Video: Akrobaattinen suoritus – Peter Kotilainen taiteili yhden kauden kauneimmista maaleista

Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Happee ja Nokian KrP mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Jyväskylässä. Happee murjoi vajaamiehistä vierasjoukkuetta lopulta lukemin 10-3.

Happee teki selväksi ottelun juonen jo avauserässä ja paukutteli 6-1-johtoon. Kahden erän jälkeen tilanne oli jo 9-1, ja vaikka KrP päätöserän voittikin, niin lukemat olivat melko selkeät kotijoukkueen kannalta.

Happeen ja ottelun teholinkona hääri 2+4 naulannut Jami Manninen. Toinen jyväskyläläisten hahmo oli Peter Kotilainen, joka iski pisteet 1+3 ottelussa. Kotilaisen iskemä 5-1-johtomaali on yksi kauden komeimmista salibandymaaleista. Osuman näet videolta kohdasta 3.42 eteenpäin. Happeen Markus Laakso venyi peräti 29 torjuntaan ottelussa.

Voittokantaan palannut Happee on sarjataulukon neljätenä. Se saattaa vielä menettää kotietunsa viimeisellä kierroksella, ja parhaimmillaan joukkue voi sijoittua kolmanneksi.

KrP:lle kyseessä oli kauden suurinumeroisin tappio. Kauden yllättäjiin kuuluva ryhmä on sarjakakkosena. ErVillä on tällä hetkellä kolme pistettä vähemmän, ja kaksi ottelua pelaamatta, joten jos KrP menettää pisteitä SalBalle, niin sijoitus voi pudota kolmanneksi. Jos KrP voittaa SalBan niin kakkostila on varma.

Esa Jokisen ottelukuvat
Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

10 comments

  1. Olen seurannut tätä Kotilaista jo jonkin aikaa ja kyseessä on kyllä erittäin ahnas kaveri!

  2. Ahnas on. Joskus liiankin kanssa, ja siitä tulee sitten niitä pahoja pallon menetyksiä ja vastahyökkäyksiä kun pusketaan joka rakoon ja vedetään peittoihin. Pientä tilanneharkintaa kun sais, niin tulis kova luu ja monipuolinen pelaaja. Ainoa, joka oikeasti pystyy suojaamaan ja tuomaan pallon ylös niin, että muille jää vapaita vetopaikkoja. Kun malttaisi enemmän syöttää, niin joukkueen totaalimaalimäärä kasvaisi varmasti. Heikkinen on parhaimmillaan toinen sellainen, mutta nyt on äijä jostain syystä aika pihalla. Ja villa onkin kutsunut. Kaukon ketjulla on vaikeaa, ase olisi nopea kääntöpeli, mutta ei lähde. Pallon ylöstuojaa kaivataan, ja hyvää pallollista pakkia, joka pystyy avaamaan nopeammin. Ehdoton tasonnostaja on Savinainen, fiksu pelaaja, joka sopii sentteriksi ja pakiksikin. Myös Lavonen näkee kentän ja osaa tarvittaessa syöttää. Telakalta odotellaan Jalka-Topia tuomaan sähäkkyyttä, miksei myös Kaasalaista, joka on pleijareiden tuttu raataja. Missä luuraa Kajoksinen? Hyvä pelisilmä, mutta ei käyttöä. Eikö fysiikka riitä? Diesel-osastolle sais vielä ennen pleijareita sopivalla treenillä vähän ehkä liikkuvuutta lisää. Veskat ovat pelanneet kohtuu tasan, mutta muuttuuko nyt? Molemmille livahtelee kaukaa helpohkojakin, lähipeli kunnossa kyllä. Toivottavasti kokenut porukka syttyy pleijareihin ja taso nousee kohisten.

  3. Ahnausvinkki: ahnautta voi harjoitella teemapäivillä. Mutta mikä on liikaa vai voiko liikaa ahnautta ollakaan? Onko Piiter Kotilaisellla mennyt ahnaus yli? MM-kisojen mvp vai entinen junioritähti jolla ohi mennyt loistava tulevaisuus? Voisiko Erän pelaaja koskaan tehdä koosteessa nähdyn kaltaista maalia? Voiko tätä rakastamaamme pallopeliä pelata monella eri tavalla vai onko yksi tapa ylitse muiden? Miksi yksi Kotilainen on toista parempi, vai onko sittenkään? Niin paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia, mutta missä on asiantuntijakatsomo?

