Mika Kohosen edustama FC Helsingborg on kulkenut viime aikoina voitosta voittoon. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan ”suomalaisjoukkue” FC Helsingborg jatkoi vahvoja otteitaan viime viikolla. IBK Dalen kaatui keskiviikkona vieraskentällä tiukan taiston jälkeen 5–6, ja rangaistuslaukauskilpailun voitto-osuman pääsi iskemään Mika Kohonen.

Dalen oli niskan päällä johtamalla ottelua pariinkin otteeseen, mutta joka kerta Helsingborg taisteli itsensä rinnalle. Daniel Sebekin iskemä vieraiden 5–5-tasoitus syntyi, kun kolmatta erää oli jäljellä vain hieman reilu minuutti.

Suomalaiset eivät päässeet kolmen erän aikana tehopisteiden makuun, mutta Kohonen pääsi näyttämään kikkojaan rankkarikilpailussa: kämmeneltä kääntö rystylle ja pallo maaliin.

Helsingborg on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, kun runkosarjaa on pelaamatta enää yksi kierros. Kohosen, Petri Hakosen ja Nico Salon edustama ryhmä on sarjataulukon seitsemännellä sijalla.

Lisäksi joukkue on vaikeuksien jälkeen löytänyt ryhtiliikkeen kreivin aikaan kevättä ajatellen. Helsingborg nimittäin matkaa sarjakärki Storvretan vieraaksi neljän ottelun voittoputkessa. Lauantaina kaatui Thorengruppen maalein 9–5.

Superliigan runkosarjan päätöskierros pelataan tämän viikon lauantaina.