Liigat

SalBa putoaa miesten Salibandyliigasta – näin pelattiin runkosarjan päätöskierroksella

10.03.
2018
26 Kommenttia
7
Liigat

Salba putoaa sarjaporrasta alemmas. Arkistokuva: Anssi Koskinen.

Miesten Salibandyliigan runkosarjan päätöskierros tahkottiin tänään. SalBa vaihtaa sarjaporrasta alaspäin. Kohtalo sinetöityi 11-5 -tappiolla Nokian KrP:lle.

Ottelun avauserässä Nokian KrP oli aivan ylivoimainen viemällä sen tyylipuhtaasti lukemin 5-0. Tästä tilanteesta SalBa viritteli kiriä voittamalla toisen erän 3-0. Kolmannessa erässä ”näädät” olivat kuitenkin jälleen omaa luokkaansa voittaen erän lukemin 6-2.

Näin SalBan neljän kauden mittainen liigataival päättyi. SalBa on joka kevät säilyttänyt paikkansa karsintojen kautta.

Playout-peleissä toisensa kohtaavat Steelers ja Koovee. Karsintaviivan tuntumassa Steelers venyi jatkoajalle, mutta taipui lopulta OLS:lle 4-3. Welhot joutui jännittämään loppuun saakka hävittyään Indiansille, sillä mikäli Steelers olisi voittanut OLS:n jatkoajalla, olisivat kuopiolaiset valahtaneet vielä playouteihin.

LASB ei onnistunut klaaraamaan pudotuspelipaikkaa, vaan SPV oli oranssipaitoja parempi lukemin 10-3. Näin ollen Oilers säilytti kahdeksannen sijansa selkeästä EräViikingit-tappiostaan huolimatta.

Kotiedusta taistelleet Happee ja EräViikingit onnistuivat pitämään TPS:n takanaan voittamalla omat ottelunsa. Täten jatkoajalla Classicille hävinnyt TPS jäi viidenneksi.

Miesten Salibandyliigan päätöskierros:
17:00 EräViikingit – Oilers 9-3
17:00 Indians – SB Welhot 8-6
17:00 Koovee – Happee 5-6 JA
17:00 LASB – SPV 3-10
17:00 Nokian KrP – SalBa 11-5
17:00 OLS – Steelers 4-3 JA
17:00 TPS – Classic 4-5 JA

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Heihei salba
10/03/2018
Ei tuu ikävä
Takapiru
10/03/2018
Hyvästi Salba, terveiset Porista.
JANIINPÄ
10/03/2018
Kooärpeelle pokkaus siitä että spekulaatioille ei jätetty mitään sijaa.
Jonkun on lähdettävä, ja nyt se on SalBa.
Tapoihini ei ole koskaan, ei urheiluaikanani eikä jälkeenpäinkään kettuilla kenellekään.
Näin tänään, pelit pelattu ja pulinat pois. Aurinko nousee huomenna kaikille.
Takapiru
10/03/2018
Ei nouse...
Hml
10/03/2018
Komeaan paikkaan jäähyt Steelersin "johtavilta" pelaajilta. Vaikkakin hyvin taistelivat alivoiman, niin posketonta hölmöilyä. Posin kautta sitten KooVee-sarjaan. :)
Rakkikoira
10/03/2018
Kovin olen surullinen tästä. Tule hyvönen takaisin tänne Hesaan.
Heikki
10/03/2018
Varma kevään merkki kun tulospalvelu ei toimi
Hämeestä
10/03/2018
Hml tarkoititko vanhoilta pelaajilta. En tiedä ainakaan mitenkä Hätönen voi olla joku johtavapelaaja. Samoin, kuin kolmosen keskellä pelaava vanhus.
Valmennuksella lampaaperä, kun ei uskalla antaa poikien pelata. Taas puolitoista erää kahdella kentällä. Varmaan kiva palailla kolmosessa, kun koko kenttä tupeepuremaan yhden takia.
Valmennuksella ei muuta annettavaa taaskaan toivotaan, että Ville tekee.
Arto Kilponen
10/03/2018
Oilers heittämällä playoffeihin. Classicilla todennäköisesti löysät housussa jo valmiiksi. Tuskin uskaltavat edes valita Oilersia, niin vakuuttavaa on ollut meno.
Kyösti
10/03/2018
Kylläpä steelers-ols ol saletti x lapulle kertoimella 5,3! Pääasia, että Welhot ei playoutteihin:)
Uusi pikkuveli
10/03/2018
Oilersilla vuodenvaihteen jälkeen voitto jatkoajalla peräpään LASBista ja divari-SalBasta. Eipä hirveesti tarvii miettiä kumpi oli tämän kauden Espoon ykkönen. Enkä kyllä nää mitään syytä, miksi jatkossakaan menisi eri tavalla Espoon joukkueiden voimasuhteet, vaikkakin Indians saattaa jokusen pelaajan menettää.
Arto Kilponen
10/03/2018
Joo Indiansillahan on ihan jumalattoman kova kausi junnuissakin takana. Siellä on A pojat pelanneet SM-sarjaa ja B- ja C1 pojatkin on olemassa.
HM
10/03/2018
Vilkaiseppa vaikka junnujen sm-sarjoja ja mieti uudelleen kumpi on jatkossa (ja edelleen) pikkuveli Espoossa. Yksi huono liigakausi ei sitä muuta.
HM
10/03/2018
Inkkarit tosiaan onnistuivat tippumaan ASM:stä, B-edustus on aluesarjajengi ja C1 divarin keskikastia. Valoisa on tulevaisuus wessussa!
Jep
10/03/2018
Sarkasmi pisteet Kilposelle! Suuri yllätys Oilersin kausi, ehkä ei ois pitänyt Hudea heivata pois. Markkolan pois lähtö vaikutti luvattoman paljon. Mayer kuin varjo entisestä. Plaijareissa kaikki ois ollut mahdollista, jos olisivat välttäneet clasun.

