillä, sekä Timo Johanssonin tärkeitä maaleja Steelers olisi ollut kuitenkin vielä pahemmin pinteessä. Steelersillä oli paperilla varsin mallikas joukkue, mutta kuten monesti aiemminkin, nimet paperilla ovat vain nimiä paperilla.

Joukkueiden takana maalivahtitilanteetkin ovat tahoillaan eläneet, sillä Arvid Vonk ei ole ollut Kooveella aiempien vuosien tapaan selkeä ykkösvahti. Eero Peiponen on haastanut virkaveljeään reippaammin, mutta kumpikaan ei ole varsinaisesti säkenöinyt. Vastaavasti viime kaudella upeasti pelanneen Tomi Aaltosen on syrjäyttänyt ykköstorjujan paikalta Pasi Järvinen, mutta molempien torjuntaprosentit ovat jääneet todella vaatimattomiksi. Valmennus on pyörittänyt välillä myös melkoista rulettia kummankin kaksikon kohdalla.

Lähtökohtaisesti sarjaan lähtee karsintapaikasta viimeisen kierroksen jälkeen huojentunut Koovee, sekä sinne sisuuntuneena joutunut Steelers. Tämän perusteellakin lähtökohdat puoltavat Steelersiä, vaikka keskinäisistä peleistä runkosarjassa molemmat voittivat yhden.

Knopit:
Koovee ja Steelers eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan pääsarjatasolla runkosarjan ulkopuolelta, mutta joukkueiden edeltäjillä on yhteistä pudotuspelitaustaa. Kaudella 2005-06 nimittäin Kooveen alle fuusioitunut Gunners lähetti puolivälierissä Hämeenlinnan Trackersin kesälomille voitoin 3-1.

Kooveen edelliset liigakarsinnat ovat 1990-luvulta. Steelers puolestaan pelasi liigakarsintaa Divari-joukkueen ominaisuudessa kaksi kevättä takaperin, kun se hävisi SalBalle, mutta nousi Erän ja SSV:n fuusion myötä kabinetin kautta.

Taistelupari:
Ville Lastikka, Steelers – Samuli Salomaa, Koovee

Ville Lastikkaa on hehkutettu Suomen Divarissa ja Sveitsin liigassa. Maajoukkueessakin debytoinut nuorukainen iski pisteitä kovaa tahtia molemmissa sarjoissa ja oli parhaimmillaan aivan pitelemätön. Herran palvelukset kiinnostivat monia pääsarjaseuroja kauden alla niin kotimaan kuin ulkomaidenkin pääsarjoissa. Steelersissä hän on jäänyt yllättävänkin vähälle huomiolle joukkueen vaisun menestyksen takia.

Lastikka oli kuitenkin pistepörssin kahdeksas ja maalipörssin kolmonen. 34 maalia on neljäsosa Steelersin maaleista ja 48 pistettä liigakarsintoihin joutuneessa ryhmässä kova suoritus, vaikka potentiaalia voisi olla vieläkin parempaan.

Samuli Salomaa puolestaan on ollut Kooveen suvereenisti pirtein yksittäinen pelaaja. Tunnollinen pelimies iski runkosarjassa kuudesosan joukkueensa osumista 20 maalinsa myötä. Salomaa hakee myös ratkaisuja hanakasti ja taistelee jokaisen tilanteen viimeiseen asti.

Joukkueen kapteeni on ottanut viimeisen kahden vuoden aikana vastuuta, kun joukkueesta on karannut kärkiosaamista muualle. Salomaa on rikkonut kaikkien pelaamiensa viiden täyden liigakauden aikana 20 tehopisteen rajan ja viimeisen kahden kauden, kenties vaikeimpien vuosien aikana hän on kyennyt tekemään yli 30 tehopistettä. Etenkin tämän kauden osalta se on mainio suoritus.

Kun mietitään joukkueiden ykkösratkaisijoita, ovat nämä yksilöt varmasti joukkueilla erityistarkkailussa. Eikä syyttä, sillä heidän onnistumisensa määrittävät varmasti osaltaan joukkueen suoriutumista.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
27.1.2018 Koovee-Steelers 5-6
20.10.2017 Steelers-Koovee 4-7

Näin pelataan:
Pe 16.3. 18:30 Steelers – Koovee, Elenia Areena
Ma 19.3. 19:00 Koovee – Steelers, AutoCenter Areena
Ke 21.3. 18:30 Steelers – Koovee, Elenia Areena
La 24.3. 18:30 Koovee – Steelers, AutoCenter Areena (tarvittaessa)
Su 25.3. 18:00 Steelers – Koovee, Elenia Areena (tarvittaessa)

Ottelusarjan kaikki kamppailut näkyvät FanseatGO-lähetyksinä.

