Video: Happee ohitti TPS:n viimeisellä kympillä ja eteni välieriin – kapteeni Laineelta väkevä puhe

Juuso Heikkinen (oik.) oli hyvässä vireessä sunnuntaina. Kuva: Esa Jokinen

Juuso Heikkinen (oik.) oli hyvässä vireessä sunnuntaina. Kuva: Esa Jokinen

Happee ja TPS kohtasivat sunnuntaina puolivälieräsarjan viidennessä kamppailussa Jyväskylässä. Happee vei tiukan kamppailun maalein 7-6 ja eteni välieriin otteluvoitoin 4-1.

Happee aloitti pelin vahvasti ja johti 3-0 sekä 4-1, mutta TPS kiri tasoihin kolmannen erän alkuun mennessä. Viimeisen kympin alussa Happee iski kolmesti ensimmäisellä vitosella ja vaikka TPS osui vielä kahdesti lopussa, niin se ei enää riittänyt.

Happeen pisteonnistujia ottelussa olivat 2+2 tehtaillut Juuso Heikkinen sekä 1+2 naulannut Panu Kotilainen. TPS:n Ville Laine iski tehot 1+2 ja Joonas Koskinen pisteet 2+1. Happeen kannalta sangen ikävä tilanne oli se, että maalivahti Miro Tuomala loukkaantui ensimmäisellä kympillä, eikä voinut jatkaa ottelua loppuun saakka.

Otteluiden viimeiset kympit olivat ratkaisevassa asemassa sarjassa, jossa vain yksi peli ratkesi isommalla kuin maalin erotuksella. Happee osui viimeisillä kymmenminuuttisilla (sekä jatkoajalla) 12 kertaa viidessä pelissä ja TPS neljästi.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TPS-kapteeni Olli Laine piti väkevän puheenvuoron, jossa hän suomi itseään sekä joukkuettaan, joka ei ollut parhaimmillaan otteluiden ratkaisuhetkillä. Happee pudotti TPS:n nyt jo kolmannen kerran putkeen puolivälierävaiheessa. Laineen monologin voit kuunnella lehdistötilaisuuden alusta.

Happee on esiintynyt salibandyliigan välierissä joka kevät vuodesta 2012 lähtien. Jyväskyläläisten lisäksi Classic on varmistanut paikkansa neljän parhaan joukossa.

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

13 comments

  1. Juuri näin. Molemmat seurat tekevät hyvää työtä. Jukka Ruotsalainen on kyllä sympaattinen Savolainen. Vai oliko hän Savosta? Näin muistelisin.

  2. mielestäni täysin selvä rangaistuslaukaus jäi viheltämättä aivan pelin loppusekunneilla kun ville laine on maalin edessä ja happeen pelaaja tulee kirveslyönnillä estääkseen laineen maalintekopaikkaa. mutta kokonaisuudessaan oli taas hyvä vääntö, vaikka sarjana se ei ollut ihan niin jännittävää kuin kaksi vuotta sitten.

  3. On tuo Peter vaan niin ärsyttävän ylimielinen, kuten ottelun päättymisen jälkeen näkyy.🙈

  4. Niin nyt kandee kovaa puolustajaa tarvitsevien olla hereillä! Tuskin on Laine väkisin tepsin mies jos muualla parempi meno ja motivoituneempaa pelaajaa. Eihän toi puhe nyt todellakaan tepsiä mairittele. Ton tason pakki nyt mahtuu mihin vaan jengiin!

  5. Pettymys paistoi, mutta samalla kapteeni suolasi muun joukkueen. Ei jatkoon!
    Pukukoppipuheita ei kannata pitää median kuullen, kasvamisen paikka.

  6. No, jos sen haluaa ajatella ja mielensä pahoittaa niin sitten niin. Itse tulkitsin asian kyllä eri tavalla ja ei tuossa mistään muun joukkueen suolaamisesta ollut kysymys. Joukkueen sisällä varmasti ne pari kaveria tuntevat nahoissaa, jos ei ole riittävästi sitoutunut joukkueen tekemiseen.

  7. Olli Laine, sä olet ihan huikee kapteeni. Sä jaksat vaatia, potkia ja kannustaa joukkuetta. pelaat aina suurella sydämmellä. Puheesi oli hieno. Ketään et suolannut vaikka yllä niin väitetään. Katsomosta näkee, et joukkueesta löytyy ne muutamat vellihousut 😀 Katse kohti ensikautta! Pelatkaa te, lupaan istua katsomossa ja kannustaa.

