Liigat

Toropaisen tykki puhui – Indians niukasti parempi Vantaalla

14.03.
2018
21 Kommenttia
4
Liigat

Indians juhli antaumuksella voittoa. Kuva: Jarmo Koskela.

EräViikingit ja Indians avasivat tänään miesten Salibandyliigan puolivälierät. Ensimmäisessä kohtaamisessa Indians oli parempi lukemin 3-2.

Ottelun avauserä oli todella tarkkaa pelaamista molemmilta. Maalivahtien torjuntasarakkeisiin ei montaa merkintää tehty, kun molempien joukkueiden toimesta nähtiin uhrautuvaa puolustus- ja peittopeliä, sekä varsin huolellista pallollista tekemistä.

Avauserän merkittävin tilanne oli Indians-kapteeni Valtteri Kainulaisen loukkaantuminen. Alaselän ja lonkan seutua pidellyt Kainulainen joutui katselemaan reippaan puolikkaan avauserästä kentän sivusta, eikä kyennyt palaamaan enää kentälle.

Toiseen erään Indians tuli ryminällä, kun kahden ja puolen minuutin sisään Kaarlo Mahlberg ja Lauri Näränen olivat tehneet uransa ensimmäiset pudotuspeliosumansa taidokkailla ohjauksilla. Syötöt tarjoilivat uransa ensimmäisen pudotuspelisyöttönsä antanut Tuomas Harjula, sekä Santeri Toropainen. Kainulaisen korvanneelle Näräselle osuma oli ylipäätään liigauran ensimmäinen.

Ajassa 33:15 Miko Kailiala prässäsi hyvin pallon pois Indiansin avausvaiheessa ja EräViikingit käynnisti nopean vastaiskunsa. Pallo ajautui Tuomas Iiskolalle, joka löysi Kailialan yksin takatolpalta. Kailiala ei, kuten olettaa sopii, tällaisesta tilaisuudesta epäonnistunut, vaan toi isännät maalin päähän.

Kavennusosuman jälkeen Otto Lehkosuolle vihellettin kaksiminuuttinen, kun tämä löi ErVi-vahti Santtu Strandbergia näpeille. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut kotijoukkueelle tulosta ja jäähyn jälkeisen sekavan muutaman minuutin jakson jälkeen siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä Miska Mäkinen toi ErVin tasoihin ajassa 44:38. Tämän jälkeen ErVi nappasikin hiljalleen kuskin paikan ja Indians oli pahimmillaan melko pinteessä. ”Heimo” kuitenkin kesti ja aivan erän lopussa puolustaja Toropaisen pyssy puhui. Viuhuva kanttilaukaus upposi ErVin verkkoon ajassa 58:24. Kuudella viittä vastaan ErVi ei tasoitukseen kyennyt.

Näin Indians nappasi ensimmäisen voiton ja johtaa sarjaa nyt 1-0. Joukkueiden seuraava taisto pelataan Espoossa, Otahallilla, perjantaina.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Arto Kilponen
14/03/2018
Hieno peli, ihan ei Ervirytke riittänyt voittoon asti.
Ervi
14/03/2018
Peli ilme yllätti, mutta maalinteon tehokkuus ja maalipaikoille pääseminen heikkoa. Väistämättä mieleen viime kauden eka peli. Kokolailla hyvä ja viihdyttävä peli, ihan eri meno kuin runkosarjassa, jossa liian usein todella laimeita neppailuja.
pelleilyä
14/03/2018
Mahlbergille tuntui olevan tämän "ainoa tilanne puoleen peliin" voittomaalin jälkeen tärkeintä ilkkua ervi penkille. Sitten kun peli päättyi, oli tärkeää juosta tahallaan päin Kailialaa. Aika epäurheilimainen voittaja, noo, katsotaan sarja loppuun...
Mervi
14/03/2018
Koskahan Strandberg oppis ottamaan edes yhden kanttivedon kiinni? Toinenkin maita pitkin tullut maali olis ollut otettavissa tai ainakin jompi kumpi olis pitänyt pystyä ottamaan. Taitaa loppua lyhyeen pelit tänä keväänä EV:llä.
Nonii
14/03/2018
Oli hyvä ja tasaisen vääntö. ErVillä kaksi tolppaa ennen ottelun ratkaisu mallia. Kun 8 Indianssin pelaajalla on Erä tausta, näytti että heillä isompi tunnelataus, kun miehiin ei Mosanmäellä päädytty. Nyt pikkaisen tuuriakin Heimolla. Kyllä ErVi tämän vielä vie 4-2 , kun vauhtiin pääsee. Tämä kovin puolivälierä pari. Välierässä helpompi tie Superfinaaliin, sille joka tämän vie!
Matti
14/03/2018
Kyllä meni Kirvesniemellekin helposti se toinen maali, Muutenkin molemmilla maalivahdeilla tilastojen mukaan vain 6 torjuntaa, joten torjuntaprosentti aika pieni. Tosin tilastot eivät taida pitää paikkaansa, kun 3. erässä torjuntoja merkitty Strandbergille 1 ja Kirvesniemelle 0`.
Hohhoijaa
14/03/2018
Kyllä on nykysalibandy tylsää katseltavaa. 1.erän jälkeen sammui veikkaus tv. Ei kyllä näyttänyt katsomossakaan väkeä ollevan
Gucci
14/03/2018
Toropainen maajoukkueeseen!
Pelleilyä:lle
15/03/2018
Pieni nahistelu, provosointi ja vastustajan lämmittäminen kuuluu lajiin. Ei kannata kattoa matseja jos noin helposti pahoittaa mielensä. Vastaavaa toimintaa myös ErVin puolelta ja jokaisen muunkin joukkueen toimesta tässä sarjassa. Melkosilla värilaseilla saa peliä katsoa, jos löytää joukkueen missä vastaavaa ei tapahdu.
Kailiala
15/03/2018
Oletteko onnellisia?
Arto Kilponen
15/03/2018
"Välierässä helpompi tie Superfinaaliin, sille joka tämän vie!"