Kumpi voittaa:
Kyseessä on kahden alisuorittaneen joukkueen kohtaaminen, joiden kausi on jo nyt ollut etenkin henkisesti todella pitkä. Steelersille jäi kuitenkin kiukkua, kun se onnistui lähes punnertamaan vielä itsensä kuiville. Lisäksi Steelersin käyrä on ollut nousujohteinen. Koovee ei ole tuntunut saavan kurssiaan varsinaisesti käännettyä missään vaiheessa.

Steelers sysää Kooveen karsimaan Divarin kakkosta vastaan voitoin 3-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Hämeestä
16/03/2018
Hämeenlinnassa EI huokaistaan helpotuksesta.
Lähtökohdat:
Steelers EI lähde tähän ottelusarjaan ennakkosuosikkina "Teräsmiehet voittivat ehkä kauden huonoimmalla kolmannen erän pelillä viimeksi Kooveen. Tyypillisesti "teräsmiehet" kavensivat kahteen kentälliseen. Peli sekosi täysin muutamalla "säkämaalila " sekä Lastikan yksilösuorituksen ansiosta tuli ansaitsematon voitto. Yhtä hyvin voisivat olla Koovee sekä Steelers samoissa pisteissä.
Valmennus on pyörittänyt välillä myös melkoista rulettia Steelerssissä. Kertaakaan EI ole ollut samaa kokoonpanoa tällä kaudella. Jopa kauden parhaan ottelun Classic -
Steelers jälkeen pistettiin kaksi kenttää uusiksi. Ilmeisesti "väärät miehet" pelasivat hyvin. Odotettavissa jälleen uusia hakuja .

Taistelupari:
Ville Lastikka, Steelers – Samuli Salomaa, Koovee
Molemmat todella hyviä pelaajia hyökkäys suuntaan. Harmi vaan, että peliä käydään kahteen suuntaan. Silti kumpi vaan voi ratkaista ottelun . Ikävä kyllä Steelerssin peli vaan on viime aikoinan mennyt taas siihen Nicon pakon omainen kukkupallo haku Villelle.
Parhaimillaan kun malttavat pelata maatapitkin lyhyillä nopeilla syötöillä se on todella tehokasta ja kaunista katseltavaa. Harmi, kun sitä tulee liian harvoin.

Kumpi voittaa:
Kyseessä on kahden alisuorittaneen joukkueen kohtaaminen. Tuosta olen samaa mieltä.
Steelerssillä on kyllä jotakin tällä kaudella ollut pahasti pielessä. Kesken kauden on lähteneitä/lopettaneita Iiro Nurminen, Andris Blumbahs (ei saanut edes näytön paikkaa) Timo Kankaanpää, Teemu Metsälä. Kuulemma joukkueen johtakin on poistunut taka vasemmalle. Eikä ole myöskään kauden jälkeen vaikea veikata lähteviä : Aleksi Kulmala, Tomi Aaltonen, Daniel Megyaszai, Antti Aarnio, Roope Grönholm, Valtteri Niemi Olli Jaakonsaari ja Elmeri Saukkonen Ainakin nämä ovat kuuluneet pelaajiin joita on penkitetty ja pistetty tupea pureskelemaan syyttä ( ilmeisesti eivät ole peluuttavan valmentajien suosiossa ) Sitten on valmennuksen "luottopelaajia" jotka saavat tehdä virheitä ja alisuorittaa kuinka paljon tahansa. Hävittää miehensä kuten juoppo avaimensa, kuitenkin pelipaikka on taattu etsitään vaikka sellainen .
Koovee sysää Steelerssin karsimaan Divarin kakkosta vastaan voitoin 3-0
Korjaus
16/03/2018
Metsälä potkittiin joukkueesta pihalle
Junnu#8
16/03/2018
Jotenkin on sellainen tunne. Myös että Steelers voi joutua karsimaan.
SIVUSTASEURAAJA
16/03/2018
Hätönen ratkaisee Steelerssille
Teräs taipuu - ei murru
17/03/2018
Jatkaakohan Sihvonen muuten ensi kaudella puikoissa? Tuntuu, että tämä kausi on mennyt pelleilyn puolelle ja en ihmettelisi vaikka kevät jatkuisi vielä Koovee-sarjan jälkeen..
STEELERS FANI
17/03/2018
Hämeestä..olen katsellut nyt viitisen vuotta edustuksen pelejä, tunnen hyvin seuraväkeä. Sinulla on erikoinen käsitys ja kummallisen kriittinen näkökulma. Joukkueesta on lähtenyt vain Blumbahs, ja Metsälä laitettiin ilmeisesti pihalle. Kankaanpää ei ole lähtenyt mihinkään. Viime viikolla kuulemma laitettiin Megyaszai ulos joukkueesta, mutta mies teki yhdessä pelissä neljä maalia ja muuten peleissä mies ei saanut juurikaan aikaiseksi. Joukkueen peli on mennyt joulukuun jälkeen hirveästi eteenpäin, maalinteko on ollut suurin ongelma. Siihen kun joukkue löytäisi lääkkeet, sitä ei pysäyttäisi monikaan joukkue.

