Video: Tästä tilanteesta seurasi kahden ottelun pelikielto naisten liigassa

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Naisten Salibandyliigan ottelu O2-Koovee pelattiin viime viikonloppuna Palokassa, ja Koovee vei ottelusta voiton maalein 14-1.

Tänään julkaistun tiedon mukaan O2:n Jessica Lustig sai ottelun tapahtumista kahden ottelun pelikiellon. Tilanteessa Lustig törmäsi Kooveen Veera Kauppiin, joka loukkaantui lievästi.

Kurinpitäjä perusteli päätöstä muun muassa seuraavin sanoin:

”Lustigilla oli esteetön näkymä palloon ja Kauppiin. Lustigilla oli tilaa pelata tilanne turvallisesti. Pallo karkaa ennen törmäystä pelaajien ulottumattomiin. Lustig jatkaa liikerataansa kohti Kauppia ja ennen törmäystä hän nojaa kohti Kauppia. Lustigin olkapää osuu Kauppia päähän. Törmäyksen jälkeen Lustig ottaa tukiaskeleen Kaupin tulosuuntaan, mikä kuvastaa, että hän oli valmistautunut törmäykseen. Kauppi pysähtyy törmäyksen voimasta lähes paikoilleen, hänen jalkansa kohoavat ilmaan ja hän kaatuu maahan. Kaupilla oli vain vähäinen mahdollisuus valmistautua törmäykseen.”

Koovee julkaisi tilanteesta videon Facebook-sivuillaan, ja laitamme sen tässä nähtäville, kuten muissakin vastaavissa tapauksissa olemme toimineet.

19 comments

  1. tyttösäbä on timanttia! Jep, onpahan taas lisää puuhastelua

  2. Mitäpä tätä kommentoimaan. Selkeä taklaus päähän ja asianmukainen rangaistus. Kommentoin nyt kuitenkin kun muuten nämä naisten jutut jäävät täysin ilman kommentteja.

  3. Kyllä tuo on vain kahden irtopalloa tavoittelevan yhteentörmäys. Nyt vain pienempi törmäsi isompaan kaatuen. Ei edes jäähyä. Pelikatko ja kiistalla jatketan kun on tarkistettu kaatuneen kunto.

  4. Laitetaanpa lisäperustelua kuiteski. Ludwigilla on pallo jonka siirtää rystysuojaukselle kiertääkseen Kaupin. Kauppi tuleekin vauhdilla ja kurottaa osuen oikeaoppisesto/puhtaasti palloon, yrittäen pyörähtää Ludvigin takapuolelta ohi. Kauppi on kuitenkin asettanut itsensä epäeduliseen asemaan, kun Ludwigilla ei oe mitään mahdollisuutta pysäyttää liikettään. Puhdas tahaton vahinko, jossa Kauppi itse pelasi itsensä pahaan paikkaan.

  5. Saa taklata päähän, ja saa ampua toista, jos se vaan on vahinko.

  6. Suodaan nyt viideskin kommentti naisten säbän hyväksi kun edellinen trollaa niin hyvin. Ja onnistuneesti koska vastaan. Ei tarvitse katsoa kuin Lustigin (ei ludwigin) käsien asentoa ennen, osuman aikana ja osuman jälkeen, niin tuomio on selkeä päähän kohdistunut taklaus. Lopetan tämän epäkristillisen naisten uutisia koskevan kommentoinnin tähän ja paheksun yleistä mielipidettä suudellen että näitä ylipäätään julkaistaan.

  7. Tahatonta, piittaamatonta, tahallista. Se ja sama. Kyllä päähän kohdistuneesta hitistä aina jotain pitää tulla.
    2 ottelua on rangaistuksena ihan sieltä lievimmästä päästä, viesti on, että jollain tavalla enemmän kuin täysin tahatonta, muttei kummankaan älyttömän törkeää.

  8. Eihän tuossa ollut minkäänlaista tahallisuutta. Molempien liikeradat kohtaavat epäonnisesti pallontavoittelutilanteessa. Ei edes jäähyn arvoinen.

  9. Eihän toi ollu ees jäähyn arvonen! Molemmat tavottelee palloa. Ei mennä tavottelemaan pääedellä sitä palloa tollasissa tilanteissa. Tottahan toki tossa Lustingin ottaa asennon valmiiksi kun näkee että toinen tulee päin. Tahaton osuma päähän.

  10. Paljonko kurinpidon päätökseen vaikutti että Kauppi oli loukkaantunut pelaaja? Epäilen että toisinpäin tilanteesta ei olisi tullut pelikieltoa

  11. Miten tämä yksi ja sama seura toteuttaa kaikki konnuudet jota lajin parissa nykyään tapahtuu? Seuralla on vakava pohdinnan paikka miten kitkeä nämä ylilyönnit edustustasolla.

  12. Ei mitään epäselvää. Palloa toki tavoittelevat mutta vartalon painotukset ja vasen käsi tällä oransilla kielii tietoisesta teosta. Olis voinu enemmäkin antaa pekikieltoa.

  13. Kieltämättä tuo käden kohottaminen kielii tahallisuudesta. Mikä sitten ollut sen tarkoitus, suojautuminen vai joku muu, tiedä häntä.

  14. Alkuun katoin, että puhdas vahinko, mutta useampaan kertaan katsottuna olen näkevinäni selvän osuman käden kohottamisen johdosta. Eli näillä perusteilla oikein meni!

  15. Joku, olet oikeassa:) Tarpeeksi hyvä kun on niin kurinpitäjä tekee mitä käsketään. Hyviä jatkoja

  16. Ja kun oikein tarkasti katsoo huomaa kummankin pelaajan käden nousevan ennen törmäystä ja Lustigilla vielä tuon jälkeen. Tuo taas ei vaikuta Kaupin loukkaantumiseen koska pää osuu Lustigin olkapäähän törmäyksessä.

  17. Ihan täysin normaali pallontavoittelu tilanne missä oli nyt huonoa tuuria. Kiista ja peli jatkuu.

  18. Pääkallo voisi ottaa selvää USBEKin hallituksen jäseneen kohdistuvasta tutkinnasta, melko mielenkiintoisen jutun saisi ja normitallaajalle tietoa miten nuo organisaatiot toimii. MÄ JAKAISIN TOSIN PR3 TUTKIJOILLE!