Pelicans varmisti nousun selkeällä voitolla – Jyväskylä putoaa liigakartalta

Pelicans SB nousi naisten liigaan. Kuva: Esa Jokinen

Pelicans SB nousi naisten liigaan. Kuva: Esa Jokinen

O2-Jyväskylä ja Pelicans SB kohtasivat lauantaina naisten Salibandyliigan karsinnoissa. Pelicans voitti neljännen osaottelun maalein 9-4 ja varmisti liiganousun otteluvoitoin 3-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi 2-2. Kahden erän jälkeen tilanne oli 4-2 lahtelaisten hyväksi, ja viimeisessä erässä vierasjoukkue otti kunnon irtioton, jonka myötä se karkasi selkeään viiden maalin voittoon.

Lahtelaisten tehopelaajia olivat Roosa Virtanen (2+2), Veera Vilenius (2+0), Anne Haapasalo (1+1) ja Jenny Kettunen (1+1). O2:n Rina Rautala osui kahdesti ja Tiia Hattara syötti kaksi maalia.

Pelicansin nimen alla pelaava PHSB nousi ensimmäistä kertaa naisten Salibandyliigaan. Lahdesta ei ole koskaan aikaisemmin tullut naisten liigajoukkuetta.

O2-Jyväskylä pelaa ensi kaudella Divaria. Happee luopui viime vuonna naisten liigan sarjapaikasta, joten Jyväskylässä on siitä harvinainen tilanne, että kaupungista ei tule ensi kaudella lainkaan naisten liigajoukkuetta. Kyseessä on ensimmäinen kerta naisten Salibandyliigan historiassa, kun jyväskyläisedustus tulee uupuumaan korkeimmalta sarjatasolta.

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

38 comments

  1. O2:n valmennus vaihtoon! Ei tulosta, joten ulos. Toivottavasti seuran johto tajuaa tämän.

  2. Ei voi kun ihmetellä O2 touhua. Hajotetaan ja hallitaan ja lupaillaan kuuta taivaalta ja tässä on tulos. Hienoa toimintaa ampparit, olette vastuussa siitä että jyväskylässä ei ole enään naisten liigajoukkuetta. Toivottavasti olette ylpeitä saavutuksestanne.

  3. Ei valmennuksen piikkiinkään voi kaikkea laittaa jos pelaajamateriaali on kaukana liigatasosta

  4. Maajoukkuevalmentajat ovat tietenkin alansa parhaimpia. Ja tämä on ainoa kriteeri heidän valitsemisessa.

  5. Tsemppistä vaan amppareille divariin. Olihan tuo pelaajamateriaali todella heikko, joten tämä on ansaittu tulos. Harmi kun kaupungissa ei ole saatu kaikkia munia samaan koriin, tiedä sitten mistä tämä johtuu.

  6. Samaan aikaan o2:en kakkosjoukkue jatkaa divarikarsinnoissa. Tämä divarikarsinta siis lienee turha, kun ykkösporukka tipahti.

  7. O2 olisi saanut yli kentällisen happeen parhaita pelaajia mutta valmentaja ei halunnut heitä ottaa. Sillä materiaalilla olisi taisteltu playoff paikasta. Tässä on tulos luokattomista päätöksistä.

  8. Jyväskylässä on paljon reissupelaajia. Taitavat reissata jatkossakin. Tää on niin surullista. Huvittavaahan tässä on se että pelicanssissakin on pari reissupelaajaa jyväskylästä, entisiä happeelaisia. Jyväskylän kovin naisten jengi taitaa olla o2:sen naisten kakkosjoukkue, entisiä happeelaisia sielläkin….
    Surullista Jyväskylän kannalta.