Taidat olla melkoisen negatiivinen paikallinen
LAMMI
17/03/2018
ylläoleva on sitten positiivinen paikallinen, Steelers on päästänyt toiseksi eniten maaleja sarjassa ja pahin ongelma on maalinteko :D tervepäistä touhua muutenkin kun 20% alkukauden pelaajista lopettanut :D
Hämeestä
18/03/2018
Steelers Fani, jos vain Blumbahs on lähtenyt niin missäkös on Nurminen ja Kankaanpäätä ei ole näkynyt ainakaan kokoon panoissa tammikuun jälkeen. Entäpäs MIKSI Metsälä ja Megyaszai ovat saaneet kenkää ? Entäpä ilman syyttäkö myös joukkueen johtaja poistui ?

Minusta ainakin tuollainen toiminta kertoo TODELLA isoista ongelmista. joukkueen sisällä.
Ilmeisesti on helpompaa vaihtaa neljännes joukkueesta, kuin yksi mies.

Kannattaa myös suhteuttaa pelatut minuutit kentällä ja aikaan saannokset. Jos pelkät kriteerit ovat pistepörssi nin kenkäähän pitäisi antaa puolelle joukkueelle. Tilaistoista, kun lisätään viel +/- tilasto niin eipä jääkkään enään montaa pelaajaa jäljelle.

Joulukuun jälkeen pelit on tulleet tasaisemmiksi ja Steelers kerännyt pisteitä LÄHES materiaalinsa tasoon nähden. Sen on mahdollistanut puolittamalla päästetyt maalit tehdythän ovat suunnilleen samat.
Perjantain Kooveen pelissä montako minuuttia oli ylivoimaa ja 6vs5 . Samat miehet tahkosivat reipas 10 minuuttia saaden Yhden ylivoima maalin. Nämä samat miehet ovat myös tahkoneet koko kauden ylivoimaa. ( steelerssillä tilstoissa heikoin )

Mielellään olisin positiivinen ja haluan myös, että Steelers pärjäisi .Mutta eipä tuossa voi olla näkemättä ongelmia joukkueessa.
Pelaajia on lähtenyt joukkeen johtaja on lähtenyt vain valmennus pysynyt samana, sekö on ainut toiminut kokonaisuus ?
Melkosta arvailua
19/03/2018
Ja kakka puhetta. Minä tiedän en arvaile asioilla. Aika hölmöä kirjoittaa kun ei tiedä.. Mutta osa tuolla on tottakin. Mutta esim joukkueen johto eli jojo ei ole lähtenyt mihinkään. Kukaan teistä ei tiedä kenellä on jatko pahvi kenellä ei ole.. Ainoa totuus on kirjoitettu potkut mutta usein jos sellaset saa niin siihenkin on syynsä tuskin ihan huvikseen? Eiköhän nyt kannata kannustaa että Hämeenlinnassa olisi liiga säbää ja tukea joukkuetta 🤔 piti vielä se sanoa joka ei ole uutinen alisuorittamista on tapahtunut koko steelers seurassa valmennus pelaajat johto jne kaikki ovat alisuorittaneet kaikki nyt vaan yhdessä tekemään niin hyvä tulee
JOKU KAPINA SIÄ NAAPURISSA ON?
19/03/2018
KooVeen kannalta hyvä juttu. Saattaa kaveri romahtaa sisäisiinsä, jos toinen peli menee meille.
Hämeestä
19/03/2018
Melkoista arvailua. Kun kerran tiedä asioita niin missä kohtaa sitä "kakkapuhetta" on ?