Veikkaan valintojen menevän taulukon mukaan ja toivottavasti Helsinki-Vantaa-Espoo akselilla kunnon plaijariväännöt kuin oilers vs SSV aikoina!
Tulppu
10/03/2018
No voi. Oilersin syksyn pelit vuoristorataa, kevät pelkkää alamäkeä. Enää ei edes siitä tappavasta ylivoimasta, joka alussa piti joukkueen pinnalla, ole näkynyt merkkiäkään. Alivoima on passiivista ja makaa ihmeellisen matalalla ja pallo luovutetaan siinä liian helpolla vastustajalle.

Aikanaan Alex Ferguson totesi: "Älä jää neppailemaan omalle puolelle vaan toimita pallo mahdollisimman nopeasti pois". Kuinkahan monta oman pään maalia kauden aikana tulikaan puolustusalueen menetyksistä? Jäin kaipaamaan pelaajilta enemmän suoritusvarmuutta, urheilullisuutta ja elastisuutta. Pettymykset voi lukea +- tilastosta ja jäähypörssistä.

Valmennus ei vakuuttanut eikä peli kehittynyt kauden aikana. Olisi odottanut enemmän reagointia huonoihin suorituksiin ja rotaatiota. Nyt jatkettiin pelistä toiseen lähes samoilla kokoonpanoilla eikä se toiminut lainkaan.

Puolivälierissä Classic iskee omalla tavaramerkillä eli riistoilla ja nopeilla käännöllä. Jotain pientä noita vastaan voisi yrittää keksiä, mutta paljon ei ole enää tehtävissä. Ensi kauteen sitten uudella innolla.
Junnu#8
10/03/2018
Jotenkin ihmetyttää tuo Oilersin vire. Heikki Luukkonen teki kuitenkin usean kauden hyvää työtä Nokialla. Markus Markkola oli kova menetys! Mutta kaikki ei sillä selity.
Esbo
10/03/2018
artolle. Kuinka moni viimevuosi kymmenen menestyjä asm on pystynyt tuomaan sen menestyksen miesten liigaan. Classic mutta sekin ulkopuolisilla ei omilla junnuilla. Happee 1 mestaruus omilla junnullla. Sitten on hiljaisempaa. Ei niillä a junnuilla tai b junnuilla oo mitää käyttöä jos haluu pärjätä liigassa tai voittaa siellä. Erä oli hyvä esimerkki tästä kun nostivat junnuja liigaan tulokset huononi nyt ervin miehissä pelaa 2 aa junnu ikäistä ja ihme kyllä pärjää. Joten opetus tulee tässä. Hyvillä junnuilla ei tee yhtään mitään miesten liigassa. Väitän että esim oilerssin tämän päiväisestä tepsiä vastaan pelatussa ei nouse liigatasolle kukaan muu kuin manninen. Joten junnuilla ei voita miehissä paskaakaan . Espoo on indianssin seuraavat 5 vuotta uskokaa tai älkää.
HM
10/03/2018
Ja vuoden naurettavin kommentti - palkinto menee nimimerkille ESBO! Jokainen sana täyttä roskaa
Arto Kilponen
10/03/2018
No, ehkä se ollaan Indiansissa ansaittu, että runkosarjan kutossijalla voi keulia oikein tosissaan.
Kalevi
10/03/2018
Mietin pitkään onko twitterin puolella toimiva Salibandyliito-tili jonkin botti tai ihmisen kirjoittamia viestejä... lukiessani nimimerkki ESBOn viestiä tajusin vihdoin kuka on sen tilin takana.
Lahti
10/03/2018
Hienoa nähdä että muutkin vihaa Steelersiä kuten MINÄPAHOITINMIELENI ja HÄMEESTÄ! Camaan LASB porkkana! Ottakaa meistä mallia
Minäpahoitinmieleni
11/03/2018
Vihata on kovin vahva sana ;) en vain pidä siitä miten kaikki se loistava potentiaali tuhlataan Hämeessä sisäsiittoisuuteen :D
Hämeestä
11/03/2018
Enpä vihaa minäkään. Vaan ihan samoilla linjoilla minäpahoitinmieleni kanssa. Viime kauteen verrattuna Steelerssissä on palattu vanhaan ei joukkue peliin. Lastikan ja Siprosen vahvistuksina saaneena edelliseen kauteen tulos huonompi. Olivatko nämä muut "vahvistukset" sitten niin paljon huonompia ja joukkueen tuhoajia ?
Peluutus on ollut samaa, kuin divarikausilla. peluutellaan kahta kenttää seisomassa. Kun joukkue on yksi jalkavoimaisimmista joukkueista. Mitä sitä suurinta etuaan käyttää

Eilisessä Olsin pelissä Steeers ei edes yrittänyt voittaa ottelua varsinaisella peliajalla. Hämeessä ei luoteta omiin kykyihin paitsi Lastikan . Systeemilla Ville mee tekeen maalia Nicon kukusta.
FANI KO?
11/03/2018
mä ko nii luotin SalBaan :)
Pohjoinen
11/03/2018
Olipahan kausi, pallo ei liikkunut omille hyökkääjille ja pakit läpsytteli vaan keskenään tai syötti ennemmin vastustajalle kuin omille Tee siinä sitten maaleja, jolla yleensä pelit voitetaan!
Ei siinä paljoa tarvi muutoksia tehdä, kuin itsekästä pakkia vilttiin!!
Nyt vaan viltitys koski hyökkääjiä ja tämä kausi ihan pohjalta!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.