  9. Hienoa Pelicans naiset….Nyt voi viritellä LASB miesten kanssa Lahteen oikein liiga päivän….pistetään halliin ryminää, rumpuja ja sirkusmeininkiä…

  10. Useampi entinen happeelainen kuitenkin harkitsi o2:seen jäämistä. Onko kellekään oikeaa tietoa siitä, miksi valitsivat reissaamisen? Ymmärtääkseni yksi reissaa jopa Ouluun????!!!! saakka….

  11. Onnea Pelicans, parempi joukkue voitti. Nyt on aika juhlia, kuten Jyväskylässä juhlittiin pari vuotta sitten. Liigassa ei välttämättä ole kovin mukavaa, kuten viime vuodet osoittivat. Nyt Jyväskylän naiset vetävät henkeä ja uskon että pelaaminen ja myös voittaminen ykkösessä maistuu!

  12. Onnea tosi paljon Pelicans naisille. Voitto todella ansaittu. Varmaan syö ammpareita, kun Pelicansien paras pelaaja on entinen happeelainen ja tais olla tarjolla myös O2:lle viime keväänä. Mikähän meni vikaan pelaajavalinnoissa?!

  13. Itselläni ei ole kertoa faktaa siitä, miksi Happeesta vapautuneet liigatason pelaajat eivät päätyneet O2:seen; jos huhuja haluaa uskoa, niin raha ja valmennus lienevät olleet ne päällimmäiset syyt. Nämä väitteet ovat tulleet vastaan useammasta eri lähteestä. Sellaisenkin yksittäisen huhun kuulin joskus, että osa edellä mainituista pelaajista ei olisi ”mahtunut” joukkueeseen. Tätä on kuitenkin vaikea ainakin itseni uskoa, sillä kun katsoi jo ennen kauden alkua tuota O2:sen pelaajalistaa, niin eihän siellä montaa liigatason pelaajaa ollut. Niin kuutamolla tuskin joukkueen valmennus on ollut, että olisi käännyttänyt pelaajia pois, jos sellaisia olisi ollut tulossa.

    Mielenkiintoinen tilanne on kyllä seuralla edessä, JOS ”kakkosjoukkue” entisten liigapelaajien johdolla pelaisi itsensä karsintojen kautta ensi kaudeksi 1.divariin, jolloin seuralla olisi kaksi joukkuetta 1.divarissa.

  14. Saako sääntöjen mukaan divarissa pelata kaksi saman seuran joukkuetta?

  15. Saa pelata. Naisissa divari ei ole pääsarjataso. Miehissä ei onnistuisi koska pääsarjatasolla ei saa olla 2 joukkuetta samasta seurasta.

  16. Happeen pelaajat tarjosivat itseään O2:seen sekä kauden alussa että ennen siirtorajaa mutta valmentaja kieltäytyi vahvistuksista. Että näin pätevää johtamista

  17. Toisaalta poimittua: ”Meidän pelaajamme maksavat kaudesta toistatuhatta euroa. Kun on alettu sitouttaa joukkuetta yhteiseen tekemiseen, myös maksuihin, on haaste panna palettia isosti uusiksi. Tammikuussa kyllä keskustelimme uusien pelaajien ottamisesta joukkueeseen, mutta päädyimme menemään kauden loppuun samalla ryhmällä, Saukkonen taustoittaa.”

    Näin se valitettavasti naispuolella menee. Parempia pelaajia on varmasti ollut tarjolla, mutta jos pelaajat ovat sellaisia, jotka eivät tuota 1200€:a suostu maksamaan, niin yhtälö pyörittää kausi läpi ilman isoja tukijoita on mahdoton. Moni liigatasolle kuuluva naispelaaja kun mieluummin höntsää alasarjoissa kuin suostuu maksamaan siitä, että joutuu vielä treenaamaankin sitoutuneesti monta kertaa viikossa. Monen naisjoukkueen taival on päättynyt kokonaankin tähän ristiriitaan, maksajat ja sitoutujat eivät ole riittävän hyviä, riittävän hyvät eivät maksa eivätkä sitoudu. Jokainen seura ja joukkue, jonka taustalla ei ole omaa vireää junioritoimintaa, tulee ennemmin tai myöhemmin kompastumaan samaan asiaan. Vain oma juniorituotanto takaa lähtökohdat sille, että joukkueen pelaajat ovat edes jokseenkin samalla viivalla. On valittava pitkäjänteinen tie ja pysyttävä sillä. Kulissit ja epäterveet rakenteet romahtavat ennemmin tai myöhemmin. Toiminnan taso vetää kyllä joukkueeseen sopivia pelaajia puoleensa, se voi viedä vuosia, mutta on terveempi ja pysyvämpi tapa, kuin pelata hinnalla millä hyvänsä sarjaporrasta ylempänä.

