Ruotsin liigan runkosarja lähes taputeltu – maineikkaan AIK:n putoaminen varmistui

AIK:n taru Ruotsin pääsarjassa päättyy runkosarjan jälkeen. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan runkosarja vetelee viimeisiään. Viikonlopun aikana varmistuivat pudotuspelijoukkueet sekä sarjan putoajat, ja sarjapaikkansa säilyttäneet.

Runkosarjan todennäköinen voittaja on Storvreta, joka on kerännyt kolme pistettä enemmän kuin Falun. Storvretalla on vielä kaksi peliä pelaamatta, kun Falunilla ja lähes kaikilla muilla otteluita on jäljellä enää yksi. Ellei Falun tee ihmetemppua, niin joukkue sijoittuu toiseksi sarjassa.

Kolmannesta sijasta kamppailevat vielä Linköping (57p.), Pixbo (57p.) ja Växjö (56 p.). Växjöä edustaa suomalaisvahti Eero Kosonen. Mullsjö voi vielä lyödä kiilaa tuohon väliin, sillä joukkueella on kaksi peliä pelaamatta, mutta varsinkin kolmannen sijan suhteen tilanne vaikuttaa toivottomalta.

Loput pudotuspelijoukkueet ovat suomalaisten miehittämä FC Helsingborg sekä Dalen. Kevin Söderlingin edustaman Siriuksen, Jönköpingsin, Höllvikenin ja IBF Örebron kaudet päättyvät runkosarjaan.

Mielenkiintoisin seikka lieneekin se, että legendaarinen AIK putoaa sarjatasoa alemmas Thorengruppen seuranaan. Tukholmalaisten kohtalon sinetöi 4-3-tappio Jönköpingsiä vastaan.

AIK oli menneellä kaudella Ruotsin Superliigan ainoa joukkue Tukholmasta. Viimeiset 18 kautta pääsarjassa esiintynyt seura oli viime vuosikymmenen menestysjoukkueita, mutta 2010-luvulla on ollut vaikeampaa.

Joukkue voitti Ruotsin mestaruuden vuosina 2006 ja 2009, ja pelasi finaalissa myös vuosina 2004, 2005 ja 2008. Tällä vuosikymmenellä paras sijoitus on ollut välieräpaikka, mutta pääosin tarpominen on ollut melko haasteellista. Monilajiseurassa on pelannut pääsarjatasolla muun muassa huippunimet Niklas Jihde sekä Kim Nilsson.

Useissa eri lajeissa AIK:n kiistakumppaneihin kuuluva Djurgården on yksi nousijahdokkaista Allsvenskanin pohjoislohkossa. Toisaalta jos Djurgården ei nouse sarjatasoa ylemmäs, niin Allsvenskanissa nähdään ensi kaudella melko mielenkiintoisia derbyjä.

SSL:n tilastosivu
AIK:n pääsarjahistoriikki Innebandymagazinetissa

One comment

  1. Hyvä että tippui. On noloa ja todella typerän näköistä pelata puukentällä.