Liigat

TPS puudutti Happeen Turussa – Classic niukkaan voittoon Espoossa

19.03.
2018
17 Kommenttia
5
Liigat

TPS kaatoi Happeen Turussa maalein 3-2. Kuva: Esa Jokinen

TPS ja Happee mittasivat toisiaan maanantaina miesten Salibandyliigan puolivälieräpelissä Turussa. TPS oli Happeeta parempi maalein 3-2 ja tasoitti puolivälieräsarjan.

TPS sai alkuminuuteilla hyvän tilaisuuden maalintekoon, kun Jonne Junkkarinen komennettiin istunnolle mailan painamisesta. Ajassa 4.48 Janne Nurminen iskikin turkulaisten avausosuman ylivoimalla. Toisen osumansa TPS tyylitteli komealla hyökkäyksellä, jolla avattiin koko Happeen pakka tarkalla siirtelyllä. Maalisyötön tarjoili Ville Laine ja maalista vastasi Jaakko Hautamäki.

Happeen kavennus syntyi ajassa 13.22, kun Petri Kauko niittasi pallon verkkoon kotijoukkueen maalin edestä. Lisämaaleja ei nähty erässä, vaikka Happee pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla. TPS oli erässä pallollisesti hallitsevampi osapuoli, kun Happee pyrki enemmän suoraviivaisuuteen omissa hyökkäyksissään. Varsinkin erän alkupuoli oli kotijoukkuun hallintaa, mutta Happee pääsi peliin pikku hiljaa mukaan erän edetessä.

Happee sai toisen erän alkuminuuteilla pidettyä palloa paremmin kuin ensimmäisen erän alussa, mutta erän ainoan maalin naulasi TPS. Ajassa 26.00 Ville Laine iski pallon vieraiden verkkoon vastahyökkäyksen päätteeksi.

TPS onnistui toisessakin erässä puolustamaan erinomaisesti pallon kanssa, ja Happee ei juurikaan päässyt maalintekopaikoille. Happeen pidemmissä hyökkäyksissä oli laadullisia ongelmia, sillä ratkaisevat syötöt eivät olleet järin hyviä. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli matala tempo ja Happee ei tuntunut ”syttyvän” otteluun kuten se normaalisti tekee.

Kolmannessa erässä Happee muutti kokonpanoaan ja otti pallollisen pelin hallinnan. Vierasjoukkue pääsi ylivoimalle ennen erän puoliväliä ja Peter Kotilainen iski pudotuspelikevään ensimmäisen osumansa ylivoimalla ajassa 50.32, joten peli oli 3-2. Vaikka Happpee nosti tasoaan viimeiseen erään, niin TPS vei lopulta voiton.

Kotijoukkueen tehopelaajina esiintyivät Ville Laine (1+1) sekä Hautamäki (1+1). Happeen Kauko onnistui samassa tempussa. Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1025 katsojaa.

Ottelusarjan voitot ovat nyt 1-1 ja seuraava kamppailu mitellään torstaina Jyväskylässä. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Espoossa väännettiin Oilersin ja Classicin välinen toinen puolivälieräpeli. Tiukka kamppailu päättyi Classicin 4-3-vierasvoittoon.

Classic johti ensimmäisen erän jälkeen 2-1, kun Oskari Heikkilä ja Lassi Vänttinen onnistuivat maalinteossa. Oilersin osumasta vastasi Jesperi Lindfors. Niclas Meyer tasoitti pelin heti toisen erän alussa ja tasatilanne kesti yli puoli tuntia, kunnes Sami Johansson vei vieraat johtoon viimeisen kympin alussa.

Oilersin 3-3-maali syntyi ajassa 56.24 Casper Pfitznerin toimesta. Johansson vei kuitenkin tamperelaiset uudelleen johtoon vain 18 sekuntia myöhemmin ja Classicin johto piti loppuun saakka.

Kahdesti maalannut Johansson oli ottelun tehomies. Ensimmäistä pudotuspeliotteluaan pelannut Nemo Sipilä pysäytti kotijoukkueen maalilla 25 kutia. Vuonna 2000 syntynyt Sipilä paikkasi yhden ottelun pelikiellon saanutta Joonas Kaltiaista.