  18. Vuoden urheiluseura ehdokas, sopupeligate miehissä, naiset tippuu divariin ja junioritoiminnan valmennus sillä tasolla, että on ihan ”ookoo”, jos valmentajista joku kerran viikossa kerkiää treeneihin. Aika heikkoa toimintaa koko seuralta, vaikka muutama seura-ihminen jaksaa somessa hehkuttaa ”ampparipöhinää”. Paljon puhetta, katteettomia lupauksia, mutta teot vuodesta toiseen näyttäisi olevan ihan muuta. Syyt omaan surkeuteen etsitään aina jostain muualta kuin omasta ampparipesästä. Pitkän linjan salibandy ihmisenä ihmettelen, miten joku Pulkkinenkin halusi antaa kasvot tuohon naisten surkeaan toimintaan ja vaihtaa seura-asut tuollaisen seuran logoihin. Eihän tässä elämässä ole enää mitään järkeä!

  19. Jameson, maatumerkki muuten eräällä alalla, kertoo totuuksia naissalibandy ja miksi. Juuri näin.

  20. ”junioritoiminnan valmennus sillä tasolla, että on ihan ”ookoo”, jos valmentajista joku kerran viikossa kerkiää treeneihin” ookakkosessa ei kuitenkaan maksateta edustusjoukkueen pelaamista junioreilla kuten kaupungin toisessa seurassa voi tietysti olla jo muuttunut mutta näin on ainakin ollut

  21. Taitaa naapurin edustuskin mennä nykyisin omillaan, enemmän ihmetyttää että on useamman vuoden taustoilla toitotettu o2:sen olevan halvempi vaihtoehto naapurin NLiigaan verrattuna. Tokkopa se on paljon kalliimpaa ollut naapurissakaan.

  22. Huhut kertoo, ettei pelaajisto tyytyväinen päävalmentajaan. Voisiko savustaa ulos? Jos naiset tästä lystistä vielä maksavat toistatuhatta….ja sitoutuvat… ja valmentajat reeneissä jos ehtivät?!? kuka lähtee enää tähän kelkkaan??? Ehkä ne paljonpuhutut junnut?!?

  23. Junnuissa voidaan puuhastella! Mutta liigatasolla kyse pitäisi olla tulosurheilusta ja menestystavoitteista. Jos urheilullisuutta ja sitoutumista toivotaan pelaajilta.

  24. Tää Jypinkylän seurojen välinen ulosteen paiskonta alkaa aiheuttaa näin sivusta seuraavana säbäfanina jo kohtuullista myötähäpeää. En ole ihan varma, onko se miten molemminpuolista, mutta kovasti toinen seura ainakin näyttää nauttivan toisen negauutisista. Naissäbän puolella Happee teki omat linjauksensa luopua naistenjoukkueesta pari vuotta sitten ja O2 pelasi nyt itsensä ulos ylimmältä sarjatasolta. Tyttöjoukkueita kuitenkin riittää, joten eiköhän jollain aikajänteellä nähdä naisissakin pääsarjatason pelejä. Valmennuksesta on kuulunut O2:n kohdalla spekulointia, mutta tulosta pitää siellä kunnioittaa ja tehdä töitä tulevaisuutta kohti.