Sen verran korjaan aikaisempia lähteneen vakansi oli manager taikka JoJo. eipä se asiaa miksikään muuta.
Ainakaan minä en ole väittänyt , että tiedän keidenkään "jatkopahveista" . Mutta tulet näkemään lähtijöiden suuren joukon. ( jollein tule muutosta )
Sinun kirjoittamasi totuus potkuista. Kuka saanut kerro jos tiedät ?
Ikävä kyllä ei paljon auta vaikka kuinka lyö käsiään yhteen katsomassa ja kannustaa, jos joukkueen sisällä on todellisia ongelmia.
alisuorittamisesta olen samaa mieltä. Helpompi sanoa ,että tehdään yhdessä niin tulee hyvä. Jos niihin todellisiin ongelmiin ei löydy ratkasua.

Voittamisen kulttuuria ei saa sillä, että ostetaan "sikasäkissä" sitä voi kysyä vaikka tuolta Josban puolelta.

Pahalta näyttää, että Koovee viel tänäänkin toivottavasti ei. ( liigaa nähdään myös kuitenkin ensi kaudella Hämeenlinnassa taikka sitten on ongelmat vieläkin isompia mitä luulen. )
arvailaan lisää
19/03/2018
Hämeestä esim. kakka puhe jojo on ihan eri kun manageri eikä kumpikaan ole lähtenyt tietääkseni ? jos on ihmettelen asiaa, tätä en enempää avaa koska en puhu toisten ihmisten jutuista ja asioista. eli kumpikaan ei ole lähtenyt se on fakta. JOS sinä tiedät noin tarkaan minua paremmin asioita kerro ihmeessä mutta älä arvaile ja levittele asiaa kun et pysty kun kirjoittamaan ympäripyöreitä. sitten kohta Andris, hänellä tuli koti ikävä ja uusi rakkaus ainakin itse näin sanoi. Sinä kirjoitit potkuista jossa totesin että se oli ainoa totuus, ja siitäkään ei tarvitse kirjoittaa täälä koska se on varmaan pelaajan ja joukkueen välisiä juttuja ei tämän juorupalstan. eli tarkoitin kakkapuheilla asioita mitä kirjoitetaan kuin tiedetäisinn totuus, mutta tässä jälkimäisessäkin kirjoitat saat nähdä, ja varmaan on lähtiöitä koska homma ei näytä todellakaan toimivan eli joku mättää niin kuin todettiin eli alisuoritus pelaajilta valmentajilta jne. Olen tämän Hämeen kirjoittelua seurannut koko kauden en voi muuta sanoa että sääliksi käy puhetta piisaa mutta tekoja ei. jos oikeasti olisit HML salibändyn ystävä ja haluisit sitä kehittää menisit kehittämään sitä etkä täälä huutelis. Mutta juu huutele rauhassa oikeastaan se on niin hyvää viihdettä, ainoa asia mihin oikeasti halusin puuttua oli tua joukkueen johdon plähtö sinä et todellakaan tiedä miten asiat on oikeasti, voisin sanoa että häpeisit itseäsi jos tietäisit asioiden oikean laidan. toivotaan että KooVee ja Steelers pysyvät molemmat sarjassa. viime vuonna tais olla vastaavassa tilanteessa muuten LASB ja SALBA ? Ja lasbilla kävi melkoinen kato kanssa mutta joukkueesta tais tulla aika hyvä kumminkin ? tosin ei kummonen samassa tilanteessa nyt kun steelers viimevuonna. paljon pitää tapahtua ennenkuin asiat muuttuu mutta onneksi ne muuttuu varmasti.
Hämeestä
20/03/2018
Arvaile lisää kannattaa muten päivittää faktat vuodelle 2018 edustuksen johdosta lähteneestä.
Andrikselle varmaan tulikin koti-ikävä, kun katseli poppariosastolta ja tuppea purren Steelerssin peliä alkukauden. Omiin meni kymmentä maalia per peli ja silti ei saanut minuttiakaan peliaikaa.
Minua sinä saat sääliä ihan rauhassa, kun ole ihmeisssään /huolissaan Steelerssin edestuksen tämän hetkisestä tilasta. Ennen kautta olis "liigatasoisia pelaajia" lähes viiden kentän verran . Nyt näyttää pelaajia olevan jäljellä, ettei saa edes täyttäkokoonpanoa. ( Koovee-Steelers yksi puuttui ) Ja loukkaantumisia taitaa olla yksi ( Mäkinen). Minulle tuo ainaka kertoo sen ,että joukkueen sisällä asiat eivät ole hyvin.
Enkä häpeä itseäni vaikka en ole tekemessä "vaapaaehtoistyötä" Steelerssin hyväksi . Minulla on perhe ja joudun käymään palkkatyössä.