Classic johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2-0. Puolivälieräsarja jatkuu keskivikkona Tampereella ja välieräpaikka vaatii neljä voittoa.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
Oilers-Classic 3-4 Ottelutilastot Classic johtaa sarjaa voitoin 2-0.
TPS-Happee 3-2 Ottelutilastot Puolivälieräsarja on tilanteessa 1-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
t.
19/03/2018
osuva otsikko, puudutuksesta. suhteellisen hyvissä hengissä pelattiin, mutta arvaan että ihon alle alkaa kytemään ainakin mannisella, joka paikoista huolimatta jäivät nollaan. eikä happee muutenkaan oikein saanut otetta peliin. ihmetteleen vaan, että viekö puudutusstrategia tepsin välieriin asti.
HAH
19/03/2018
Oli muuten passon pojat varmaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella oikeasti ihmeissään kun Oilers pystyi tosissaan haastamaan ja jopa viemään peliä pallolla. Harmi vaan kun ei tänään ihan riittänyt. Ja PS. Kivilehto yritä pysyä pystyssä ja lopeta se jatkuva mussutus / pään pudistelu tuomareille.
Jeee
20/03/2018
Pakko sanoa, että olipa viihdyttävä peli Oilers Classic! Molemmilla joukkueilla oli paikkansa mutta pakko sanoe, että tietyt pelaajat menettivät minun kunnioituksen.. Etenkin Kivilehto, joka on kyllä joskus ollut todella hyvä mutta vieläkin nähtävästi luulee olevansa joku ratkaisu pelaaja, jota pitäisi kunnioittaa ja jolla pitäisi olla omat säännöt! En muista, koska olen vastaavanlaista kitisiää Tapiolan Urheilupuistossa nähnyt! Artolta kyselisin tekikö Kivilehto tänää ainakin Tapiolan ennätyksen itsensä keräilyssä?. Toivottavasti Kivilehto ei liimautunut lattiaan...
JANIINPÄ
20/03/2018
Oilers pisti aktiivisuudellaan Clasun tosi tiukalle. Isompikin ylläys oli tosi lähellä.
Clasun pelin saa sekaisin olemalla iholla koko ajan, sehän tiedetään ainakin nyt.
Hyökkäyspeli tukahdutettiin lähes täysin, ja painetta myös pakeille.

Hyvä peli, ja asetti sarjan vähän uuteen skooppiin. Kivilehto pyrkii isoon rooliin, ainakaan vielä sitä ei tarjolla ole. Lue, joskus aika ulkona kuvioista.
FBI
20/03/2018
Harmi ettei onnistunut. Nyt oli etsikko aika. Toki vielä saumaa kunhan nyt alkavat syöttämään Classicn pelaajien "läpi" maalipaikoille...
Katsoja
20/03/2018
Kauden parasta säbää Tapiolassa, valitettavasti pallo pomppi Classicille paremmin.
Nemo Sipilä oli kentän paras pelaaja, näytti esimerkkiä taistemalla. Oilers oli myös vahvempi joukkue kaksintaisteluissa, tämäkin nosti tunnetasoa joka tuntui myös katsomossa.