    Tuo nimimerkki JKL ryöpsähdys ilmeisesti baarista palaamisen jälkeen on kyllä vertaansa vailla oleva osoitus tämän keskustelun älyllisyydestä. Kun tuntee molempien seurojen ympärillä toimivia ihmisiä, niin tää kissa-hiiri-leikki ei kuvaa sitä todellisuutta, mitä tässä kaupungissa eletään. Lähinnä aiheuttaa pään pyörittelyä. Muutamalla seura-aktiivilla on homma karannut käsistä ja kummassakin seurassa on hyvin toimivia ja huonosti toimivia joukkueita ja ikäluokkia sekä valmentajia. Siis kummassakin. Käsittääkseni pelaajat tulevat keskenään hyvin toimeen seurasta riippumatta ja se tässä varmaan joitakin nyt harmittaakin. Jos kumpikin seura keskittyisi omaan tekemiseen ja pelaajat tekisivät ihan itse valintojaan, niin olisikohan se lopulta kaikkien etu. Eiköhän tähän kaupunkiin mahdu ijatkossakin han hyvin kaksi seuraa.

  25. Onhan tilanne aivan käsittämätön jos O2 valmennus voi jatkaa tämän kauden jälkeen. Pelaajat maksaa isoja rahoja harjoittelusta ja pelaamisesta. Jokainen pelejä nähnyt ymmärtää että joukkueen harjoittelu ei ole ollut laadukasta. Valmennus haukkui pelaajat ja sen että ei ollut riittävästi liiga tason pelaajia. No olisiko valmennuksen pitänyt tehdä asialle jotain? Ihan vaikka tekemällä joukkueelle harjoitusohjelman jossa pääsee harjoittelemaan laadukkaasti!

  26. Samaa mieltä Palokan Orren kanssa.
    Loka lentää aivan turhaan.
    Pitäisi tehdä jotain muuta kuin kivittää kaveria.
    Tosin sekin on joskus paikallaan.

    Tässä seurojen välisessä vihan pidossa on vain yksi iso häviäjä, pelaaja. Etenkin junioripelaaja.
    Alueella riittää pelaajia mainiosti jokaiseen ikäluokkaan.
    Alueella ei riitä pelaajia jokaisessa ikäluokassa molempiin seuroihin.
    Lisäksi vierailu ylemmässä ikäluokassa on melko mahdotonta, kun seuraava ikäluokka ”puuttuu” omasta seurasta.

    Jos alueella olisi yksi seura, jossa olisi jokaisessa ikäluokassa 2-3 joukkuetta, saisi jokainen pelaaja oman tasoista toimintaa. Joukkueet voisi jakaa jo sopivassa iässä tasoryhmiin jolloin kärki saisi kovia pelejä jo riittävän aikaisin, ennen C2 ikää ja SM -karsintoja.

    Sisältä seuraavana ottaa pelaajien puolesta päähän kovasti.
    Näin olen minäkin ymmärtänyt, että seurojen johdossa olevat muutamat henkilöt eivät tee, eivät pysty tekemään, eivät halua tehdä tai eivät ymmärrä tehdä yhteistyötä.
    Duxin ja Happeen yhdistyminen oli alueelle loistava asia, se toi tullessaan tälle kaudelle kolme SM-sarjapaikkaa. (Happee B, O2 C1, Happee C2)
    Miten liene ensi kaudella, saattaa pudota yhteen tai sitten junnut pelailee aluesarjoja Happeen A-junnuja lukuunottamatta.

    Tähän naisten asiaan en osaa ottaa mitään kantaa.
    Joka joukkue kuitenkin pelaa siellä sarjassa johonka kulloinkin pelitaitojen perusteella kuuluu.

  27. Tässä nyt nimenomaan tätä naisten tilannetta pohditaan! Ja lokaa todellakin saa aiheesta heittää! Mielestäni erittäin hyviä ja osuvia kommentteja muutama.