  4. Poikkeuksellisen asiallinen ja kunnioittava asenne Peterillä lehdistötilaisuudessa. Alkaako mies kasvaa aikuiseksi?

  5. Tätä hienoo peliä voi pelata monella tavalla, joista kaikki ovat varmaan yhtä lailla arvokkaita, tai kakkoja, tilanteesta riippuen. Yksi asia kuitenkin pysyy: tämä on joukkuepeli, jossa joukkueen jokainen jäsen on velvollinen tukemaan toistaan. Fyysisellä ja lajinomaisella osaamisellaan sekä henkisellä tasolla. Mikään joukkue ei voi ikinä menestyä ja mennä päätyyn saakka, jos kentällä on 5 yksityisyrittäjää ja siihen veska sitten vielä. Kentällä pitää olla ketjuja, viisikoita, jotka pelaavat saumattomasti peliä molempiin suuntiin. Se, onko jollekin annettu vapauksia puolustuksesta esim. snaipperipelin vuoksi, on eri asia. Ne ovat sopimusasioita, roolittamista. Kohonen, Vänä, onhan niitä. Ei ole isompia pisteitä, pienempiä pisteitä, vähäarvoisia syöttöpisteitä, peittoja, jne. On vain kaikilta osin tärkeitä juttuja, jotka tehdään joukkueen eteen. Silti saa olla, ja pitääkin olla luova. Tasapäisyys on tylsää!!

  6. Miksi Peter edes päästetään näihin presseihin? Pelata osaa ja toivottavasti jatkossa Vänämäisesti jättää lehdistöt niille, joilla parempaa sanottavaa.

  7. Mielestäni ahnautta ei voi ikinä olla liikaa! Maaleja tekemällä nimittäin avitat eniten joukkuettasi, jolloin olet todellinen joukkuepelaaja! Teemapäiviä kannatan ja olen itse todennut varsinkin nuo ahnaus -teemapäivät erittäin hyödyllisiksi ja ultimaattista ahnautta edistäviksi. Erän pelaajat ovat kaikki samalta kanatehtaalta, jossa ei tuollaisia temppuja harjoiteta.

  8. Onkohan Happeen pelaajilla joku kisa siitä kuka munaa itsensä enemmän pressissä? Luulin jo Hynysen vievän tällä kaudella voiton mutta Peter tuli takamatkalta ohi komeasti.
    Youtubea hehkutetaan joka pressissä, kiva huomata että kehitys ja tälläiset uutuus sovellukset on saapuneet jo Jyväskylän korkeudellekin mutta koittakaa nyt vähän yrittää edes käyttäytyä, nyt ei istuta Valtran kopissa ja heitetään läppää naapurin Toukon kanssa vaan edustatte omaa seuraanne ja ennen kaikkea lajia kaikille katsojille, Juntit!

  9. Tietyllä tavalla komppaan edellistä. Vaikka nuo haastattelut ovatkin teennäisiä ja erityisesti Jyväskylässä toteutettu aivan hirveässä ympäristössä, missä taustamelu ja kaikuminen tapissa, jätkät voisivat olla noissa tilanteissa vähemmän luomua. Varmaan sopineet keskenään, että pistetään alta lipan koko touhua, mutta se inside ei välttämättä aukea ulkopuolisille muuna kuin myötähäpeän tunteena. Ja pari kertaa menee vitsinä, mutta eipä oikeastaan enempää. Kyllähän kyselijätkin ovat pääsääntöisesti aika kaavoihin kangistuneita: kerrotaan ensin tulos, jonka kaikki näkivät juuri livenä tai tulospalvelusta ja kysytään sitten se ISO kysymys pelaajilta, miltä nyt tuntuu, miten sinä näit pelin? ”No, ensin me pelattiin hyvin, kun johdettiin eka erässä, sitten me pelattiin huonosti, kun oltiin häviöllä toka erässä, ja sitten me taas johdettiin.” Joitakin virkistäviä poikkeuksia siellä mielestäni on, kuten Krp:n kaveri, joka vetää usein noita touhuja läpällä ja keveämmällä otteella.

  10. Juu ei tuo haastattelu taas mennyt Peterillä ihan nappiin.