Tämä sarjan heikoimmat lenkit ovat näköjään tuomarit, onko peli nykyään liian vauhdikasta kahdelle tuomarille. Muutosta tavitaan pikaisesti koska nämä herrat voivat vielä pilata hienon sarjan.
Dum
20/03/2018
Onneks kaikilla ei oo samat tuomarit joka ottelussa..
Jep
20/03/2018
Espoo ja valitus tuomareista, varma kevään merkki. Jos vaan pelaisitte.
JEPJEP
20/03/2018
Classic ja vaihtopenkin itkuvirsihuutokuoro varma salibandyn merkki. Jos vain pelaisitte.
HM
20/03/2018
Tosiaan merkillepantavaa tämä clasun pelaajiston jakuva "HEI" - huutaminen ja tuomareihin vaikuttamisyritys. Outoa, että Nykky antaa tämän jatkua, ei vaan siinä edellisessä, ssvn dynastiassa olisi moinen käynyt.
Jepjep.lle
20/03/2018
Jos vain pelaisitte :) :) :) 28 peliä ovat Classic itkemisen lomassa tällä kaudella liigaa pelanneet ja pinnan ovat menettäneet, mieti millaista Clasun peli olisi jos eivät käyttäisi energiaa itkemiseen vaan laittaisi senkin vielä peliin.
Ehkä siellä Espoossa kannattaisi keskittyä siihen omaan tekemiseen eikä miettiä muiden itkemisiä.
Katsoo noita teidän pullamössöpoikia joilla on vatsaa enemmän kun perusrekkapentillä niin ehkä Epsoossa voitais edes kerran kesässä käydä lenkillä niin voisi jalka liikkua edes vähän rivakammin talvella.
Clasbolta aika paska peli, Oilerssilta hyvä ja silti Ceelle täplä sarakkeeseen, ymmärrän v...tuksen Tapiolan päädyssä.
JEPJEP
20/03/2018
Ei veetuta ja mielellään katson vielä parempaa Classicia jos samalla se huutoitku loppuu.
Menestyä voi tyylikkäästi tai sitten ei.
Kannustaa voi tyylillä tai kun se tyyli puutuu niin henkilökohtaisuuksiin menemällä.
Tuomarit
20/03/2018
Jos unohdatte tunteen ja kiihkon niin olivat Espoossa ollut tuomaripari teidän mielestä huono? Minusta ei. Annettiin pelata selvästi kovempaa kuin runkosarjassa mutta eikös pleijareissa näin kuulu ollakin? Runkosarjassa joistain tilanteista olisi tullut jäähyjä mutta aika tasan meni nekin.
JS
20/03/2018
Onneksi Turussa ei ratkennut peli tuomareihin tällä kertaa. Kaksi viimeistä jäähyä Tepsille puhallettiin aika heppoisin perustein. Vastaavasti Tepsin toisen jäähyn (Jaunin) aikana Happee rikkoi nousevaa Stenforsia selvästi (mailaan lyönti+ kampitus+estäminen). Tätä heti seuranneen Hyytiäisen taklauksenkin olisi voinut viheltää jäähyksi. Pelillisesti hieno sarja meneillään. Toivottavasti tuomaritasokin nousee jossain vaiheessa tälle tasolle.
Jepjep.lle
20/03/2018
No karavaani kulkee ja koirat haukkuu.
Kovinkaan henkilökohtaista ei mielestäni ole jos sanoo ettei suurin osa Eppoon pelaajista näytä kovin urheilullisilta. Itse en ole tätä mainostamaasi Classicin huutoitku huomannut, toisin kuin oilerssin pikkusikailut nyt näkee sokeakin. Noh minkäs sille voi kun jäljessä koko ajan on niin joutuuhan sitä rikkomaan enemmän.
Sattumaa tuskin on että oilerssista puhuttaessa monelta tulee esiin oilerssin runsaat jäähyt, tuskin nyt ihan joka pelissä tuomaritkaan oilerssia vastaan on voinut viheltää eli jotain totuuspohjaa tälle löytyy.
Jep
20/03/2018
Luulin ettei clasu sortuisi -huutoihin, ne on persees... esim yksi joukkue vähän pohjoisempaa tasaiselta maalta lisää efektiä käsien levittelyllä, naurettavaa touhua! Mutta pitäydyn väitteessä espoo ja dumarit, liian usein valitus tulee tuolta suunnalta
Arto Kilponen
20/03/2018
Oilersilla kokeneemmat pelaajat ottavat melkoisen osan jäähyistä. Nuoremmasta kaartista (1995 syntyneet ja nuoremmat) runkosarjan joukkueen sisäisen jäähypörssin voitti Lamminen kuudella minuutilla, neljään minuuttiin jäi muutama muu pelaaja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.