Voiko Salibandyliigan sarjapaikka ratketa arpomalla? Liigapäällikkö avaa erikoista tilannetta

SalBa kohtaa Salibandyliigan päätöskierroksella Nokian KrP:n Tampereella. Kuva: Anssi Koskinen

SalBa kohtaa Salibandyliigan päätöskierroksella Nokian KrP:n Tampereella. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan päätöskierroksen ympärillä on aiheuttanut kuohuntaa tilanne, jossa sarjapaikka saattaisi määräytyä arpomalla.

Tällä hetkellä Rauman SalBa on suoran putoajan paikalla eli sarjajumbona 12 pisteellä ja joukkueen maaliero on 111-156 eli -45. Toiseksi viimeisenä oleva Koovee on kerännyt 14 pistettä, ja maaliero on 113-156 eli -43.

Jos Koovee häviäisi Happeelle päätöskierroksella esimerkiksi 3-4 ja SalBa voittaisi omassa pelissään KrP:n maalein 5-4, niin maalierot sekä pistemäärät olisivat täysin identtiset ja myös keskinäiset pelit ovat päättyneet molempien joukkueiden 4-3-voittoihin. Identtiseen tulokseen päätyminen on tieysti edelleen melko epätodennäköistä, mutta ei lainkaan mahdotonta.

Tällöin pääsarjojen sarjamääräysten mukaan arpa määrittäisi joukkueiden paremmuuden, eli tässä tapauksessa myös sarjasta putoavan joukkueen. Toiseksi viimeiseksi sijoittunut joukkue jatkaa kauttaan playouteissa ja mahdollisesti vielä liigakarsinnoissa. Erikoista tilanteessa on myös se, että pääsarjojen ulkopuolella seurauksena on tällaisissa tapauksissa uusintaottelu.

Aihe on herättänyt erittäin paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa, joten päätimme tiedustella asian laitaa liigapäällikkö Jyrki Paajaselta.

Useissa keskusteluissa on nostettu esille, että Salibandyliigan sarjapaikka ratkottaisiin arpomalla. Onko se nyt ainoa mahdollisuus tässä tapauksessa?

– Jos molemmat joukkueet ovat tasapisteissä, keskinäisten otteluiden tulokset ovat tasan ja joukkueilla on sama maaliero, ja yhtä paljon tehtyjä maaleja, niin seuraavaksi sarjamääräyksissä paremmuuden määrittää arpa.

– Mikäli molemmat joukkueet ovat mieluummin halukkaita pelaamaan uusintaottelun kuin arpomaan, niin siinä tilanteessa voidaan esittää Salibandyliiton hallitukselle sitä mahdollisuutta, että pelattaisiin uusintaottelu. Kyse on sarjamääräyksestä, jonka myös hallitus on vahvistanut, niin siinä tarvitaan myös hallituksen hyväksyntä, jos siitä poiketaan, Paajanen kertoi.

Minkälainen aikataulu tällaisella päätöksellä on?

– Se tarkoittaa käytännössä sitä, että putoamiskarsintasarja on alkamassa seuraavalla viikonloppuna, ja se karsintaottelu pitäisi pelata ensi viikolla ennen karsintojen alkua.

– Se on tosiaan hyvä huomioida, että jos jommalle kummalle seuralle ei tämä järjestely kävisi, niin sitten mentäisiin sarjamääräysten mukaan. Tietysti voi korostaa vielä sitäkin, että muutos vaatii hallituksen hyväksynnän, Paajanen linjasi.

13 comments

  1. no nii eli popparit pois mikrosta pojat. jos tasa tilanteeseen päädyttäisiin arpaa ei käytettäisi, vaan uusintaottelu

  2. Ehdotan, että fb-liveen arvonta ja ylijohtava arpomaan, saa lämmittää halutessaan toisen pallon!

  3. Pesäpallossahan pelattiin viime vuonna todella kutkuttava uusintaottelu superpesispaikasta Kankaanpään ja Kempeleen välillä puolueettomalla kentällä Haapajärvellä. Ehdottomasti uusintaottelu pelattava esim Sastamalassa joka olisi suurinpiirtein puolessa välissä molempia kaupunkeja. Arpa ei kuulu urheiluun millään muulla tavalla kuin lohkoarvontoihin.

  4. Popparit joo pois. Harmi kun tämäkin arvontailo pilataan. Olis ollut niin kiva nähdä liiton kärvistelevän sormi suussa ihmettelemässä tilannetta. Paajaselle peukku.

  5. Ei mitään uusintaottelua. Tuossa tilanteessa arpa olisi paljon tasapuolisempi ja sen myötä oikeudenmukaisempi ratkaisu kuin yksittäinen ottelu, jonka lopputulokseen vaikuttaa niin moni pieni asia. Arpa ei esim. vihellä kyseenalaisia jäähyjä.

  6. Minusta arpa olisi paljon parempi ratkaisu kun joku arpa. Tuntuisi hullulta jos arvalla ratkottaisiin, eikä uusinta ottelulla.

  7. Salban kotiottelussaan Kooveeta vastaan ajassa 59.50 tekemä kavennus 3-4 voi osoittautua todella tärkeäksi.

  8. Tehdään näin että äänestetään tippuja. Seuraavat 3 ääntä tähän kommentointiosioon ratkaisevat suoran tippujan. Eli kirjoita se joukkue jonka haluat tippuvan. Koovee tai salba. Jos on 3 äänen jälkeen tasatilanne niin sitten en tiedä mitä tehdä. Ääniä kiitos!

  9. Arvonta ei kuulu urheiluun. Ei ainakaan sijoitus ratkaisuun. Eikä 3 ottelua, parempi jatkoon.