Maajoukkueet

TPS-luotsi täydentää naisten maajoukkueen valmennustiimiä

29.03.
2018
5 Kommenttia
5
Maajoukkueet

Aki Vilander liittyy Suomen naisten maajoukkueen mukaan. Kuva: Anssi Koskinen.

Aki Vilander, 32, on nimetty salibandyn naisten maajoukkueen valmentajaksi. Hän täydentää päävalmentaja Lasse Kurrosen, valmentaja Markus Huhtimon ja maalivahtivalmentaja Juho Meurosen aiemmin muodostaman tiimin.

Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala kertoo Vilanderin roolin valmennustiimissä korostuvan etenkin maaottelutapahtumien välisinä aikoina.

– Hän kantaa jatkossa siitä osuudesta suurimman vastuun. Aki tulee näkymään seuroissa ja olemaan niihin aktiivisesti yhteyksissä, Rantala sanoo.

– Haimme tiimiä täydentämään nimenomaan henkilöä, joka siviilityönsä ja muun tekemisensä ohessa on sellaisessa roolissa käytettävissä.

Vilander on iältään vielä nuorehko, mutta silti jo kokenut valmentaja. Hän on tällä kaudella valmentanut Turun Palloseuran naisten liigajoukkuetta ja sitä ennen neljä kautta TPS:n miesten liigajoukkuetta. Vilander on myös luotsannut Jyväskylän Happeen A-pojat useampaankin Suomen mestaruuteen. Maajoukkuepestistä huolimatta Vilander valmentaa TPS:n naisia ensi kaudellakin.

– Mutta jaetummalla painolastilla kuin nyt, Vilander valottaa suunnitelmia.

Vilander ei tarvinnut pitkää miettimisaikaa, kun päävalmentaja Kurronen esitti hänelle mahdollisuutta valmentaa naisten maajoukkuetta.

– Lasse kysyi, kiinnostaako lähteä voittamaan vajaan kahden vuoden päästä MM-kultaa. Menestys motivoi, totta kai, Vilander sanoo.

– On hienoa päästä tekemään töitä huippuyksilöiden kanssa, ja tiedän, että olen jo valmiiksi samalla kartalla muiden valmennustiimiläisten kanssa.

Töitä Vilanderilla varmasti riittää. TPS:n omissa peleissä maajoukkuepelaajia tietysti jonkin verran näkee vastustajien riveissä. Mutta se on vain hyvin pieni osa kokonaisuudesta.

– Onneksi on videotyökalut käytettävissä ja autolla pääsee paikasta toiseen, Vilander toteaa.

– Akilla on monipuolinen kokemus niin miesten, naisten kuin junioreidenkin huippusarjoista. Hän tuo varmasti uutta näkemystä niin pelin kuin toiminnankin kehittämiseen, päävalmentaja Kurronen uskoo.

– Lisäksi Akin toimenkuva on sellainen, että saamme lisää aikaresurssia naisten maajoukkueen käyttöön. Se on erittäin tärkeää, kun haluamme paremmin tukea urheilijoiden arkea ja tiivistää yhteistyötä seura- ja akatemiavalmentajien kanssa.

– Olen ollut todella tyytyväinen aiempaankin tiimiin. Arvostan suuresti heidän aikaansaannoksiaan, huippu-urheilujohtaja Rantala korostaa.

– Aki tuo nyt mukanaan vielä lisää monipuolisuutta sekä valmentamiseen että päivittäiseen tekemiseen.

Aki Vilanderilla vahvistettu naisten maajoukkueen valmennustiimi on ensimmäisen kerran tositoimissa neljän maan EFT-turnauksessa, joka pelataan Nurmijärvellä Klaukkalan Arkadia-hallissa 27.–29. huhtikuuta.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Terhi
29/03/2018
Vedetäänkö tuolla liitossa hatusta näitä valmennusjuttuja, vai miten tää menee? Miten ihmeessä Vilander voi päätyä maju-ryhmään? Tällä kaudella yksi paskimmista sijoituksista TPS:ltä naisissa runkosarjan jälkeen, ilman merkittäviä menetyksiä pelaajamarkkinoilla. Miesten valmentajana Vilanderilla on jopa paskemmat meriitit (jos edes voi olla!). Ja nyt nostetaan maju-valmennukseen. Ei voi olla totta!
Äidin rooli
29/03/2018
Ihan rauhassa vaan, ei Aki enää laita poikaasi vaihtopenkille kun valmentaa tyttöjä ja naisia.
Kukkahattu
30/03/2018
Voin vain kuvitella kuinka paljon Terhi sydäntäsi raapaisee tälläiset uutiset kun olet ajojahtiasi Vilanderia kohtaan 5 vuotta käynyt. Pohdintaa; Minkälainen on ihmisen elämä, jonka poikaa on istutettu tai heitetty syystä ulos jengistä ja tämän jälkeen ainut sisältö elämässä on anonyyminä huutelu ?
Hepsukka
30/03/2018
Terhi kyllä kysyi pojalleen paikkaa naistenkin joukkueesta, noin tasa-arvoisuuden nimissä. Taidot olisivat kuulemma riittäneet, mutta sukurasite osoittautui ylipääsemättömäksi tässä kohtaa.
Terhi
31/03/2018
Onko tätä Vilander-jahtia oikeasti jatkunut jo 5 vuotta? Niin se aika rientää, eikä se Vilander ole vieläkään oppinut valmentamaan. Pitää varmaan vaihtaa kohdetta kohta. Itsestäänselvyyksien toistaminen käy tylsäksi jossain vaiheessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.