Toivon myös kuten sinäkin, että Koovee sekä Steelers säilyisivät. Molemilla joukueilla on tällähetkellä jotakin todella pielessä.
Lasbistahan lähti vasta kauden loputtua pelaajat eivät keskenkauden eli vertaus ei käy yksiin tämän hetkisen Steelerssin kanssa.
Ikävä katsoa, kun hieno potentiaali hukataa se minut on täällä saanut avautumaan.
arvailuja
21/03/2018
Minulla on FAKTA 2018 johdosta lähteneistä mutta sinulla ei ole ! MINÄ tiedän 100% tilanteen. Vapaaehtoistyö on rankkaa touhua ja siellä on paljon perheellisiä jne. toiset jaksaa toiset ei. Sitten nua Iikka arvailut jne. kysy hallilla kun olet peliä katsomassa niin ei tarvi täällä ihmetellä ei tarvi kysellä muittenkaan perään jne. kyllä siellä kaikki pelaa jotka terveinä on, ja jos siellä on joku joka ei pelaa siihen varmaan itse tietävät syyt ja tietävät peluutukset. Minua henkilökohtaisesti todella harmittaa niin kuin jo aikaisemmin laitoin tällänen ihmettely jos näin tarkasti seuraat on helppo kysellä . Selvästi haluat mustamaalata ja mollatajoukkuetta ja tekemistä siellä, itse lähden siitä että kaikki siellä parhaansa tekevät ja yrittävät aina ei vaan onnistu. Tua liiga pelaajia viiden kentän verran on kyllä hyvä juttu, eiköhän jokainen tiedä ketä oikeasti seuraa tai on joukkueen mukana mikä tilanne on, on loukkeja, on armeijaa, on töitä. ei nää pelaajat ammattilaisia ole samalaa tapaa perheellisiä kun sinäkin ilmoitat itsesi olevan ja nämä pojat reenaa valmennus pistää aikansa samalla tapaa ja vielä vapaaehtoiset tekijät päälle, ei tuossa joukossa ole yhtäkään ammattilaista joka eläisi tai edes tienaisi tuolla pelaamisella oikeastaan maksavat joka poika siitä kun pelaavat joukkueessa, että sillä sanoin häpeä nyt oikeesti noita juttujas. minä en puhunnut kun kauden lopussa lähteneistä pelaajista kun sanoit että pajatso tyhjenee saat nähdä ja minä olin pikkaisen erimieltä. Nyt vaan marssit sinne katsomoon ja menet rohkeesti pelin jälkeen kyseleen missä ketäkin pelaaja on jne.. niin ei tarvitse täällä huudella. Ota positiivinen ote ja kannustus joukkueen tekemiseen äläkä enään jatkossa ole niin negatiivinen joukkuetta kohtaan, minä ainakin luotan ja uskon tulevaisuuteen ja tiedän että tuossa joukossa on niin isoja sydämiä joukkuetta kohtaan että tuli vastaan mitä vaan parhaansa yrittää aivan varmasti. Vielä se huolissaan saat olla mutta tee se tukemalla joukkuetta älä kyseenalaistamalla. Ja saat olla mielestäni tämä jatkossakin kirjoittelija kunhan vaan oikeastaan puutuin yhteen asiaan tuan johdon lopettamiseen. Se oli paskaa. Kun tänään näät sen kaverin hallilla koputa olkapäälle ja kysy sen vointia ja onko lähtenny niin saat varmasti vastauksen sen verran tunnen kyseistä ihmistä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.