Joo ilman muuta. Varsinkin jos Nokia menee jatkoon ja siellä on joku höpöhöpö Classic vastassa, joka kaatuu pomminvarmasti ilman valtterikainulaisia ja aaroastaloitakin 0-4.
Timotei
15/03/2018
Indians kaipaa kyllä kipeästi sekä Astalaa että Kainulaista jos meinaavat jatkoon mennä. Kolmas erä varsinkin ihan yhtä päätä ja on pieni ihme ettei Ervi iskenyt useampaa maalia tuolla pallonhallinnalla vaikka Indians ihan hyvin puolustikin.
Arto Kilponen
15/03/2018
Indians on vaikeuksissa ErViä vastaan oli heillä jalkeilla ketä tahansa. Indians _voi_ mennä tästä ihan nappisuorituksella jatkoon, mutta mielestäni EräViikingit on ilman muuta tässä - ilman kotietuakin, olkoonkin sarjassa 0-1 tappiolla - selvä ennakkosuosikki. Sitten jos (ja tämä on ihan realistinen skenario) siihen lyödään ErVin jälkeen Classic vastaan ja oletetaan, että jollain ihmeellä Indiansilla on täysin terve ja muutenkin huippukunnossa oleva joukkue jalkeilla, niin Indians tulee todennäköisesti saamaan siinä(kin) sarjassa varsin selkeästi tauluunsa. Ei ehkä 4-0 lukemin, mutta minun on hyvin hankala nähdä, että Indians veisi edes kahta peliä Classicilta ts. pääsisi puoliväliin jatkopaikkaa.

Jokatapauksessa fakta on se, että Indiansilla on yksi otteluvoitto ja se on puolustanut ErVin Vantaalla vain kahteen maaliin. Ei se ihan hirveän paljon paremmin olisi voinut mennä.
Jep
15/03/2018
Pikkukuitit kuuluu näihin peleihin! Toropaista vois todellakin majuun pyydellä, kova peluri. Ervin joo inkkarit voi harjata, mikä riittää sitten pronssi matsiin, jos krp vie spvtä
Olli Patsas
15/03/2018
Krp ei tule voittamaan spv:tä ja näin ollen inkkarit saa vastaansa happeen ja sehän heille soppii. Provot uppoo kuin kukkola suohon:)
Arto Kilponen
15/03/2018
Tämä oli muuten EräViikinkien historian neljäs sarjan avausottelu (laskien Superfinaalin paras yhdestä sarjaksi). Se on hävinnyt niistä kaikki, näistä pari Vantaalla ja pari Helsingissä. Voittoon se on noussut kaikissa niissä missä sarja on tämän jälkeen ylipäätään jatkunut.
turkulainen
15/03/2018
Kolmas erä oli kyllä yhtä päätä, mutta vain yksi laukaus kohti maalia ErViltä, se meni kylläkin maaliin. Hyvin puolustettu inkkareilta.
Raumalainen
15/03/2018
Ilmeisesti lähetyksessä tai meikäläisen koneessa oli jotain vikaa kun olin näkevinäni kaksi tolppaosumaa Erältä kolmannessa erässä. Toisaalta eihän ne maalia kohden menneet jos tolppaan osuivat. Artolle hieman tilastoja että tämän kauden pleijareissa Erällä on kaikki matsit tähän mennessä tappioita ja vastaavasti Indians on voittanut kaikki tämän kauden pleijaripelinsä. Noi tilastot on vaan niin hauskoja kun niitä lukee haluamallaan tavalla.
miltä kantilta katsoo
15/03/2018
Tarpeeksi kun vihaa tiettyä joukkuetta, niin kyllä aina kun etsii niin löytää tilastot, jolla voi perustella joukkueen huonoutta. Vastaavasti myös tilastot, jotka saattaisivat osoittaa, että joukkue onkin ihan ok nippu voi kätevästi sivuuttaa.
Arto Kilponen
15/03/2018
Lasketaanko "Jokatapauksessa fakta on se, että Indiansilla on yksi otteluvoitto ja se on puolustanut ErVin Vantaalla vain kahteen maaliin. Ei se ihan hirveän paljon paremmin olisi voinut mennä." kätevästi sivuuttamiseksi vai sivuutettiinko tämä vain kätevästi?
Matille
15/03/2018
Laukaisukartan mukaan kolmannen erän torjunnat Strandberg 1 ja Kirvesniemi 8

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.