  8. Nyt sitten ne vellihousut kuriin tai ulos… muuten tepsi saattaa menettää hyviä pelaajia ja sitä minä en kannattajana ainakaan toivo! Nyt tepsissä otettava niskasta kiinni ja panostettava ensi kauteen niin että ollaan taistelemassa finaalipaikasta. Fanit ja koko Turku ansaitsee sen.

  9. Aivan käsittämätöntä jargonia kapteenilta median edessä, haukkuu muita vellihousuiksi kun eivät tee niin kuin MINÄ sanon. Huhhuh sanon minä. Mee poika kasvamaan ja opettelemaan ihmisten johtamista. Mikäli haluat saada nämä mainitsemasi vellihousut etes joskus tekemään niin kuin haluat niin ÄLÄ koskaan, muista koskaan, kuse omiin muroihin julkisesti.

  10. Oliko nyt ensimmäinen kerta kun joukkueurheilussa kapteeni haukkuu joukkueensa julkisesti? Yleensä nää jutut hoidetaan kai joukkueen sisällä omassa pukukopissa, näin on ollut tapana.
    Kun näin poikkeuksellisesti käyttäydytään niin jotain on kai pahasti pielessä?

  11. Kapteeni Laineelta tiukkaa settiä, mutta täyttä asiaa.

    Ryhtiliike ja askel kohti tavoitteellisempaa tekemistä on tarpeen, jos Tepsi aikoo nostaa sijoitustaan seuraavien kausien aikana, eikä jäädä vuodesta toiseen puolivälieriin ja Happeen jyräämäksi. Kokemuksen puutteesta tämä ei ole enää kiinni. Joukkue on ollut kolme viimeistä vuotta samassa tilanteessa.

    Tepsissä on ollut kiva höntsätä ja pitää hauskaa, mutta sillä tavoitteen asettelulla jää ikuiseksi häviäjäksi. Joukkueesta on heijastunut voittamisen kiiman puute, Harvassa ovat olleet sellaiset pelaajat, jotka ovat nostaneet pleijareissa perussuorittamisensa tasoa. Voittava joukkue tarvitsee sellaisia, ja useita . V.Laine on siitä tänä keväänä positiivisena esimerkkinä, selkeä tasonnosto runkosarjaan nähden. Jaksoi raastaa ja rouhia, jolloin tehojakin tuli ihan eri tahtiin kuin runkosarjassa.

    Kinnunen ja Sorri olivat Tepsiltä hyvä sainaus täksi kaudeksi. Joukkueen ulkomaalaispelaaja taasen oli täysin hukkaan heitetty panostus, josta ei ollut vahvistukseksi. Joukkueringissä oli muutamia pelaajia, joiden paikka olisi ollut jossain muussa sarjassa kuin liigan neljän parhaan joukkoon pyrkivässä joukkueessa. Niitä ei ollut pelkästään hyökkääjien joukossa, vaan myös puolustajia – monikossa. Eräälläkin oli niin pitkä tukka, että silmille valui ja siitä kait johtuen pelin kokonaisvaltainen hahmottaminen ihan hukassa.

    Mestaruuksia voittava joukkue tarvitsee aina myös erinomaisen maalivahdin. Sitä Tepsillä ei valitettavasti ole – pahoittelen. Nykyinen ykkösmaalivahti on koonsa vuoksi hyvin peittävä, muttei muuten mikään erityisen maaginen. Lisäksi tiukassa paikassa alkaa tulla virheitä, jotka voittava maalivahti välttäisi. Torjunnat perustuvat isoon kokoon ja osin siksi tulee paljon irtopalloja maalin eteen, josta snaipperihyökkääjät pistävät usein pallon pussiin.

    Paljon on siis taustatöitä tiedossa Tepsin pelaajahankinnoista vastaavalle sekä valmennusryhmälle ennen kuin kapteeni Laine pääsee puolivälieräsarjan jälkeen iloitsemaan oman joukkueensa jatkopaikasta. Ei mahdotonta, mutta vaativa tehtävä kylläkin, ja sellainen, johon liittyy myös ikävien asioiden tekemistä.