  28. En ymmärrä miten voit ajatella että kahden Jyväskyläläisen salibandyseuran välinen toistensa mustaanmaalaus ajaa kenenkään etua. Kuka hyötyy siitä että seurojen toimihenkilöt levittävät perättömiä huhuja toisesta seurasta ja tarttuvat jokaiseen oljenkorteen, jolla voivat vain mustaanmaalata toista joukkuetta. Itse en näe kenenkään hyötyvän siitä. Sen sijaan siitä kärsivät etenkin juniorit, jotka joutuvat pelinappuloiksi seurojen väliseen valtataisteluun. Jyväskylässä halleilla pyöriessä olen kuullut puhuttavan että esim Happeen toimesta O2 junioreiden parhaita pelaajia olisi houkuteltu vaihtamaan seuraa lupauksilla ilmaisesta kaudesta.
    Mitä o2 naisiin tulee niin olen juurikin Jyväskylässä halleilla kuullut puhuttavan, että O2 naisten valmentaja ei olisi kovin pidetty joukkueen pelaajien kesken, mutta mielestäni joukkueen tippuminen ei ollut milläänlailla kyseisen valmentajan syy. Fakta on se, ettei o2 naisten pelaajamateriaali yksinkertaisesti ollut riittävän tasokas naisten liigaan. Joukkueen tulevaisuus näyttää silti ainakin omaan silmääni varsin positiiviselta, sillä jo tällä kaudella suurin osa joukkueen kantavista voimista oli nuoria täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevia pelaajia, joilla on vielä varmasti loistava tulevaisuus edessä.

  29. Huh mitä kommentteja. Jatkuvaa vääntöä ja mustamaalaamista! Ei taida koskaan loppua, joten jatkakaa jos olo siitä helpottuu. Tähän asti olen käynyt katsomassa kummankin jkl:n seuran pelejä. Nyt täytyy alkaa miettimään jos kuitenkin käyttäs lippurahat johonkin muuhun. Onneksi voin valita!

  30. Harmi että näyttäytyy negatiivisuutena sinulle, kun kyse on todellisuudesta! O2 tiputti jyväskylän naisten liigakartalta. Siitä ei ole mitään hyvää sanottavaa! Toki nuoria on tulossa, mutta tällä hetkellä se ei riitä.

  31. Jyväskylän tippuminen liigakartalta on todellakin valmennuksen ansiota. Valmennus on joukkueensa valinnut, tarjolla olisi ollut satakertaa parempia pelaajia, mutta ei, junnuilla mennään. Apuja olisi ollut mahdollista saada saada läpi kauden, mutta ei, olisi tullut liigatytöille paha mieli. NYT ON HYVÄ MIELI KAIKILLA.

  32. Tuosta keskinäisestä seurojen kinaamisesta ja junnujen kärsimisestä, kuten myös Duxin sulautumisesta Happeeseen (yksi joukkue O2:een) täysin samaa mieltä. Mutta mitä tulee siihen, että Happee olisi antanut pelaajat pois ja linjannut luopuvansa sarjapaikasta, niin se ei ihan mennyt noin. Vain kymmenkunta naista sitoutui jatkamaan Happeen liiganaisissa ja loput lähti katsomaan vihreämpää ruohoa O2:n houkuttelemana. Kymmenellä sitoutuneella ei voi liigaan lähteä, joten Happee JOUTUI luopumaan liigapaikasta. No, ruoho osoittautui melko tallatuksi ja tuulen*ussimaksi naapurissa. Että IHMETTELEN oli aikas oikeassa siinä, että O2 sai sekä hirvittäret että ampparittaret ulos liigakartalta.

  33. Niinhän siinä kävi, että amppareiden 2.joukkue entisine liigatähtineen pelasi itsensä ensi kaudeksi valtakunnalliseen 1.divariin. Mielenkiintoisia aikoja seurajohdolle.